Çocuklarda böcek korkusunu yenmeyi başarmış anneler, bakar mısınız; yardıma ihtiyacım var

Bende çok korkuyorum özellikle kapkara hamam böceklerinden. Bir kere banyomuzda gördüm, sonra birkaç gece rüyalarıma girdi Eve akşam geliyorsam eğer, ilk işim ışıkları açıp yerlerde böcek var mı diye bakmak oluyor Böcek ilacım her daim ulaşabileceğim bir yerde. Küçükken köpekten korkardım, yendim ; kedi korkumu yendim ancak böcek ı ıh

Benim çocuğum yok ama ablamdan bilirim bu konuyu:)
Böcek gördükleri zaman konuşurdu hayvanla, ay kuzum sen nerden geldin annen merak eder seni falan :)
Yeğenimi böyle alıştırdı, böcek gördüğün zaman bana söyle alıp sokağa bırakalım annesine gitsin derdi, gitmezse annesi çok üzülür ağlar falan derdi :) Böyle böyle alıştılar, 1,5 yaşında falandı o zaman yeğenim, bütün böceklerin bebek olduğunu ve annelerinin onları merak ettiğini sanıyordu:) Mutlaka pedagoglar falan daha iyi bilir ama bizde çözüm böyle oldu

Ah ah ben de 25 yaşındayım ama böceklerden deli gibi korkarım, karasinekler yüzünden bile küçükken çok ağlamışlığım var. Elime alabildiğim nadir şeyler karınca ve uğur böceği.. Onları bile biraz tutunca korku geliyor atıyorum. Şimdi yalnız yaşıyorum ve evime bol miktarda böcek giriyor ilaç sıksam bile.. Ev çıyanı belki bilirsiniz o bile vardı yani, nasıl öldürdüğümü bana sorun jet gibi hayvanı.. Birkaç gün önce geldim işte yine görev yerime eve girdim böcekler, örümcekler boy boy.. Çare yok korka korka temizledim. Korkumun üstüne gittim bir bakıma ama hiçbir gelişme yok, hala korkuyorum.

böcekleri seviyorum diyen olmaz herhalde. ama kız olunca hani göz ardı edilebilir ama sanki erkek olunca korkmasın istiyor anneler sanırım. yani kız annesi olarak şahsen ben böcekten korkmasından rahatsız olmazdım.
sen üstüne gideceksin olayın. ben de hayvanlara dokunmaktan çok haz etmem annemden dolayı, eve hiç sokmadı evcil hayvan. kızım da ürküyordu her şeyden. civcivi hayatımda ilk kez kızım için elime aldım. hakket bir şey olmuyormuş.
sonra ona verdim. sen örnek olacaksın. böceği eline alamazsın ama o da yaşla geçer diye düşünüyorum aslında.

Bence Arı Maya çizgi filmini izleyebilirsiniz benim oğlum çok seviyor orada böcekleri tanıtıyor iyi canlılar olduklarını vs anlatıyor
Örneğin benim eşim arıdan çok korkar ama oğlum korkmuyor
Sabah çamaşırın üstüne çekirge gelmiş philip gibi dedik aşağıya gönderdik
Bu arada dergidekiler de iyiydi ama yakından büyük göründükleri için tedirgin etmiştir
Büyük olanın çocuk olduğunu ve böceklerin korktuğunu yaşayarak da göstermeyi deneyin
Kolay gelsin

Benimkide korkuyor ya çok ..
Zamanla düzelir sanırım kuzum

bilinç altında birşey vardır daha çok küçük ne alaka demeyin ben 4 yaşındayken bir düğüne gittik hatırladığım tek şey uyandığım hopörlerin önünde göğüs arama orak çekirge yapıştı ,,annee anneee bağırdım ama duyamadı orda çalgıcılardan biri vamtuzlu ayaklı o çekirgeyi oradan aldı o gün bugündür yolda yürürken sesini duysam yön değiştiririm..

ama sen benim bütün uğraşımı çürüten bir örnek oldun, küçükken hiç korkmazmışsın, şimdi korkuyorsun, neden öyle oldu acaba.

biliyor bilmez mi, dergilerde gördü, çizgifilimine de bakmış olabilir

Canım acaba örümceklerin hepsini, örümcek adam diye tuttursan , mesela örümcek resimlerini alsan , birlikte resim çizerek kulak mulak yapsanız , tatlı hale getirseniz ve böyle böyle alıştırsanız..
Yada boyama kitaplarında bulunan böcekleri karıncaları vs boyayarak bu korkuya bir tatlılık katsanız, zamanla alışır diye düşünüyorum..

Babam sayesinde ciddi böcek korkum yoktur. İlk beslediğim evcilim bir çekirgeydi çünkü:)
ıyyyy çekirgeeee, aslında mantıklı küçük bir böcek bulsak hadi besleyelim desem bi kaba koysak, sonra yazık belki evine gidecektir desek, salsak... ben katlanabilirisem bu duruma bi deneyeyim...

ıyyyy çekirgeeee, aslında mantıklı küçük bir böcek bulsak hadi besleyelim desem bi kaba koysak, sonra yazık belki evine gidecektir desek, salsak... ben katlanabilirisem bu duruma bi deneyeyim...
Aslında bunun için karınca çiftlikleri var jeller içinde cam bir kapta...hem el değmez hem izler ben bile heves etmiştim:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…