- 13 Haziran 2011
- 12.766
- 7.926
- 448
- Konu Sahibi kucukkurbaga04
-
Bence şimdilik üstelemeyin. Bakarsınız ters teper. İyice korkar. Valla evde hamamböceği gördüğümde babama sesleniyorum da o bile bi tedirgin olmuyo değil :) Aşıcaktır zamanla inş.
böcekleri seviyorum diyen olmaz herhalde. ama kız olunca hani göz ardı edilebilir ama sanki erkek olunca korkmasın istiyor anneler sanırım. yani kız annesi olarak şahsen ben böcekten korkmasından rahatsız olmazdım.İnternetten de araştırıyorum, ancak deneyimlemiş olanlarında yardımını bekliyorum. oğlum 5 yaşında ve çok fazla korkuyor böceklerden, hatta geçenlerde Bilim Çocuk dergisinin Ağustos sayısını aldım böcek resimleri vardı içinde, böcekleri tanıtan kartlar falan vardı, holadı zıpladı bakamadı böyle garip davrandı, kaldırdım dergiyi... ya ben napıcam. Ben de pek haz etmem böceklerden ama öyle ona yansıtmadım. Kimi çocuklar hiç korkmuyor, ellerine alıyor hatta. Var mı böyle bir şeyi deneyimleyen.. Ben yine netten araştırıcam ama yöntem denemiş ve tutmuş olanların yardımı çok kıymetli benim için.
Benimkide korkuyor ya çok ..Bazı çocuklar korkmuyor hiç, hatta ben şunu yaşasın istemiyorum okulda, bazı çocuklar eline böcek alıp arkadaşlarını kovalar ya, benimkinin başına böyle bişey gelse travma yanii.... Allah korusun, ben de küçükken ağlayarak uyandığım her rüyamda biri zorla böcek ellemem için elimi tutup çekiştiriyor olurdu... Ama özellikle yansıtmamaya çalıştım benden görüp korkmamıştır yani, ki evimde böcek de yok, öyle görebileceğimiz ortam pek olmadı. Nadiren dışardan gelirse eşim yakalayıp atıyor, bende gayet sakin durmaya çalışıyorum ki, kuzumda korku oluşmasın ama var işte...
biliyor bilmez mi, dergilerde gördü, çizgifilimine de bakmış olabilirÖrümcek adamı biliyor mu çocuğunuz..
ama sen benim bütün uğraşımı çürüten bir örnek oldun, küçükken hiç korkmazmışsın, şimdi korkuyorsun, neden öyle oldu acaba.27 yasinda kazik kadar kadin oldum, bocek gorunce panik atak geciriyorum.kucukken hamam boceklerini, cekirgeleri falan elime alir gezdirirdim, evde kafese koyup beslemeye falan calisirdim, annemin yuregine inerdi gorunce.
Minigi piknige goturun mesela ugur bocegi, kelebek vs zararsiz hos gorunumlu bocekleri gosterebilirsiniz.yesil cekirgeler, agac bocekleri derken yavas yavas yener belki korkusunu.en azindan zararsiz olduklarini kavramis olur.aklima gelen bir baska seyde hayvanat bahcelerinde bocek teraryumlarini ziyaret edebilirsiniz.
biliyor bilmez mi, dergilerde gördü, çizgifilimine de bakmış olabilir
ıyyyy çekirgeeee, aslında mantıklı küçük bir böcek bulsak hadi besleyelim desem bi kaba koysak, sonra yazık belki evine gidecektir desek, salsak... ben katlanabilirisem bu duruma bi deneyeyim...Babam sayesinde ciddi böcek korkum yoktur. İlk beslediğim evcilim bir çekirgeydi çünkü:)
evet bunu ben de düşündümçok görürse ancak korkusu geçer. normalleşmesi lazım.
Aslında bunun için karınca çiftlikleri var jeller içinde cam bir kapta...hem el değmez hem izler ben bile heves etmiştim:)ıyyyy çekirgeeee, aslında mantıklı küçük bir böcek bulsak hadi besleyelim desem bi kaba koysak, sonra yazık belki evine gidecektir desek, salsak... ben katlanabilirisem bu duruma bi deneyeyim...
Evet arkadaşım. Bu konu bizim ortak derdimiz. :)Biz alışığız sayılır dimi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?