çocuklarda cinsellik

yaramaz1212

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2014
169
97
43
35
merhaba arkadaşlar cinsellikle ilgili bir sorunumuz var.kızım 2.5 yaşında yaklaşık 1.5 aydır kanepeye yüz üstü uzanıyor ve sonrada ileri geri gitme hareketini yapıyor.ilk gördüğümde çok şaşırdım hemen ilgilisiini dağıttım.o an bıraktı.ama sonra tekrar tekrar yapmaya başladı her seferinde ilgisini dağıtıyorum ama yine yapıyor.daha sonraları baktım ilgisini dağıtmakla olmuyor.annecim böyle yapma karnın ağrır gibi şeyler söyledim o an kafasını sallıyor henüz konuşamıyor sadece bir kaç kelime söylüyor sonra yine fırsat bulunca tekrar yapıyor.artık çevremizdeki insanlarda fark etmeye başladı bi yere gittiğimizdede aklına gelince yapıyor.ben en son sinirlendim.yaparken görünce poposuna vurdum bir daha böyle bişey yapmıcaksın çok kızarım gibi şeyler söyleyip bağırdım tamam diyo ama yine bi şekilde yakalıyorum ne yapıyosun diyorum hiç bişey yok harekti yapıp hemen bırakıyor.beni gözetliyo ben bakınca yapmıyor.sizce ne yapmalıyım nasıl bir yol izlenmeli

masum buldugmuz cızgıfılmler maalesef. bu knuyu zamanında cok arastırmıstım.cızgı fılmler cocuklarımızın bılıncaltına neler sokuyor neleeer...cocugunuz televızyon ızlıyorsa buyuk bır ıhtımalle bı yerden bılıncaltına yerlesmıstır.konu cok cıddı bı kodu.bı psıkologa danısmanızı tavsıye ederım.Allah yardımcınız olsun

Maalesef çok ciddi bi konu bu. Benim de 3 yaşında ki erkek yeğenimde buna benzer bi sorun var. Çocuklarımız televizyon başında çok fazla vakit harcıyolar. En azından bizim için söylüyorum. İşimi yapıyım ayak altında dolanmasın diye televizyonun başına bırakıyoruz çocuklarımızı. İşte bunlar böyle sonuçlar doğuruyo. Ebeveyler olarak çocuklarımızla yakından ilgilenmeliyiz. Hele ki böyle bi devirde. Rabbim herkesin yardımcısı olsun.

2bucuk yasindaki bi bebek cinselikten ne anlasin kuzum yazik kiyamam ben ona her git gel hareketi yaptiginda affedersin seymi yapiyo anlamina geliyo bence sen aklindaki o fikri cikart ve kizina yasak koyma belkide yasakladigin icin yapmaya devam ediyordur

Kizinla daha fazla ilgilen.cocuklar bunu cogu zaman sevgi acligindan yapiyolar.beni yanlis anlama sevgi gostermiyosun demiyorum. Bu pedagog gorusu..
Daha fazla vakti gecirin. Ve onu oyle yaparken gordgunde o konuyla ilgili hic bisey soyleme, oyle yapma cok ayip kizarim vs deme. Baska bisey yapmak icin cagir onu, sevdigi biseyle ilgilenmesini sagla ya da oyun oyna. Sen ona tepki verdiginde onunla ilgilenmen icin kullanir bunu

arkadaşlar benim 3 yaşındaki kız yeğenimde aynı şeyi yapıyor ama bu konunun cinsellikle kesinlikle alaksı yok. cinsel organı kızardığı ve kaşındığı için öyle yapıyorlar diye düşünüyorum. yani cinsellik konusu hiç aklıma gelmemişti bugüne kadar. benim yeğenim tv izlemiyor cinselliği de bilecek bir çocuk değil o nedenle tamamen kaşıntıdan yaptığını düşünüyor ve öyle umuyorum.

annemin bir komşusu söylemişti tvde dr anlatmış. Kullandığımız ıslak mendiller Bebeklerde cinsel uyarılmalara neden oluyormuş. Tabii bunu cinsellik vildikleri için yapmıyorlar ama iç gudusel. Tabii söylediği ne kadar doğru bilemiyorum ama bildiğim şey şu ki bu devirde maalesef herşey çok zararlı. Ben en azından evde iken pamukla yemizlemeyi düşünüyorum altını.

Korkulu rüyamız .
Bu gibi durumlarda neler yapılmalı , nasıl davranılmali ?

Mesela bizler de benzer seyler yaptık mı acaba ?
Hic annemin yapma diye uyardigini yada kızdığını hatırlamıyorum , yapmadık mı yoksa görmezden mı geldiler .
Şimdi ki nesile özgü bir durum mu bu ?

Ayni durumu yasayan biri olarak cozumu prof. Dr. Bengi Semerci nin "cocuklarimizla cinselligi nasdil konusalim" isimli kitabini okuyarak buldum.

Lutfen siz de okuyun ve cocugunuzu yaptigi davranis yuzunden azarlamayin. Bu 3-6 yas arasindaki her cocugun yasayacagi bir durumdur. Kizarak bagirarak ve korkutarak onun ilerideki cinsel hayatini, kendine olan guvenini, kisisel gelisimini vs olumsuz yonde etkileyebilirsiniz.

Biliyorum insan cocugunu oyle gorunce kendini cok kotu hissediyir. Hele baskalari gorecek diye daha da kotu hissediyor. Ama biraz sabir, dogru tutumla yaklasilinca birkac ay sonra gececek emin olun.

Tv izlemesin cizgi film izlemesin gecer diye dusunmektense olaya bilimsel olarak yaklasmanizda fayda var.
yalniz kesinlikle kizmamaya calisin. Ilerideki yaslarinda cok buyuk etki birakirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…