Merhaba,
Oğlum da yüz tikleri biraz daha düzeldi gibi ama çok hafif olarak arada seyrediyor. Ama bu seferde aynı kelimeleri tekrar ediyor (standart birkaç kelime tekrarlıyor bayağı sık şekilde) bir de ıııhhh ıııhhh diye ses çıkarıyor bazen çok sıklaşıyor. Öncelikle lütfen sakin olun, yapma diye uyarmayin, görmezden gelin. Ama tabii takip edin, bir süre izleyeceğim bende . Maalesef çocukların evlerde kapalı kaldığı, eğer anne baba evde çalışıyorsa yeterince ilgilenmekte zorlandığı bir süreçten geçiyoruz (ben evde yoğun çalışan bir anneyim maalesef) ilgi, şefkat ile duzelecekler inşallah aynı zamanda mümkün mertebe sakin yerlere hergun biraz 15-20 dakikada olsa çıkartmaya çalışın o da olmazsa en azından hafta sonları enerji atabilecegi yakınlarda bir yerlere gidin insanlardan uzakta) sanırım siz de yeni yaşamaya basladiniz bunu ve lütfen ona belli etmeyin üzüldüğünüzu , ağladığınızi, bu konuyu kafanıza taktığınizi anlamasın, her türlü stresten uzak tutalım onları, uyarmayin, yapma demeyin zamanla azalacak ve inşallah bitecektir, bir süre takip edelim olmazsa uzmana görünelim. Çok çok geçmiş olsun diliyorum. Bu dönem çocuklarda tiklerin artış gösterdiğini düşünüyorum.insallah sağlıklı günlerini görelim, üzmeyin kendinizi, takipte kalın olmazsa bir uzmana danışın ben de oyle yapacağım. Birde benim gözlemim play station tetikliyor çok,tabii telefon ve tabletten de mümkün mertebe uzak tutmakta faydalı olacaktır.