Çocuklarda tik

Merhaba,
Oğlum da yüz tikleri biraz daha düzeldi gibi ama çok hafif olarak arada seyrediyor. Ama bu seferde aynı kelimeleri tekrar ediyor (standart birkaç kelime tekrarlıyor bayağı sık şekilde) bir de ıııhhh ıııhhh diye ses çıkarıyor bazen çok sıklaşıyor. Öncelikle lütfen sakin olun, yapma diye uyarmayin, görmezden gelin. Ama tabii takip edin, bir süre izleyeceğim bende . Maalesef çocukların evlerde kapalı kaldığı, eğer anne baba evde çalışıyorsa yeterince ilgilenmekte zorlandığı bir süreçten geçiyoruz (ben evde yoğun çalışan bir anneyim maalesef) ilgi, şefkat ile duzelecekler inşallah aynı zamanda mümkün mertebe sakin yerlere hergun biraz 15-20 dakikada olsa çıkartmaya çalışın o da olmazsa en azından hafta sonları enerji atabilecegi yakınlarda bir yerlere gidin insanlardan uzakta) sanırım siz de yeni yaşamaya basladiniz bunu ve lütfen ona belli etmeyin üzüldüğünüzu , ağladığınızi, bu konuyu kafanıza taktığınizi anlamasın, her türlü stresten uzak tutalım onları, uyarmayin, yapma demeyin zamanla azalacak ve inşallah bitecektir, bir süre takip edelim olmazsa uzmana görünelim. Çok çok geçmiş olsun diliyorum. Bu dönem çocuklarda tiklerin artış gösterdiğini düşünüyorum.insallah sağlıklı günlerini görelim, üzmeyin kendinizi, takipte kalın olmazsa bir uzmana danışın ben de oyle yapacağım. Birde benim gözlemim play station tetikliyor çok,tabii telefon ve tabletten de mümkün mertebe uzak tutmakta faydalı olacaktır.
Öncelikle çok teşekkür ederim Almanya’da yaşıyorum Bahçeli ev heryer yeşillik devamlı dışardayız ev ortamı huzurlu çok şükür okulda bi problem yok benim bildiğim doktorlara da götürdüm 12 ay içinde değişirse tikler kendiliğinden geçer diyorlar beyin doktoruna bile götürdüm öyle sert bileklide kafasını geriye atıyo ki deliricem dayanamıyorum çok saolun inşallah dediklerinize de dikkatle uygulucam

Öncelikle çok teşekkür ederim Almanya’da yaşıyorum Bahçeli ev heryer yeşillik devamlı dışardayız ev ortamı huzurlu çok şükür okulda bi problem yok benim bildiğim doktorlara da götürdüm 12 ay içinde değişirse tikler kendiliğinden geçer diyorlar beyin doktoruna bile götürdüm öyle sert bileklide kafasını geriye atıyo ki deliricem dayanamıyorum çok saolun inşallah dediklerinize de dikkatle uygulucam
Allah yardımcınız olsun, tabii sizin durumunuzda kendisine zarar vermesinden duyduğunuz korku da var. Allah büyük, inşallah düzelir , herşey yoluna girer. Dediğim gibi; biz de sürekli bahsedersek zamanla unutacaklari birşeyi sürekli hatırlatarak unutmamalarini hatta daha da arttırmalarini sağlamis oluruz. Zaten doktorlar da üstüne düşüp uyarmayin yazmışlar blok yazılarında. İyi haberlerimizi tez zamanda alalım inşallah 🙏

Slmm benim.oglumda da ihh ihh tiku baslafi,gecti mi acaba??

Merhaba,

7 yaşındaki oğlum yaklaşık 10 gündür dudağını hafif büzüp , gözlerini aşağıya doğru indirip, tik gibi bir hareket yapmaya başladı. İlk birkaç gün ''oğlum neden yüzünü öyle yapıyorsun" diye sordum ne olduğunu anlayabilmek icin. Ama şimdi birşey demiyorum yanlış birşey yapmayayım diye. Biraz izleyecegim, devam ederse uzmana başvuracağım. Cocugunda böyle bir durum yasayip geçen oldu mu acaba...

Güncelleme : 8-10 gün önce play station aldık acaba onun etkisi olabilir mi diye düşünüyorum
Olabilir, bir göz rahatsızlığı da var olabilir . Tik olduğunu sanmıyorum bu yaşta tik oluşumu genelde bir anda ve bir tramva sonrası oluşur . İstisnalar vardır elbette

Back
X