Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
change your my life!!!
Kayıtlı Üye
yukarıda belirtilmiş zaten. tırnak yeme alışkanlığının altında %90 psikolojik nedenler yatıyor.benim kızımda tırnaklarını yiyor. onunkisi yalnızlıktan,sıkıntıdan.
çocuğu tırnak yemekten azarlayarak, uyurarak vazgeçiremezsiniz. belki o an için bırakır ama sonra yeniden devam eder. buna nedne olan sorunu ortadan akldırmanız lazım en başta ki zaten çocukta bırakacaktır bir süre sonra tırnak yemeği.
acı oje çare değil, hissetmiyorlar bir süre sonra vücut onada alışıyor. ben kızıma aldım sürdüm başta , elini ağzına götürünce, hemen geri çekti. ama sonra onuda umursamadı.

(( şimdi okula başlamasını bekliyorum inşallah o zaman sıkılacak zaman bulamaz da bu sıkıntıyıda atlatırız .
tırnak yemenin altında yatan bir çok neden olabilir..öncelikle anne babaların bu nedenleri araştırmları gerekio ve ona göre bir yaklaşım sergilemeleri gerekiyor..tırnak yemenin altında yatan birncil neden de sevgi eksikliğidir bunu da söylemeden geçemicemm
üzerinde durulmazsa kalıyor arkadaşlar ve çocuklukta kazanılan alışkanlıklardan vazgeçmek zor oluyor. ben koca kadın hala tırnak kemirirken buluyorum bazen kendimi
ben küçükken tırmak yiyen arkadaşlarımdan iğrenirdim.ellerini görünce miğdem bulanırdı.şimdi benim kızımda yiyor.acı oje sürdük.acıya bayılırım deyip daha çok yemeye başladı.napıcam bilmiyorum üstelik eşimde yiyor.senmisin arkadaşlarından iğrenen.Allahım al sana dedi galiba.
rabbim sana hamd osun
Kayıtlı Üye
oglumu ne yaptiysam tirnak yeme aliskanligindan vaz geciremedim.artik tirnaklar yetmiyo etlerini yemeyede baslamis .aci oje falanda kar etmedi hatta hosuna gitti daha cok yedi,dün aksam küveti doldurdum biraz icinde yatti ciktiginda ellerini gördügümde sok gecirdim ,resmen etlerinin altindan yeni deriler gözüküyo,kizdim bende begeniyomusun böyle dedim hayir diyo,acimiyomu diyorum aciyo diyo e neden yiyosunn dedigimde ses yok(8 yasinda)ne yapacagimi sasirdim.paylasmak istedim.
acı ojede hise yaramıyoo kızım 6 yasında oda yiyo oje sürdüm anne bitti bidaha sür diyor uyarıncada anne söz bidaha yemicem diyor neyapıcam bilmiyorum
slm ben 25 senedir tirnak yiyen biriydim ve sonra kizimin olmasiyla oglumunda psikolojik olarak yedigini farkettim 3 sene tirnaklarini yiyordu ona yapma etme ole olur bole olur diyordum ama bi tarafanda kendimde yapiyordum neyse ben kendi beynimde ogluma ornek olmak adina birakicam bu isi dedim ve baslangic olarak tirnak taktirdim kendi tirnaklarim 2 hafada duzene girdiginde cikartim tirnklarimi ve manikur falan yemicem dedim yemedim birazda beyinde bitirelisiniz diyorum ben ogluma gelince kuzenimin de oglunun bu sekil oglnda sorun vardi pedagog ona su keli bi tedavi onermis cocugunuza kesinlikle bunu surekli solemeyin .mesela koca eve gelir esiyle muhabbete girer hastaneye gitistim cok uzucu biseyle karsilastim tirnaklarini yiyen bi cocuk midesinde zarara yol acan bi hastalikla yatiyodu hastanede annesi basinda aglio cok uzgundu cok uzuldum falan diye kendi aralarinda konusur ama cocuga bisey anlatmazlar cocuk zaten buna kulak misafiri olucaktir demis dr .bu sekil bu sekil 1 gun 2 gun 3 gun bu sekilde anlatmis koca esine gittim gorgum oyleydi boyleydi fazla cocugu korkutmadan ..neyse kuzenimin cocugu annesinin yanina gelmis 1 hafta sonra tirnaklarini gostermis anne bak uzuyo sen uzulme ben yatmicam hastanede ve suan cocuk yemio bunu bende denedim ve benim oglum babsiyla bizi dinlemis ve bana bisey demeden kendi kendine birakti bu isi ama bana surekli anne cocu nasil iyilestimi diye soruo du bana yardimci ol anne diodu bna devamli canim benim ...suan oglumda bende tirnak yemiyoruz mutluyuz :)))))))) bilmiyorum dogru bi yontemmi ama neticede ben uydurmuyorum dr bunlarin yapilmasini solemis
klavyemin tuslari iyi basmadigindan biraz harfler eksik cikmis ama insallah anlamissinizdir .bide sunu solemeliyim ccugun yasida bu drun solediklerini algilamasi icin onemli bisey oglum 6 yasindaydi ve oldun dusunceli duygusal bi cocuktur ..algiladi ve kesti beni uzmek hastanede hasta yatmak istemdigini soledi .ote tarafta kizimdada var bu sorun ama kizim 4 yasinda ayni seyi onada uyguluyorum fakat onda etki etmio algilayamio isin vahim durumunu:))) bilmiyorum deneyin bi .esiniz eve geldiginde girin diyaloga kisa kisa 2 gunde bir gittim gordum cok uzuluyorum falan filan ama kesinlikle cocugun duyabiliegi bi ortamda olsun ama ona baski yok o kendisi anlicaktir saniyorum insallah sizde basarili olur bu durum
bu konuda tecrübe etmiş, olumlu sonuçlar alan arkadaşlar.. uygulamalarınızı aktarsanız ne iyi olur..
benim kızım 2 buçuk yaşında 3 ay öncesine kadar öle bir alışkanlığı yoktu bi kız yeğenim var o yiyordu tırnaklarını ondan göre göre kızımda başladı ve şuanda bişrye yapamıyorum çünkü anlamıyor çok çabuk sıkılabilen br çocuk sıkıldığında daha çok yiyor ve ben baskıcı değilim ama babası biraz daha baskıcı ve ay aman düşcek ay aman brişey olcak diye çok sıkıyo bunlarda etken demekki inş devam etmez tırnakları çok güzeldi yiye yiye küçüldü dahada küçülmeye devam ediyor 3 aydır tırnaklarını kesemiyorm kesecek tırnak kalmıyo yiyo
tırnak yemenin altında yatan bir çok neden olabilir..öncelikle anne babaların bu nedenleri araştırmları gerekio ve ona göre bir yaklaşım sergilemeleri gerekiyor..tırnak yemenin altında yatan birncil neden de sevgi eksikliğidir bunu da söylemeden geçemicemm
Benim oğlumdada var malesef tırnak yeme daha yeni başladı nerden başladı anlayamıyorum sebebini araştırıp duruyorum. Benim yanıma gelip elini ağzına sokuyo sonra bana anne sen git diyo...ilgi çekmeye çalışıyo ama zaten bütün gün onunla ilgileniyorum ve sevgimizi tüm ailecek hiç eksik etmedik. anneanne babanne etrafımızdaki bütün akrabalar. bu sorunun sevgi eksikliğinden kaynaklanmasının birincil sebep olması fikrine katılmıyorum...
benim 4 yaşındaki oğlumdada başladı muhakkak birinde görmüştür diye düşünüyorum üstüne gitmemeye çalışıyorum
Ben de 15 yıldır yiyorum ve bi türlü bırakamıyorum yok mu bir çaresi

ben de önerilerin hepsini uyguladım kızım 4 yasına girecek ve hala tırnak yiyiyor aylardır hiç tırnağını kesmedim. çünkü uzamadan yiyiyor.
benimde oğlum tırnaklarınıyiyiyor 4 yaşında fakat sürekli eli ağzında kreşe gidiyor öğretmen de diyor canısıkıldığında yapıyor diye vaz geçiremedik bir türlüü
3 melek annesi
Kayıtlı Üye
benim kızımda 13 yaşında. küçüklüğünde kuzeninde görüp yemeye başladı tırnaklarını. bende oğlumu dikkat dağınıklığı içim psikiyatriye götürdüm. aynı zamanda da tırnak yiyen çocuğun buraya lmesi gerekir mi? diye sordum. bana evet dediler. bende kızıma söyledim. ilk 1-2 gün biraz zorlandı bırakmakta ama sikiyatriye gidersin lafını duyunca bıraktı.
3 melek annesi
Kayıtlı Üye
kızlar oğlum da yiyor tırnağını psikolojik bi sorun olduğunu bildiğim için çok rahatsızım.4 yaşında daha yol yakınken ne yapabilirim sizce?acı cila işe yarıyo sanırım.
canım aradan 4-5 yıl geçmiş fakat bir şey sormak istiyorum size. oğlun hala tırnak yiyiyor mu? bıraktıysada hatırlıyor musun? ilk başta tırnakların uzama süresi uzunmuydu yani bazı tırnakları uzamadığı oluyor muydu?