• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cocuklardan ayri kalmak

Maddi yetersizlik, imkansızlık, hastalık değil ki mesele.
Tahammülsüzlük.
Gerçekten tedavi olmalı.
üstelik karar verilmiş gibi.

nasıl alışırım diye soruyor.
konularını az çok biliyoruz. daha geçen sene 2. yi doğurdu.

senelerce o kocaya tahammül edip 2. yi doğuran kadın, çocuklarına katlanamıyor.
inanılmaz.

kimsenin analığını babalığını sorgulamak haddimize değilde ne biçim insanlarsınız siz be ,bir süre yurda verilen evlat suratınıza tükürse yeridir.Hangi hadle alacaksınız tekrar yurttan ,yazık yazık .Allah sizi bildiği gibi yapsın

gözlerime inanamadım nabız mı yokluyorsunuz gerçekte mi böyle düşündünüz ve yaptınız..şu ölümlü dünyada herkes bir yana benim can parçam diğer yana hiçkimse için evladımdan geçemem okuyunca bile boğazım düğümlendi..öyle anneler varki ne zor şartlar altındayken iyi bakamaz benim gibi diye veya hasretlik çektiğim zorluklardan daha ağır gelir kaldıramam diye babasına bile vermiyorken siz annesi babası hayatta olan bir çocuğu yurda vereceksiniz...hemde onu siz doğurmuşken ve içinizde büyütmüşken..herşeyin tedavisi var hayatta tedavinizi olun ve evladınıza sahip çıkın

Evlatlarim hayattaki en kiymetli varliklarim..esimle bosandik izin bodonemde ayri yasiyorduk bir cok zorlukla tum gucumle evlatlarima hem anne hem baba olmaya calistim..bi duzen kurduk yuvarlanip gidiyorduk.esim surekli cocuklari buyuyunce benden almak icin kendince kurnazliklar planlar yapiyor..buyuk kizim 6 yasinda babasi surekli kafasini karistiyor ve cocuga zoraki soz dinletiyorum..zaten zor bi sirecten gecoyoruz.kizimin bu halleri beni iyice yoruyor..kizima kizarken babasi aradi o sirada bende artik dayanamadigimi soyledim..seni sorunun bakamiyorsan velayeti bana ver bor sure yurda veririm sonra alir kendim bakarim diyor..bende o anko ruh halimle kabul ettim dayanamayacagimi biliyorum evlatlarim olmadan ne yapmaliyim

efedersiniz ama ohaa, çocuğu anne baba varken yurdamı verceksiniz? sebep? söz dinlemiyor diyemi?

Canım kendine gel nolur
Bu nasıl fikir
Tırnağını vermem oraya rabbim esirgesin
Ay dehşet oldum ya

11 yıldır yavrularıma sadece Allah'ın yardımıyla tek başına bakıyorum
Eşim yurtdışında 6 ayda bir gelir 15 gün kalır döner
15 yıllık evliyim 11 i ayrı geçmiş düşün
Ama yani nasıl desem ölürüm öldürürüm yavrularımı vermem merdiven silerim bulaşıkçılık yaparım herşeyi yaparım ay valla şok oldum bu kararındaki verdiniz ya

Geçtiğimiz mart ayında en küçük kızım 5 gün hastanede yattı akciğer enfeksiyonu sebebiyle
Ve o katta nasıl ağır vakalar kalıyordu
Bir çocuk vardı
Ya rabbi sen büyüksün içim acıyor tek hayati fonksiyonu görüyor olması düşünün başka hiçbir hayati fonksiyon yok yeme içme dahil yatağa bağımlı offf içim acıyor anlatırken de belki sen ibret alırsın diye anlatacağım
Kadın koridora çıktı eşini aradı nasıl sevinçli nasıl mutlu eşine diyor ki " parmağını oynattı" ama delirecek sevinçten kadın

O an kendime dedim ki Elif trilyon kere şükret haline ve dahası kırsın döksün dağıtsın şımarsın nE yaparsa yapsın kabulumdur ( ki ben kendimde annesiz büyüdüğünden sebeb sonsuz toleranslıyımdır bu toleransım etrafımdakilere batar düşünün )

İnşallah yazdıklarımı okur kendinize gelirsiniz vermeyin yavrunuzu lütfen babaya bile bırakmayın istenmediği terk edildiği hissi kalbine yerleşmesin 37 yaşındayım eşim yuvam evim evladım herşeyim var ama o his içimden çıkmadı benim

YA ALLAH RIZASI İÇİN YAPMAYIN!!!

Yonetio yonetmemesi degil anne gibi anne olsun isterdim evlat dusmani cahil bi anne degil ustelik yapti kotuluklerin farkinda bile olmadan evlatlarini harciyor

Mesela kendimi savunmami korumami aldi benden yillarca kendimi savunamadim hoc k8mseye karsi hic bir zaman kendimi her korumaya calistigimda kotu olan ben oldum..misal erkek kardesim saygisizlik yapabilir dovebilir ama sikayet etmeye kendimi korumaya bile hakkim yoktur...kim ne yaparsa yapsi yabanci veya degil asla kendimizi korumamamizi ogretti karsi gelmememizi ogretti bundan buyuk kotuluk olamaz kendimi savunmayi ogrenmem bile yillar surdu...esimde bu konuda hep cok ezdi..misal esim eve gelmez bakmaz hic bir sorumluluguju uerine getirmez boyle yasayan binlerce kadin var ben niye sabretmiyormusum..annem bizdeyken esim sabaha dogru gelmisti ve annem esime karistigin icin bana kizmisti ve esim ondan sonra hep gece gelmeye basladi bunun gibi

Yazdiklarinda h

Yazdiklarinda haklisin ama yasamak cok daha baska gecen gecti bugun bile hayatimi yonlendirmesede onun yuzunden cok cok yalnizim..hic bir akrabamla saglam bir iliski kurmama bile izin vermez kendi haksizliklari ortaya cikacak diye caktirmadan beni hayatindan tamamen uzaklastiriyor

şunları oku ve aynaya bak.

annenden hiç farkın yokmuş.

evladını yapayalnız bırakacak kadar annensin.

Evlatlarim hayattaki en kiymetli varliklarim..esimle bosandik izin bodonemde ayri yasiyorduk bir cok zorlukla tum gucumle evlatlarima hem anne hem baba olmaya calistim..bi duzen kurduk yuvarlanip gidiyorduk.esim surekli cocuklari buyuyunce benden almak icin kendince kurnazliklar planlar yapiyor..buyuk kizim 6 yasinda babasi surekli kafasini karistiyor ve cocuga zoraki soz dinletiyorum..zaten zor bi sirecten gecoyoruz.kizimin bu halleri beni iyice yoruyor..kizima kizarken babasi aradi o sirada bende artik dayanamadigimi soyledim..seni sorunun bakamiyorsan velayeti bana ver bor sure yurda veririm sonra alir kendim bakarim diyor..bende o anko ruh halimle kabul ettim dayanamayacagimi biliyorum evlatlarim olmadan ne yapmaliyim
sizin psikolojiniz bozulmus.bosanma cocuklarin sorumlulugu.aileden yardim edecek varsa yaninizda kalsin bir sure.o anki kizginlikla tamam dediniz ama pisman olmussunuzdur diye umuyorum.
Babaya gelince hemen velayet dersine girecegine haftasonlari alsa biraz ilgilence sizede nefes alacak zaman kalsa.yurda vermek nedir ya.6 yasindaki cocuk herseyi hatirlar.sizi ilerde affedecegini zannetmiyorum.Allah kolaylik versin size.

Bence de cocuklari yurda verin, bari orda sizlerden umidi olmaz.

Ne biçim anne babasınız
Bence devlette daha iyi olur
Sizin gibiler anne baba olmasın
Bizde Kızdığımızda verelim
Bende babasız büyütüyorum adam öyle deme cesaretini bulamaz kendinde alnını karışlarım anasın sen taş yemen yinede çocuğuna bakman lazım
Bir insan babasız çok güzel büyür
Parasız büyümez
Güvensiz yerde büyümez
Mutsuz ortamda büyümez

Sizin acilen psikolojik tedavi almanız lazım.
Sağlıklı karar verme yetinizi kaybetmişsiniz. Sonradan pişman olacağınız şeyler yapmadan önce uzman yardımı alın bir an önce.

Bu üyenin uğraştığı sorun da boşanmanın toplumda getirdiği konumu sanırım bir de kocası ne kadar aldatsa da onsuz yapamıyor hey allahım...
Hadi büyük kız neyse küçüğü de göz göre göre her şeyi bilerek yaptın şimdi ama dayanamıyorum hede hödö diyemezsin. Baştan ikisini yapmayacaktın o zaman babaları düzgün biri değil sen desen çatacak yer arıyorsun....

Haklısınız da çocuk açısından öyle olmuyor o işler.
Daha önce bir konuda daha yazmıştım. Kurumlardaki çocuklarının yarısından fazlasının ebeveynleri var.
bakamamış getirmişler, boşanmışlar başlarından atmışlar.
Çocukları arada ziyarete gelenleri falan var çocuk kalbi bir umut affediyor, sarılıyor, özlüyor.
Çocukların bazı dönemleri kötü de olsa anne baba yanında olmaya muhtaç.
Daha doğrusu en kötü anne baba yurttan iyidir.
(Şiddet, taciz, istismar, çocuk çalıştırma gibi şeyleri hariç tutuyorum tabiki)
6 yaşında çocuk; annem var babam var ben niye buradayım diye düşünmüyor.
Ha geldi ha gelecekler, özledim diye bekliyor.
10 yaşında falan anlıyor neyin içinde olduğunu.

Bana sorarsanız tabiri caizse eşek gibi sıkacak dişini. Gidip ilaç mı kullanıyor tedavi mi oluyor, neyse ona 6 yaşındaki çocukla başedemiyorum
Diye düşündüren, çözecek.
Ben toplumsal baskının bazen önemli oldugunu düşünüyorum.
Anası babası yaşlandığında milletten korkusuyla ziyaret eden, çocuğunu bu baskı yüzünden yanında tutan, bu baskı yüzünden eşine el kaldıramayan vs..
Allah tan korkmuyor ama kuldan utanıyor işte...

Konu sahibi konuyu acarken bile ben onsuz yapabilir miyim diyor, cocuk ne hisseder annesiz babasiz yurtta ne yasar bunu sormamis bile, sadece biz dusunuyoruz çocuğu, biz kafa yoruyoruz o cocuk ne yapar nasil bir hayati olur diye... bu insanin yaninda o cocugun mutlu ve saglikli bir sekilde buyuyebilecegine inanamiyorum bu yuzden... umarim ben yaniliyorumdur, gercekten dişini sıkarak da olsa bakar buyutur, aksini dusunmek bile kotu.

konu içeriği çocuksa dayanamıyorum, kafamın içinden resmen ateşler çıkmaya başlıyor
belki benimki de paranoyaklıktır bilmiyorum, belki abartıyorum ama işler yolunda gitmeyip de eşimle boşanırsak ve o evladımıbenden almak isterse diye diye sürekli kendi kendimi yiyorum
ya da en basiti sabah o uyanmadan dolayısıyla onu öpemeden evden çıktığımda bile vicdan azabı çekiyorum
benim kızım da çok inatçı bazen sinirimi en tepeme çıkartıyor bazen karşılıklı kavga bile ediyoruz resmen ama bu bile beni üzüyor haklı da olsam haksız da olsam ki küçücük çocuk daha ne hakkı ne haksızı ne anlar bundan gidip sarılıp öpüyorum
siz beni dinlemiyor deyip yurda verme derdindesiniz
yokya siz kesinlikle iyi değilsiniz
saçmalamayın lütfen kendinize gelin

lisedeyken yurtta büyüyen sınıf arkadaşlarım vardı.nekadar sevgiye aç olduklarını tahmin dahi edemezsin.hepsinin kendince acı hikayeleri vardı..o küçük yaşımızda bile bize hissettirdikleri duyduyu hala hatırlarım..evlerimize misafir edip aile sıcaklığı yaşasınlar diye çok çabalardık veya öğlen yemeklerini ortak birşeyler hazırlayıp yiyelim azcık yüzleri glsün isterdik.çok sessizlerdi ama kalplerinde fırtınalar koptuğunu verdikleri tüm tepkilerden anlayabiliyorduk... evlat bu evlat onun var olam sebebide sorumluluğuda sizde. hadi duygusal bağlılığı bir kenara kokuyorum her annenin gerçekten evlat sevgisiyle yanıp tutuşmadığını ne yazıkki görüyoruz da..ama ne olur meydana getirdiğiniz canları bukadar kolay harcamayın..acilen tedavinizi olun.daha fazla yorum yapamayacağim.lütfen tedavinizi istekle ve aksatmadan olun...

Bu üyenin uğraştığı sorun da boşanmanın toplumda getirdiği konumu sanırım bir de kocası ne kadar aldatsa da onsuz yapamıyor hey allahım...
Hadi büyük kız neyse küçüğü de göz göre göre her şeyi bilerek yaptın şimdi ama dayanamıyorum hede hödö diyemezsin. Baştan ikisini yapmayacaktın o zaman babaları düzgün biri değil sen desen çatacak yer arıyorsun....

+ 1

Eşinden boşanmamak, imza atmamak için bile ne kadar direttin konu sahibi, şimdi çocuklarından bir kalemde vazgeçiyorsun ya, senin analığına da, taşıdığın anne vasfına da yazıklar olsun.

Back
X