Çocuklarım kediyi öldürdü 😢

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İste kast ettigim bilincsiz hayvanseverlik buydu , hayvanlara bunlardan cok zarar veren yok maalesef , cok guzel ornekler vermissiniz , toplum olarak birseyi de dogru yapabildigimiz gun disimi kiricam gercekten
Toplum olarak herşeyi uçlarda, abartılı bir şekilde yaşıyoruz, bu doğru. Ama insan da hayvanda aynıdır bana göre.Hepsi eşit. Hepsi canlı.

Bu konuda o kadar haklısınız ki, olay bu noktalara nasıl geldi ben anlam veremiyorum.Sosyal platformlarda gördüğüm yorumlar beni hayrete düşürüyor.Kanser hastası bir kadın, doktor tavsiyesi üzerine kedisini sahiplendirmeye çalışıyor, ilan yayımlandıktan sonra yorumlar dehşet verici. " sen yaşamayı hak etmiyorsun, o canı nasıl evinden ayırırsın, allah boşuna hastalık vermemiş, yarına ölürsün inşallah" şeklinde onlarca yorum yazıldı ben insanlığımdan utandım.Yine daha önce iki bebek kaybetmiş bir anne hamile ve toksoplazma problemi yüzünden yine doktor isteğiyle mecburen kedisini sahiplendirmek için ilan veriyor altında yorumlar uçuşmaya başlıyor "inşallah bu bebeğini de kaybedersin, zaten bir bebeğin varmış(bunu kedi için söylüyor) neden bebek sahibi olmaya çalışıyorsun, o kedi yavrucak bebeği kıskanır madem bebek yapacaktın neden kediyi aldın, madem kıskanç bir kedin var hamile kalmaya utanmıyor musun?" cümleleri yine havalarda uçuşuyor.

En son köpeklere yemek vermeye çalışan iki kadın ısırılmışlar.Bu iki kadın da hayvansever ki yemek vermek istemelerinden belli."Keşke koparsaydı kolunu, ohhh bir dahakine öldürür inşallah, öl insanoğlu, yok ol" falan filan gibi kendilerine bile düşman bir kafayı yemişlik içindeler. Daha öncesinde bunun patolojik özgecilik olduğunu düşünüyordum ama son yorumlara baktığımda işin artık nefret ve delice bir insan öfkesi durumuna geldiğini görüyorum.
Bunun, insana karşı nefretten doğduğuna ve hayvan sevgisiymiş gibi yansıtıldığına, kişinin dahi bunu anlamadığına dair bir yazı okumuştum. Kesinlikle bu türlü yaklaşımlar normal değil, hastalık.

Dunyanin sahibi biz degiliz keske bu bilincte olsa herkes , tum canlilari sevmek ve elimizden geldigince yardim etmek zorundayiz , ailem beni boyle buyuttu , bende cocuklarimi boyle buyutuyorum ama son zamanlarda maalesef turkiyede degisik bir hayvansever insan turu cikti basimiza , bir de onlarla ugrasiyoruz , bilincsizce hayvan sevmek de iyi birsey degil , yeri geldiginde armut ile elmayi birbirinden ayirmak gerekiyor , boyleleri farkinda olmadan hayvanlara daha cok zarar veriyor maalesef
Tamamen katılıyorum. Hele hayvaların doğal yaşamlarından koparılıp kendi hevesleri için evlerde beslenmesine diyecek söz bulamıyorum. Elma yiyen köpek, simit yiyen martı, yavrulamasin diye kısırlaştırılan kediler.....
Doğanın dengesini bozduklarının farkında değiller.

Siz de evde köpek beslemişsiniz ama köpeğiniz görmüyormuş. Dışarıda yaşayamazmış.
O yüzden bu şekilde engelli hayvanları besleyenleri ayrı tutuyorum.

Bu konuda o kadar haklısınız ki, olay bu noktalara nasıl geldi ben anlam veremiyorum.Sosyal platformlarda gördüğüm yorumlar beni hayrete düşürüyor.Kanser hastası bir kadın, doktor tavsiyesi üzerine kedisini sahiplendirmeye çalışıyor, ilan yayımlandıktan sonra yorumlar dehşet verici. " sen yaşamayı hak etmiyorsun, o canı nasıl evinden ayırırsın, allah boşuna hastalık vermemiş, yarına ölürsün inşallah" şeklinde onlarca yorum yazıldı ben insanlığımdan utandım.Yine daha önce iki bebek kaybetmiş bir anne hamile ve toksoplazma problemi yüzünden yine doktor isteğiyle mecburen kedisini sahiplendirmek için ilan veriyor altında yorumlar uçuşmaya başlıyor "inşallah bu bebeğini de kaybedersin, zaten bir bebeğin varmış(bunu kedi için söylüyor) neden bebek sahibi olmaya çalışıyorsun, o kedi yavrucak bebeği kıskanır madem bebek yapacaktın neden kediyi aldın, madem kıskanç bir kedin var hamile kalmaya utanmıyor musun?" cümleleri yine havalarda uçuşuyor.

En son köpeklere yemek vermeye çalışan iki kadın ısırılmışlar.Bu iki kadın da hayvansever ki yemek vermek istemelerinden belli."Keşke koparsaydı kolunu, ohhh bir dahakine öldürür inşallah, öl insanoğlu, yok ol" falan filan gibi kendilerine bile düşman bir kafayı yemişlik içindeler. Daha öncesinde bunun patolojik özgecilik olduğunu düşünüyordum ama son yorumlara baktığımda işin artık nefret ve delice bir insan öfkesi durumuna geldiğini görüyorum.
Biz neden böyle uç noktalarda yaşamak zorundayız?
:(

Kediye ulaşıp öldürmelerine olduğu kadar kendi başlarına dışarı çıkabilmelerine de endişeyle baktım.
Ben de yavru kediyi besleyeceğim diye peynie götürüp yanlışlıkla üstüne basıp öldürmüştüm 5 yaşındaydım sanırım :( çok üzücü ama olan olmuş. Daha dikkatli olunsa daha iyi olurdu.

Hanımlar mahallenin çocukları yavru bir kediyle oynuyorlardi akşam oldu ortada bırakıp gittiler penceremin altına geldi minnak miyav miyav kıyamadım aldım içeri tekrar çıktım annesini aradım sordum yok... Normal süt icemiyordu bebeğimin devam sütünü biberonla kaşıkla verdim çişini yaptırdım bahceye yün bir örtüyle yatak yaptım uyudu saatlerce çocukların elinde öyle yorulmuş garibim sabah 7ye kadar girdim çıktım baktım 3 saat sonra uyandım bebeğime süt verdim tekrar uyuyakalmışım kızlarımin sesine uyandım miyav diyorlardı sıçradı yataktan bağırarak eşimle Allahim bebeğimin beşiğine yöneldim kedi bebeğimin yanında ölü cildiracaktim nasıl olduysa kızlarim 3 yaşına girecekler bahçenin kapısını açmışlar kediyi almışlar ya ellerinde bogmuslar ya da bebeğin besigine attılar hayvan bir şekilde altına girdi öldü bilmiyorum ağlamaktan vicdan azabından perişanım gömdüm ama mutfağım bahçeye bakıyor duramıyorum evde bir an aklımdan çıkmıyor uyamiyorum içim çok acıyor öksüz diye sahip çıkmak istedim büyütecektim ne geldi başına kaderi miydi sebep ben mi oldum?
Şaka mısınız siz ya!!! Sorumluluğunu alamayacağınız canlara dokunmayın eminim kendi kaderiyle ölseydi daha az acı çekerdi, siz önce kendi çocuklarınıza bakmayı öğrenin!!!

Basiretsizlikten kastim hakaret degildi , eli kolu baglanmis , mantikli dusunememis cocuklarimdan sogudum demissiniz , ne olursa olsun 3 yasindaki yavrularinizdan sogumayin , cocuklarin bir sucu yok burda xunku
Bakın sebebini bilmiyorum o kediyi kucağıma aldığım an ona farklı bir bağ duygu oldu içimde sabaha kadar bırakamadım kafami yastığa koyduğum zaman dahi ona dua ediyordum nasıl neden bilmiyorum ama sanki başına kötü bir şey geleceğini biliyordum mutfak kapısı kapalıydı eşim girince açık bırakmış ama bahçe kapısı pimapen koldan kilitli aşağı çekince açılıyor ve açmayı becermisler soğumak değil
Kucuk cocuklarin yaptigi hareketde cok mantik aramamak lazim sevmek istemis olabilirler yanlislikla neler oluyor bu hayatda. Biraz daha buyuduklerinde onlarla beraber hayvan nasil sevilecegini anlatirsiniz cok vicdan azabi yasiyorsaniz bir barinaga yem yemek goturun ama o. Minik kedi icin yapicak birsey yok artik yavru kediler annesiz pek hayatda kalamiyorlar cok caba garcamak lazim bende buyuttum cocuklardan cokda zmaniniz olmazdi bir daha bulursaniz sosyal medyadan ilan acip sahiplendirin yavru kediler vucut sicakligi dusunce bile olurler
Ulan açtım zaten süt anne aradım ama olmadı işte muhtelemen ölecekti ama keşke öyle görmeseydim dediğiniz gibi yapacam ölen kedi için bağış yapmayı düşünüyorum belki bir az içim rahatlar

Bakın sebebini bilmiyorum o kediyi kucağıma aldığım an ona farklı bir bağ duygu oldu içimde sabaha kadar bırakamadım kafami yastığa koyduğum zaman dahi ona dua ediyordum nasıl neden bilmiyorum ama sanki başına kötü bir şey geleceğini biliyordum mutfak kapısı kapalıydı eşim girince açık bırakmış ama bahçe kapısı pimapen koldan kilitli aşağı çekince açılıyor ve açmayı becermisler soğumak değil
Ulan açtım zaten süt anne aradım ama olmadı işte muhtelemen ölecekti ama keşke öyle görmeseydim dediğiniz gibi yapacam ölen kedi için bağış yapmayı düşünüyorum belki bir az içim rahatlar
Ulan yazmaniza biraz kirildim size olumlu cevap yazmistim sinri harbinize veriyorum rahatlarsini diger canlara vesile olur

Şaka mısınız siz ya!!! Sorumluluğunu alamayacağınız canlara dokunmayın eminim kendi kaderiyle ölseydi daha az acı çekerdi, siz önce kendi çocuklarınıza bakmayı öğrenin!!!
Daha az acı çekmezdi yolun ortasında kalmıştı aldım besledim çişini yaptırdım sardım sarmaladim sabaha kadar başında bekledim ayrıca iyi bir Anneyimdir yazdıklarımı okumanız herhalde kapı kilitliydi bahçenin kapısı pimapen kol yukarı kalınca açılıyor acabilmisler bahçe kapısı sokağa açılmıyor ufak bir bahçe var sağ sol ön bina sokağa çıkacaklar bir yer yok.Mutfagin kapısı da kapalıydı eşin uyanmış girip çıkınca bilinçsizce açık bırakmış 40 yıl düşünsek aklımıza böyle bir senaryo gelmezdi en azından çocukların böyle bir şey yapabileceğini duysam düşünsem kapının önüne masa çekerdim biseyler yapardım

Daha az acı çekmezdi yolun ortasında kalmıştı aldım besledim çişini yaptırdım sardım sarmaladim sabaha kadar başında bekledim ayrıca iyi bir Anneyimdir yazdıklarımı okumanız herhalde kapı kilitliydi bahçenin kapısı pimapen kol yukarı kalınca açılıyor acabilmisler bahçe kapısı sokağa açılmıyor ufak bir bahçe var sağ sol ön bina sokağa çıkacaklar bir yer yok.Mutfagin kapısı da kapalıydı eşin uyanmış girip çıkınca bilinçsizce açık bırakmış 40 yıl düşünsek aklımıza böyle bir senaryo gelmezdi en azından çocukların böyle bir şey yapabileceğini duysam düşünsem kapının önüne masa çekerdim biseyler yapardım
çok üzülmüşsünüz sizi kesinlikle daha çok üzmek istemem ondan belkide sadece eceli gelmişti,kalan her şey ecelin sebepleriydi... ama bundan sonra çocuklarınıza canlılara nasıl yaklaşmaları gerektiğini güzel ve yaşlarına uygun bir şekilde anlatın lütfen ki büyüdükçe başka şekillerde davranmasınlar...
Kesinlikle davranışlarına mudahele edeceğim. Kuşlardan sonra ilk kez bir canlıya dokunma şansları oldu ve ne yapacaklarını bilemediler belki de bilmiyorum

Kendinize çok yüklenmeyin zaten anneden ayrı kalan yavrular çabuk hastalanıyor ve ölüyorlar. Belki sizin çocuklar bulduğunda kedi çoktan ölmüştür, kim bilir? Çocuklarınıza sordunuz mu? Tabi suçlar bir dille sormadan. Yapmadık diyorlarsa yapmamışlardır.
Sordum miyovv diyorlar sadece😟

Çocuklarınız bence çok masum ve akıllılar.
Yavru kedi büyük ihtimalle ölmüştü ve onlar uyuduğunu düşünüp evdeki diğer yavrunun yanına yatırdılar.
Kendinizi üzmeyin, siz elinizden geleni yapmışsınız zaten
Bilmiyorum belki de beşiğe attılar kedi de sıcak diye bebeğime iyice sokuldu bir şekilde altına girdi boğuldu anlam veremiyorum ne düşünsem elimden gelen bir şey yok kötü son hep 😢

Abartmıyor musunuz sizce de? Tamam üzülmeniz doğal ancak çocuklarıma farklı bakıyorum, sürekli ağlıyorum demeniz garip.
Abartiyorum belki ama nedense kediye farklı bir bağ oldu bende belki çok küçük olması belki benim kapımın önünde öyle ağlaması belki küçükken benimde annesiz kalmam bebeğimin olması inanın bilmiyorum sürekli dua halindeydim ona Allahım sen sahip çık diye sonra böyle oldu çok şükür bugün biraz iyiyim

Toplum olarak herşeyi uçlarda, abartılı bir şekilde yaşıyoruz, bu doğru. Ama insan da hayvanda aynıdır bana göre.Hepsi eşit. Hepsi canlı.
Yavrum ben hicbir cani otekinden ustun gormem ama tibbi zorunluluktan dolayi kedisini sokaga atmayip can haliyle yuva arayan kadina da geber diyene insan demem , azicik empati ve eminim bunu diyenlerin kendi basina gelse yuva bile aramadan sokaga atarlar o canlari

Kesinlikle davranışlarına mudahele edeceğim. Kuşlardan sonra ilk kez bir canlıya dokunma şansları oldu ve ne yapacaklarını bilemediler belki de bilmiyorum

Bahçe kat anladığım kadarıyla kedi açık bir pencereden falan girmiş olabilir mi
3 yaşında çocukların öldürecek kadar hırpalayabileceğini düşünmüyorum, belki de hastaydı öldü, yine de çocuklarınızı gözlemleyin incitmeden sevmeyi öğrensinler, kötü bir niyetle yaptıklarını düşünmüyorum bu kadar hayvansever bir annenin çocukları sevmek istemiştir ancak

Yavrum ben hicbir cani otekinden ustun gormem ama tibbi zorunluluktan dolayi kedisini sokaga atmayip can haliyle yuva arayan kadina da geber diyene insan demem , azicik empati ve eminim bunu diyenlerin kendi basina gelse yuva bile aramadan sokaga atarlar o canlari
İşte bu aşırıcılık oluyor. Ve bunu ülkemizde yapmayan yok. Herşeyi uçlarda yaşıyoruz toplum olarak.

Bahçe kat anladığım kadarıyla kedi açık bir pencereden falan girmiş olabilir mi
3 yaşında çocukların öldürecek kadar hırpalayabileceğini düşünmüyorum, belki de hastaydı öldü, yine de çocuklarınızı gözlemleyin incitmeden sevmeyi öğrensinler, kötü bir niyetle yaptıklarını düşünmüyorum bu kadar hayvansever bir annenin çocukları sevmek istemiştir ancak
Kedinin miyavlama sesini duymasinlar diye pencereleri kapatmıştım ama işte kapıyı acabilmisler kolu indirip çok sagolun biliyorum ki niyetleri sevmekti ama işte çok küçüktü 😟Sükür ki taşınıyorum burdan bahçe kapısı kedi hep aklıma olacak çünkü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X