Çocuklarım kediyi öldürdü 😢

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Umarim öyledir.Tam manasıyla konuşamıyorlar ne yaptıklarını da bilmiyorlar zaten üstlerine gittik eşimle miyov miyov dediler sadece
bana niyedir bilmiyorum cocuklariniz yapmamis gibi geldi yani kedi okadar problem yasayacak olsa en azindan kizlarinizi tirnaklardi bagirirdi diye dusunuyorum cok kucuk gozleri acilmamis bir kedi degilse tabi

Seviyorlar evet buna itirazım yok. Ama hayvana zarar veriyorlar. Aileler çocukları mutlu olacak diye ellerine oyuncak gibi yavru hayvanları veriyorlar. Ee o çocuk tüyüne de koparır, boğazını da sıkar, kuyruğunu da çeker vs. Veliler hayvanlarında bi can taşıdığını unutmamalı. Ayrıca çocuklarda şiddet eğilimiyle ilgili internette bir sürü makale var. Çocuğunuz da varmış madem, açın bi okuyun. Faydası olur belki.
Ben 41 yasindayim , tam 30 senedir hayvan bakiyorum , evimde kopekle buyudum , bana tavsiye verecek durumda degilsiniz siz
Bu konuda anlatilan cocuklar ile sizin okudugunuz makalelerde anlatilan cocuklarin durumu cok farkli
Once konuya empati yapip oyle dillendirin dusuncelerinizi , sizden cok daha iyi biliyorum hayvanlara zarar veren cocuklarin ileride nasil bireyler oldugunu yada ebeveynlerin oyuncak diye cocuklarina aldiklari kopeklerin yasadiklarini
Siz daha dunyada yokken ben iki gozu de kör kopegimi 14 sene boyunca rehberlik yaparak yasatttim , bagirsak kanseri olup da bagirsaklari disari ciktiginda evin her yerine kakasini yaptiginda yavruma aglaya aglaya gikimi cikarmadan ev siliyordum daha 21 yasindayken , gelip de bana ezbere ogrenilmis bilgilerle gelmeyin rica ediyorum

Nerede var? bizim de etrafımızda bir sürü çocuk var ama hiç öylesine denk gelmedik. Aileden, etrafından gördüğü birşeyler var demek ki.
Nasıl yani birbirimizi mi boguyoruz ya da hayvan mı boguyoruz kötü muamele yapıyoruz say ki yapıyoruz yapıyorum sence neden vicdan yapayım öylesine psikopat ruhlu biriysem sence neden taa Ankara ya kadar araştırmaya girip süt anne aradım sabahın 7sine kadar başında bekledim Sizi vicdan ve mantığa davet ediyorum umrumda olmasa o ruha sahip olsam çöpe atardım gömmek yerine

Kucuk cocuklar hayvanlari tutcam diye boguyor bizimde kuşu kucuk cocuk gozumuzin onunde öldurdu farkina varamadik

bana niyedir bilmiyorum cocuklariniz yapmamis gibi geldi yani kedi okadar problem yasayacak olsa en azindan kizlarinizi tirnaklardi bagirirdi diye dusunuyorum cok kucuk gozleri acilmamis bir kedi degilse tabi
Gözleri açılmıştı titreye titreye yürüyordu ama çok yorgundu tüm gün mahallenin çocuklarının elinde aklıma gelmedi değil neden sürekli miyavlayan kedi odama kadar gelmiş ben duymadım diye bilmiyorum kabus günü bir şeye uyandik

Ben 41 yasindayim , tam 30 senedir hayvan bakiyorum , evimde kopekle buyudum , bana tavsiye verecek durumda degilsiniz siz
Bu konuda anlatilan cocuklar ile sizin okudugunuz makalelerde anlatilan cocuklarin durumu cok farkli
Once konuya empati yapip oyle dillendirin dusuncelerinizi , sizden cok daha iyi biliyorum hayvanlara zarar veren cocuklarin ileride nasil bireyler oldugunu yada ebeveynlerin oyuncak diye cocuklarina aldiklari kopeklerin yasadiklarini
Siz daha dunyada yokken ben iki gozu de kör kopegimi 14 sene boyunca rehberlik yaparak yasatttim , bagirsak kanseri olup da bagirsaklari disari ciktiginda evin her yerine kakasini yaptiginda yavruma aglaya aglaya gikimi cikarmadan ev siliyordum daha 21 yasindayken , gelip de bana ezbere ogrenilmis bilgilerle gelmeyin rica ediyorum
sizin gibi insaların çoğalmasını dilerim, hayvan sahibi olma çok çok başka duyguymuş ben 27 yaşında öğrendim şimdi hamileyim, evimde kedim var umarım çocugum bebekken tadar bu duyguyu

Bazı çocuklarda o boğma refleksi var ne yazık ki.Benim yeğenimde oyuncağını sever sonra boğazlar keza bazen bizleri de bunun nedeni ne ben de merak ediyorum ama çok acı yaşadığınız ne desem bilemedim.

Gözleri açılmıştı titreye titreye yürüyordu ama çok yorgundu tüm gün mahallenin çocuklarının elinde aklıma gelmedi değil neden sürekli miyavlayan kedi odama kadar gelmiş ben duymadım diye bilmiyorum kabus günü bir şeye uyandik
muhtemelen cocuklariniz buldugunda kedi ölmüstü
saglikli bir kedi degil sanki titreyerek yurumesi falan kedi sahibi olan arkadaslar daha iyi bilir tabi bu durumu

Mantıklı cevaplardan birisi gerçekten böyle olmus olabilir. Soncta ellerinde cizik olurdu yavruda olsa durmaz elde. Yalniz lütfen dikkat edin cocuklar çıkıp gidebilirdi allah korusun. 2013 yılında sanirim cock evden ciktmisti kac gun aradilar evlerinin havuzuna düşmüş pimapen kapi ve pencerelere üsten koruma kilidi yaptirin lütfen
Ellerine yüzlerine baktım hiç bir şey yoktu.Inanin bakkala giderken bile kedi görüp sevecem diye peşinden koşan çocuklar dış kapıyı 2 kez kitlerim mutfakta kesici ne varsa en üst dolaptadir bahçe kapısı kilitli ama pimapen kapı kolu aşağı çekince açılıyor ev buldum taşınıyorum duramıyorum evde ders bile çalışmıyorum kabus gibi bir şey oldu

Siz dokunduysanız ondan terk etmiş olabilir. Kedilerin koku duyusu çok keskindir. Kendi yavrusunun kokusu değişirse tanımaz. O yüzden çok küçük bebeklere eldivensiz dokunmamak lazım.
Anneleri başlarındayken ellemedik hiç anneye mama verdik sadece aramaya gitmesin yavrularını bırakıp diye. Zaten öyle olsa birini alıp diğer 2 evladı terk etmezdi ne düşündü neden yaptı bilmiyorum

sizin gibi insaların çoğalmasını dilerim, hayvan sahibi olma çok çok başka duyguymuş ben 27 yaşında öğrendim şimdi hamileyim, evimde kedim var umarım çocugum bebekken tadar bu duyguyu
Dunyanin sahibi biz degiliz keske bu bilincte olsa herkes , tum canlilari sevmek ve elimizden geldigince yardim etmek zorundayiz , ailem beni boyle buyuttu , bende cocuklarimi boyle buyutuyorum ama son zamanlarda maalesef turkiyede degisik bir hayvansever insan turu cikti basimiza , bir de onlarla ugrasiyoruz , bilincsizce hayvan sevmek de iyi birsey degil , yeri geldiginde armut ile elmayi birbirinden ayirmak gerekiyor , boyleleri farkinda olmadan hayvanlara daha cok zarar veriyor maalesef
Size de saglikli bir dogum dilerim , beraber mutluluk icinde buyusun yavrulariniz

Yorumları okumadım ama
Benimde bir kedim var
Birde şuan 5 yaşında olan kız kardeşim.
Kediyi aldığımızda 3,5 yaşlarındaydı kardeşim. Bir gün bize getirdim kalmaya kardeşimi. Kedi aldık diye merak ediyordu.
O gün ne kedinin yemek yemesine verdi ne de tuvaletine gitmesine. Bir dakika bile rahat bırakmadı. Sürekli başlarında durdum nasıl seveceğini anlattım. Göz kulak oldum ki 3 yaşlar birşeyi tam olarak kavrayabilecekleri yaşlar değil. Sürekli oyun sürekli hareket.
Yani üzgünüm ama iyi birşey yapmaya çalışırken aslında kötü birşey yapmışsınız.
Kedi için çok çok üzüldüm.😔

Belki kedi öldü onlar da uyuyor diye alıp bebeğin beşiğine koydular. Ya da kedi kuytu diye sizin beşiğe geldi. Kuş filan olsa kolay ama kediyi yanlışlıkla boğmak ya da ezmek kolay değil. Kendinize ya da çocuklarınıza yüklenmeyin. Annesi çok yavruyken terk ettiğine göre zaten zayıf ve hastaymış yavrucak.

O kedinin günahı neydi peki soruyorum size. Kızanlar olmuş bana sert söyledim diye. Fakat bir canlıdan bahsediyoruz. Ne bebeklere özel yapılan sütten vermesi doğru ne de bahçeye salması ne de gözetimsiz olarak çocuklara kediyi vermesi. ben merak ediyorum benzer sebepten bebeği ölseydi herkes bu kadar destek olur muydu zira bana göre bir kedinin ölmesi ile bir bebeğin ölmesinin farkı yok ikiside can. İnternetten araştırabilirdi bir sürü kedi bakımı hakkında site var bunlar başına gelmezdi demekki kendisi o kadar da önemsememiş şimdi başına böyle bir şey geldi diyede üzülüyor. Nasıl hak vereyim ben şimdi allah aşkına.
"Bir kedinin ölmesi ile bir bebeğin ölmesinin farkı yok" cümlesine kesinlikle katılmıyorum. Evet ikisi de can fakat insan canıyla hayvan canını aynı kefeye koymanız hoş olmamış bana göre..

evet sizin psikolojiniz de önemli ama çocuğunuzun psikolojisini de önemseyin. sonuçta evet aklı ermese de kediyi boğmuş diyorsunuz sonrasında hareket etmediğini anlayınca size seslendi mi, korktu mu, yoksa normal bir şekilde oynamaya devam mı etti? yani bunun çocuk için normal olmadığını ifade etmek isterim. bir pedagogla görüşseniz iyi edersiniz derim ben.
Hiç bir şeyin farkında değiller ki 7 aylık bebeğimin yanında ölüydu zaten ben cocuk gelişimciyim şiddet eğilimi hele ki hayvana böyle bir şey görsem ne önlemler alırdım ama yok hiç görmedim

Yavru kedi bebeginizin devam sutu yuzunden ölmüs olabilir. Bir daha yavru kedi bulacak veya sahiplenecek olursaniz ne yedigine ne ictigine nerede nasil uyuduguna lutfen dikkat edin
Devam sütünden öldüğünü düşünmüyorum açıkçası ben. Kedi sütü bulunamazsa bebelac vs verilebiliyor.

Öncelikle kızlarınız nasıl siz uyurken bahçeye çıkabilir araştırın, kapıları kitleyin. Allah korusun başlarına neler gelebilir! İkincisi kediciği severken boğmuş olabilecekleri gibi kediciğin kendi kendine ölmüş olma durumu var. Kedi hareket etmeyince kızlarınız uyudu sanmış, beşiğe koymuşlar. Ancak şunu da belirtiyim kızlarınızın bebeğin beşiğine ulaşabilmesi de riskli, yarın öbür gün içine başka bir şey atarlar. Kesinlikle kızlarınız evde sizden habersiz hareket etmesini engelleyin.
Bende başta bahceye çıkma ki kapı kilitli ama kolu asagi indirince açılıyor sonra bebeğime de zarar verme durumlarini ve o kedinin bahçede gömülü olması durumlarindan dolayı evden kesin olarak taşınma kararı aldım

Çocuklarınızın bile isteye kediye zarar verdiğini düşünmüyorum. Siz de onlara farklı davranıp psikolojilerini bozmayın. Ama o çocukların nasıl ruhunuz duymadan bahçeye inip çıktıklarıyla ilgili ebeveynliğinizi sorgulayın. Bu durum da çok üzücü, ama Allah tüm yavruları esirgesin, sokağa da çıkabilirlerdi. Gidebileceklerini düşünmezdim demeyin, önleminizi tam olarak almamışsınız demek ki.

Çocuklarınızın bile isteye kediye zarar verdiğini düşünmüyorum. Siz de onlara farklı davranıp psikolojilerini bozmayın. Ama o çocukların nasıl ruhunuz duymadan bahçeye inip çıktıklarıyla ilgili ebeveynliğinizi sorgulayın. Bu durum da çok üzücü, ama Allah tüm yavruları esirgesin, sokağa da çıkabilirlerdi. Gidebileceklerini düşünmezdim demeyin, önleminizi tam olarak almamışsınız demek ki.
Bilerek tabi ki yapmamışlardi.Kapi kilitli fakat anahtarlı değil kolu kilit görevinde saçma sapan bir şey ama dış kapı 2 kilitli çıkamazlar hamileliğimden sonra unutkanlık yaşadım bu yüzden sürekli kontrol alışkanlık oldu mutfağın kapısı bile kapalıydı eşim mutfağa girip çıkınca açık bırakmış bahçeden sokağa çıkış yok ama ne bileyim her şey olabilirdi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X