çocuklarım ve kaynanam :((

Yorumlu

Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2013
18
18
Arkadaşlar merhaba,benim 4 yaşında bir oğlum ve 4 aylık bir kızım var.çalışıyorum.kaynanamla yan yana oturuyoruz.sabahları çocukları ona bırakıyor akşamda alıyorum.oğlumu sürekli dışarı çıkarıyor gezdiriyor birde evde amcası var bekar onunla sürkli oyunlar oynuyor buraya kadar güzel bir sorun yok ama sorun şuki son günlerde evde durmak istemiyor sürekli babaanneme gidicem diyor.kaynanam la bir ortamdaysak ne yapacaksa ona danışıyor ben yanlarından gitmesem annem nerde demiyor ama kaynanam gerideyse babaanne sende gel diyor.kaynanam her yerde çocuk bana çok düşkün bensiz yapamıyor falan diyor çok sinir oluyorum.eve çok yorgun geliyorum 2 saat sürüyor işten eve gelmem,elimden geldiğince oğluma zaman ayırıyorum ama o bütün gün oynayalım istiyor.seneye ana okuluna vericem belki düzelir diye de.bana akıl verin ben ne yapmalıyım çocuğumun bana düşkün olması için?arkamdan ağlamasını falan istemiyorum ama ne bileyim annesi olduğumu bilsin istiyorum.onu hiç emzirememiştim sanırım ondan oldu böyle..kızımda kaynanama alışacak diye çok korkuyorum deliricem :mad:

Bence çok şanslısınız Çocuğunuza bu kadar ilgili bi kayınvalideniz olduğu içim. Ayrıca kadın bu yaşında sizin Çocuğunuza bakıyorsa bana düşkün diye hava atması da gayet de hakkı bence. Ben çalışmıyorum bütün Gün evde kızıma vakit harcıyorum mesleğimi yapmıyorum ama kızım annane,babanne,teyze,hala,dayı,enişte kimi görürse anında beni Satıyor Sağolsun :KK53:ama sorun değil aile bağları iyi olsun istiyorum bide çok anne bağımlısı olmasına gerek yok. Bence siz çalıştığınız için vicdan yapıyorsunuz o yüzden bu kadar takılıyorsunuz. Relax olun bence

Bu bir süreç tabiki çocuk ile kim ilgileniyorsa çocuk ona aşılır.
Bence hiç üzülme sevgini sahipliğini daha çok göstermeye çalış ne bilim oyunlar oyna- anaokuluna gidince babaneden de ayrılacaklar sonuçta.

Hiç garip bir durum değil aslında, çok vakit geçiriyor babannesinde, e eve geldiğinizde akşam olyrmuş, muhtemelen yorgunluktan istediğiniz performansı gösteremiyorsunuzdur. çocukla oynarken. Bababnne demmek ki çocuğu bu anlamda tatmin ediyor. Siz emzirmiş olsaydınız da aynı olacaktı muhtemelen. bunu dert edinmeyin hatta güvenerek çocuğunuzun seven çocuğunuzun sevdiği birine bıraktığınız için şanslı hissedin kendinizi.

Sana alışsın istiyorsan işini bırakıp çocuğunla ilgileneceksin Allahtan kayın validen güzel bir şekilde ilgileniyorki bukadar çocuğunuz üstüne düşüyor dediğim gibi ya kariyer,yada çocuk ikisinden birini seçmen lazım

Arkadaşlar merhaba,benim 4 yaşında bir oğlum ve 4 aylık bir kızım var.çalışıyorum.kaynanamla yan yana oturuyoruz.sabahları çocukları ona bırakıyor akşamda alıyorum.oğlumu sürekli dışarı çıkarıyor gezdiriyor birde evde amcası var bekar onunla sürkli oyunlar oynuyor buraya kadar güzel bir sorun yok ama sorun şuki son günlerde evde durmak istemiyor sürekli babaanneme gidicem diyor.kaynanam la bir ortamdaysak ne yapacaksa ona danışıyor ben yanlarından gitmesem annem nerde demiyor ama kaynanam gerideyse babaanne sende gel diyor.kaynanam her yerde çocuk bana çok düşkün bensiz yapamıyor falan diyor çok sinir oluyorum.eve çok yorgun geliyorum 2 saat sürüyor işten eve gelmem,elimden geldiğince oğluma zaman ayırıyorum ama o bütün gün oynayalım istiyor.seneye ana okuluna vericem belki düzelir diye de.bana akıl verin ben ne yapmalıyım çocuğumun bana düşkün olması için?arkamdan ağlamasını falan istemiyorum ama ne bileyim annesi olduğumu bilsin istiyorum.onu hiç emzirememiştim sanırım ondan oldu böyle..kızımda kaynanama alışacak diye çok korkuyorum deliricem :mad:
Kaynananız çocuğunuza ne güzel bakıyormuş neye deliriyorsunuz merak etmeyin çocuk annesini bilir oyun çağı şu an kim gonlunu hoş etse ona kayar...ama mutlu olmanız gerekirken şikayet etmeniz ilginç

bu çalışan annelerin ortak sıkıntısı sanırım.. benım kızım oyle degıl cok sukur..cok sukur dedım cunku empatı yapunca cıdden bende bozulurdum sanırım :KK43: o kadar ozleyıp eve gelıp ondan karsılık gorememek can sıkıcı.. ama sızınkının yası henuz cok kucuk belkı zamanla bazı seyler degısır.. bırde 2.cocuk cok cok farklı olabılır.. uzulmeyın, netıcede herkes gerektıgı ıcın calısıyor, ve bunu sadece yasayanlar bılır...

Bence sevin canım. 4 aylık. Ve 4 yaşında iki küçük çocuğa bakmak kolay değil demmeki. Kv. İkisiylede güzel ilgileniyor. Üzülme oğlun. Annesinide babanneyide ayırır. Çocuklar kimdaha çok ilgilenirse. Ona yönelir

Offf çok kiskandim sizi :KK53:

Benim oglum küçükken bakacak kimsem yoktu bi Allah in kulu kapimi acmazdi yardim etmek cocuga bakmak icin
Kvnizin baknadina çok imrendim açıkçası

Eve cocuga bakmak icin nakici alsaydiniz çocuğunuz bakiciya alisacakti ne guzel babanneye alışmış

14 yol önce olsaydı babanneleri degisseydik sizinle benimki hiiic bir gun bile bakmadida:KK14:

çocuklarına çok iyi bakılması elbette artı, diğer arkadaşlarda buna değinmiş özellikle bakacak kimsesi olmayanlar ama ben seni de haklı buldum her kadın her anne ister özel olsun çocuğunun gözünde, benim olduğum bir ortamda çocuğum bana değilde anneme kV me gidiyorsa beni sallamıyosa ben de çok üzülür işten bir süre ayrılırdım sanırım

Yıllar sonra babaannesini annesi gibi sevdiğini anlatan bir çocuğunuz olacak. Bence çok güzel. Sizin yeriniz ayrı, onunki ayrı. Babaannesini severek sevgiyi öğreniyor. Sevgi sevgiyi çoğaltır, kıymetini bilin.

Evet, sevgi iyidir, babanne, dede, anneanne bulunmaz nimetlerdir.
Fakat anneanne veya babaanne elinde büyümüş insanlara bugün sorduğunuz zaman aldığınız yanıt benzer oluyor; ben de onlardan biriyim, anneannem her zaman annemden bi tık ilerde olmuştur, hala da öyle. Anneannem, yıllar önce bize aşırı enjekte ettikleri ilgi ve sevgiyi, şimdilerde bir hata olarak adlandırıyor, kendisi bizzat "hata etmişiz, keşke annenize daha düşkün olabilseniz şimdi" cümlesini sık sık kuruyor. Neden? Tonlarca hastalıkla cebelleşip ölüm ihtimalini kendine yakın gördüğünden, artık bizi ilk sahiplendiğindeki o 40'larının ortasındaki sağlıklı kadın olmadığından, kendisine birşey olursa bizim annemizi kaybetmiş kadar yıpranacağımızı bildiğinden.
Yeni anneanne veya babanne olan tüm tanıdıklarına da "üstüne fazla düşmeyin, annesine bırakın" tavsiyesi veriyor.
Benim için, annemden bi tık ilerde olması ara sıra vicdan azabı çekmeme neden oluyor ayrıca. Evet, anneanne babaanne elinde büyümek pahabiçilemez belki, ama sonradan bunun hata olduğu görülebiliyor.

Benim oglumda 4 yasinda ben calismiyorum 2 yasinda da kizim var meslegim var ama cocuklari birakacagim onlari cok seven seninki gibi kv yok ayni binadayiz bizde bizim babanne torunlarini sadece esimin ve diger insanlarin yaninda gostermelik sever onun disinda selam vermez sanslisin kiymetini bil kvnin ve 4 yas cocugu emin ol anneyi cok kolay gozden cikarabiliyor calismasanda aynisini yapardi bende ilgili olmama ragmen hemen arka plana dusebiliyorum

Ben de anneannede büyüdüm.
Nurlar içinde yatsın. Çok severim kendisini. O başını üzerinde taşımıştır beni. Aşırı bağlıydı bana.
Ancak benim hiç bir zaman çok düşkünlüğüm olmadı.
Her zaman önceliğim annemdir.

sevinip gurur duymanız gerekirken neye takılıyorsunuz. tabi ki öyle olacak ki olmalı da. yavrunuz hergün arkanızdan
ağlasa, durmasa demek ki mutlu olacaksınız. benim kızıma da eşimden ayrıldığım halde kayınvalidem bakıyor. çoğu akşam
kızım gelmek istemiyor benimle. evet kim ilgilenirse, kiminle iyi vakit geçirirse çocuklarımız o na düşkün oluyor. çok zorunuza gidiyorsa kendiniz bakabilirsiniz işinizden ayrılıp

aslinda cocugunuzun sevdigi ve guvendiginiz bi kv oldugu icin sanslisiniz ama sonuc olarak 'anne' oldugunu hissetmek istiyor insan. eve gelince ufak hediyeler getirerek sizi beklemesini ve aklinda bulunmanizi saglayabilir belki. gecici bi durum bu hic uzulmeye dgmez, biraz buyuyunce size hassasiyeti artar.erkek cocuklari anneye duskun olurlar buyudukce:KK66:

Sizinki kıskançlık tamamen ama anlayabiliyorum.bir çocuğun böyle davranması çok normal.ayrıca kv niz ne güzel bakıyor,kadına niye sinir oluyorsunuz,ortada bir emek var sevgi var,haksızlık ediyorsunuz.benim kızım kreşe gidiyor,kreşten eve gelmek istemiyor ve daha iki yaşına bile girmedi...adı üstünde çocuk bu,ilgi oyun neredeyse onlar da ordan gelmek istemiyor...sizi haksız buldum

Benim yeğenlerime (5 yaş ve 3 yaş) annem bakıyor. 72 yaşında. Ve o da babaanne. Yeğenlerim de anneme çok düşkündür. Kendi anneleri 3 yaş olan daha 1 yaşında değilken o çok sevdiğimiz kardeştrn ayırmadığımız anneleri başkasına aşık oldum dedi. Çocukları bıraktı gitti. Sonra bin pişman geri döndü. Ve hepimiz çocuklatın psikolojisi için ses etmedik. Tekrar barıştılar. Hatta o zanablar küöğk olan anneme anne derdi. Annesi sanardı. Çocuklar gelişme çağında ya işten ayrılacak siz bakacaksınız yabda buna katlanacaksınız. Çocuklar en çok kimi görür rn çok kimden ilgi görürse onu sever. Brnim annem de sizin kaynanız da artık dinlenme vakti gelnişken gençlerin bile zar zor baktıkları çocuklara ömürlerini harcıyorlarsa bırakınız sevsinler. Sevmrmrsi daha kötü olurdu. Kayınvalidenizin de istediği kadar övünmeye hakkı var. En çok onun emeği var çovujların üzerinde

X