Cocuklarima soylemelimiyim

Ama inanin hic birsekilde kardesinin oldugune dair ne bisey konustuk nede duydular hatta gelen giden olacagi zaman evde bile birakmadim babalariyla disari ciktilarki biri agzindan kacirir diye hep psikologda direk öldu demeyin simdiden alistirin dedigi icin boyle birsey yaptim ama suan cok kararsizim
Zor bir durum fakat gercegi soylemek lazim, cok fazla duygusallastirip cocuklari daha etkilemenin geregi yok.Bebek hasta oldu ,dogmayacak malesef diyebilirsiniz.

Onların sorması bence ıcınzı yakıyor
Sız uzuntunuzu cocuklara yansıtmayın
Onlar cok idrak edıp uzulmezler, gormedıler bıle

Ama sız duygusallıgınızı onlara gecırırssnız agır gelır

Allah evlatlarınıza saglık sıhhat versın

çok üzüldüm başınız sağolsun çok zor bir durum.Allah onun ömrünü diğerlerine versin inşallah.Ancak siz ekstra duygusallığı küçüçük olayı tam anlayamayacak çocuğa bile işlemişsiniz.daha görmedikleri bir "kardeş" kavramı çok havada onlar için ne kadar sorarlarsa sorsunlar.ki doğsaydı bile oturmuyor bu kavram öyle laps diye.böyle bu kadar duygusal olarak üzerlerine gitmeyin daha çok küçükler unuturlar bile kısacık zamanda.ama sanırım siz çoktan etkilemişsiniz ya da istemsizce etkiliyorsunuz o yüzden bir pedagogtan yardım alın siz kendiniz için de psikologtan yardım alın ve nolursa olsun artık bu tarz cümleler kurmayın çocuklara.

Başınız sağolsun. İnanın çok üzüldüm. İnşaallah her şey gönlünüzce olur.

Geri gelecekler demeniz çocuklarda bir beklenti oluşturmuştur. Özellikle büyük oğlunuzun gerçeği bildiğini düşünüyorum, çünkü 10 yaş küçük bir yaş değil. Benimde çocuklarınız yaşta yiğenlerim var ve bilmiyor gibi görünseler de her şeyi biliyorlar. Doğru olanı söylemeniz en doğrusu. Çünkü tekrar hamile kalırsanız ileride yeni doğacak olan kardeşleri yerine kaybettikleri kardeşlerinin geldiğini düşünebilirler. Allah yardımcınız olsun. Sevgilerle.

Pskoloh en doğruyu söyler ancak şahsi fikrim yalansız dolansız oldugu gibi söylenmesi.
Yaşları bunun için uygun.
2 yaşında kızıma dedesinin öldüğünü anlattım çok düşkündü çünkü ve kendini kandırıp gelmesini beklemesini istemedim.
Acımasız gibi görünebilirim ama ben çocukların kandırılmaması gerektiğini düşünenlerdenim.

Öncelikle başın sağolsun Allah sabır versin üzüldüm gerçekten.cocuklarinizi alın karşınıza eşinizde yanınızda olsun. Çocuklar kardeşiniz hasta olmuş rahatsizlanmiş.eyer doğsaydi hayatta olsaydi bu rahatsızlığı devam edecekti sizin üzüldüğünüzü görseydi daha çok hasta olurdu siz benim çocuklarım kıymet verdiğim evlatlarimsiniz bana destek olucaksiniz.anlayisli cocuklarimsiniz diyerek gerisini siz getiriceksiniz onları severek okşayarak anlatın.onlarda anlayışla sizi dinleyecektir.umarim gönlünüzden geçen herşey güzel olur aileniz için

Çocuklarınız küçük değil bence de doğruyu söyleyip onları bu üzüntüden kurtarın anlıyorum acılısınız ama bu duruma çocukları birazda siz getirmişsiniz Allah rahmet eylesin

Basiniz sağolsun
Ben de arkadaslara katılıyorum, olayi oldugu gibi anlatabilirsiniz, benim kizim 7 yasinda, 5-6 yaslarinda once benim annanemi sonra esimin babanesini kaybettik, ona doganin bir dengesi oldugunu, tum canlilarin dogup, yasayip öldüğünü anlttim, hatta sadece yaslilar mi ölür diye sordugunda bebeklerin ve cocuklarin bile hastalik ya da kazalar sonucu olebilecegini anlattim.
Olumden sonrasina hic girmedik, kucuk bir cocuk icin cok korkunc oldugunu dusunuyorum, ölürüz ve hayat biter, bu kadarini bilmesi yeterli bence.

Cocuklarima hep gercekleri soyledim .Sıkışti geri gitti çok saçma .
Cocuklarinizin yaslari ölumu anlayabilecek yasta bence .Bilmiyorum herseyi acikca anlatirdim ben .Organlarinda sorun oldugunu hayatta kalmak icin yeterli olmadığini filan soylerdim .

Bayanlar merhaba bana gore gercek bir sorun var fikir istiyorum biraz uzun olabilir okuyanlara simdiden tesekkur ederim..
Bayanlar kisaca ozet gececegim 5 aylik hamileyken bebegimin suyunun bittigini bobreklerinin ve mesanesinin olmadigini ogrendim doktorlar susuz oldugu icin akciger yetmezliginden ölecegini ve aldirmami soyledi ama yapamadim atan bir kalbi durduramadim,o ara psikologtan fikir alarak cocuklarima kardesiniz sıkıştı ve geri gidebilir diye alismalari icin bikac sey soyledim, neyse 17 gun oldu nerdeyse erken dogum sancisiyla doktora gittim daha dogrusu idrar yolu enfeksiyonundan olan sanci sanmistim meger lökosit yuksekligim erken dogumu tetiklemis velhasili kelam dogum aninda minik alim'i kaybettim annesi kurban olsun oyle guzeldiki... gelelim asil soruma hastanede arkadasim hasta onun yaninda kaldim biliyo coccuklarim sezeryan sancilarinida zaten var olan ve dogumdan 1 hafta once baslayan karın agrilarim saniyolardi,bebegimi babamin ustune gomduk kucuk bir tahta parcasi koymuslar basina esim ona adini yazdiricam diyor..40m cikincada cicekler ekicez bebegimin mezarina ..cok uzatiyorum kusura bakmayin ..cocuklara kardesiniz sıkısti ve geri gitti yine gelicek dedim cok bekliyolardi ve cokta duygusallar anca boyle bir yalanla avutabildim onlari (biri 10 digeri 6 yasini dolduracak) ama asıl icimi acitani soyliyecegim kucuk oglum anne ali simdi nerde diyo surekli en sonunda o her istediginin oldugu bizi gorebildigi (surekli karnimi opup sarilip bunlar aliye gidiyo dimi diyor) cok guzel bir yerde dedim ozaman cennette dedi evet dedim konu kapandi .2gun sonra anne cennete nasil gidilir diye sordu ve kendi cevapladi ölünce dimi? Simdi dusunuyorum yavas yavas yada nasil bilemiyorum cocuklarima soylesemmi cunki babamin mezarina gidiyoruz beraber orda ismi bile yazili olmasa bu ne diyecekler ve ben ne yapacagim bilemiyorm ..yorumlar icin tesekkur ederim.
basiniz sag olsun. gercegi aciklamaniz size olan güveni yitirmemeleri icin onemli. çünkü bir akraba sorar, mezar taşında ismini görürler vs daha kalici hasar olabilir gibi..

10 yasindaki daha rahat anlar ama 6 yasindaki icin pedagog yardimi sart. Zaten o yaslarda ölümü tanimlayamama cok fazla oluyor. Benim kardesim o yaslardayken komsumuzun ölümünden cok etkilenmisti

Bayanlar cok tesekkur ederim herkese tek tek yarin pedagogla gorusup aksam esimle aciklayacagiz hepinize fikir ve yorumlari icin minnettarim ...Allah razi olsun yarin aksam nasil bir konusma yaptigimizi ve cocuklarin tepkileri hakkinda bilgi veririm merak edenlere

Başınız sağolsun sabır diliyorum öncelikle. Herkesin çocuklarını yetiştirme tarzı farklıdır elbet ama ben çocuklarımı çok duygusal yetiştirmemeye çalışıyorum. Yani böyle birşey başıma gelse direkt söylerdim yani verende alanda Allah sonuçta hayatta olabilecek gerçekler bunlar. Evet üzücü ama süreklilik arz etmez üzülür ve kabullenirler diye düşünüyorum.

başınız sağolun Allah rahmet eylesin ama o kadar çok duygusal davranmissiniz ki yani pedegog sıkışma gitti gelecek Türk filmi sahnesi gibi k bakmayın keşke doğruyu söyleseydiniz

Back
X