çocuklarımız zeka geliştirici oyuncaklarla oynuyor mu?

gamzeozs

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2008
49
1
96
Ankara
merhaba arkadaşlar oğlum 2009 mart doğumlu. ona zeka geliştirici bir çok oyuncak alıyorum ( üzerinde şekiller olan küpler, üst üste konan kovalar, şekil eşlestirmeler, bilgisayarlar,şekilli kovalar, müzikli hayvancıklar falan... ) fakat oturup pek oynamıyor, sıkılıyor. oyuncaklarla asıl amacıyla oynamayı sevmıyor :) oynasa bile kendınce farklı şekillerle oynuyor :) belkide suç bende bütün oyuncakları zamanından önce alıyorum dayanamıyorum mafoldumben zamanı gelene kadarda oyuncağa göz aşinalığı oluyor, zevk almıyor. 0-2 yaş arası zeka gelişimi çok önemli olduğunu düşünüyorum. sizler neler yapıyorsunuz zeka gelişimi için. oyuncak önerilerinizi veya gelişimleri için oyun önerilerinizi bekliyorum.

Zeka geliştirici oyuncak almama fırsat vermeden kızım kendine çokta güzel zeka geliştirici oyunlar buluyor mesela albümdeki resimleri çıkarıp tekrar yerine koymayı kendi keşfetti, suluğundaki suyu sehpaya döküp sonra o suyu siliyor bir şeyin üstünü kapatıyor sonra aa burdaymış diyor ya da oyuncağını saklayıp mesela atını sakladıysa at gitti diyor sonra çıkarıp aa burdaymış diyor daha aklıma gelmeyen birçok şeyi kendiliğinden yapıyor birsürü oyuncağı var fakat çabuk sıkıldığı için genelde evdeki eşyalarla oynamak etrafı karıştırmak daha çok hoşuna gidiyor yani sürekli aktif olacak

dün eşim almış zekidsten iç içe ve üst üste koyulabilen resimli kutucuklar on adet var valla bizimki ilginç bir şekilde bayıldı oyuncağa akşam babasıyla baya bir oynadı sabahta tek başına yine onları iç içe ve üst üste dizmeye çalışıyordu şaşırdım ben henüz oynamaz ordan oraya taşır diyordum ama beğendi oğlum hatta üzerinde hayvan resimleri var onlara bakıp oyyyy diye seviyor çok komik birde legolarla süper oynuyor oyalanıyor onları tek tek içi içe geçirip sonra tekrar açıyor ama ben onunla odada oturduğum sürece geçerli tabii ben odadan çıktığım an oda hemen arkamda bitiveriyor vee tabii karıştırılmadık yerimizde kalmıyor ben gezdiğim sürece oda arkamda karıştırılacak bir yer mutlaka buluyor.....

nisan annesiyim canım yazını görünce yorum yapmak istedim
seni çok iyi anlıyorum
onlar için en doğrularını yapmaya çalışıyoruz
araştırıyoruz sürekli....

oğlum için oyuncak seçimine çok dikkat ederim bende
sürekli bir şeyler öğretmeye çalışıyorum
ama oğlum çok çabuk sıkılıyor ve rahat bırakmaya karar verdim

odasına ik-adan küçük masa ve sandalye aldım
eğitici oyuncaklarını ve küçük sepet içindeki kitaplarını masanın üzerine koydum
canı isteyince sandalyesine oturup oynuyor

yada legosunu alıp yere oturuyorum üst üste diziyorum
egede yanıma otururup legoları birleştirmeye ve ayırmaya çalışıyor
canı sıkılırsa kalkıyor bırakıyorum bende

oyuncaklar dışında oynayabileceğimiz oyunlar da çok
annem hep der siz bu kadar oyuncakla büyümediniz:))
ege saklambaç,kovalamaca,taslara kaşıkla vurmaca,müzikte oynamaya bayılıyor vs vs
birde şunu unutma ;çocuk söylenenden çok görüp örnek aldığı şeyleri daha kolay
öğreniyor
ben saç taramayı,kaşık çatal tutmayı hiç göstermeden aynısı yapmıştı yada bardaktan su içmeyi

rahat ol canım :)))

Back
X