çocuklarımızı nasıl koruyacağız :(

frozen12345

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Mart 2014
583
376
merhaba arkadaşlar,

küçük bir ilde oturuyorum uzak bi yakınımızın 15 yaşındaki kızı dün akşam odasında bonzai içmiş ve sabaha karşı vefat etmiş. bu haber beni derinden yaraladı çünkü benimde çocuklarım var anlatılanlara göre çocuk kendi haline bi çocukmuş muhtemelen ilk kullanışı okuldan bi arkadaşı getirmiş. çok korkuyorum çocuklarımızı nasıl koruyacağız nasıl takip edicez. mevlam bütün çocuklarımızı korusun.

bazen üstüne düşen görevi tam olarak yapsan bile yetmeyebiliyor..
tabiki ağaç yaş iken eğlilir ailenin ilgilenmesi takip etmesi yetiştirme tarzı çok çok önemli..
ama bazen herşeyi yapsanda o çocuğun içinde varsa oluyor..
Rabbim tüm çocukları gençleri bütün kötülüklerden korusun inşallah...
arkadaşları çok önemli konuştuğu görüştüğü arkadaşlarını eve davet edin mesela..

kötü olan herşeyi anlatın defalarca...

bazı aileler çocukları sessiz sakin kendi halinde diye bir sorunu yok sanıyorlar
ya da odasına kapanıp masa başında oturunca ders çalışıyor sanıyorlar.
aile olarak konuşmaktan anladıkları nasihat, nutuk oluyor.
onun yerine ılımlı bir tutumla çocuklarının arkadaş çevresini tanımaya çalışsalar, onlara doğruyu yanlışı öğretseler "böyle yapacaksın" demek yerine, dertlerini küçümsemeseler, para veriyoruz, karnını doyuruyoruz, ihtiyaçlarını karşılıyoruz o zaman mutludur diye düşünmekten vazgeçseler bence her şey daha güzel olabilir.

Ben çok sakin bir ergendim her şeyim vardı, çok mutluydum ANNE BABAMA GÖRE.
AMA BANA SORARSANIZ BERBAT BİR HAYATIM VARDI.
İlk sevgilimi anneme söylediğinde annemin ilk lafı "ayrılacaksın, görüşmeyeceksin yoksa babana söylerim hakkımı sütümü helal etmem" olmuştu. ki benim annecim çok da anlayışlı ve benimle arkadaş olduğunu söylerdi. her şeyi bana anlatabilirsin derdi. anlattık da noldu di mi :)

Ve bence büyük bir sorunu olmayan hiçbir çocuk da BONZAİ, SİGARA, UYUŞTURUCU vs. öyle şeylere bu-laş-maz.

Arkadaslar bu bonzai lanetini sigaranin icine koyup sariyorlar.
Mesela arkadasi sigara ikram ediyor alip iciyor sonra da ölüyor. Bizzat sahit oldum.
Aman dikkat edin gozunuzu seveyim
Cocuklariniz sigara da icmesin. Kötülük her yerde maalesef ki..
Allah ailesine sabir versim..

Canım çocuğun içinde varsa olur nereye kadar koruyabileceksin. yetiştirirken neyin iyi neyin kötü olacağını anlatacaksın. sessiz sakin diye bir köşede büyümesini beklemek çok yanlış bence. bir birey olarak yetiştireceksin nerde olursa olsun yanlız kalmayacak bir insan olacak. Arkadaşlarını irdeleyeceksin kimle oturuyor, kimle görüşüyor, kimle dolaşıyor... gerekirse erkek arkadaşını, kız arkadaşını sana açık yüreklilikle anlatabilecek... elinden tutacaksın bu benim kızım bu benim oğlum diye gögsünü gere gere söyleyeceksin. ve bütün bu önlemleri aldıktan sonra rabbime sığınacaksın.
bu devirde çocuk yetiştirmek çok zor bizim zamanımızda akşam ezanı okunurken her ne oynuyorsak bırakıp koşa koşa eve giderdik büyüğe saygı küçüğe sevgi vardı. kötü bir laf söylediğimizde ağzımıza sürülen acı biber vardı (hiç sürülmesede korkusu yeterdi) ama şimdi mahallede yürüyorum erkek çocukları kendi aralarında bir konuşuyorlar şaşıp kalıyorum. kızlar benim bilmediğim konuları biliyorlar. bazen bende eşime diyorum böyle bir ortama çocuk yapmak ne kadar doğru diye

O kız "kendi halinde bir kız" değilmiş.
Ailesi öyle sanıyormuş. Mesele zaten çocuğunu gerçekten tanıyabilmekte.
Sizin yanınızda çizdiği profil, arkadaşlarının yanında çizdiği profilden o yaşlarda farklı olabiliyor.
Arkadaşlarıyla iken çizdiği profil gerçeğe yakın olan olduğundan, onu anlamaya çalışmak bir çözüm olabilir, "arkadaşı olun" derken kastettikleri şey de bu uzmanların.

X