- 29 Ekim 2008
- 13.077
- 5.614
- 448
- 46
- Konu Sahibi incitanemtuana
-
incim öncelikle sana sonrada burada paylaşımda bulunan herkeze çook çok teşekkürleropuyorumnanaktan
kızlar harikasınız hepiniz:lepi:
en çok düşündüğüm şeydi işin bu kısmı fisfisfis
ben açıkcası çok çok özel şeyler yapamadım 2 çocukla doğumgünlerinde sadece güzel pastalar yapmaya çalıştım :kedi:
sayenizde çok değişik fikirler edindimkaydirigubbakcemile5
bende değişik tarifler eklemeye çalışacağımyerimseniben
incim konun gerçektende muhteşem olmuş tekrar teşekkürleropuyorumnanaktan
bunda sonra ne yaparım diye düşünmeden direk bakabilceğim ve faydalanabileceğim bir topiğimiz oldu sayendezemuszemus
canım hepside birbirinden güzel
bende şu kurabiyelerden buldum cnm istersen link vereyim
Kurabiye Şöleni...... - RESİMLİ PASTA KEK KURABİYE ET YEMEKLERİ HAMURİSLERİ YAS PASTA SALATA CORBA POGACA BÖREK TATLI TARİFLERİ - Blogcu
şekil vermede sana çok yardımcı olur
fikir edinebilirsin cnm
ama işin çok zor yardıma geliyimmi :jeyyar:
valla seve seve yaparım böyle işlerde tam benlik
tatlım yoğunluktan fırsat bulamadım yarın araştırıp güzel bir gönderi düşünüorm ..inşallah kendimi affettiririm..
http://www.talka.fi/images/stories/suklaiset_kakut/suklaa_piimakakku.jpg
yapttigim buydu tatlim cok farkli hatta hamuruna ayran giriyor bi bardak kadaryerimseniben
tarfinin Turkce versiyonunu bi gun yazacam ok zamanim oldugunda....
Tırtıl kurabiye için ana malzememiz tırtıl kurabiye kalıbı. Bu kalıp küçük, koni şeklinde ucu girintili çıkıntılı bir şey. Kullanımı da çok basit. Kalıbın içine hamuru koyup parmağınızla ittiriyorsunuz ve oluyor size tırtıl Şimdi hemen basit ve güzel tarifimize geçiyorum. Kolay gelsin.
Malzemeler:
Yarım paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı şeker
2 yumurta
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
Alabildiği kadar un
Yapılışı:
Margarin, sıvı yağ, şeker ve yumurta karıştırılır. Unla birlikte vanilya ve kabartma tozu da eklenerek yoğurulur. Yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurdan parçalar alınıp tırtıl kalıbından geçirilerek tepsiye dizilir. Fırında kurabiyeler pembeleşene kadar pişirilir. Afiyet olsun.
leziztat tan alıntıdır
Patates Püresi
Malzemeler:
1 kg patates
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağ
200 gr kaşar
1 su bardağı süt
tuz, karabiber
İstediğiniz miktarda sucuk veya sosis
Yapılışı:
Patatesler soyulup 4′e bölünür ve az su ile haşlanır. Haşlanan patatesler süzülür, çatalla ezilir, sıvı yağ, tereyağ, tuz ve karabiber eklenip mikserle çırpılır. rendelenmiş kaşar ve süt de eklenerek tekrar çırpılır. Püre borcama dökülür. Üstüne biraz kaşar rendesi eklenir. İsteğe göre sucuk veya sosis dilimleriyle süslenir. 200 dereceye ayarlanmış fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
leziztat tan alıntıdır
Çikolatalı Krep
MALZEMELER:
Krep için:
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
0,5 su bardağı su
2 yumurta
0,5 çay kaşığı tuz
Margarin
İçi için: Çokokrem
Üstü için: Hindistan cevizi veya antep fıstığı içi
YAPILIŞI: Krep malzemeleri derince bir kapta karıştırılır. Tava ocağa konulur, tavanın içine margarin sürülür. Krep karışımdan kepçe ile alınıp tavaya dökülür. Krebin altının piştiğinden emin olunduğunda spatula yardımıyla çevirip diğer tarafı pişirilir. Krebin inceliği tavanın büyüklüğüne göre karışımdan belirli oranda alınarak ayarlanabilir. Krebin incesi makbuldür. Her bir krep için tava margarinle yağlanır. Krepleri pişirdikçe sıcakken içine istediğiniz miktarda çokokrem koyup istediğiniz şekilde katlayabilirsiniz. Ben içine çokokremi koyduktan sonra önce karşılıklı iki kenarı katladım ve daha sonra diğer karşılıklı iki kenarı üst üste gelecek şekilde katladım. Böylece dikdörtgen oldu benimkiler. Sİz farklı şekiller de deneyebilirsiniz. Üstünü süslemek için de az miktarda çokokrem sürüp üstüne hindistan cevizi döktüm. Antep fıstığı içi de çok yakışıyor. Yapılışı basit ve hem çocuklar hem de büyükler tarafından çok sevilen bir tatlı. Kahvaltı için de hazırlanabilir. Afiyet olsun.
leziztat tan alıntıdır
Hindistan Cevizli Kurabiye
Malzemeler
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket margarin (yumuşamış)
6 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı nişasta
Aldığı kadar un
Üzeri için
Yumurta akı
Hindistan cevizi
Yapılışı
Malzemelerin hepsi karıştırılarak hamur haline getirilir. Kurabiye şekli verilip önce yumurta akına sonra hindistan cevizine batırılır. Tepsiye dizilip fırında pişirilir. İsteğe göre resimdeki kadar pişirilmeyip biraz daha beyaz olması sağlanabilir.
leziztat tan alıntıdır
opuyorumnanaktanpinarim canim arkadasimopuyorumnanaktan
onca kosturmacan
yorgunlugun
arasinda burayida unutmuyo ve ekliyosun ya nekadar tsk etsem azdir
opuyorumnanaktansaolasinopuyorumnanaktan
Harikasınız valla arkadaşlar....tüm tarifler gerçekten süper....
yalnız topiği yeni farkettim...üstelik dün de oğluşumun doğum günü vardı.....klasik pasta çöreklerden yaptım sadece...çocuk yoktu ama değişik şeyler yapsaydım daha hoş olurdu...üzüldüm şimdi...
canım benim umarım bunlar işine yararopuyorumnanaktan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?