Çocuklarımızın Özel Günleri İçin Mönüler (Resimli)

image00003.jpg

Eklendimi bilmiyorum ama bunlarda bende tarifelr acemi sefden :) bende yaptim,güzel oluyor gercekten ama benimkilerin resimlerini bulamadim

Fok Balığı Kurabiye...

Malzemeler:

250 gr. oda ısısında yumuşamış tereyağı-margarin de olur
1 su bardağı pudra şekeri-120 gr.
Aldığı kadar un (yaklaşık 3-3,5 su bardağı alıyor)-1 su bardağı 135 gr.
1 tatlı kaşığı şekerli vanilin
Damla çikolata
30-40 gr. çikotala-benmari usulü eritilecek
2-3 çorba kaşığı ekstra pudra şekeri

Tereyağını mikserle beyazlayana dek çırpalım. Sonra pudra şekerini ilave edip çırpmaya devam edelim. Karışım krema gibi olunca vanilya ve azar azar un ilave ederek çırpmaya devam edelim. Mikserin zorlandığı noktada yoğurmaya elimizle devam edelim. Hamur toparlanınca içinden 1 çorba kaşığı kadar alıp hafif oval olacak çekilde yuvarlayalım. İşaret parmağımız ile arka kısmına bastıralım ve elimizle üçgen şekli verelim. Kurabiyelerimize damla çikolatadan burun ve gözler yapalım. Bunun için damla çikolataların sivri kısımlarını hamura bastıralım. Merak etmeyin damla çikolatalar erimeyecekler. Önceden 150 dereceye ısıtılmış fırınımızda kurabiyelerimizi pişirelim. Pembeleşmeden hemen önce fırınımızdan alıp dışarda soğumaya bırakalım.

Bir yumurta fırçasını pudra şekerine bulayıp gelişigüzel olarak, fok balıklarının kafalarına kara bulanmış görüntüsü vermek için sürelim. Erittiğimiz çikolatayı sıkma kağıdına ya da poşetine koyup ucunu çok ince olarak keselim. Burnun etrafına bıyıklar yapıp, gözlerin üzerine kaş yapalım. Daha sonra kurabiyelerimizin çikolatalarının donması için oda ısısında bekletelim.

bu tarifde acemi sefe ait ama resim bana :)

Hamur Malzemeleri:
4,5 çay bardağı un
135 gr. oda ısısında margarin veya tereyağı
5 tepeleme çorba kaşığı pudra şekeri
1 yumurta akı
2 çay kaşığı şekerli vanilin

Tüm malzememizi yoğurup 4-5 parçaya ayıralım. Buzdolabında 1 saat dinlendirelim. Süre sonunda her bir parçayı dolaptan tek tek çıkarıp şekil vereceğiz çünkü hamurumuzun şeklini kaybetmemesi için soğuk olarak fırına girmesi gerekiyor.
Fırınımızı 175 dereceye ısıtalım. Dolaptan aldığımız hamur parçasından ceviz kadar bir parça koparalım. (Hamuru ne kadar küçük şekillendirirseniz içi o kadar iyi pişer) Bu parçayı bir ucu sivri olacak şekilde yuvarlayalım.

Sivri ucu makas ile kirpinin ağzınını oluşturmak üzere yatay olarak keselim. Üst kısmından bir miktar boşluk bıraktıktan sonra (surat kısmı olacak) yine makasımızla hamuru kirpinin dikenlerini oluşturmak üzere yanyana keselim. Bu işlemi hamurun üst yüzeyi boyunca tekrarlayalım.

Hazırladığımız kirpinin göz kısmını oluşturmak üzere varsa iki adet boncuk şekeri hamurun ön kısmına koyup, elimizle birbirine doğru yaklaştırarak bastıralım. Göz için kuş üzümü, çörek otu, damla çikolata vs. de kullanabilirsiniz. Hazırladığımız kirpileri ısınmış fırına koyalım. Üzerleri pembeleşene kadar pişirelim. Daha sonra fırından hemen çıkarıp soğumaya bırakalım.

yine bir acemi sef tarifi maelsef bununda resmi yok yani bana ait olan

Malzemeler:
3 yumurta akı
1 su bardağı toz şeker

Gözler için damla çikolata
Sıkma poşeti
90 dereceye ısıtılmış fırın.

Yapılışı:
Yumurta aklarını dikkatlice sarılardan ayıralım, toplu iğne ucu kadar bile karışmamalı. Akları kar haline gelene kadar 7-8 dakika çırpalım. Yumurta akları katılaşıp bembeyaz olunca, bir yandan çırpmaya devam ederken, bir yandan da içine toz şekeri her seferinde 2 çorba kaşığı kadar olacak şekilde ekleyelim. Azar azar eklediğimiz toz şeker eriyinceye çırpıp biraz daha toz şeker ekleyelim. Tüm toz şeker bitene kadar çırpmaya devam edelim. Toz şeker eriyip, hamur çırpmakta zorlanırcasına katılaşınca çırpmayı durdurup, hamuru bir sıkma poşetine dolduralım. Ucunu ya 1 cm çap olacak şekilde keselim ya da en iri yuvarlak ucu takalım.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye önce küçük bir daire sıkalım, sonra bir kat daha daire çizmeye devam edelim ve ortaya gelip yukarı doğru az daha sıkıp sıkmayı bırakalım. Sıkma poşetini yukarı doğru hafifçe çekelim ki sivri kısımlar oluşsun. Tüm bezeleri yaptıktan sonra damla çikolatalar ile gözleri yapalım. Damla çikolataları içe doğru bastıralım ki pişerken düşmesinler.

Önceden ısıttığımız 90 derecedeki fırında yaklaşık bir saat kadar beyaz kalacak şekilde pişirelim. Pişerken kontrol edelim, kızarmasınlar.

Bonibon’lu, Rulo Kat’lı Pasta

Malzemeler

Pandispanyası için;
6 yumurta
6 küçük fincan şeker
1 k. fincan su
6 k. fincan un
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilin
2 çorba kaşığı kakao

Kreması İçin;
3,5 su bardağı süt
1 yumurta
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
1 çorba kaşığı nişasta
2 paket vanilin
2 çorba kaşığı kakao

- Damla Çikolata
- Bonibon
- Rulo Kat

Hazırlanışı

Pandispanyası için yumurta ve şekerimiz bembeyaz olana kadar iyice çırpıyoruz ve diğer malzemeleri sırası ile çırpıyoruz. Yağlanmış kelepçeli kalıba döküp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 25-30 dkk kadar pişiriyoruz.. ve soğutuyoruz.
Krema içinde bütün malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğumaya bırakıyoruz. En son 5 dakika kadar daha çırpıyoruz.
Soğuyan keki 2′ye kesip arasına kremamızı sürüyoruz. (ben ara kata bol damla çikolata serptim:) Ayrıca süt ile ıslattım katları)..
Diğer katı da kapatıp, kalan kremamızı heryerine güzeeelce sürüyoruz..
En son kenarlarına da rulo katları özenle döşüyoruz :) Üzerine de bolca bonibon serpip hayran hayran pastaya bakıyoruz :)))

noid-umutfak1.jpg

noid-umutfak3.jpg

alıntıdır...

UGURBÖCEGI PASTASI

MALZEMELER:
* 250 gr.margarin
* 200 gr.seker
* 2 paket vanilya
* 4 yumurta
* 200gr.un
* 75.gr nisasta
* 1 paket kabartma tozu
KREMASI ICIN:
* 1 paket vanilyali krem ole (Paradis creme)
* 250 gr. krema veya süt
ÜZERI ICIN:
* 200 gr pudra sekeri
* 3 yemek kasigi limon suyu
* Kirmizi gida boyasi
* Boni bon seker ( SMARTIES)
* Cikolata sos

YAPILISI:
* Yag seker,ve vanilyayi seker eriyene kadar cirpin
* Yumurtayi tek tek kirin her birini yarim dakika cirpin
toplamda 2 dakika
* Un nisasta ve kabartma tozunu bir kapta karistirip
hamura eleyin ve yine cirpin
* Yaglanmis ve galeta unu serpilmis 26 cmlik kek
kalibina hamuru dökün 180 derecede pisirin
* Kek pisince üzerinden ince bir tabaka kesin kekin 1/3
* kestigimiz kekten ugur böceginin kafasini ve kanatlarini
hazirlayalim
*Cikolatayi eritip kafasini tamamiyle cikolata ile kapliyoruz
yalniz cikolata donmadan gözleri icin 2 tane tofifee cikolatayi
üzerine yerlestirin
* Pudra sekeri ve limonsuyunu karistirin 1 yemek kasigi ayirip
kalanina kirmizi gida boyasi katin ve kanatlarina yayin üzerine
bonibon sekerleri ile süsleyin ve donmasini bekleyin

* Bu arada krema icin crem ole ve cig kremayi cirpin
kalin olan kekin üzerine yayin
* Kafasini ve kanatlarini dikkatli bir sekilde üzerine yerlestirin
ayirdiginiz beyaz sos ile kafasinin cizgilerini belrileyin
kenarlarina cikolatali cubuklari yerlestirin ve bu kadar

* Mikado cubuklu cikolata
Türkiyede bunu bulamazsaniz cubuk krakeri
ertilmis cikolataya batirip cikarin donmasini bekleyin
ayaklarini ve kulaklarini öyle yapin benden

keskinlinin mutfagindan alintidir

cokacimcoookmmmhhhhhhhh hepiss bibirind güzel ama bunu demeden gecemicem mikemmel bir pasta hem görünümüyle istah kabartiyor hemde malzemeler agzimi sulandiiyor..kesin tadi güzeldir görünüsü gibi...cocuklar icin basit aa mikemmel bir dogum günü pastasi hanimlar hmde kolay görünüyor...denemeli....cokacimcoook

Bonibon’lu, Rulo Kat’lı Pasta

Malzemeler

Pandispanyası için;
6 yumurta
6 küçük fincan şeker
1 k. fincan su
6 k. fincan un
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilin
2 çorba kaşığı kakao

Kreması İçin;
3,5 su bardağı süt
1 yumurta
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
1 çorba kaşığı nişasta
2 paket vanilin
2 çorba kaşığı kakao

- Damla Çikolata
- Bonibon
- Rulo Kat

Hazırlanışı

Pandispanyası için yumurta ve şekerimiz bembeyaz olana kadar iyice çırpıyoruz ve diğer malzemeleri sırası ile çırpıyoruz. Yağlanmış kelepçeli kalıba döküp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 25-30 dkk kadar pişiriyoruz.. ve soğutuyoruz.
Krema içinde bütün malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğumaya bırakıyoruz. En son 5 dakika kadar daha çırpıyoruz.
Soğuyan keki 2′ye kesip arasına kremamızı sürüyoruz. (ben ara kata bol damla çikolata serptim:) Ayrıca süt ile ıslattım katları)..
Diğer katı da kapatıp, kalan kremamızı heryerine güzeeelce sürüyoruz..
En son kenarlarına da rulo katları özenle döşüyoruz :) Üzerine de bolca bonibon serpip hayran hayran pastaya bakıyoruz :)))

noid-umutfak1.jpg

noid-umutfak3.jpg

alıntıdır...

mmmhhhhhhcokacimcoookbebu pasaya asik olduuuuummm:asigim:rengarenk insanin icicn aciyor....hem ben boniborlara byilirim kesinlikle denemeliyimmmm...mmmhhhhh
paylasimin icicn tesekkürler tatlimmmmma.s.

ne kadar yararlı bir sayfa olmuş...eminim 1 ay sonraki oğlumun doğumgününde çok güzel sunumlarım olacak sayenizde..paylaşım için çok teşekkürler...

Zeytinli Kaplumbaga Ekmek

90050a0ecac3ffa3eaaa221c11c5b41b_1266873015.jpg

482e18ad1bd846b87d7b15d62a8c00d7_1266873074.jpg

22/2/2010
ZEYTİNLİ KAPLUMBAĞA EKMEK

90050a0ecac3ffa3eaaa221c11c5b41b_1266873015.jpg
482e18ad1bd846b87d7b15d62a8c00d7_1266873074.jpg

evet arkadaşlar sizi şirinmi şirin bir kaplumbağa ile tanıştırıyım oğlumun doğum günü için hazırladım bir tarif çok güzel oldu tadı yumuşacık hazır poğaça gibi artan hamurlada tavşan yaptık inanın oğlum başından ayrılmadı fırının içinde kaplumbağa kabardıkça gülme kirizine girdi çocuk bu tarifi yine yabancı bir siteden aldım denedim bloğumdaki papatya ekmekle aynı nerdeyse
MALZEMELER
1 subardağı ılık süt
1küçük çaybardağı su
2 yemek kaşığı dolusu tereyeğı(oda ısısında)
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tane yaş maya
2 yemek kaşığı şeker
1 kase doğranmış zeytin(sonra katılacak)
2 yumurta 1 sarısı yüzüne
tuz,aldığı kadar un
YAPIMI
öncelikle süt şeker su ve maya 5 dk bekletip köpürtelim daha sonra diğer malzemeleri ekleyelim yumuşak bir hamur elde edelim elimizi arada sıvı yağ ile sıvayıp hamuru öyle yoğuralım hamurumuzu bekletmeden şekil verelimki mayalanırsa şekil vermek güç oluyor hamurumuzun ortasını açalım ve içerisine zeytinlerimizi ekleyip kapatalım yuvarlayıp gövdeyi oluşturalım sonra ellerine ayağını yapalım bir bıçak yardımı ilre üzerini yapalım bıçağı her seferinde ucunu sıvıyağ ile yağlayalımki şekil düzgün olsun şekilde görüldüğü gibi kenarları kesmeyecek şekilde derinden şekil vermeliyiz sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 30 dk bekletelim ve sıcak fırına verelim 180 derecede pişirelimmmmmmmm

pastacipinar.blogcu dan ALINTIDIR

ne kadar güzel bir topik olmuş sıkılmadan büyük bir iştahla inceledim sayfaları elelrinize sağlık

Back
X