- Konu Sahibi incitanemtuana
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
çok güzel olmuş canım ellerine sağlık
kediyide ben yaptım de düşüp bayılayım
çok güzel görünüyor hepsi
PÜRE ve SOSISTEN VOLKAN ADASI
Malzemeler:
1 paket hazir püre
2-3 taze sogan -dereotu-maydonoz
1 kutu sosis
Ketcap veya salca
Yapilisi:
Taze soganlarin beyaz kisimlarini 5-6 cm lik kesin ve bunlari enlemesine keskin bir bicak yardimi ile ortaya kadar yarin ve cok soguk suya atin.Suda cicek gibi acilacaklar.
Püreyi paketin üzerindeki talimata göre pisirin.
Tabaga koyup yukariya dogru sivriltin.Ucunu biraz havuz seklinde acin.Taze soganlari varsa dereotlarini veya maydonozleri hazirlanan adnin arkasina saplayin.
Sosisleri bir kac yerinden kesip hafif kizartin.
Pürenin kenarina koyup en son olarak ketcap veya sulandirdiginiz salcayla volkan adasini tamamlayin.
birdilimbirtutam.blogspotdan alintidir
PATATES YELKENLI
Malzemeler:
Iri patates
Dilim salam
Biraz yogurt
salatasi icin :
Kivircik-salatalik-tatli biber-zeytin vs.
Yapilisi:
°Patatesler uzunlamasina ortadan bölün.1 cm kalinlik kalacak sekilde icini oyun.
°Ister kizgin sivi yagda kizartin ister haslayarak pisirin.
°Salatayi hazirlayin.Patateslerin icini salatayla doldurun...
°Salami yelkenli biciminde bicimlendirip, enine üc yerinden kesin ve cöp sise aralikli gecirin.
°Patatesin ortasina yelkeni yerlestirin.
°Bir iki kasik yogurdun üzerine patatesi yerlestirin ve miniklere servis edin.
bir dilim bir tutamdan alıntıdır
![]()
canım eline sağlık arabayı nasıl yaptın acaba anlatır mısın?
keki nasıl kestin,kremayı nereye sürdün flan ?
çok güzel hepsi![]()
tskler tabiki anlatmaya calisayim öncelikle istedigin her kekden olur ben keki kare bi tebside pisirmistim keki dikdörtgen seklinde kesiyosun büyüklügünü istedigin gibi yapabilirsin ama kesmeden önce düsün derim ben kafanda bi pilanla kesersem diye parcalara yetermi diye kekinin büyüklügüne göre en büyük kismi alt tarafi zaten yani dikdörtgen parca onu kesdikten sonra arasina ben muz koydum daha yüksek gözüksün diye dilim dilim dizdim altinada krema sürdüm muzun üstünede ve sonra ortadan ikiye ayirdigin dikdörtgen kekin üst dilimini muz ve kramayi sürdükten sonra üstüne koyuyosun üstünede orta kismina onu kendin ayarlayabilirsin yani ben arka bagaj tarafini biraz daha uzun biraktim ön kismi biraz daha kisaydi senin icin uygunn olsugunu düsündügün bi yere 4-5 parmak kalinliginda bi dilim kek daha kesiyosun ve onu ardan ikiye dilimdilyosun (bu ortadan ikiye derken yani pastali ortadan keserizya arasina krema koymak icin o sekilde demek istiyorm) arasina yine muz ve krema camlar icinde aymi sekilde yine 4-5 parmak genisliginde bi keki ortada ikiye dilimle ve artik kremana gida boyasi karistirabilirsin simdi kekekin artik arabaya benzemesi gerekiyo son kisimlarinin altini istersen kalan keklerde yada kremayla doldurabilrisin sonrada cam gibi yamuk bi sekilde eyer kek kullanirsan yine biraz krema sürerek yapistirabilirsin ön ve arka camida kremayla yapistirdiktan sonra artik arabaya diyorum (KEKINI) bir güzel kremayla boyar gibi her tarafini sivazliyoruz ve tekerlekler icin mini halley gözler aynalar ve farlar icinde m&m sleri kullandim ben ve bu arada kremana gida boyasi koymadan önce biraz agzi ve kenarlari icin beyaz krem santiden ayirmayi da unutma ins anlatabilmisimdir yorun olurya seve seve cevap veririm![]()
çok teşekkür ederim canım anladım sağol
deneyince bende resim koyarım