Çocuklarımızın resimlerini sosyal medyada paylaşmalımıyız?

Siz çocuklarınız resimlerini paylaşıyor musunuz?

• Evet

OY: 6 13,3%
  • Hayır

OY: 39 86,7%

• Ankete Katılan
    45

DuranHome

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2017
67
65
3
31
Uyurken, yemek yerken, yüzerken, gülerken, ağlarken, kızgınken... Ebeveynler artık çocuklarının neredeyse her anını fotoğraflayıp sosyal medyada paylaşıyor. Ancak uzmanlar, ilk bakışta ‘zararsız’ görünen bu durumun birtakım sakıncaları beraberinde getireceği yönünde uyarıyor. Gün içinde çocuğun her ‘an’ını ve her ‘hal’ini sosyal medyaya aktarmak ne kadar doğru? Sakıncaları neler olabilir? Aileler çocuklarının fotoğraflarını internete yüklerken nelere dikkat etmeli?

Eklentiler

• 1107471_620x410.webp
    1107471_620x410.webp
    33,5 KB · Görüntüleme: 428
Pedofili desem yeterli sanirim. Cocugun dusen gobek bagini paylasani da gordum. Kendi gobegini cekip koysun bence bu turler.

Ben paylaşmıyorum sadece bir kaç defa instagramda hikayemde paylaştım onu da sadece istediğim kişiler görebiliyor. Özellikle de çocuğunu mayolu yada banyo yaparken koyanlara hayret ediyorum.

çok nadir paylaşıyorum, doğum gününde üçümüzün bir resmini, tatilde ailece çektiğimiz özel bir anı falan, ama özellikle onun resmini koymuyorum, özel bir nedeni de yok, profilim sadece yakınlarıma açık çünkü. ama gerek duymuyorum ne bileyim, bastırıp duvarlara yapıştırmak daha çok hoşuma gidiyor :)

Tabii ki arada sirada paylasilabilir ama sirf cocuklari uzerine hesabi olan insanlar var. Ben bunlari cocuk istismari olarak görüyorum. Hele hele bunun uzerinden para kazanan insanlar var. Onlarin ellerinden çocukları da alinmali bence.

Ornegi de mevcut: https://www.google.com.tr/amp/www.n...-iki-cocugunubabaya-ve,qS8Pj79Zc0SNNhjagnJu8A
Bu çocuk üzerinden para kazanmak gerçekten çok üzücü.
Bu haberi görmemiştim, bazen mantıklı kararlar çıkabiliyormuş mahkemelerden.

Paylasimlarimin cogu sadece arkadaslarima aciktir. Rasgele kisileri de hesabima eklemem.
Paylasmakta hicbir sakinca gormuyorum.
Ciplak resimlerini falan paylasmam.

bööö geldi çocuk fotoğrafı görmekten
arkadaşlarımı çok seviyorum ama tüm gündemleri (onlara göre haklılar bence) çocukları
hatta bir tanesi çocuğun adıyla instagram sayfası açmış çocuğunun an be an fotoğraflarını yüklüyor
arkadaşız diye mecbur takip ediyorum
ama artık yeterr
instagramda 10 fotoğraftan 7 si çocuk
vallahi bıktım.

Sadece arkadaslarimin görebildiği gizlilik ayarlarimin kontrolum altinda oldugu platformda evet paylasiyorim

Paylaşırım ben.ama çocuğu üstünden para kazananlardan midem bulanıyor.kiyafet reklamı falan yapanlara inanamıyorum yani.

Arkadaşlar koymaylim çevremize pedofililer artti çocuğunuzun resmini görüp ona ilgi duyup çok kotu şeyler yapabilirler
Nalet olsun ki artik herkesten herşeyden korkar olduk bu hastalıklı ruhlar sayesinde

Herkese acik paylasip, fotografimizi kullanmayin diye not duşen var. Hihi o notu okuyup kimse ekran goruntusu almaz, kotu niyetle bakmaz...

Ben kendi fotografimi da paylasmiyorum. Zaten 20nin altinda kisi var hesabimda. Sinirimi bozacak kimseyi de eklemiyorum. Sadece uzakta olan, sevdigim, irtibati kesmek istemedigim, yuzyuze goremedigim arkadaslar ekli.

Ama suyu cikti mi, cikti. Bu suyunun cikmasi zaten insani sogutuyor.

arada sirada olabilir ama surekli paylasmak bana cok sacma geliyor.bildigin teshircilik.cocugun uzerinden takipci ve para kazanma

Heleki cocugunu manken gibi giydirip paylasan birde ikisi bir kombin yapanlar yokmu nekadr komik nekadr yalnis cocuk iki yasinda 15 ergen kiyafeti giydirip foto cekip cekip koyuyorlar, cocouk evdeyken cocuga benziyor valla birtanesi var boyle ergen kiyafetleri giyindiryor birde diyor 5 yas kiyafetiymis halbuki hic oyle durmuyor resmen koca mankenler gibi giyindirp paylasip duryor. Insan bagzen bir iki koyarda ama iste herseyin fazlasi zarar bence

Bu çocuk üzerinden para kazanmak gerçekten çok üzücü.
Bu haberi görmemiştim, bazen mantıklı kararlar çıkabiliyormuş mahkemelerden.

Evet bu olay yeni dönem cocuk istismari. Herkesin kendi cevresiyle ani olarak paylastigi fotograflara tabii ki bir sey demiyorum ama cocugun boy boy fotograflari, videolari olan buyuk hesaplar var. Cocuga soramiyorsun sonucta ama akli erse belki de istemeyecek onca ozel aninin paylasilmasini. Para icin olmasa bile hassas davranmak lazim.

arkadaşlarımı çok seviyorum ama tüm gündemleri (onlara göre haklılar bence) çocukları
hatta bir tanesi çocuğun adıyla instagram sayfası açmış çocuğunun an be an fotoğraflarını yüklüyor
ama artık yeterr
vallahi bıktım.
Aynen ya instagramda takip ettiğim bir blogger vardı bebeği olduktan sonra her dakikasını paylaşıp maşallah demeyi unutmayın diye paylaşımlar yapınca takibi bırakıp engelledim.:işsiz:

Benim ailem uzakta olduğu için sadece babannesine dedesine yengesine özel olarak yolluyorum .herkese açık platformlarda asla paylaşmıyorum
ama artık yeterr
vallahi bıktım.

Çocuğum yok, evli de değilim fakat olduğunda ancak özel anlarda ne bileyim tatil, gezme, özel gün vs olabilir bunda bir sakınca yok ama işi abartanlara karşıyım. Her an paylaşılması itici geliyor açıkcası...

Back
X