Çocuklarımızın sevmediğimiz huyları ?

bu problem benim oğlumdada var ne yapacağımı bilmiyorum çocuk psikoloğunada gütürdüm yine bırakmadı 14 yaşında hala devam ediyor
bu aralar bütün parmaklarına yara bantı sardım bakalım çüzüm olcakmı

tırnaklarını yiyen çocuk duymuştum da, katını ayıranı ilk duyuyorum.doktorunuzla görüşseniz belki bu alışkanlığını unutturacak bir yol gösterir :sm_confused:

ben bu erkek çocuklarını anlamıyorum zaten bazen.ya güreştir boğuşmadır ya da buna benzer oyunlar babayla oynanır ya.benim oğlumda öyle, akşam mutfaktan çıkmamı 4 gözle bekliyor hadi anne yatağa boğuşalım süprizzzzz hadi bir gece iki gece neysede her gece çekilmiyor zaten yorgun işten geliyorum.babasına yönlendirdiğimde de babası da hadi oğlum amiral battı oynayalım diyor hiç olmaz bana ne ben boğuşmak istiyorum demiyor aynen katılıyorum size, bazen çocuğumuzu övmeye gelince sıraya gireriz, olumsuz yönlerini paylaşmaktan kaçarız.

2 yaşında kızım var ve en büyük problemimiz inadı ne yaparsak yapalım inadından vaz geçiremiyoruz allahım birde sinirli eger dediğini yapmazsak neredeyse bizi dövecek babasıda teakvondo antrönörü ona bzaı şayleri öğretti öğrendikleriyle savunmaya geçiyor

pratik yapıyor yani Çok üzgünüm çoook :roflol:

tırnaklarını yiyen çocuk duymuştum da, katını ayıranı ilk duyuyorum.doktorunuzla görüşseniz belki bu alışkanlığını unutturacak bir yol gösterir :sm_confused:

benim oğlumdada vardı doktorlarla gürüştüm bir sürü şey denedim bırakmadı
problemli bir evliliğim vardı o çok etkilemiş çocuğu şimdi ayrıyım eşimden oğlumda düzeldi
yine yapıyo ama eskisi kadar değil
bu tip sorunlar psikoyojik genelde özgüven eksikliğinden oluyor demişti bana doktar

2 ile 5 yaş arası inatçılık yaşı zaten üstüne gitikçe daha çok inatlaşır

benim de 2.sınıfa giden bir yeğenim var. hiç ders çalışmak istemiyor. annesi test vermiş. cevaplarına bakıp işaretlemiş 10 dk da tamam. bu durumu çok endişendiriyor beni.

benim 1 tane 8,5 yaşında kızım var
her huyunu seviyorum cömerttir elindekini paylaşır
kıskançlık huyu yoktur asla
hatta bazı durumlarda yaşından daha büyük olgunluk gösterir
ama gel görki bi huyu var ondan nefret ediyorum
çok dağınık
bende bu huyunu düzeltemedim
dikkat ettim babannesine çekmiş bu huyu
aynı babannen gibi dağınıksın diyorum tamam annecim senin gibi olacam bidaha hiçbişey dağıtmayacam diyo ama çok sürmüyo malesef
azıcık bana çekseymiş bu huyu tam süper olurdu

canı saolsun ben iş yapmaktan usanmam yorulmam ama bu düzenle bu terbiyeyle gitsin istemiyorum

benim kocamı gördüm birden ama benim kocam koç birşeyi anlatırda anlatır bazen ben konuşurken bile sözümü keser ve kendi anlatır.bu aralar bende bu huyundan vazgeçirmeye çalışıyorum çünkü başkalarının yanında pek hoş olmuyokötükedihüso

Benimde 7 yaşında kızım var, ve bende dağınıklığından şikayetçiyim, okuldan geldiği dakikada odayı darman duman etmeyi başarıyor..Hep arkasını toplarım, bi banyoya girer diş macunun kapağını bile kapatmaz,
birde oğlum var 5 yaşında oda çok pasaklı normalde dışarıdan gelir gelmez eller yıkanacak benim prensibim bu, 5 dk. bile olsa, sadece aşağı bile inse yıkanacak o eller, sonuçta nereye dokunsa bin türlü mikrop var, ama gel görki benim oğlan bu konuda çok tembell, hiç yıkamak istemez, ben zorla yıkıyorum ellerini, kızıma o alışkanlığı kazandırdım çok şükür, hemen banyoya koşar, kendiside rahatsız olur yıkamasa.. Ama oğlum pek alışacağa benzemiyor(

benim de 2.sınıfa giden bir yeğenim var. hiç ders çalışmak istemiyor. annesi test vermiş. cevaplarına bakıp işaretlemiş 10 dk da tamam. bu durumu çok endişendiriyor beni.
vaav bak sen afacana.bu şekilde yaparak aslında başkalarını değil de kendini kandırdığını anlaması için daha küçük.

bazı çocukların düzeni dağınıklığı oluyor.ama tabi kız çocuğu olunca insan ilerisini de düşünürek derli toplu düzenli olmasını bekliyor.
aynen benim oğlumda öyle.her akşam değişmez.otomatiğe bağlanmış gibi oğlum ellerini yıka dişlerini fırçala, oğlum ellerini yıka dişlerini fırçala...ben söylemekten bıkıyorum o her gün aynı lafı duymaktan bıkmıyor.:hulya:

Hepimizin sorunu hemen hemen aynı galiba, benimde çocuklarım 8 yaşında kızım da bağırarak konuşur, çok gevezedir hiç susmaz artık defalarca uyarmak zorunda kalıyorum maalesef okuldada aynıymış birde çok asabi ya 8 yaşındaki çocuk sanki 18 yaşında her sözüme karşılık veriyor en çok bu huyundan nefret ediyorum. Dağınıklığıda cabası, oğlum ise oda çok dağınık, asabi bide hemen ağlar, ödevi zör gelir ağlar, yemek hemen hazır olamzsa ağlar, ellerini yıkamaz bazen uyardığım halde yıkadımya der benimkiler başak burcu bir alakası varmı bilmem huylarıyla,

benimde 9 yaşında bir oğlum var.çok konuşur,çok dağınıktır,yeni yeni biz söylemeden ellerini yıkamaya başladı(sürekli elini yıka derdik önceden),okuldan gelince önlüğünü çıkarmak istemez,karşılık verir vs..sanırım sıkıntılarımız ortak.artık biraz daha az üzülürüm.sanki herkesin çocuğu düzenli benimki düzensiz gelirdi.kitap okumayıda çok sevmez.ben hadi yarışalım kim daha güzel okuyacak yada kaç kelime okuyacak derimde okur.

benimde 2.5 yaşında oğlum var artık onun babasının arkasından saatlerce ağlama huyundan bıktım.yani o dakikalarda evde yok olmak o durumları yaşamak istemiyorum. sanki çok canı yanmış çok bişey olmuş gibi epey ağlıyor. çıldırtıyor beni..

ateş ve su böyle bir konu açtığın için sağol.
benimde 7 yaşında bir oğlum var.

1-) çok dağınık ve düzensiz ve bundan da hiç rahatsız olmaz.çorabın biri mutfakta diğer başka oda da :))
2-)basit bir olaydan derin manalar çıkarıp hemen alınma ,surat asma
3-) cin fikirlik (hilekarlık vb...)
4-)devamlı birşeyler isteme,isteği alınsa da hemn kısa bir süre sonra başka şeyler isteme ( devamlı yani)

benim de 9aylık bi kızım var ve çooook inatçı teyzeleri şikayet ediorum burdan:))

burdakilerin içinde en büyük çocukları olan benim galiba oğlum 15 kızım 14 yaşında ve hiiiiç geçinemiyorlar herfırsatta sürkli kavga ediyorlar çıldıracam

Allah biliyor ya ben bu, anne babanın söylediklerine tartışır, tersler gibi cevap verme durumundan çok korkuyorum.şimdi biraz asileşmeye başlasa bir laf edip önünü kesebiliyorum ama biliyorum ki bu böyle gitmeyecek.Allah yardımcımız olsun.:Saruboceq:

çocuklarımızın kusurlarını, kusur değil de olumsuz özelliklerini daha çok görüyoruz nedense.aslında bir o kadar da iyi huyları var.olumsuz yönleri ürkütüyor sanırım.anne baba olarak en iyi davranışları bilsiner öğrensinler istiyoruz.

valla zor bir durum tahmin edebiliyorum.ama sen kendini telkin edip sakin olmaya çalış.baba her evden çıktığında nasılsa ağlayacak ama sonunda mutlaka bir şey dikkatini çekip unutacak.

rica ederim, bu konuyu açtığım akşam oğlum beni bayağı bi zıvanadan çıkartmıştı.bu konuyu açmak dök içini rahatla gibi bir şey oldu:) ama bakıyorum da olumsuz özellikler hemen hemen aynı.

benim de 9aylık bi kızım var ve çooook inatçı teyzeleri şikayet ediorum burdan:))

ohoo sen daha yolun başındasın büyüt de gel annesi kaydirigubbakcemile2

burdakilerin içinde en büyük çocukları olan benim galiba oğlum 15 kızım 14 yaşında ve hiiiiç geçinemiyorlar herfırsatta sürkli kavga ediyorlar çıldıracam

yaşları aynı sayılır, şu durumda sanırım ikisi de ergenlik dönemini aynı zamanda yaşayacaklar.birbirlerine tahammülleri bile yoktur değil mi sanki kardeş değiller de düşman gibiler.hadi onlar ama kavga ederek ama ağız dalaşına girerek bi şekilde enerjilerini boşaltacaklar.ya siz ne yapacaksınız, Allah yardımcınız olsun.:Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…