cocukların velayeti

yasel

utkum iiki varsin
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
207
0
296
Kocaeli
slm rkadaşlar eşimle sürekli tartışıyoruız oglum 5yaşında kızım 1.5 yaşında boşanma noktasına geldik ama cocuklarımdaan ayrılmak istemiyorum mahkeme cocukların ikisinide bana verirmi yoksa birini eşime diğerini banamı verir bildiğiniz işine başarılı cok ii bir avukat tlfn nosu verebilirmisiniz ben kocaelide oturuyorum

uzun bir süre hukuk bürosunda çalıştım. avukatım iyi bir boşanma avukatıydı. yuvanın yıkılması kötü rabbim kimseye göstermesin. fikrimce çocuklardan küçük olan anneye bırakılır. fakat anlaşmalı boşanırsanız eşiniz çocukları size vermeyi kabul ederse sorun çıkmaz. 5 yaşında bir çocukta anne bakımına muhtaçtır. fakat isterse büyüğünü babaya verirler. eğer çalışıyorsanız işiniz varsa çocuklara bakabilecek maddi durumunuz varsa ikisini de alabilirsiniz. umarın düzelir evliliğiniz. olan çocuklara olur sonuçta

inş düzelir ama cok zor gb anlaşmalı bpşanırsak eşim cocuklardan birini ister ama ben ikisininde yanımda olmasını istiyorum cunku eşim bakamaz kayınvalıde kayınpeder yok hem calışıp hem nasıl bakıcak bu yuzden acaba şansım olabılırmı

çok olağandışı bir durum olmadığı sürece çocukların velayeti anneye veriliyor benim bildiğim bir kere yaşları çok küçük anne ilgisine muhtaçlar..

birde şöle bir durunm var kızım gecen sene bacaklarına sıcak su dokuldu acaba onu göz onunde bulundurup hani cocyuga bakamıyo diyip alabilirmi sonucta bı kazaydı ama yinede korkuyorum

öyle basit kazalarla velayet devri yapılmaz 8 yaşına kadar annede kalıyor velayetler anak 8 yaşından sonra babanın velayet davası açma hakkı bulunuyor bu durumda da babanın sizden daha iyi bakabileceğini kanıtlaması gerekiyor burada da boşanmanızda en fazla kusurlu tarafın kim olduğunun önemi çok büyük.

henuz bır cocugumuz yok esımle bır sorunumda yok ama ALLAH korusun boyle bır durumda olsaydım bu yastakı cocukların anneye ıhtıyacları var , ama babalarındanda ayıramazdım heralde cok zor bır durum amma olmuyorsada kendınızı yıyp dert sahıbı olmayay gerek yok ALLAH yardımcınız olsun insallah

Back
X