• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklarının yaş aralığı kısa olan anneler!

scrolllock

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2013
760
873
138
İstanbul
O kadar büyük dertler atlatmışken (umuyorum) böyle bir şeyi dert ettiğime ben de inanamıyorum ama.. o_O
13 aylık bi bebeğim var ve 2 aylık hamileyim, sürpriz oldu bizim için ikincisi.
Maddiyatı falan herşeyi bi kenara bırakıyorum da.. (o apayrı bi konu) doğunca nasıl olacak, nasıl başa çıkıcam hiç bilmiyorum ve çok korkuyorum.Daha ilk bebeğim büyümedi, sancılı uykusuz geceleri yeni atlattık sayılır hiç nefes alamadan ikincisiyle nasıl başederim, nasıl sabrederim hiç bilmiyorum.Bana yardım edebilecek destek olabilecek kimsem de yok, yalnız başımayım.

Bu konuda tecrübesi olan birilerine ve yorumlarına ihtiyacım var.
Benzer durumları yaşamış olanlar özellikle ilk bir yılın çok çok zor olacağını düşünüyorum, nasıl başettiler çok merak ediyorum.

Dediğiniz gibi sabır edeceksiniz..
Eşinizde size yardımcı oluyorsa birlikte üstesinden gelirsiniz inşallah..

ikiz gibi büyüyecekler.siz doğum yapana kadar büyükle araların da 2 yaşını geçmiş olucak buda normal genelde öyledir ik yaş aralığı

allah sabır vericek siz fedakarlık derken büyüyecekler.allah sağlıklı bebekler etsin önce önemli olan bu

Valla bir tane bebeği idare edemeğinizden bahsediyordunuz
nasıl yaaprsınız ne edersiniz bilmiyorumda
doğmasını bekleyin bari şikayet için

Benum kızım dogduunda oglum 2 bucuk yasındaydı bende hamıle oldugumu duyunca sok gecrmıstım ama korktugum gıbı olmadı ha kolay mı degıl ama cok ta keyıflı ılk cocukta kı acemılıgın olmadıgından daha rahat buyutebılıyosun bebesın hayırlı ugurlu olsun saglıkla dogsun ınasallh.

öncelikle sağlıkla kucağına almayı nasip etsin Rabbim ilk yıl zor oluyor büyüğü tuvaletini öğrenme 2 yaş sendromu küçüıün sürekli emme ihtiyacı kusması ağlaması derken ilk yıl zorlanıyorsun küçük yürümeye başlasın beraber oynamaya dalıyor bazen bazen kavga ediyorlar.Büyüğü zorlanırsan 3 yaşa gelince kreşe verirsin. zaten ilk yıldan sonra zaman la rahatlarsın beraber oynamaya başlıyorlar birde sen işini yapabiliyorsun ve çok güzel bir duygu tam anlamıyla aile oluyorsun hem ikinci birinciler kadar sıkıntılı olmuyor benim hala birinci mızmızlanır araları 2 yaş Allah kolaylığını verir cnm hem zaten uykusuz gecelere alışıksın bundada biraz sıkıntı çeker bir büyütmüş olursun.

ikiz gibi büyüyecekler.siz doğum yapana kadar büyükle araların da 2 yaşını geçmiş olucak buda normal genelde öyledir ik yaş aralığı

allah sabır vericek siz fedakarlık derken büyüyecekler.allah sağlıklı bebekler etsin önce önemli olan bu
tam 21 ay olacak araları eğer doğum tam tarihinde gerçekleşirse.
İkiz daha kolay gibi geliyor bazen.
Yani biri anne çişim geldi diye yırtınırken diğerini emzirmeye çalıştığım bir sahneyi gözümün önüne getiremiyorum korkudan mesela..
ya da ben de emicem deyip diğer göğüsüme yapışan bi bebek daha
:KK61:

arkadaşım senin eşinle sıkıntıların vardı değilmi yanlış hatırlamıyorsam düzeldimi?

ben yazımda şikayete benzer bi cümle göremiyorum.
tersten okuyor olabilir misiniz?
yok canım bütün konularının eşlıgınde cevap yazdım
eşiniz destek olmayacakmıydı , neyi neden nasıl merak ediyorsunuz anlamadım.
daha hala bebeği hazırlayamadıgınız konunun detaylarını hatırlıyorum

Yani biri anne çişim geldi diye yırtınırken diğerini emzirmeye çalıştığım bir sahneyi gözümün önüne getiremiyorum korkudan mesela..
Yaaa ikiz çook kolay :) bi ikiz annesi olarak ilk yıl cinnet geçirmediğim, boşanmadığım için kendimi kutluyorum. Evet zor olacak ama en azından büyük bebeğin derdini az da olsa anlatmaya başlıcak. Bişeyleri getir götür yapması bile çok işine yarayacak. Sadece onun kardeşine olan yaklaşımına siz yön vereceksiniz.

Kardeşimle benimde aramda 18 ay var.. Annem hep der ikinizi birden büyüttüm. Hatırlamıyorum bazı anlarınızı der..
Babam çok yardımcı olmuş. Alıp parklara götürürmüş. Evde bakarmış.
Birde düşünün bundan 30-33 sene önce tek maaşla, ev kira vs..
Ama hani durumları o zamana göre fena değilmiş. Tek diyeceğim eş desteği sizi ayakta tutacak.

Bizim kardeşimle aramız 1 yaş 10 ay sizin durumunux gibi yani aşağı yukarı. Annem çok zorlanmadığını ama bunda rahat bebekler olmamızın etkisinin çok olduğunu söyler. Beraber oynama yaşlarına kadar biraz sıkıntı çekecekdiniz mecbur

biz 5 kardeşiz 4ümüzün yaş 86, 88,90,92 canımm.. ne güzel beraber büyüyecekler.. hem tek çocuk anneyi iki çocuk birbirini yer derler.. benim kızım 18 aylık annemler baskı yapıyor bitane daha yap o çok büyümeden sonra zor olur diye.. emzirmiyorsan asla sıkıntı olmaz bence ilk bebeğini.. ben hala kızımı emzirdiğim için düşünmüyorum henüz..

Hıcde oyle degıl 21 yasındakı cocugun laftan anlaybılır ne zaman memden bıraktırdınız bılmıyorum o korku bensede vardı cok duskundu oglun emmeye ama hıc bende emıcem demedı ama sızı cok ıyu anlıyorum cunku aynı seylerı yasamıstın pskolojk destek almıstım o donem.

İkisi birlikte büyüyecekler.
Birbirlerinin en yakın arkadaşı olacaklar.
Siz aynı anda yorulacaksınız iki çocuk için..
Sonra büyüdüklerinde rahat edeceksiniz.
Ve en güzeli çocuklarım demek çocuğum demekten çok çok çok güzel...

Back
X