• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklarınız evlenirken destek olur musunuz?

ben eşimin ailesinden hiçbirşey görmedim.ama hiçbirşey ellerini ceplerine hiç götürmediler.
hala borç ödüyorum va ödemeyede devam edeceğim.
bu sıkıntıları yaşadıktan sonra evladımın bunları yaşamasına müsade edemem.
çok iyi durumda olmayabilirim.ama elimden ne gelirse
az da olsa o daha çok küçükken onun için kenarda bişeyler tutacağım.
bu demek değilki herşeyi önüne hazır koyacağım.elbette bişeylerin nasıl kazanacağını öğretecek sorumluluk almayı göstereceğim. ama ben rahat ederken onun sıkıntı çekmesine de gönlüm elvermez.
bilsinki evladım annesi babası var başı dara düştüğünde ilk ailesine gelsin.
böyle yapmayanları da allaha havale ediyorum.

kaydirigubbakcemile5 aynı fikirdeyim arkadaşım.

çocuk kendi ayakları üzerinde dursun diye, tüm sorumluluğu onlara bırakınca çocuk-genç gerçekten güçleniyor, ama bu güçlenme sırasında çektiği zorluklar da yarın birgün içini acıtıyor, kırgınlığa sebep oluyor.
öyle zayıf ya da hassas biri değilim ama bu konuda kırgınlıklarım var benim.
ileride çocuklarımı güçlendirmek adına onların hırpalanmasını, zor durumda kalmasını istemem.
güçleniyor olabilirler ama zamanında yaşaması gereken güzelliklerden yoksun kalıyorlar.

eşim de ben de sorumluluğumuzu bilen, bilinçli insanlarız. bunun dengesini kuracağımıza inanıyorum.

Son düzenleme:
Sadece evlenirken degil hayatlari boyunca destek olmak zorundayiz zaten....Butun herseyi onlar için yapmiyormuyuz zaten..daha iyi olsun herseyleri diye....Zaten bizde dugun falan hersey aileye aittir cocuk birsey yapmaz yani...O anne babanin gorevidir...Cocuk sadece evlenecegi kisiyi secer...:))) Kiz olsun erkek olsun farketmez...Allah hepimizin evladini hayirli helal sut emmislerle karsilastirsin insallah...

insanlar çocuklarını okutuyor,yediriyor içiriyor,giysisini alıyor ama iş evlendirmeye gelince bir duruyorlar..cimrileşiyorlar..kavgalar oluyor..falan filan..bunu anlayamıyorum..tabi ki evlat evlattır.ayırım olmaz..her zaman destek olunmalı

evleneceğim insanı kendim seçtim ve hiç sorgulamadı ailem, çocuklarının seçtiği kişiyi evlat bildiler ve maddi manevi hiçbir desteği de esirgemediler. Eşimin ailesi de öyle ve şu an ikimiz de birbirimizin ailesine karşı büyük saygı ve minnet duyuyoruz, ben de kendi çocuğum olursa ona evlenirken elimden gelen her türlü desteği veririm, doğru olan bu :kedi:

Biz evleneceğimiz zaman borç içindeydik (annem ben ve kardeşim) buna rağmen annecim ve kardeşim sonuna kadar bana destek verdi...
Ama eşimin ailesinden hiçbirşey göremedim. Evlendiğim gün ağlıyorum annemi ve kardeşimi düğün salonunda bırakmışım içim buruk... Sevgili kayınvalideciğim herkesin içinde bana ne dese beğenirsiniz.. ''kızım neden ağlıyorsun neyin eksik herşeyini aldık'' tecrübesizliğimin verdiği acemilik ile hiçbirşey diyemedim ne aldın ki laf söylemeye hakkın var.....

ığneden ipliğe çocuklarımın maddi manevi tüm ihtiyaçlarını karşılamak isterim.... Bu kocayla çok zor ama Allah büyüktür.. Gün ola hayrola....

kendi başına bırakmakta doğru değil, ama çok koruyup kollamak, onun yapması gereken şeyleri senin yapman da doğru değil...
yapmam demiyorum diyemiyorum yine de tam olarak... ama ben yaparsam olmaz, olmamalı..

dengeyi kuracağımıza ben inanıyorum elfidam.
beni az çok tanıyanlar demek istediğimi anlar.
genele göre yorum yapmaya çalışıyorum, kendimden de örnekler veriyorum.
merak ettiklerimi öğrenmeye çalışıyorum.

Sadece evlenirken degil hayatlari boyunca destek olmak zorundayiz zaten....Butun herseyi onlar için yapmiyormuyuz zaten..daha iyi olsun herseyleri diye....Zaten bizde dugun falan hersey aileye aittir cocuk birsey yapmaz yani...O anne babanin gorevidir...Cocuk sadece evlenecegi kisiyi secer...:))) Kiz olsun erkek olsun farketmez...Allah hepimizin evladini hayirli helal sut emmislerle karsilastirsin insallah...

amin. :Saruboceq:
bence çocukların küçük de olsa birşeyler yapması güzel olur. kendi emekleri geçince daha bir kıymetli olur evleri yerimseniben

insanlar çocuklarını okutuyor,yediriyor içiriyor,giysisini alıyor ama iş evlendirmeye gelince bir duruyorlar..cimrileşiyorlar..kavgalar oluyor..falan filan..bunu anlayamıyorum..tabi ki evlat evlattır.ayırım olmaz..her zaman destek olunmalı

ayrım yapılan durumlara çok denk geliyorum. bazı aileler; kızlarını, erkek ailesine karşı mahçup etmemek için yapıyorlar, oğulları için böyle bir endişeleri yok ama. buna şaşırıyorum.

evleneceğim insanı kendim seçtim ve hiç sorgulamadı ailem, çocuklarının seçtiği kişiyi evlat bildiler ve maddi manevi hiçbir desteği de esirgemediler. Eşimin ailesi de öyle ve şu an ikimiz de birbirimizin ailesine karşı büyük saygı ve minnet duyuyoruz, ben de kendi çocuğum olursa ona evlenirken elimden gelen her türlü desteği veririm, doğru olan bu :kedi:

kaydirigubbakcemile5 .
umarım hep böyle devam edersiniz. :nazar:
evlatlara karşı küçük hesaplar yapılmadı mı, gençler bunun kıymetini biliyor bence.

Biz evleneceğimiz zaman borç içindeydik (annem ben ve kardeşim) buna rağmen annecim ve kardeşim sonuna kadar bana destek verdi...
Ama eşimin ailesinden hiçbirşey göremedim. Evlendiğim gün ağlıyorum annemi ve kardeşimi düğün salonunda bırakmışım içim buruk... Sevgili kayınvalideciğim herkesin içinde bana ne dese beğenirsiniz.. ''kızım neden ağlıyorsun neyin eksik herşeyini aldık'' tecrübesizliğimin verdiği acemilik ile hiçbirşey diyemedim ne aldın ki laf söylemeye hakkın var.....ığneden ipliğe çocuklarımın maddi manevi tüm ihtiyaçlarını karşılamak isterim.... Bu kocayla çok zor ama Allah büyüktür.. Gün ola hayrola....

:1shok: ilginçmiş gerçekten.
inş siz istediklerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Son düzenleme:
Şartlar ne olur şimdiden kestirmek çok zor...
Ama benim çocuğuma kız olsun erkek olsun yapacağım en büyük yatırım onun sağlığı ve eğitimi için olacaktır... Zaten iyi bir eğitim alıp iyi bir iş sahibi olduğunda evlenirken kendi geliriyle tüm yapılması gereken yapar...
Ben anne babaların düğün zamanı maddi yardımlarının fazla olması taraftarı değilim...
Zaten kız ve erkek çalışıyorlarsa düğünlerini ve evlerini kendi çabalarıyla kurmalarının daha doğru olacağını düşünüyorum....
Biz eşimle hemen hemen herşeyimizi kendi çabalarımızla yaptık, ve çoook mutluyuz... Ortak sahip olma duygusu annenin babanın parasını vererek alınan eşyalardan çok daha iyi hissettiriyor...
Ama tabii gençler zor durumda kalıyorsa, bişeylere yetemiyorlarsa kız olsun erkek olsun her türlü desteği veririm, ama onların kendi çabalarıyla başarmalarını daha çok isterim...

dengeyi kuracağımıza ben inanıyorum elfidam.
beni az çok tanıyanlar demek istediğimi anlar.
genele göre yorum yapmaya çalışıyorum, kendimden de örnekler veriyorum.
merak ettiklerimi öğrenmeye çalışıyorum.

inşallah canım...
ben anlıyorum senin dediğini.. ama kendimi anlatabildiğimdem emin değilim...
senin bahsettiğin tarz biri zaten olamam... çocuğu ben doğurdum... onun annesi benim... ona bakmak büyütmek benim görevim...
ama isterim ki çocuğum benden daha sağlam olsun... benim yaptığım yanlışları yapmasın... daha önceden çizsin yolunu... o yüzdendir belki katılığım... belki de sadece onun çabasını görmek yetecek bana... yani onun benden bir şeyler beklemeden birşeyler yaptığını görmek belki tüm anlatmak istediğim...

Şartlar ne olur şimdiden kestirmek çok zor...
Ama benim çocuğuma kız olsun erkek olsun yapacağım en büyük yatırım onun sağlığı ve eğitimi için olacaktır... Zaten iyi bir eğitim alıp iyi bir iş sahibi olduğunda evlenirken kendi geliriyle tüm yapılması gereken yapar...
Ben anne babaların düğün zamanı maddi yardımlarının fazla olması taraftarı değilim...
Zaten kız ve erkek çalışıyorlarsa düğünlerini ve evlerini kendi çabalarıyla kurmalarının daha doğru olacağını düşünüyorum....
Biz eşimle hemen hemen herşeyimizi kendi çabalarımızla yaptık, ve çoook mutluyuz... Ortak sahip olma duygusu annenin babanın parasını vererek alınan eşyalardan çok daha iyi hissettiriyor...
Ama tabii gençler zor durumda kalıyorsa, bişeylere yetemiyorlarsa kız olsun erkek olsun her türlü desteği veririm, ama onların kendi çabalarıyla başarmalarını daha çok isterim...

benim söylemek istediğim, kendi güçleri yetse bile büyüklerin hediye olarak da birşey vermelerinin çok güzel olduğudur. ya düğünlerini yaparlar, ya balayına gönderirler, ya da evlerinin bir eşyasını alırlar... birşey yaparlar ama.

eğitimini almaları çok da yeterli olmuyor bu şartlarda. (ünv yi kendi imkanlarımızla okuduk ikimiz de)
eşim ve ben, 2 maaş, ekstra işlerle 7 gün çalışarak o borçları kestik... evliliğin ilk yılı = çalışmak , oldu bize. bugüne kadar kimseden para istemeden o borçlarımızı ödeyebildik. benim zoruma giden, ne yapıyorsunuz, nasıl yetiştiriyorsunuz, diye sorulmamasıydı. manevi desteği bile esirgemeleriydi. bu şekilde evlenen birkaç arkadaşım daha var. hepimizin kırgınlığı bu noktada başlıyor.

eğitim vermek yeterli gelmiyor bu zamanda. özellikle büyük şehirde yaşam daha zor. maaşların biri faturalar ve kiraya gidiyorsa, diğeri ile yiyip içecekler mi, borç mu ödeyecekler? dikkat çekmek istediğim bu nokta...
ailenin durumu müsait değilse bunu dert etmemeliyiz tabii..

kendi çocuğum evlenirken, yabancı gibi seyirci kalamam ben.
isterse milletvekili maaşı alsınlar, ben de birşey yapmak isterim. diğer türlü içim rahat etmez.

Çocuğum yok yardım edilmesi taraftarıyım ancak gene de bir kararı olmalı.

Bir aile dostumuz, 3 çocuğu var bir maaşla geçiniyorlar iyi kötü.

1 si üniversiyeteyi bitirdi, biri üni de okuyor. Biri lisede.

En büyük evlenecek. Bir miktar para geçtiydi ellerine, üstüne kredi çekip ev aldılar, Oğulları otursun diye ama evi oğlunun üstüne yapmadılar çünkü geride 2 çocuk daha var.

Ama oğlan evin eksik olan şohbenini bile aileye aldırdı.

Böyle şeyler duyuncada yazıklar olsun diyorum.

inşallah canım...
ben anlıyorum senin dediğini.. ama kendimi anlatabildiğimdem emin değilim...
senin bahsettiğin tarz biri zaten olamam... çocuğu ben doğurdum... onun annesi benim... ona bakmak büyütmek benim görevim...
ama isterim ki çocuğum benden daha sağlam olsun... benim yaptığım yanlışları yapmasın... daha önceden çizsin yolunu... o yüzdendir belki katılığım... belki de sadece onun çabasını görmek yetecek bana... yani onun benden bir şeyler beklemeden birşeyler yaptığını görmek belki tüm anlatmak istediğim...

ben de seni anladım canım, merak etme vereliniortak
katılık değil bu, ben dediğin şekilde de çocuğunu yetiştireceğine inanıyorum. (bir aksilik olmadıkça)
benim dediğim şekilde yetişen çocuk da ayaklarının üstünde durmasını öğrenecek diye umuyorum, sadece benim kadar yıpranmamış olacak.
çocuğumun kendi için yapılan birikimlerden haberi bile olmayacak belki de.
bunun dengesini kurmayı beceririz diye umuyorum.

henüz çocuğum yok ama bizim yaşadıklarımızı yaşamasın diye maddi gücüm elverirse tam destek veririm kaydirigubbakcemile5 yada 1 değilde daha fazla çocuk olursa o zaman yapabileceğim yardımı böler ellerine veririm kendileri bütçelerine ve istediklerine göre alırlar :lepi:

kaydirigubbakcemile5 aynı fikirdeyim arkadaşım.

çocuk kendi ayakları üzerinde dursun diye, tüm sorumluluğu onlara bırakınca çocuk-genç gerçekten güçleniyor, ama bu güçlenme sırasında çektiği zorluklar da yarın birgün içini acıtıyor, kırgınlığa sebep oluyor.
öyle zayıf ya da hassas biri değilim ama bu konuda kırgınlıklarım var benim.
ileride çocuklarımı güçlendirmek adına onların hırpalanmasını, zor durumda kalmasını istemem.
güçleniyor olabilirler ama zamanında yaşaması gereken güzelliklerden yoksun kalıyorlar.

eşim de ben de sorumluluğumuzu bilen, bilinçli insanlarız. bunun dengesini kuracağımıza inanıyorum.

bencede bu bir denge işi ne çok vereceksin nede ben hiçbirşey yapamam deyip bir kenara çekilceksin.çocuk arkasında olduğunu bilecek ama paranın zor kazanıldığınıda bilip kıymette bilecek
bilmiyorum ben ailemden böyle gördüm. her sıkıştığımdada onlara gidemem tabiiki elime verilen imkanlarıda tutumlu kullanmayıda öğrettiler. yani bu çok hassas bir denge

tabiiiiiiiiiiiii kiiiiii onlar benim canım evlenirken elimden geldiğince destek olurum
evlendikten sonra desteğimi çaktırmadan yine yaparım ama belli ede ede al oğlum al kızım bu parayı demem çünkü sorumluluklarını bilmeler ilazım bu onlarda alışkanlık yapar parayı esirgediğimden değil sadece bana sırtlarını dayamadan kendi ayakları üzerinde durmalarını istediğimden ne yaparım bir ay yağını bir ay peynirini falan alır yaparım

çocugum olursa tabiki yaparım...iki ay önce erkek kardeşim evlendi anne babam a dan z ye herşeylerini kendileri aldılar...evlat sonuçta mecburlar yapmaya...

maddi manevi ne gerekiyorsa yapmaya hazırım tabikide sonuçta bizim cigerimizz iyi günde kötü günde her zamn yanındayımm

tabii ki destek olacağım ,evladımız o bizim.ne için uğraşıyoruz doğacak yavrum için.allahım yaşamayı nasip etsin o günler gelsin,daima her konuda yanında olacağım tabii.aile ne içindir ki...

henüz çocuğum yok ama bizim yaşadıklarımızı yaşamasın diye maddi gücüm elverirse tam destek veririm kaydirigubbakcemile5 yada 1 değilde daha fazla çocuk olursa o zaman yapabileceğim yardımı böler ellerine veririm kendileri bütçelerine ve istediklerine göre alırlar :lepi:

bencede bu bir denge işi ne çok vereceksin nede ben hiçbirşey yapamam deyip bir kenara çekilceksin.çocuk arkasında olduğunu bilecek ama paranın zor kazanıldığınıda bilip kıymette bilecek
bilmiyorum ben ailemden böyle gördüm. her sıkıştığımdada onlara gidemem tabiiki elime verilen imkanlarıda tutumlu kullanmayıda öğrettiler. yani bu çok hassas bir denge

tabiiiiiiiiiiiii kiiiiii onlar benim canım evlenirken elimden geldiğince destek olurum
evlendikten sonra desteğimi çaktırmadan yine yaparım ama belli ede ede al oğlum al kızım bu parayı demem çünkü sorumluluklarını bilmeler ilazım bu onlarda alışkanlık yapar parayı esirgediğimden değil sadece bana sırtlarını dayamadan kendi ayakları üzerinde durmalarını istediğimden ne yaparım bir ay yağını bir ay peynirini falan alır yaparım

çocugum olursa tabiki yaparım...iki ay önce erkek kardeşim evlendi anne babam a dan z ye herşeylerini kendileri aldılar...evlat sonuçta mecburlar yapmaya...

maddi manevi ne gerekiyorsa yapmaya hazırım tabikide sonuçta bizim cigerimizz iyi günde kötü günde her zamn yanındayımm

tabii ki destek olacağım ,evladımız o bizim.ne için uğraşıyoruz doğacak yavrum için.allahım yaşamayı nasip etsin o günler gelsin,daima her konuda yanında olacağım tabii.aile ne içindir ki...

yorumlar için teşekkürler...
çoğunluk destek olmaktan yana.kaydirigubbakcemile5

Zamanında köstekle yakından tanışmış biri olarak,tabi ki destek olurum.
Sonuna kadar.
Onun seçimi kendinedir benim düşüncemi hiç etkilemez.
Para evlat için kazanılıyor neticede.

kesınlıkle evladımı desteklerım ve herseyın en ıyısnı onun ıcın yaparım..

Back
X