çocuklarınıza bırakacağınız en güzel miras "özgüven" olsun

dilek7760

Guru
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2012
596
173
333
yazıp rahatlamak istedim sadece..
küçüklüğünden beri aşağılanan sadece kız olduğu için duymadığı hakaret kalmamış bir genç kadının annelere tavsiyesi diyelim.
daha 5-6 yaşlarından itibaren haftasonu dahil sabahın 6sında kaldırılıp oğluna "taze ekmek" aldıran bir annenin çocuğuyum ben kar kış demeyip evin tüm ihtiyacını taşıyan minik bir kız çocuğuydum hiç bilmem annemle bir bakkala fırına gittiğimizi hep yalnızdım hep korkardım birşey olur mu acaba düşsem biri kaldırır mı diye ama Allah hep korudu beni çok şükür..
hiç mutlu bi çocuk olmamışım şimdi daha iyi hatırlıyorum dayak yemediği güne şükreden çocuklardandım. hiç sebepsiz yere hemde... hatta bi keresinde okuldan öğle yemeğine gelip abimin bi siniriyle tekme tokat dövülüp oklavayı kafamda kırmışlığı bile var ve hiçbir zaman annemin neden yaptın diye sormaması beni hep yalnız bırakması... bazen o günler canlanıyor aklımda ağlayacak gibi oluyorum
inanın buraya yazamadığım o kadar kötü şeyler yaşattılar ki bana insanlarla dost bile olamıyorum kendi kabuğumda sıkışıp kalıyorum her insan yalnızdır biliyorum ama ben yapayalnızım
şimdi 30 yaşında kocaman bir kadınım ama hala bazen o özgüven dedikleri şeyden bende olmadığını düşünüyorum...
anneler lütfen evlat ayrımı yapmayın ve özellikle de kız çocuğunuz varsa ona bırakacağınız miras özgüven olsun çünkü bu sonradan kazanılan birşey değil maalesef okuduğunuz için teşekkürler...

Annenızle aranız nasıl şimdi

Pişman mı yaptıklarından

Sormadın mı nıye böyle davrandın dıye

Üzüldüm adınıza keşke anneliğinde bir sınavı olsa

Abin evlat da sen değil misin?! Nasıl bir zihniyet bu ya, annen de bir kadın olduğunu unutmuş.

Bence bu hayattaki bize kalan en büyük miras ailemizden öğrendiklerimiz ve öğrenmediklerimizdir..
Ailenizle ,özellikle annenizle görüşüyor musunuz?

Annenızle aranız nasıl şimdi

Pişman mı yaptıklarından

Sormadın mı nıye böyle davrandın dıye

Üzüldüm adınıza keşke anneliğinde bir sınavı olsa

Bence bu hayattaki bize kalan en büyük miras ailemizden öğrendiklerimiz ve öğrenmediklerimizdir..
Ailenizle ,özellikle annenizle görüşüyor musunuz?
ailemle bağlarım çok sıkı değil abim sağolsun evlenmeme karşı çıktığı için bende ilk kez onun istemediği birşeyi yaptığım için konuşmuyor benimle.. annemle görüşüyorum çünkü çevremden kimse bu durumları bilmiyor herkes onu fedakar anne sanıyor bende bu saatten sonra insanların gözündeki değerini yitirmesini istemem. şimdi idare eder durumdayız yani

ne acı. benım annemde çok ilgili değildi ama sizin konunuzu okuyunca buna şükür dedim. insan herşeyi unuyorda cocuklugunun acısını unutamıyor.
çocukken açılan yaralar kapanmıyor ben hep bilinçaltıma attığımı unuttuğumu sanıyordum ama bi yerde gene patlak veriyor maalesef..

kız cocugu dahada korunması sakınılması lazım aslında.
annenizin annelik güdüsü sadece abinizde işliyordu sanırım.
evet bencede.. kayınvalidem oğlunu bakkala yollarken bile kapıya kadar çıkıp peşinden bakıyormuş taki gelene kadar ben bunu duyunca kendimi daha da değersiz hissettim.

Yediğim dayakların sayısı belli değildi ama bana vurduğunda erkek kardeşime de vuruyordu bi travmaya neden olmadı dayak yiye yiye büyüdüm ohh mis

ne güzel anlatmışsınız, etkilendim ve duygulandım. çocukluğuma dair böyle anılarım yok ama özgüven konusundaki mesajınız hoşuma gitti. teşekkürler.

Yediğim dayakların sayısı belli değildi ama bana vurduğunda erkek kardeşime de vuruyordu bi travmaya neden olmadı dayak yiye yiye büyüdüm ohh mis
yeminle yüzümü güldürdün :) erkek kardeşim de var benden küçük o fazla hırpalanmadı onu da el üstünde tuttu yani

yeminle yüzümü güldürdün :) erkek kardeşim de var benden küçük o fazla hırpalanmadı onu da el üstünde tuttu yani
bir pipi nelere kadir, cahillik çok zor...
unutmaya çalış diyicem ama olmuyor bilinçaltı başka bir dünya çıkıyor bi yerlerden...

esinle nasilsiniz?
önceleri iyiydik ama şimdi inanki tam olarak nasılız bende bilmiyorum. bazen oğlumu evden çekip gidesim hiç yüzünü görmeyesim geliyor. çalışan bi kadınım ve evime de yetişmeye çalışıyorum ama sağolsun hiç takdir etmez bi işin ucundan tutmaz ancak hasta filan olursam yardım eder Allah kimseye muhtaç etmesin

Konunuzu okuyunca çocukluğum film şeridi gibi gözümün önünden geçti.. Malesef bizim ailede de kız erkek evlat ayrım çok yaptılar.. Kardeşimle öyle bir yetiştirdiler ki, sanki iki düşman çocuğu.. Kardeşim sırf erkek olduğu için çok tolerans gösterildi. Her şeyin suçlusu ben oldum.. Malesef bende de çocukluğumda ki bu olaylar, travmaya sönüştü.. Ergenlik döneminde intihar etmeyi çok düşündüm.. Hatta bir gün annem beni tuttu elimden çatı kata çıkardı, atlamak istiyorsan atla dedi.. Yani çok çok zor.. Bu satırları yazarken bile gözyaşlarına boğuluyorum.. Ama üzerini kapatıyorsun.. Kapatmaktan başka çaren var mı? Yaşananlar yaşandığıyla kalıyor.. Ailene eşine çocuğuna odaklan.. Onlarla mutlu ol..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…