• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuklarınıza bırakacağınız en güzel miras "özgüven" olsun

Konunuzu okuyunca çocukluğum film şeridi gibi gözümün önünden geçti.. Malesef bizim ailede de kız erkek evlat ayrım çok yaptılar.. Kardeşimle öyle bir yetiştirdiler ki, sanki iki düşman çocuğu.. Kardeşim sırf erkek olduğu için çok tolerans gösterildi. Her şeyin suçlusu ben oldum.. Malesef bende de çocukluğumda ki bu olaylar, travmaya sönüştü.. Ergenlik döneminde intihar etmeyi çok düşündüm.. Hatta bir gün annem beni tuttu elimden çatı kata çıkardı, atlamak istiyorsan atla dedi.. Yani çok çok zor.. Bu satırları yazarken bile gözyaşlarına boğuluyorum.. Ama üzerini kapatıyorsun.. Kapatmaktan başka çaren var mı? Yaşananlar yaşandığıyla kalıyor.. Ailene eşine çocuğuna odaklan.. Onlarla mutlu ol..
Ne kötü yanlıs mı okuyorum dıye tekrar tekrar okudum

Çok üzüldüm inanın şimdi nasıl peki hayatınız

Birde ailenle çocukluğunda yaşadığın sıkıntı ailene söylesen ne fazla ki.. Ben anneme çok anlattım hatalarını, ama hiçbirini kabul etmedi.. Boş vereceksin, umursamaz olacaksın,, bir tek kendini ve evladını düşün.. Mutlu olmaya bakacaksın bu hayatla..

Ne kötü yanlıs mı okuyorum dıye tekrar tekrar okudum

Çok üzüldüm inanın şimdi nasıl peki hayatınız

Evliyim.. Güzel giden bir evliliğim var, eşimle mutluyum.. Ama ailemle aramda hep bir mesafe var.. Annemle aramız yine iyi.. Ama babam ve kardeşimle aram pek iyi değil..
Ama şöyle bir durum da var.. Çok hassas ve kırılgan bir yapıya sahibim. ( Bu huyumu hiç sevmiyorum ). Bazen kötü bir durum olduğu zaman direk man depresyona giriyorum..

Canim ya cok üzüldüm. ..
Bundan sonra cok cok mutlu ol insaallah..
Kadin olmanin sınavı bazilarimiz icin niye küçücük yaşta başlıyor. .!

Evliyim.. Güzel giden bir evliliğim var, eşimle mutluyum.. Ama ailemle aramda hep bir mesafe var.. Annemle aramız yine iyi.. Ama babam ve kardeşimle aram pek iyi değil..
Sevındım şimdi mutlu olmanıza bozulmaz hiç insallah

Siz insallah iyi bir anne olursunuz doya doya yasayamadıklarınızı yaşatırsınız cocuklarınza

Ben sizi tebrik etmek istiyorum.. nice insanlar ailelerinden gördüğü gelenekle büyüyor yani dayak yiyen dayak atıyor vs. ama siz çok bilinçlice bana yapılanı başkası yaşamasın diyorsunuz gerçekten hayran kaldım :) Allah yardımcınız olsun.. gerçekten zor insanın hayata tutunmaya başladığı yer aile sonuçta ama ailenin bilinçli olması her şeyden öte demek ki. Ama bu bilince sahip bir anne olarak evladınız çok şanslı bence Allah ınların yüzünü güldürsün :)

Sevındım şimdi mutlu olmanıza bozulmaz hiç insallah

Siz insallah iyi bir anne olursunuz doya doya yasayamadıklarınızı yaşatırsınız cocuklarınza
Teşekkür ederim. Bunu duymak çok güzel.. Bende anne olmak çok istiyorum ama çok korkuyorum.. Çocuklarıma iyi bir anne olabilecek miyim? Onlara güzel bir hayat sunabilecek miyim? Güzel bir şekilde yetiştirebilecek miyim? diye..

Teşekkür ederim. Bunu duymak çok güzel.. Bende anne olmak çok istiyorum ama çok korkuyorum.. Çocuklarıma iyi bir anne olabilecek miyim? Onlara güzel bir hayat sunabilecek miyim? Güzel bir şekilde yetiştirebilecek miyim? diye..
Yasadıklarınız yuzunden haklısınız korkmakta

Umarım olursunuz

Allah yardımcınız olsun

Saolun teşekkür ederim.. Sizde anne misiniz bilmiyorum ama inş. rabbim sizi de anne olmayı nasip eder..

Hep söylüyorum yine söyliyim, Böyle insanlara Rabbim annelik/babalık sıfatını nasip etmesin vicdanına tüküreyim böyle yaratıkların üzüldüm sizin adınıza benimde bi kız evladım var yazdıklarınızı dikkate alacağım başka çocuğum yok olsa bile asla ne vicdanımdan nede aklımdan asla evlat ayırımı Die bişey geçmez allah korusun... Bu nasıl bi zihniyettir yahu!!!!!

yazıp rahatlamak istedim sadece..
küçüklüğünden beri aşağılanan sadece kız olduğu için duymadığı hakaret kalmamış bir genç kadının annelere tavsiyesi diyelim.
daha 5-6 yaşlarından itibaren haftasonu dahil sabahın 6sında kaldırılıp oğluna "taze ekmek" aldıran bir annenin çocuğuyum ben kar kış demeyip evin tüm ihtiyacını taşıyan minik bir kız çocuğuydum hiç bilmem annemle bir bakkala fırına gittiğimizi hep yalnızdım hep korkardım birşey olur mu acaba düşsem biri kaldırır mı diye ama Allah hep korudu beni çok şükür..
hiç mutlu bi çocuk olmamışım şimdi daha iyi hatırlıyorum dayak yemediği güne şükreden çocuklardandım. hiç sebepsiz yere hemde... hatta bi keresinde okuldan öğle yemeğine gelip abimin bi siniriyle tekme tokat dövülüp oklavayı kafamda kırmışlığı bile var ve hiçbir zaman annemin neden yaptın diye sormaması beni hep yalnız bırakması... bazen o günler canlanıyor aklımda ağlayacak gibi oluyorum
inanın buraya yazamadığım o kadar kötü şeyler yaşattılar ki bana insanlarla dost bile olamıyorum kendi kabuğumda sıkışıp kalıyorum her insan yalnızdır biliyorum ama ben yapayalnızım :KK43:
şimdi 30 yaşında kocaman bir kadınım ama hala bazen o özgüven dedikleri şeyden bende olmadığını düşünüyorum...
anneler lütfen evlat ayrımı yapmayın ve özellikle de kız çocuğunuz varsa ona bırakacağınız miras özgüven olsun çünkü bu sonradan kazanılan birşey değil maalesef okuduğunuz için teşekkürler...

Annenizin kalbinizde açtığı yaralar ömrünüzce kapanmayacak maalesef,

en nefret ettiğim şey evlat ayrımı o çok sevdiği oğlu mu bakacak peki elden ayaktan düşünce.

Birde ailenle çocukluğunda yaşadığın sıkıntı ailene söylesen ne fazla ki.. Ben anneme çok anlattım hatalarını, ama hiçbirini kabul etmedi.. Boş vereceksin, umursamaz olacaksın,, bir tek kendini ve evladını düşün.. Mutlu olmaya bakacaksın bu hayatla..
çok üzüldüm seninde yaşamak zorunda kaldıklarına.. elimden geleni yapıyorum ama ne zaman mutsuz olsam tekrar başa dönüyorum sanki Rabbim hepimizin yardımcısı olsun

Ben sizi tebrik etmek istiyorum.. nice insanlar ailelerinden gördüğü gelenekle büyüyor yani dayak yiyen dayak atıyor vs. ama siz çok bilinçlice bana yapılanı başkası yaşamasın diyorsunuz gerçekten hayran kaldım :) Allah yardımcınız olsun.. gerçekten zor insanın hayata tutunmaya başladığı yer aile sonuçta ama ailenin bilinçli olması her şeyden öte demek ki. Ama bu bilince sahip bir anne olarak evladınız çok şanslı bence Allah ınların yüzünü güldürsün :)
amin çok sağolun.. Allah evlatlarımızla sınamasın hayırlı anne olmayı nasip etsin hepimize
inşaalah dosdoğru yetiştirirm onu tek duam bu

Canim ya cok üzüldüm. ..
Bundan sonra cok cok mutlu ol insaallah..
Kadin olmanin sınavı bazilarimiz icin niye küçücük yaşta başlıyor. .!
hiç bilmiyorum her yaşla birlikte benim yüküm hep arttı şimdi bakıyorum gençlerin hiç birşey umurlarında değil istedikleri gibi takılıyorlar ben hiç öyle rahat biri olamadım en çok da buna üzülüyorum sorumluluklarım hiç azalmadı.
çok teşekkür ederim güzel temennin için amin inşaallah Allahım cümlemizin yüzünü güldürsün

Yüce Rabbim o kadar büyük ki, hepsinin hesabı bu dünyada da, ahirette de mutlaka verilecektir. Etrafımızda da bazen şahit oluyor yada duyuyoruz, o yerlere göklere sığdıramadığı erkek evlatlarının evlenince evlerine bile gidemiyorlar, ne oluyor yine her şeylerine kız evlatları koşuyor. Bilmiyorlar ki böyle davranarak; kardeşleri birbirine düşman ediyor, evladı anneye düşman ediyor. Kısaca aileyi sevgisizliğe boğup paramparça ediyorlar. Allah merhamet, vicdan versin.

Back
X