Cocuklarınızı nasıl sütten kestiniz?

Ben keseli henüz bir ay oldu 26 aylık kızım ben önce konuşalarak anlatmaya çalıştım ancak hiç umursamadı bu sırada sürekli emmeler acı olacak artık diye bahsediyordum baktım olmuyor göz kalemi ile boyadım ve ilk görünce güldü baya komik geldi acı olmuş kızım dedim günde yüz defa bakıp kontrol etti geçmediğini görüncede bıraktı bakmayı ve çok düşkündü emerek uyuyordu bi hafta uyku düzeni şaştı sonra düzeldi

İlkBahar da kesmiştim ben. Çok sıcak olmasın istemiştim ama soğuk da olmasın. Parka çıkarıyordum, oyun oynatıyordum. Gelince karnını doyuruyordum. Meme istediğinde kucağıma alıp seviyordum filan. Kendimden uzak tutmadım ama gezdirdim. "Emmek emmek " diye peşimden dolaştı bir süre. Yavaş yavaş unuttu. Birden kesmedim, önce gündüz, sonra gece kestim. Bir müddet sonra alıştı. Şu anda imkansız gibi gelebilir ama alışacaktır.

Merabalar bnim kizimda tam bi bagimliydi inanin konusarak halletmeye calistim olmadi hemsireye danisdim yara bandi yapistir dedi denedim hemen birakti bikerede korkmadida gunduzleri cok guzel gitti hersey geceleri cok agliyodu sevdigi baska biseyle oyaladim ve yavas yavas oda istemedi .Malesef baska turlu ayrilmiyo bebisler insaAllah zor olmaz sizin icin ...
Tesekkür ederim canım inşaallah kolay olur

Ben keseli henüz bir ay oldu 26 aylık kızım ben önce konuşalarak anlatmaya çalıştım ancak hiç umursamadı bu sırada sürekli emmeler acı olacak artık diye bahsediyordum baktım olmuyor göz kalemi ile boyadım ve ilk görünce güldü baya komik geldi acı olmuş kızım dedim günde yüz defa bakıp kontrol etti geçmediğini görüncede bıraktı bakmayı ve çok düşkündü emerek uyuyordu bi hafta uyku düzeni şaştı sonra düzeldi
İnsaallah bizim de kolay olur

İlkBahar da kesmiştim ben. Çok sıcak olmasın istemiştim ama soğuk da olmasın. Parka çıkarıyordum, oyun oynatıyordum. Gelince karnını doyuruyordum. Meme istediğinde kucağıma alıp seviyordum filan. Kendimden uzak tutmadım ama gezdirdim. "Emmek emmek " diye peşimden dolaştı bir süre. Yavaş yavaş unuttu. Birden kesmedim, önce gündüz, sonra gece kestim. Bir müddet sonra alıştı. Şu anda imkansız gibi gelebilir ama alışacaktır.
İnsaallah canım kolay olur

Önce acıklandı artık büyüdün meme azalacak dşyetlerden sonra her istediğinde değil de mesela uykulara dalarken verdim gn içinde her istediğinde yok. Azalınca dedim ki artık meme yok. Asırı aglarsa telefonu eline verdim onunla oyanlanınca kafası dağılıyorum. Bir haftada bitti gitti
Baba destek olacak. Uyuma sekli me ede uyuma ise baska birsey geciş yapın mesela yanına uzanın ya da oyuncak verin eline falan. İki çocugumu da tiksindirmeden ve ağlamadan kestim

Kızım 20 aylıkken sütten başka hiç bir şey içmediği için bağsur olmuştu :KK43:( Doktorumuzun da önerisyle sütten kesmek zorunda kaldım. İlk bi kaç gün ortalığı yıksa da sabah akşam, devam eden günlerde sadece gece emzirerek önce azalttık. Bu süreçte KV bana çok destek oldu. Ben varken asla yemek yemiyordu, evde yokken kv yediriyordu. 2 gün hiç emmediğinde tamamen unutmuş oldu. Ama onu memeden hiç mahrum etmedim, koparmadım. Sevdi, eli, yüzü koynumda uyudu (bu dönem aynı yöne yatmaktan dolayı baya bi sırt ağrılarım oldu:) ) zamanla da alıştı. Şuan 26 aylık hala ara ara açıp seviyor kokluyor :) Yemesi de kabızlığı da çok şükür düzeldi..
Zor bir sürec farkındayım insallah daha kolay atlatırız

Tesekkür ederim canım inşaallah kolay olur
Rica ederim canim .Bana cok cok zor geliyodu imkansiz diyodum bagimli oldugu icin alisiyolar ama isde anne yuregi dayanamiyo insan beraber agladim kizimla insaAllah hic zor olmaz kuzunuzun ayrilmasi :KK15::emir_bebek:

Back
X