Çocuklarınızla arkadaş mısınız?

Sudanli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2015
4.875
6.618
158
Küçük bebeğim var. Eşim çok gezmeyi seven biri değil. Biraz büyüyünce en azından yürüyünce onunla bol bol gezmeyi hatta güzel şehirlere turlara gitmeyi istiyorum. Ama sonra düşünüyorum mesela mağazaya girsem elimden kurtulup kaçmak ister ki istediğim gibi gezemem sadece yemek ya da oyun yapabiliriz. Keza tura katılsam yorulsa uyumak istese koca çocuğu tasiyamam. Nasıl oluyor bu işler hanımlar?

Küçük bebeğim var. Eşim çok gezmeyi seven biri değil. Biraz büyüyünce en azından yürüyünce onunla bol bol gezmeyi hatta güzel şehirlere turlara gitmeyi istiyorum. Ama sonra düşünüyorum mesela mağazaya girsem elimden kurtulup kaçmak ister ki istediğim gibi gezemem sadece yemek ya da oyun yapabiliriz. Keza tura katılsam yorulsa uyumak istese koca çocuğu tasiyamam. Nasıl oluyor bu işler hanımlar?
7-8 yaşına geldiğinde ancak o zaman uzak yerlere ikiniz gidebilirsiniz. Yine de çok uzak olamaz. Ondan öncesi zor. Bir de gitmeden önce otele çıkış giriş saatleri ve gezilecek yerlerle ilgili detaylı araştırma yapın

Bebeğiniz daha küçük dediğinize göre
Büyüyünce huyuna durumuna bakar ona göre hareket edersiniz bunları düşünmek için çok erken degil mi?

7-8 yaşına geldiğinde ancak o zaman uzak yerlere ikiniz gidebilirsiniz. Yine de çok uzak olamaz. Ondan öncesi zor. Bir de gitmeden önce otele çıkış giriş saatleri ve gezilecek yerlerle ilgili detaylı araştırma yapın
Çok şükür gezenler ne demek istediğimi anladı. Teşekkürler

Ahahaha:) yani çocuklarınızla bir arkadaş gibi gezebiliyor eğlenebiliyor musunuz diye sormaya çalıştım ama haklısınız başlık başka anlam da içeriyor
:KK53::KK53::KK53:
Söyle söyleyeyim cocuk bu ve onun senin istedigin anda istedigin seyi dusunup seninle yapmasini bekleyemezsin ama onu seninle ortak noktalarda bulusturacak sekilde ikna yollarina gidebilirsin.. O zaman sanki onun da en çok istediği şey buymuş ve beraber yapıyormuşsunuz gibi bir hava oluşur ve çocuk da bundan mutlu olur sen de... ve evet kizimla arkadas gibiyim su an 10 yasinda ama arkadas gibi olmak ta cildirtiyor bazen elbiselerime tokalarima objelerime dadanıyor daha şimdiden:D

Çok mu soyut anlattım ki? Çocuk la gezmek kolay mı? Şimdi yeterince gezemiyorum çocuğumla gezme hayalleri kuruyorum bu hayaller realist mi
Herkesin gerçekleştirdiği ve cok doğal bir olayı "bir gün uzayda yaşam kolonileri kurulacak mi?" ayarinda sormuşsunuz.Beni şaşırtan bu oldu sanırım.Ben kızımla hic tura katılmadim ama kuaforumden ,iki vesait uzakta ki plaja ...alışverişe ....kahvaltıya onunla yalnız çok gittim.

Çocuk var çocuk var. Biraz da onun karakteriyle alakalı.
Ben ve ablam mesela nefret ederdik annemle Elele yürümekten. Ki hala hiç sevmem annemle bir yere çıkmayı.
Biz önden hızlı hızlı yürürdük konuşa konuşa ablamla,annem geriden yavaş yavaş gelirdi.
Şimdi böyle bir çocuk doğurdun, nereye götüreceksin?
Ya da bazı çocuklar var aşırı yaramaz, koşar zıplar kırar döker... Piyangodan sana böyle bir çocuk çıkmışsa yine gezmek hayal olur. Bazıları da aşırı mızmız,ağlamaya yer arayan ,drama kraliçeleri.. böyle bir çocukla da dolaşmak büyük cesaret ister mesele...
Ama bazı çocuklar var ki bıcır bıcır, söz dinler, kendiliğinden ortama uyum sağlarlar...eğer böyle bir çocuğun olursa tabii ki her yere gidebilirsin.
Bence tamamen sans işi

Çok mu soyut anlattım ki? Çocuk la gezmek kolay mı? Şimdi yeterince gezemiyorum çocuğumla gezme hayalleri kuruyorum bu hayaller realist mi

Çocukla gezmek 4 yaşından sonra kolay. O da otelde kalırsın 2-3 saatte dollaşır tekrar otele gidersin. Günübirlik geziler Mümkün değil gibi 9-10 yaşına kadar.

Tabi bu çocuğunuzun huyuna suyuna karakterine göre çok değişir.

bende aynı sizin kafadayım benim eşimde sevmez bilmez gezmeyi bi zman sonra hemen sıkıldığını anlarım
Bende şimdiden diyorumki eşime :)

Yavrum bi doğsun kanguruma koyup tüm dünyayı bebeğimle gezicem rahat rahat senide almıcaz yanımıza derim

Konunu görünce çok şaşırdım bi benim kocam degilmiş :) gezmeyi sevmeyen

Çocukla gezmek 4 yaşından sonra kolay. O da otelde kalırsın 2-3 saatte dollaşır tekrar otele gidersin. Günübirlik geziler Mümkün değil gibi 9-10 yaşına kadar.

Tabi bu çocuğunuzun huyuna suyuna karakterine göre çok değişir.
Arkadaşım çocuk 2.5 yaşındayken kalktı Arnavutluga gitti.İkimizin de esi ordaydi.Benim çocuğum da aynı yastaydi ama ben tirstim gitmedim.Ben evde koskos otururken o İtalya'ya geçmiş geziyordu:63:Bazen benim gibi anneler de risk almaktan kaçıp kendini soyutluyor

ben bebekliklerinden itibaren geziyorum cocuklarimla.

ancak nasil oluyor?
- bir kere cok mola veriyorsunuz. ornegin bir sehir gezisi yapiyoruz diyelim, sehrin turistik yerlerine gunun yarisini ayirabiliriz, diger yarisi da parka bahceye ve daha kucuklerse uykuya.
- cok ustunkoru geziyorsunuz. Ornegin bir muzeye gittiniz diyelim, oyle eserleri inceleyerek degil de he gordum iste falan deyip gezebiliyorsunuz.
-luks restoranlar yerine, cocuklar gurultu yaptigi anlasilmayacak veya kimseyi rahatsiz etmeyecek yerlere gidiyorsunuz. Cocuk oyun alani olan restoranlar gibi.
-erkenden otelinize donuyorsunuz, uyku saati onemli :)
- ve yasina uygun tasiyici kullaniyorsunuz, kanguru olur, bebek arabasi olur, daha buyuklerse artik sehirde ne ile rahat edecekseniz o, ya arac kiralama dusunulebilir veya bisiklet skooter gibi bisey, cok yurutup yormayacaksiniz (en azindan benim tembellerle ancak boylesi mumkun oluyor)

Cocugumla arkadas falan olmam.
Annesiyim , annelik neyi gerektiriyosa onu yaparım.
Laubali ilişkilere gerek yok kanımca.

12-13 yasina kadar gezersiniz de sonrasinda ben alisverise gitmem, avm ye gitmem havasi basliyor erkek cocuksa..

uzman geldi,
bu erkek cocuklari ne zaman evde yanliz birakabiliyoruz,
5 yasinda benim sipa, benimle pazarlik yapiyor, evde kalacakmis artik buyumus yeterince,
dedim 8 yasinda evde yanliz kalabilirsin, iyi mi :KK64:

kizim 2.5 yasinda neredeyse herseyi beraber yapiyoruz.mesela alisverise ciktigimizda genelde oyun alani olan magazalari tercih ediyorum.alisveriste biraz zor oluyor ama onun disindaki butun seylerde gayet guzel egleniyoruz.

Cadde sokak gibi tehlikeli yerler olmadığı sürece sizin gözetiminiz altında kendi başına gezebilir. Hem özgüveni de gelir. Neden illa elinizi tutmasını istiyorsunuz? Ona da böyle anlatırsınız. Sürekli kısıtlamak olmaz, hem sizi yorar hem onu hırçın yapar. Belli yerlerde belli sınırlar ve belli özgürlükler koyarak bunu dengeleyebilirsiniz bence.

Back
X