Kızım 3 yaşında. 2,5 aylıktan itibaren her şekilde gezdik. Huysuzluk yaptığı da çok oldu, uyumlu olduğu da. Alıştı zamanla. Yurt dışına da çıktık, kamplara da gittik, avm çok sevmem ama mecburen oralara da gittik. Otobüs, uçak, tren yolculukları da yaptık. Bir de ben 2,5 yaşına kadar kanguruda taşıdım yavruyu. Uykusu mu geldi, hop atardım kanguruya, bebek arabasını sevmezdi pek, koynumda mışıl mışıl uyurken, eşimle elele yürüyüş de yapardık, alışveriş de... Daha çok özgürce koşturabileceği geniş mekanları, yeşil alanları tercih ettik. Kızım sokakta yürürken bile el tutmaz kolay kolay. Gözünüz hep üstünde olduğu sürece sorun yok, bırakın yürüsün. Mağaza alışverişlerinde standların, giysilerin arasına filan saklanır, oyun oynar, zamanla bir gözünüzle onu kontrol etmeyi, diğer gözünüzle alacaklarınızı incelemeyi alışkanlık haline getiriyorsunuz. Manava gidiyoruz mesela, bir poşeti onun eline tutuşturup kasaya götürmesini istiyorum, acayip hoşlanıyor. Market alışverişlerinde de öyle...Bir şeyler de öğreniyor böylece. Kısaca takmayın kafaya, öyle atla deve değil, bir şekilde yolunuzu buluyorsunuz deneyimle.