• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklu Aile Düzeni !

SevimliHayaletCasperr

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
526
Puanlar
23
Hayatımı yeniden şekillendirmek adına merak ettiğim kafamı kurcalayan şeyler var. (Astroloji gerçek galiba. Akrep dolunayı etkisi bingo sanırım.)
Çok detaya girmeden şunu öğrenmek istiyorum.
Bebeği, çocuğu olan aileler.
Evlilikte yük paylaşımınız, eşinizin çocuğunuza,evinize ve size ayırdığı zaman??? Özetle eşinizin hayatınıza katkısı ne ?

Özetle eşinizin hayatınıza katkısı ne ?

Valla kanka genel olarak Allah affetsin ama erkeklerin pek bir katkisi yok :110:

Cocuga kadin bakiyor, eve kadin bakiyor, kadin kendi isine gidiyor aksam eve geliyor evde de calisiyor adam da koltukta telefonuyla oynuyor .. bu kadar.

Hayatımı yeniden şekillendirmek adına merak ettiğim kafamı kurcalayan şeyler var. (Astroloji gerçek galiba. Akrep dolunayı etkisi bingo sanırım.)
Evlilikte yük paylaşımınız, eşinizin çocuğunuza,evinize ve size ayırdığı zaman??? Özetle eşinizin hayatınıza katkısı ne ?
Bizim çocuk yok ama eşimle %50-50 katkımız vardır ev düzenine. İkimiz de çalışıyoruz.

Hatta evin toplanması yemek bulaşıklar konusunda benden daha aktif rol alır.

Evlenmeden önce yıllardır yalnız yaşıyordu ev nasıl çekip çevrilir bunun bilincinde. Ben çok daha kısa süre yalnız yaşamıştım.

Ütüdür temizliktir yardımcımız var o yapıyor. İşimiz çok yoğun yoksa yetişmek mümkün değil. Bebiş yaparsak bakacağız duruma göre.

eskiden eve katkısı %70 hatta belki 80’di 😂 çocuk olduktan sonra eve katkısı %25, cocuga %50 😂 bazı zamanlarda istekte bulunursam tüm bakımını alıyor cocugun ama kendiliğinden aldığı yarısı. yemek yedirir, bez değişimini vs yapar, oyun oynar. su an hatta evdeyse ben sadece uyutma işini yapıyorum. oğlum da zaten babasıyla oynamayı daha cok seviyor. dısarıya çıkarsak bebekle o ilgileniyor.

fakat söyle de bir durum var; esim 14 yasında evden ayrıldı ve hep abisiyle veya yalnız yasadı. evden ayrılmadan önce kayınvalidem ev işlerini hep kardeslere bölüitürüp yaptırıyormus. hepsinin bulaşık yıkama, banyo yıkama vs günleri varmış. yalnız yasadığında da ev işleri vs ona kaldığı için alışıktı. yani zaten kendisi ev işi sorumluluğuna alışkın olarak yetişti. abileri de öyledir hala. hatta aynı prtamdaysak kaynım bile bebeğimin bakımını yapar, uyutur vs. böyle olmasa sanırım benim isteğimle zor olurdu yaptırmak. cünkü erkekler alışık olmuyor ve yetiştirilme tarzı yüzünden bu işleri kendi sorumluluğu gibi görmüyor. 30 yasına gelmiş bi insanın da alışkanlığını ve düsüncesini değiştirmek imkansız değil ama zor oluyor.

Valla kanka genel olarak Allah affetsin ama erkeklerin pek bir katkisi yok :110:

Cocuga kadin bakiyor, eve kadin bakiyor, kadin kendi isine gidiyor aksam eve geliyor evde de calisiyor adam da koltukta telefonuyla oynuyor .. bu kadar.
Kendi hayatlarına da katkıları yok ki bunların. :KK59:

eskiden eve katkısı %70 hatta belki 80’di 😂 çocuk olduktan sonra eve katkısı %25, cocuga %50 😂 bazı zamanlarda istekte bulunursam tüm bakımını alıyor cocugun ama kendiliğinden aldığı yarısı. yemek yedirir, bez değişimini vs yapar, oyun oynar. su an hatta evdeyse ben sadece uyutma işini yapıyorum. oğlum da zaten babasıyla oynamayı daha cok seviyor. dısarıya çıkarsak bebekle o ilgileniyor.

fakat söyle de bir durum var; esim 14 yasında evden ayrıldı ve hep abisiyle veya yalnız yasadı. evden ayrılmadan önce kayınvalidem ev işlerini hep kardeslere bölüitürüp yaptırıyormus. hepsinin bulaşık yıkama, banyo yıkama vs günleri varmış. yalnız yasadığında da ev işleri vs ona kaldığı için alışıktı. yani zaten kendisi ev işi sorumluluğuna alışkın olarak yetişti. abileri de öyledir hala. hatta aynı prtamdaysak kaynım bile bebeğimin bakımını yapar, uyutur vs. böyle olmasa sanırım benim isteğimle zor olurdu yaptırmak. cünkü erkekler alışık olmuyor ve yetiştirilme tarzı yüzünden bu işleri kendi sorumluluğu gibi görmüyor. 30 yasına gelmiş bi insanın da alışkanlığını ve düsüncesini değiştirmek imkansız değil ama zor oluyor.
Çok şanslısınız.
Gerçekten yetiştirilme tarzı çok önemli.
Onun yanında ise bilinç, hayata ve evliliğe bakış açısı vs.

Bizim çocuk yok ama eşimle %50-50 katkımız vardır ev düzenine. İkimiz de çalışıyoruz.

Hatta evin toplanması yemek bulaşıklar konusunda benden daha aktif rol alır.

Evlenmeden önce yıllardır yalnız yaşıyordu ev nasıl çekip çevrilir bunun bilincinde. Ben çok daha kısa süre yalnız yaşamıştım.

Ütüdür temizliktir yardımcımız var o yapıyor. İşimiz çok yoğun yoksa yetişmek mümkün değil. Bebiş yaparsak bakacağız duruma göre.
Sizi de konudan men ediyorum. :KK50:

Bebeğim 5.5 aylık. Emzirdiğim için şu anda ben daha çok zaman geçiriyorum bebekle ama ev işlerini eşim benden daha fazla yapıyor. İşi bitince de bakar çocuğa. Şu anda haftada üç gün yardımcı geliyor çünkü ikimiz de çalışıyoruz (evden çalışıyoruz bu arada). Eğer maddi durumunuz el veriyorsa kesinlikle bir yardımcı ile anlaşın. O gelmezse ne yemeğimiz olur ne bulaşık ne de çamaşır yıkanır🤓🤓

3.5 yaşında kızımız var ben doğumdan sonra işten ayrıldım şuan çalışmıyorum. Sabahları eşim işe gittiği için evin toplanması süpürülmesi gibi günlük işler bende. Çamaşırların yıkaması kurutmaya atılması katlanması genelde ortak. Yemekler bende salatalar mezeler eşimde. Masanın toplanması mutfağın temizlenmesi ortak. Çocuğun bazen ben uyutuyorum bazen eşim uyutuyor. Haftasonları kim neye el atıyorsa onu yapıyor. Bugün kahvaltıyı eşim hazırladı akşam yemeğini birlikte yaptık hatta lahana turşusu falan kurduk. KPSSye hazırlandığım için eşim benim iş gücümden istediğin gibi faydalanabilirsin sana ders çalışacak zaman yaratmak için her şeyi yaparım diyor. Evin işleyişi ile sıkıntımız yok ikimiz bir şekilde hallediyoruz ama bizim de evliliğimizde başka sorunlarımız var maalesef.

Bebeğim 5.5 aylık. Emzirdiğim için şu anda ben daha çok zaman geçiriyorum bebekle ama ev işlerini eşim benden daha fazla yapıyor. İşi bitince de bakar çocuğa. Şu anda haftada üç gün yardımcı geliyor çünkü ikimiz de çalışıyoruz (evden çalışıyoruz bu arada). Eğer maddi durumunuz el veriyorsa kesinlikle bir yardımcı ile anlaşın. O gelmezse ne yemeğimiz olur ne bulaşık ne de çamaşır yıkanır🤓🤓
Okurken içim açıldı. Miss misss. :nazar:

bebeğim 9 aylık olacak 3 aydır haftada 1 tam gün bakıyor ben çalışmayı bıraktım ama yüksek lisans yapıyorum spora gittiğimde de haftada 2 gün 2 saat bakıyor işten eve geldiğinde teslim ederim kucağından indirmez bakar ilk doğduğunda geceleri sen uyu bakarım derdi ama anca hastaysam oldu bu. Sabahları uyanınca kahvaltı onda ama kahvaltılığı ben dolduruyorum 🤣 çay demler dolaptan zeytin peynir çıkarır tost ya da omlet yumurts yapar çağırır beraber kahvaltı ysparız işe gider evin temizliği genel olarak bende ama evime haftada 1 ve büyük temizlik için temizlilçi geliyor ben sadece günlük işleri yapıyorum her akşam bulaşık makinesini o boşaltır ben de yatmadan evi toplarım sabah günlük işleri yaparım her gün robot çalışır ben de evim amerikan mutfak koltuğu yeri süpürürüm öyle rastgele toz alırım. Köye gidersek ki 1+1 köy evim beraber süpürürüz sileriz ilk başta. Spor yaptığı için yemeklerini haftalık hazırlar ama akşam yaptığıö yemeği de yer. Yemeği ben yaparım. Ev müstakil bahçe onda. Çamaşır bende. Böyle her şey eşit drğil çalışırken de genelde bendeydi. Sorun değil benim için arkasını vs toplar hamileyken eve işten gelir yemel yapar temizlik yapardı

Çocuklu düzense konu önce hamilelikten başlanmalı bence, eşim hamileyken ve lohusayken çok ilgiliydi ilgi daha çok bendeydi yani, iyileşmem için, psikolojik durumlar modumun yüksek olması için uğraştı ek olarak bebek bakımını saymıyorum. Yemekleri eşim yaptı, işe gittiğinde önden yemekleri hazırlardı, nöbetten geldi ben evde olduğum halde bebeğimizi alır kahvaltı hazırlar beni öyle uyandırırdı. O olmasa altından kalkamazdım en azından psikolojik olarak kalkamazdım.( hamarat bi adam canlanmasın gözünüzde öyle menüler leziz şeyler değil pratik karın doyurucu şeyler bende hiç eleştirmem yada kusur bulmam)
İlerili dönemde dönüşümlü baktık (işe başlayınca) şimdi kreş dönemi olduğu için daha rahatız. Ev işleri ortaktır, belli kurallar yoktur. Biri yemek hazırlarsa diğeri sofra kurar kaldırır, birimiz süpürdüysek birimiz siler, birimiz o gün hiç iş yapmak istemiyorsak-iş yapılması gerekse toz çamaşır vs- diğerimiz tüm işleri yapar. Düzen mi ahenk mi ne denir bilmiyorum ama bu düzeni oturttuk. Mesela ben evdeysem eşim işteyse ben ev işlerine ağırlık veririm oda aynısını yapar, iş kalmasın ki ortak zamanda beraber vakit geçirelim diye.
Bence evlilikte en önemli ve en konuşulmayan şey eşlerin birbirinin yorgunluklarını anlaması. Aşk meşk neysede çocuk varsa bu gerçekten çok önemli ☺️

Back
X