- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.993
- 548
- Konu Sahibi brunettella
Herkes herşeyden zaman zaman bunalabilir. Ben o kısma birşey demiyorum zaten. Ama konu sahibi öyle bir üslupla yazmış ki yazarken eleştirileceğini de tahmin etmeliydi. Arada parka götürebilir mesela. Gündüz o uyuduğunda yanına uzanıp dinlenebilir. Arabasına koyar gezdirebilir. Ama siz hiç çocuğunuzdan bir eşya gibi bahsettiniz mi?
Okullar evdeki çocuklardan bıkıp usanan velilerle dolu, altını ıslatmış bir öğrencinin annesini okula gelmesi için aradığımda "işim var, üstünde kurur birşey olmaz" diyen veli tanıyorum ben. Saat akşam 6 olduğunda,okulda kimse kalmadığında, çocuğunu okulda unutan ve defalarca aramama rağmen önce açmayıp sonra da " ayy hocaam unuttum ben çocuğuuu" diye tuhaf tepkiler veren veli bilirim. Kusura bakmasın kimse. Biz başkalarının çocuklarıyla kendi çocuğumuz gibi ilgileniyorsak bu velilerin yaptıklarına ne demeli artık. Bunun gibi birçok örnek anlatabilirim. Bu yüzden böyle anne yorumları okuyunca ister istemez kızıyorum.
Kusura bakmayinda çevir kazi yanmasin denilir bu yaptiğina. Daha önceki yorumunda yüksekten "ben tek çocuklu annelerin şikayer etme hakkini olmadiğini düşünüyorum çünkü ben şöyle harika, böyle harika bakiyorum" dedin. Bal gibi konu sahibi üzerine ve tüm sadece 1 çocuğu olan anneleri eleştirdin.
Şimdi ise bide uç örnekler ile geliyorsun. Konu sahibi hiç her gün öyle olduğunu demedi. Çocugunu kendi idrarinda biraktiğini demedi, ki bu bir nevi istismardir.
Evet bunaldi. Ve evet bunu dile getirirken sert dile getirmiş. Ama sen ne yaptin? Hemen anneliği ile vurdun. Üstüne kendini övdün. Zaten zorlanan anneye bu yapilirmi? Toptan kendini kötü his etsin, iyicene depresyina girsin dimi?
Bazen bir anne dertleşmek isterde. Kendine zaman ayirmakta ister. Kadin bunalmiş ve sen halen mükemmel anne örneğine devam "çocuk uyuduğunda yaninda uyusun" gibi örnekler veriyorsun.
Yahu hangi anne çocuğun yaninda uykusunu alabiliyor? Ki dert bu değil ki. Dert sadece anne olmak degil, ayni zamanda bir kadin olmak, insan olmaktir.