Yahu arkadaşlar konu sahibine de anlatamadık. Kimse size bir şey demiyor. Bir şey yap ya da yapma demiyor. Bekarla olmaz, çocukluyla olmaz falan da demiyor. Yani hiçbir şey yap ya da yapma demiyor.
Denilen şu: çocuklu kadından bekar erkekler çekinebilir. Büyük sorunluluk olarak görebilir. Bu durumda ilişkiden kaçınmak isteyebilir ve bunun makul sebepleri vardır kendince diyoruz.
Bu kadar yani

yapayalnız yaşayın, yok kimseye bakmayın falan değil. Bu aynı mesajlların belki de 20.hali oldu bu başlıkta. Ben olsam çocuklu adamla evlenmezdim de dedim bekarken. Ne yani şimdi tüm çocuklu adamlara yalnız ölün mü demeye çalıştım? Olayları, durumları kişiselleştirmeyin.
Hatta şunu da ekledim inşallah bir çocuğum olacak ve ileride eşimi kaybedersem (ki düşüncesi bile tüylerimi diken diken ediyor ama her şey insanlar için) artık flört etmemin çok çok çok daha zor olacağının bilincindeyim. Bunu bilerek çocuk yapıyoruz. Eşim açısından da aynı durum. Ben öldüm diyelim. 5 yıl sonra çocuklu adam olarak zor yeniden flört etmesi. Ama çocuksuz olsa hiç öyle olmazdı. Bu da normal. Çocuk çok çok çok büyük sorumluluk. Yaparken de artık hayatımızın hiçbir zaman eskisi gibi olmayacağını bilerek yapıyoruz. Kimseye de bir şey demiyoruz tekrar söylüyorum. Çocuklu kadını ya da adamı kabul edecek bekar insan da vardır, çocuklu insan da vardır. Oranı toplumda düşüktür. Dediğimiz bu. Durum tespiti.