Çocuklu misafir

Burada sorun koltuk,masa vs. değil ki. Bir insan birinin evine misafirliğe gidiyorsa o evin düzenine uymak durumundadır. Uyulmuyor ise bu saygısızlığa girer. Birde anne; "amaan benim biricik çocuğumundan önemli mi" diye başkasının evinde çocuğunun özgürce davranmasına izin veriyorsa bu hakarettir,bencilliktir. Bunu ancak insan kendi evinde yapabilir. Çok hareketli ve sınırı olmayan,laftan anlamayan çocuğu olanlar da gerçekten evinde oturmalı. Çünkü kendi çocuğunun huzuru için başka birinin huzurunu bozmak çok irite edici. Buradaki nüans bu aslında..

Ve eşya olayına gelince; evime davet ettiğim misafirimin çocuğu televizyonumu yenilediğim ilk gün mutfaktan aldığı kepçeyle ekranını kırdı ve televizyon çöp oldu. Elinde kepçeyle tv.ye vuruyordu çocuğun annesinin dediği tek şey; "ay oğlum nerden geliyo aklına böyle şeyler,bak yaa" oldu, ben de ayıp olmasın diye birşey demedim. Ve bir çat sesi duyuldu,tv.deki renkler birbirine karıştı. Sonrası malum. Şimdi bu çocuklu misafir bana nasıl sevimli gelebilir?? Bana saygısı var mıydı sizce?
O kadinin sen ne dersen de masrafi karsilamasi lazimdi. Ben ole yapardim. Cocuktur yapmis ama gercekten odemesi gerekirdi. Kirilan bi bardak filan degil yani. Gerci kadinin tepkisinden nasil biri oldugu anlasiliyor..

buradaki konu sizin gibi 1sn bile çocuğunu bırakmayan kişiler için açılmamış,o nedenle size tepki verilmiş gibi algılamayın.
Gittiğiniz restorantta masalar,tabak çatallar vs toplanıyormu çocuğunuzla gideceksiniz diye,insanlar neden evine gelecek bir iki çocuk için evini toparlasın çok mantıksız.
Oglum kucukken oturdugum masadaki catallari bicaklari toplamisligim var restoranda:)
Neden cunku tehlikeli olabilir :)

Bende sevmiyorum çocukların her yeri karıştırmasını benim çok yakın bir arkadaşım var onun kızıda benim çantama meraklı, sürekli çantamı açıp kurcalamak ıstıyo çocuğu da çok seviyorum gecen gün arkadaşlarla oraya davetlıydık. Çantamı annesinin yatak odasında karıştırmış cüzdanıma bakmış makyaj malzemelerimi kurcalamış açmış sıkmış yanı bende tatlı dille uyarıyorum çok da seviyorum kızı ama çantama takık.
Birde çocuklar benim yatak odama çok girmek istiyor her seferinde odamda buluyorum ne dikkatlerini çekiyor anlamıyorum da ama çocuk işte sözden anlamıyorlar
Yatak odani kilitle.. cantanida yaninda gotur oturdugun yere.. takiksa bunlari yapin bence

Kusura bakmayın, her şeyin bir usülü var. Hukukta bile zarara uğratırsa bir çocuk velisi bunu ödemek zorundadır. 1 yaşındaki çocuk tabi ki kontrol edilemez, ki ben yaş sınırlaması yapmamıştım mesajımda hemen 1 'e indirmişsiniz. Ama öyle bile olsa bunu bir şekilde aile halledecek. Hiçbir şey olmamış gibi davranan, üstüne alınmayan, çocuğuna sahip çıkmayan kişilerden bahsediyoruz burada üstelik.
Benim kizim 1 yasinda ustume alinirim, gecen gün kuzenime gittim kizim usludur ama biblosunu kirdi ablamin napicaz mahkemelesicez mi? Cani sağolsun kizimin kirmasin diye ugrastik ama kirdi napalim gitmeyim mi bi daha yine soyluyorum rahatsiz olan varsa cocuklu misafir kabul etmesin.

Benim bir de 3 çocuk var.
Hiç kimse istemiyor :)

Benim evime çocuklu misafir geldiğinde büyük balkonda oyuncak havuzunun yanına bıraktırıyorum, oynuyorlar beraber.

Asıl misafirim, benim yanımda çocuğuna bağırırsa, ben üzerime alınıyorum. Çocuğa değil de bana kızmış gibi geliyor.

Aslinda cocuk seven bir kisiligim vardi mesela gorumcemin cocugunu canimdan cok severim asla da yuk etmedi bana cocugunun batirdigi seyleri hatta kirletmesine musaade bile etmedi ben cocuk dusmani degilim ama yasadiklarimi yasamamanizi dilerim kisin ortasinda balkonda kac kere hali yikadim kv baskilari bi yandan cok kiymetli komsularina.laf da soylettirmez haliyi yikatmaya da gonderttirmez neler cektim ama psikolojimin bozuldugunu kabul ederim ki bu cok normal bisey

Bence sizin sorununuz çocuklarla değil kv ve komşularla. Çok şükür onlardan kurtulmuşsunuz yeni komşudan da kurturulsanız. Çoukta seversiniz bence

nefret ediyorum cocuklu misafirden oyle yuzyuzlerki kovmaktan beter ettim yillarca yine geldiler yine geldiler omrum cocuk pisligi temizlemekle gectu daha hic denk gelmedim cocuguna bakan evlendim 2 sene kv ile yasadim haftanin 2 gunu yegenleriyle ugrastim ikiz bir gecede 3 kez saksi topragi supuruyordum ben analarina servis yaparken bi bakmisim yatak odamda her yer ruj yatak yorgan kapiyi kitlerim kv olay cikarir ayip aliniyolar hele komsularinin cocuklari her gun gelirlerdi haliya devrilen caydanliklar offf neler neler kendi evime ciktim 1.5 yil yan komsu belasi bitmiyo benim cilem cok sukur gelen giden kalmadi yan komsu evine cagiriyo ben size ayak uyduramiyorum rahat edemiyorum yalniz mutluyum diyorum gizliden gelen faturami aliyo sonra gel al deyip zorla evine sokuyo nefret ediyorum artik zorla birlikte biseyler hazirlayalim diye tutturuyo sipasi tabagima elini sokuyo cek sunu diyorum aldirmiyo tek bildigi ogluumm yapma annem bak anlamiyo diyo bi de eve gidiyorum bisey bahane ediyo ya faturami caliyo ya tabak verme alma bahanesi surekli taciz ediliyorum gitmeyin arkadasim oturun evinizde kimse sizin cocugunuzu cekmek zorunda degil bu resmen taciz etmek insanlari sovdurmeyin arkanizdan 23 yasimda tiksindim cocuklardan yeminle

TİKSİNDİĞİN şey çocuklar ! Dünyada bukadar şey varken bula bula çocuklarımı buldun tiksinecek. İnşallah çocuğun Olmaz , ufak tefek yaramazlıklarda böyle konuşan biri daha büyük sorunlarda o çocuğu döver işkence eder, Allah layık olana versin evlat , senin gibilere vermesin inşallah

Benim kizim 1 yasinda ustume alinirim, gecen gün kuzenime gittim kizim usludur ama biblosunu kirdi ablamin napicaz mahkemelesicez mi? Cani sağolsun kizimin kirmasin diye ugrastik ama kirdi napalim gitmeyim mi bi daha yine soyluyorum rahatsiz olan varsa cocuklu misafir kabul etmesin.

Gerçekten çok ilginçsiniz. Bibloyu kırdı,mahkemeleşicez mi diyorsunuz. Nasıl basite indirgiyorsunuz durumu. Çocuğun elinden alinabilirdi o biblo,alınmayıp kırdıysa çocuk,en azından bunun bir mahçubiyeti filan olur insanın üzerinde. Hem insanların evinde saygısızca davranıp,çocuğun biseylere zarar vermemesi için önlem almayıp hem de bu denli müdanasız olmak enterasan vallahi. Kafa miss kafa pırıl pırıl:confused:

Evet çok haklısınız bu denli rahat bir kafadaki çocuklu misafir kabul etmiyorum,benim evime gelen bana saygı duyacak,kendisine uydurmayacak beni. Mümkünse böyle tipler evinde kapalı kalsın,toplu alanlarda bile rahatsızlık verici böyle anneler ve çocukları.

O kadinin sen ne dersen de masrafi karsilamasi lazimdi. Ben ole yapardim. Cocuktur yapmis ama gercekten odemesi gerekirdi. Kirilan bi bardak filan degil yani. Gerci kadinin tepkisinden nasil biri oldugu anlasiliyor..

İşte olay burada çocuğun yapması değil ki.Çocuktur tabiki yapar ama rahat bırakırsan,sınırı öğretmezsen yapar. Doğruyu,yanlışı,başkalarinin haklarına saygıyı öğretecek kişi bunu ögretmiyorsa burada sıkıntı vardır. Böyle kafadaki tipleri etrafımdan ediyorum,böyle arkadaş,dost lazım değil.

Çocuğum olduğu için ortada tehlikeli kırılacak dökülecek biseyim yok, her yerde bir biblo ot çöp sevmem zaten, çayları sakınmak biraz sıkıntı oluyo evet ama oğlumun odasında ya da koridorda oyun kuruyorlar bir süre sonra

Benim tavsiyem çocuksuz aileler hiç çocuklu misafir davet etmesinler.
Çocuklu aileler de çocuklarının yaşına yakın çocuklu olan kişileri davet etsinler.
Kafeler restoranlar çocuk oyun alanı olan avm leri buluşma noktası olarak belirleyebilirsiniz mesela. Herkes mutlu olur ne güzel.

Not; çok çok rahat bir anneyim :)) kimsenin evine gitmiyorum bu sebeple. 2 çay içicem de çocuklarımı azarlatamam kimseye. Yanlış anlaşılmasın, özellikle evde çocuk olmayan ev sahiplerinin rahatsız olmalarını kesinlikle anlıyorum kınamıyorum asla.

Aynen
Hani bazen arkadaşım evlendi degisti deniyor ya işte nedeni bu, evli.adsmin önceliği değişiyo hele bir de çocuğu varsa

Oğlan 1.5 yaşındaydı yeni evli bir arkadaşa gittik benim oğlan yeni yeni yürüyo babası pesinde ama kadın gene de gerildi çünkü her yer irili ufaklı biblo süs eşyası figür vs dolu yerde küçük arabalar falan var kapının dibinde renklerine göre sıralı, haliyle çocuk almak istiyo, 1 saat falan oturduk kalktık

Herkes dengi dengine kimi annelerin de ta bebeklikten yastık gibi çocukları oluyo koltuğa koy unut orda, ama benim oğlum hareketli 1 aylıkken de hareketliydi şimdi de öyle tipik koç burcu ve bu ebeveynlik hatası değil bunu da yazmadan edemedim

Gerçekten çok ilginçsiniz. Bibloyu kırdı,mahkemeleşicez mi diyorsunuz. Nasıl basite indirgiyorsunuz durumu. Çocuğun elinden alinabilirdi o biblo,alınmayıp kırdıysa çocuk,en azından bunun bir mahçubiyeti filan olur insanın üzerinde. Hem insanların evinde saygısızca davranıp,çocuğun biseylere zarar vermemesi için önlem almayıp hem de bu denli müdanasız olmak enterasan vallahi. Kafa miss kafa pırıl pırıl:confused:

Evet çok haklısınız bu denli rahat bir kafadaki çocuklu misafir kabul etmiyorum,benim evime gelen bana saygı duyacak,kendisine uydurmayacak beni. Mümkünse böyle tipler evinde kapalı kalsın,toplu alanlarda bile rahatsızlık verici böyle anneler ve çocukları.
Bibloyu elinden alacaktik kizim agladi ablam da ver oynasin dedi yere atmasin diye surekli yanindaydim ama bi sekilde kafasi koptu napalim yani olelim mi. Onu demeye calisiyorum ben cocugumu tutuyorum oyalanacagi oyuncağı yanimda goturuyorum vs vs yine de kirildiysa napiyim yani oluyum mu. Ne kiymetli maliniz varmis ablamin biblosuna bu kadar tepki veriyosunuz kendi maliniza napiyosunuz acaba ben de diyorum ki sakinilan goze çöp batar ben sakinmiyorum bi sey olmuyo ne zaman sakinsak bi sey kiriliyo maddi seylere bu kadar deger vermeyi anlamıyorum

Benim bir de 3 çocuk var.
Hiç kimse istemiyor :)

Benim evime çocuklu misafir geldiğinde büyük balkonda oyuncak havuzunun yanına bıraktırıyorum, oynuyorlar beraber.

Asıl misafirim, benim yanımda çocuğuna bağırırsa, ben üzerime alınıyorum. Çocuğa değil de bana kızmış gibi geliyor.
Bana gel :)

anneleri uyarıyorsa cocuklar durmayonca zincirlemi baglayacaklar ne yapsınlar. yarın birgün senn se cocugun olur zoruna gider

Elinde kepçeyle tv.ye vuruyordu çocuğun annesinin dediği tek şey; "ay oğlum nerden geliyo aklına böyle şeyler,bak yaa" oldu

Böyle hareketler yapan çocuklarını çok zeki görenler var sizinki de ondanmış herhalde. "Ay hiperaktif yaa ondan hiperaktifler çok zeki oluyor benimki de çok zeki" falan diyorlar şoka giriyorum. Hiperaktivitenin zekayla alakası bu şekilde değil bir, yapılan şey davranış bozukluğunu gösteriyor iki. Zeki olduğunu düşündüğü çocukta davranış bozukluğu olduğunu kabul ettirmekte zorlandığım çok ebeveyn var ve altına baktığımda çocuğu davranış bozukluğuna itenin yine ebeveyn olduğunu görüyorum. Çocuğun da suçu yok zira çocuğa sınır koyan, durması gereken yeri söyleyen, görgü kurallarını öğreten bir ebeveyn yok.

3 çocukla rahat edilmiyor ki.
Dün avm ye gittik. Çocuklara bakmaktan mağazalara girip bakamadım.

Paldır küldür bir şeyler alıp eve döndük :)
Dogru ama ben onlara ozel alan yapicam odalarina :) bizde cayimizi kekimizi boregimizi yiycez icerde :)

Haklisin cnm belli yaslarda insan rahat edemiyor ama evden cikmasin mi bu cocuklar :) en kucuk olanda brz buyusun parka filan cikartirim hepsini. Simdi soguk korkuyorum terleyip hasta olur diye. Ztn 1 tanesi hasta olunca hepsi birden oluyo:)

Hem biz cocuklari buyutcez yeni evlenenlerin cocuklari yeni dogmus olcak:) o zmnda biz gezcez kiz onlar evde bebek avuturken:) diye avutalim kendimizi :)))

Bibloyu elinden alacaktik kizim agladi ablam da ver oynasin dedi yere atmasin diye surekli yanindaydim ama bi sekilde kafasi koptu napalim yani olelim mi. Onu demeye calisiyorum ben cocugumu tutuyorum oyalanacagi oyuncağı yanimda goturuyorum vs vs yine de kirildiysa napiyim yani oluyum mu. Ne kiymetli maliniz varmis ablamin biblosuna bu kadar tepki veriyosunuz kendi maliniza napiyosunuz acaba ben de diyorum ki sakinilan goze çöp batar ben sakinmiyorum bi sey olmuyo ne zaman sakinsak bi sey kiriliyo maddi seylere bu kadar deger vermeyi anlamıyorum

Siz hala durumun ne kıymetli eşyan var boyutundasınız,ben saygı boyutundayım. Nasıl izah edersem edeyim anlamanız pek mümkün gözükmüyor..

Back
X