Burada sorun koltuk,masa vs. değil ki. Bir insan birinin evine misafirliğe gidiyorsa o evin düzenine uymak durumundadır. Uyulmuyor ise bu saygısızlığa girer. Birde anne; "amaan benim biricik çocuğumundan önemli mi" diye başkasının evinde çocuğunun özgürce davranmasına izin veriyorsa bu hakarettir,bencilliktir. Bunu ancak insan kendi evinde yapabilir. Çok hareketli ve sınırı olmayan,laftan anlamayan çocuğu olanlar da gerçekten evinde oturmalı. Çünkü kendi çocuğunun huzuru için başka birinin huzurunu bozmak çok irite edici. Buradaki nüans bu aslında..
Ve eşya olayına gelince; evime davet ettiğim misafirimin çocuğu televizyonumu yenilediğim ilk gün mutfaktan aldığı kepçeyle ekranını kırdı ve televizyon çöp oldu. Elinde kepçeyle tv.ye vuruyordu çocuğun annesinin dediği tek şey; "ay oğlum nerden geliyo aklına böyle şeyler,bak yaa" oldu, ben de ayıp olmasın diye birşey demedim. Ve bir çat sesi duyuldu,tv.deki renkler birbirine karıştı. Sonrası malum. Şimdi bu çocuklu misafir bana nasıl sevimli gelebilir?? Bana saygısı var mıydı sizce?