Çocukluğum,bugünüm,geleceğim

Mutlu2890

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2019
2.313
1.578
133
34
Merhaba arkadaşlar.İyi bir çocukluk geçirmedim.Annem kırsal bir kesimden genç yaşta İstanbula gelin gelmiş bilinçli bir anne değildi. Herkese güvenirdi.Beni bir gün komşunun oğlanlarına emanet etmişti.Onlar da ergenlik çağında çocuklardı sanırsam.Bana tacizde bulundular.Ben okula bile gitmiyorum.Hayal meyal hatırlıyorum.Oyun oynayacağız diye sevinirken burada anlatamayacağım,pskoloğuma bile zor anlattığım şeyler yaptılar.Ben o an donmuşum.Sevmediğim bir oyun oynadıklarını düşünmüştüm o zamanlar.
Yıllar sonra da benden bir yaş büyük ,birlikte büyüdüğüm dayımın tacizine uğradım.Okumak için anneannemlerde kalıyordum.16 yaşlarında filanım.Dayım geceler gelir vücudumun olur olmaz yerlerne dokunurdu.Aylarım ondan kaçmakla geçti.Ve ben kimseye bir şey diyemedim.Ve bu sebepten ötürü yullarca kendimi suçladın.Kötü olayların normal karşılandığı bir eve emanet verilmiştim ve iyi bir lisede okuyordum.Bir süre sonra sevgilisi olunca duruldu ama bu olayın etkisi benden yıllarca gitmedi.Yaptığı şeyden ötürü kendimi suçladım.Bunun sebebini de bilmiyorum.Kendimi çok berbat hissetmiştim sadece.
Ailemin yanına mezun olup geldiğimde bunalımdaydım.Öfke problemim vardı.Ama yaşadıklarımı o kadar dondurmuştum ki öfkemden ötürü kendimi suçluyordum.Yalvar yakar ailemden beni psikolağa götürmesini istemişti .O günden beri bana evin delisi derler.Bu arada gerçekten herkes psikolog olmasın.Çünkü ben yaşadıklarımı ona anlatamadım.Ama çok zor günler yaşadığımı söylediğimde kendimi açmama yardımcı olabilirdi.Hatta babama demiş ki,sen kendine bak ,sen daha kötüsün ,kızın iyi demiş.
Velhasıl kelam yıllarca gitmedim bir daha psikoloğa.Ta ki depresyona girene kadar..

Bu arada anneme yıllar sonra dayımın yaptıklarını anlattığımda bana üzüldü ama dayıma bir şey demedi.Tavır koymadı.Onu suçlamadı.Çocuktur,alkollüdür vs gibi şeyler söylemişti.Babam ilgilenmiyordu,ğara vwrmiyordu ona senden para aramıştır dedi.Beddua da ederdi ama asla onumla iletişimi kesmedi.Onunla bu konuyu konuşmadı.Ondan hesap sormadı.

Neyse yıllar sonra geçirdiğim depresyondan ötürü psikoloğa gittim.Çok şükür çok yol katettim.İyileştim.Hatta bu yaşıma kadar da iyi gelmişim.Şu an 31 yaşındayım.Aklıma takılan ,kendime güvenimi azaltan,beni ümitsizliğe düşüren bir kaç şeyi sizlere sormak istiyorum;

1.Tacize uğramak ayıp mıdır?Alnımızda da yazar mı?Ebeveynlermiz tarafından korunmamak başkaları tarafından da sevilmeyeceğimiz,sahiplenilmeyeceğimizi mi gösterir.Biz zavallı mıyız?
2.Benim öcümü bu saatten sonra kim alacak.O zamanlar çocuktum bir şey yapamadım.Onlar unuttular ama ben unutmadım.Kinim geçmedi.Günlüğüme Yazmak,konuşmak yetmedi bana.

3.Hayatıma birini almaya korkuyorum.Bu olayı duyarsa ve bu ağır yükü ona verirsem diye.Beni terkeder mi ya da o kişiyi bulup vurur mu?Ya da bunalıma mı girer..Benim kalkamadığım durumun altından kendisi kalkabilir mi?

Öncelikle geçmiş olsun

Yaşadıklarınız ağır bu ülkede tacize en basitinden sözlü tacize uğramamış kadın var mıdır ? Varsa bile çok şanslıdır.

Psikoloğa devam edin ancak iyi bir psikolog olsun sizi yargılamayacak mümkünse kadın olsun daha rahat anlatırsınız

Yaşadıklarınız elbette ki sizin suçunuz değil. Aileniz hem cahil hem de çocuk nasıl büyütülür bilmeyen insanlarmış

Hayatınıza birini almaya korkmayın ama öncelikli olarak yaşadıklarınızın etkisinden kurtulmak için mutlaka yardım alın. Hayata daha doğru bakıp daha doğru ilişkiler kurabilmek için bu şart

Eğer sizi rahatlatacaksa o dayı ile siz yüzleşin ve o taciz eden çocuklarla
Böyle pislikler nefes bile almasa keşke

Öncelikle geçmiş olsun

Yaşadıklarınız ağır bu ülkede tacize en basitinden sözlü tacize uğramamış kadın var mıdır ? Varsa bile çok şanslıdır.

Psikoloğa devam edin ancak iyi bir psikolog olsun sizi yargılamayacak mümkünse kadın olsun daha rahat anlatırsınız

Yaşadıklarınız elbette ki sizin suçunuz değil. Aileniz hem cahil hem de çocuk nasıl büyütülür bilmeyen insanlarmış

Hayatınıza birini almaya korkmayın ama öncelikli olarak yaşadıklarınızın etkisinden kurtulmak için mutlaka yardım alın. Hayata daha doğru bakıp daha doğru ilişkiler kurabilmek için bu şart

Eğer sizi rahatlatacaksa o dayı ile siz yüzleşin ve o taciz eden çocuklarla
Böyle pislikler nefes bile almasa keşke
Rahatlatıp rahatlatmayacağınu bilmiyorum,o yüzden yüzleşemiyorum.

Denemeden bilemezsin

İletişimi kesmen gerektiği kesin de
Bir dizi vardı netflex te,"Bir başkadır' ordaki yenge de tecavüze uğramış çocukken.Koye gidip o adamla yuzlesince iyilesmisti .Öğüne kadar bayağı bir depresyondaydi.Ama.oncesinde iyiymiş.Evlenmis evlendiği adama söylemiş evlenmeden önce.Adam sorun etmemiş Birgün köyden bu adamın olduğunu duymuş yoğun bir depresyona girmiş,is yapmiyor ,durgun olu gibi yasiyor.Tum işi gorumcesi yapiyordu.Gorumcesi de psikolga gidiyordu orda bazen bahsediyordu yengesinden.Birgun köye gidiyor kadın ölmediğini öğreniyor meğer kocası o sevinsin diye oldu demiş.Oysa o yüzleşme umudunu yitirmiş.Bu yüzden yoğun bir depresyona girmiş.Koye gidiyor işte. Orda adamla yüzleşiyor.Adam da köyde mimlenmis o olaydan sonra çocukları hor gorulmus.Ondan sonra iyilesiyordu kadın.. Zor bir olay çocukluk için..Neden korunamiyor bazı çocuklar🙁

Bir dizi vardı netflex te,"Bir başkadır' ordaki yenge de tecavüze uğramış çocukken.Koye gidip o adamla yuzlesince iyilesmisti .Öğüne kadar bayağı bir depresyondaydi.Ama.oncesinde iyiymiş.Evlenmis evlendiği adama söylemiş evlenmeden önce.Adam sorun etmemiş Birgün köyden bu adamın olduğunu duymuş yoğun bir depresyona girmiş,isnyapmiyor durgun olungini.Tum işi gorumcesi yapiyordu.Gorumcesi de psikolga gidiyordu orda bazen bahsediyordu yengesinden.Birgun köye gidiyor kadın ölmediğini öğreniyor meğer kocası o sevinsin diye oldu demiş Orda adamla yüzleşiyor.Adam da köyde mimlenmis o olaydan sonra çocukları hor gorulmus.Ondan sonra iyilesiyordu kadın.. Zor bir olay çocukluk için..Neden korunamiyor bazı çocuklar🙁
17 yaşındaydım,şu an 31 yaşındayım.Çok geç değil mi yüzeşmek için.

Bir dizi vardı netflex te,"Bir başkadır' ordaki yenge de tecavüze uğramış çocukken.Koye gidip o adamla yuzlesince iyilesmisti .Öğüne kadar bayağı bir depresyondaydi.Ama.oncesinde iyiymiş.Evlenmis evlendiği adama söylemiş evlenmeden önce.Adam sorun etmemiş Birgün köyden bu adamın olduğunu duymuş yoğun bir depresyona girmiş,is yapmiyor ,durgun olu gibi yasiyor.Tum işi gorumcesi yapiyordu.Gorumcesi de psikolga gidiyordu orda bazen bahsediyordu yengesinden.Birgun köye gidiyor kadın ölmediğini öğreniyor meğer kocası o sevinsin diye oldu demiş.Oysa o yüzleşme umudunu yitirmiş.Bu yüzden yoğun bir depresyona girmiş.Koye gidiyor işte. Orda adamla yüzleşiyor.Adam da köyde mimlenmis o olaydan sonra çocukları hor gorulmus.Ondan sonra iyilesiyordu kadın.. Zor bir olay çocukluk için..Neden korunamiyor bazı çocuklar🙁
Şey mesela bir yerde düşen hasta o yere karşı önyargı oluşturur ve kafasında korku Yaşar ya kaygı oraya yeniden gidip bir daha düşmeyince kafasında önyargı yok olur ya da senelerce birine küs olan ama söyleyemeyen biri sonra bu içinde başka başka şeyler olarak ona geri döner

Hayatta her zaman açık olmak gerek içte biriken en ufak bir kin ya da olumlu olumsu duygular insana depresyon ya da bir hastalık olarak geri dönüyor.

Ben konu sahibinin yerinde olsam o adamla yüzleşirdim.
İyileşir iyileşmez ona bir şey diyemem ama en azından içinde kalmamış olur o ahlaksız pislikte bir daha yüz bulmaz belki

Görüşmüyorum zaten,farklı şehirlerdeyiz,nasıl yüzleşirz bilmiyorum.
Çocukluğumdaki olayın sorumluları nerdeler bilmiyorum.İzleri kayıp.
Evli ve ailesi var mı ?
Belki kendi
Çocuklarına da yaptı aynısını yani sonuçta tek sana yapmamıştır.
Belki sen konuşursan diğerleri de konuşmaya cesaret bulur.

Şey mesela bir yerde düşen hasta o yere karşı önyargı oluşturur ve kafasında korku Yaşar ya kaygı oraya yeniden gidip bir daha düşmeyince kafasında önyargı yok olur ya da senelerce birine küs olan ama söyleyemeyen biri sonra bu içinde başka başka şeyler olarak ona geri döner

Hayatta her zaman açık olmak gerek içte biriken en ufak bir kin ya da olumlu olumsu duygular insana depresyon ya da bir hastalık olarak geri dönüyor.

Ben konu sahibinin yerinde olsam o adamla yüzleşirdim.
İyileşir iyileşmez ona bir şey diyemem ama en azından içinde kalmamış olur o ahlaksız pislikte bir daha yüz bulmaz belki
Nasıl yüzleşebilirim,telefonla mı..

Çok mu uzak ?

Benimde başımda bir olay geçmişti küçükken birine çok kırılmıştım taciz değil ama rencide etmişti beni kadın bu kişi

Seneler sonra büyüdüm ve buldum kadını bir şekilde döktüm içimi
Ve gerçekten rahatladım kadında hatasını anladı bir şekilde bulursun artık herkes yakın

Çok mu uzak ?

Benimde başımda bir olay geçmişti küçükken birine çok kırılmıştım taciz değil ama rencide etmişti beni kadın bu kişi

Seneler sonra büyüdüm ve buldum kadını bir şekilde döktüm içimi
Ve gerçekten rahatladım kadında hatasını anladı bir şekilde bulursun artık herkes yakın
17 saat

17 yaşındaydım,şu an 31 yaşındayım.Çok geç değil mi yüzeşmek için.
O kadın da yıllar sonra yuzlesmisti zaten.O da çocukken tacize uğramış .Bence bir gorusme ayarlayıp yuzlesmek iyi olur gibi.Ondan sonra da bir daha asla görüşmeyin.Herkese de anlatın aile içinde,rezil olsun.Neden görüşmediğini bilsinler.Sizi bir araya da getirmesinler.Sen uzulecegine o rezil olsun şerefsiz.17 yaş kocaman herif.

Telefonla da olur.Senle birşey konuşmak istiyorum de.Uygun bir zaman ayarlayın de ikinizin de uygun olduğu bir an.Musait biryerde olması gerektiğini soyle.Sen de müsait bir yerde ol, yeşil sakin bir yer olabilir.Yaninizda biri olsun ama uzakta dursun.Kotu olabilirsin sana destek.olsun.
Eğer ki arada sizin şehre geliyorsa geldiği bir zamani bekleyebilirsin.Etrafin duymayacagi bir yer olursa iyi olur.Yaninda biriyle git o yaninizda ama uzak bir yerde otursun..Hesap sor,bağır,nefretini kus ,içini dök.Sen yeğenine hallenecek kadar nasıl bir sapiksin de.Bize nikah bile düşmez sen kardeş konumundaydin de.Bundan sonra hicbirsekilde karşıma çıkma de.Herkese söyleyecem desen belki iftira hazırlıgi yapar.soyleme istersen onu.Hem yüzyüze olursa tehlikeli olabilir.Sonra bazı aile üyelerine söyle sizi bir araya getirmesinler ve rezil olsun.Ama aile üyelerine söylersen iftirasına hazırlıklı ol.Aile üyelerine doğru diyecek hali yok herhalde öyle dersin.

Son düzenleme:
Back
X