hey gidi günler heyyyy demek geldi içimden,ben 80 doğumluyum,çocukluğum ve ilk gençliğim 80li 90 lı yıllar.
hala o günleri yüzümde mutlu bir tebessümle anarım;keşke geriye gidebilme şansımız olsaydı.işte o günlerden aklımda kalanlar;
kadınların gözlerine aynı anda sürdüğü yarısı pembe yarısı yeşil farlar,permalı saçlar(perma yapıldığı yetmezmiş gibi birde saçın önü kabartılırdı)
jetonlu telefon kulubeleri(bazı uyanıklar jetona ip bağlayıp defalarca kullanırmış,vay uyanıklar vay),oduncu gömlekleri,kilim yelekler,pazarlarda satılan mor renkte uçları boyalı uçan balonlar,tipitip,turbo sakız
çokomel kağıtlarını büküp top yapardık,et balık kurumu,sarelle çeşmesi,mahallenin limonlu,kavunlu,çilekli vs...(neli istersen olurdu)dondurma satan dondurmacısı.
buzdolabı üstü magnetleri(ama şimdiki gibi değil,genelde muz,çilek,kiraz,karpuz dilimi şeklinde olurdu),alman peçeteler,peçete kolleksiyonu,bizimkiler dizisi,videocudan kaset kiralamak,bol bol küçük emrah,kemal sunal videoları izlemek,maviay dizisi,karaşimşek dizisi,salı günleri çıkan bir dizi vardı ismini hatırlamıyorum ama iki kuzendi,kuzen leroydu biri,sonra yalan rüzgarı,marıyana,aile bağları.
meybuz,renkli muz çoraplar,bütün sınıfa yazdırılan hatıra defteri,anket defteri,ayak altından geçirilen taytlar,kelebek tokalar,gazetelerin kuponla verdiği ansiklopediler,daha sonra bunu geliştirip arcopal yemek takımı vermeleri(hatta annemde almış biriktirmiş,şimdi o tabaklarda yemek yemekteyim)
birde milliyet kardeş dergisine aboneydim ben ya,aklıma geldi hala o dergi varmı acaba?
cumartesi günleri ziyaretçiler diye bir dizi vardı,yeşil uzaylılardı bunlar,fare falan yerlerdi,bana izlemek yasaktı ancak hep uyuyor numarası yapıp,yorgan altından gizlice izlerdim,yasak dedimde aklıma geldi,showda kırmızı nokta olurdu,birde çin çin vardı:)
tasa su doldurup barbie bebeğimi yüzdürürdüm hep,bebeğime elbisler dikerdim,saçlarını yıkardım,bizim katın iki kapı arasına kilim serip arkadaşlarla evcilik oynardık.
tetris oyunu,wolkmen,yılbaşlarında satılan simli kartpostallar(artık maalesef yok)gazeterin her cuma verdiği karton evler(uhu ayrılmaz ikilisiydi)
cuma günleri trt nin birbaşka gece diye programı vardı,stardan öncede teleon diye bir kanal vardı,çiğdem tunçla mehmet ali erbil beraber program yaparlardı.
şimdi aklıma gelen bunlar ama ne kadar güzel,ne kadar sıcak samimi günlermiş.bence internet,cep telefonu gelişmeseymiş daha güzelmiş,sanki o günler daha saf daha masum geliyor bana.