Çocukluk trâvmaları

Hungary

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2019
332
676
18
3-4 yaşlarımda iken mahalledeki çocukların pijamamı indirdiğini, ben yaşlarda bir çocukla beni yere yatırıp yanyana getirip bi şeyler yaptırmaya çalıştığını hatırlıyorum. Sonra bir teyzenin engel olmak için onlara bağırdığını ve kaçtıklarını.. ve buna benzer birkaç olay daha.. Bu olaylara cahil küçük bebesini takip etmeyen dünyaya getirip sokağa salan sorumsuz ailede yetişmenin bedeli olarak baksamda yinede acımı hafifletmeye yetmiyor ve bu olaylar bende nasıl travma yarattıysa hala hatırladıkça çok kötü oluyorum nefesim daralıyor ellerim zangır zangır titriyor ve beynim bana oyun oynayıp sürekli bu olayları hatırlatıyor. Psikoterapi görme şansımda yok. Araştırdım bu konulara Emdr iyi geliyormuş bu çalışmayı evde kendim uygulasam etki eder mi nasıl bir çalışma fikrini varmı yardımcı olabilirmisiniz?

Son düzenleme:
Neden psikoterapi görme şansınız yok?
Hayır evde kendiniz yapmanız bir işe yaramaz.

Çünkü iyi bir uzmandan yardım almam gerektiğini biliyorum bunun içinde maddi durumum yetersiz.

Üniversite hastanelerinin psikiyatri bölümlerinde gayet iyi uzmanlar var. Üstelik ücretsiz. Sadece randevu bulmakta biraz zorlanırsınız ama imkansız değil.

Üniversite hastanelerinin psikiyatri bölümlerinde gayet iyi uzmanlar var. Üstelik ücretsiz. Sadece randevu bulmakta biraz zorlanırsınız ama imkansız değil.
Gidip yüzleşmesi zor geliyor bunu doktorlara anlatmak okadar zor ki herkes oyuncakları ile büyürken ben ya hamile kaldıysam inşallah hamile kalmamışımdır diye dua eden bir çocuk olarak büyüdüm. Kendim aşmak istiyorum bazen unutuyorum çok iyi oluyorum ama bazen tam mutlu olduğum bir an gözümün önüne geliyor tüm enerjim düşüyor.

Gidip yüzleşmesi zor geliyor bunu doktorlara anlatmak okadar zor ki herkes oyuncakları ile büyürken ben ya hamile kaldıysam inşallah hamile kalmamışımdır diye dua eden bir çocuk olarak büyüdüm. Kendim aşmak istiyorum bazen unutuyorum çok iyi oluyorum ama bazen tam mutlu olduğum bir an gözümün önüne geliyor tüm enerjim düşüyor.

Bize anlatabiliyorsanız doktora da anlatabilirsiniz bunları. Tedavi almadan bu tip yaraları sarmak maalesef imkansız.

Back
X