çocuksuz kadın eksik kadın mı

neden eksik olalım cnm.benimde olmuyor 5 yıldır (1 düşük haricinde) ve sizin de söylediğiniz gibi aynı sebepten olmamakta.tek fark benim çevremdeki insanlar asla bu şekilde yorum yapmaz.rabbim vermez vermez.evet bende isterim bebek sahibi olmayı fakat şuan rahatım ki çocuk sorumluluk ister bakım ister hayatının anlamı bir anda değişir.rabbim verirse verir vermezse ne yapabilirim ki ben böylede kendimle de mutluyum eşimle de mutluyum.o tarz kişilerle görüşmeyin derim.nasıl vakit geçireceğime gelirsek ev işleri,istedğim gibi gezmek normal klasik hobiler.zamanın nasıl geçtiğinin farkında bile değilim.
çok sağolun yorumunuz için.galiba ben çevre yönünden şanssızım :(

En ayıp şey evli barklı yetişkin insanlara çocuk sormak heralde. Onlar ne zaman yapacaklarını bilmiyolardır seni bekliyolardı he. Hayır ne olduğunu bilemezsin insanların yaralarını deşmeye lüzum mu var. Yataklarına da gir nasıl yapacaklarını göster bari.

aslında o kadar sık görüştüğüm birileri değil ama abartmıyorum burdaki çoğu insan ya hamile ya çocuğu var sürekli bunlardan bahsediyorlar bana kafayı yedirtcekler.çocuk konusunu zaten takmamaya çalışıyorum ama bunlar böyle yaptıkça kendimi eksik hissediyorum:KK12:
Eksik değilsiniz.Ne münasebet olur mu öyle şey.Hiç görüşmeyin o zaman.Veya siz de onlara nispet yapin."Ohh evliligimin keyfini çıkarıyorum, ne acelem var ki çocuk için" vs.deyin. Başka bir şey gelmiyor aklıma.:D

şu mübarek ayların hürmetine
Allah sana avatarındakı gibi ikiz versin.

insanları boşver. cok canın sıkılıyorsa '' şuan düşünmüyoruz'' deyıp lafı tıka agızlarına.
herşey de bir hayır vardır. agzı olan konusur
Allah razı olsun canım sağol duan için rabbim tüm isteyenlere versin.kimseyi evlatsızlıkla sınamasın.
onu deyince de 4 yıllık evlisin geç kalma sonra olmaz diyolar yada olmuyor desene diye imalı bakıyolar yada bana öyle geliyor

Eksik değilsiniz.Ne münasebet olur mu öyle şey.Hiç görüşmeyin o zaman.Veya siz de onlara nispet yapin."Ohh evliligimin keyfini çıkarıyorum, ne acelem var ki çocuk için" vs.deyin. Başka bir şey gelmiyor aklıma.:KK70:
bi tane bilen bi arkadaşım var onunda açıkcası bana acıdığını düşünüyorum zannetmiyorum bana imreneceğini

Allah razı olsun canım sağol duan için rabbim tüm isteyenlere versin.kimseyi evlatsızlıkla sınamasın.
onu deyince de 4 yıllık evlisin geç kalma sonra olmaz diyolar yada olmuyor desene diye imalı bakıyolar yada bana öyle geliyor
'' sen merak etme her seyın zamanını allah bilir. '' deyıver
sen de çok istiyorsun yaa o yuzden alınıyorsun, sana öyle gelıyor emin ol.
bazı seyler beklenmedık anda gelır, o yuzden sil at kafandan bu düşünceyı
insanların çoğu kafadan sildiği zaman cocuk sahıbı olmustur. relax ol yani. var bi zamanı allaha güven

İnşallah güzel bir zamanda olur sizin de, dert edince olmuyor. Düşünmeyince oluyor :) öyle ki yıllarca çocuğu olmayan insanlar evlatlık alınca birden kendi çocukları da oluyor. Oluruna bırakmak en hayırlısı
aslında dediğiniz doğru daha önce düşük olan bebeğime artık olmucak tüp bebek olursa olur diyip rahattım adetim geçmesine rağmen 6 7 gün sonra test yapıp öğrendim ama şimdi takmadan duramıyorum ama ramazan iyi geldi oruçtan aklıma gelmiyor

'' sen merak etme her seyın zamanını allah bilir. '' deyıver
sen de çok istiyorsun yaa o yuzden alınıyorsun, sana öyle gelıyor emin ol.
bazı seyler beklenmedık anda gelır, o yuzden sil at kafandan bu düşünceyı
insanların çoğu kafadan sildiği zaman cocuk sahıbı olmustur. relax ol yani. var bi zamanı allaha güven
inşallah canım ya bir anca olsun hem bebeğim yanımda olsun hem de şu insanlardan kurtulayım başka birşey istemiyorum

çok haklısınız çocuğum olursa ne soracaklar çok merak ediyorum
O zaman da çocuğun ne zaman yürüdü,ne zaman konuştu diye sorarlar.Çocuklar büyüyünce seninki mi daha çalışkan benimki mi vs.Ayy hiç sevmem.Çocuklarını yere göğe sığdıramazlar.

aslında dediğiniz doğru daha önce düşük olan bebeğime artık olmucak tüp bebek olursa olur diyip rahattım adetim geçmesine rağmen 6 7 gün sonra test yapıp öğrendim ama şimdi takmadan duramıyorum ama ramazan iyi geldi oruçtan aklıma gelmiyor
Kkdaki derdim vara takıl vallahi aklına gelmez başka birşey :KK70: Şaka bir yana kitap okumayı deneyin. Roman okursanız, kitaptaki olayları kişileri acaba ne olacak diye düşünür başka yere odaklanmış olursunuz.

O zaman da çocuğun ne zaman yürüdü,ne zaman konuştu diye sorarlar.Çocuklar büyüyünce seninki mi daha çalışkan benimki mi vs.Ayy hiç sevmem.Çocuklarını yere göğe sığdıramazlar.
çoğu insan öyle bide bana yakınıyorlar çocuklarından yok uyutmuyor yok şöyle böyle akıl vermeler keşke benim olsada az uyusam ne olur ki

Nasıl bir eksiklik, ne münasebet...
Aksine bence çocuklu kadın eksik oluyor.
Hayatında her şey yarım yamalak olursa ne ala.
Daha kucağıma almadım ama şimdiden bir sürü eksiklik yaşıyorum mesela.

İnsanların bu 'bebek ne zaman' soruları artık çileden çıkarıyor adamı.
Ben de ister istemez bu muhabbetlerin içinde olduğum için, bebeği olmayan arkadaşlarım bu sorular karşısında açıklama yapmaya çalışıyor, istemiyoruz, düşünmüyoruz vs gibi bir sürü olumsuzluklar sıralıyor.
Ben de ısrarla herkese 'hayırlısı' deyin geçin, kime neyin lafını anlatıyorsunuz, millete ne diye kızıyorum.

İnşallah Allah isteyen herkese tez zamanda nasip etsin, o ayrı bir olay ama bunu konuşmak, sormak hatta dillendirmek kimselere düşmez.
Bir kere had bildirseniz, asla yapamazlar.

Back
X