çocuksuz kadın eksik kadın mı

Kkdaki derdim vara takıl vallahi aklına gelmez başka birşey :KK70: Şaka bir yana kitap okumayı deneyin. Roman okursanız, kitaptaki olayları kişileri acaba ne olacak diye düşünür başka yere odaklanmış olursunuz.
onu yapıyorum.büyükler için boyama kitapları var onları yapıyorum filan.işte şunlarda olmasa mutluyum aslında

Algida secicilik bu insanlar sorar normal sen rahatsız olduğun için sana bu konu daha sık daha can sıkıcı daha kırıcı geliyor.

Hayır hiçbir eksikliğin belgesi değildir, çocuğunuzun olmaması.
Bence buna kafa yormayi bırakın o zaman daha az rahatsızlık duyacaksınız.

Cocuksuz da hayat gayet güzel ve keyifli geçiyor.
Herşeyden önce özgür. .

Sizin için hayırlısıysa Allah nasip etsin inşallah

Nasıl bir eksiklik, ne münasebet...
Aksine bence çocuklu kadın eksik oluyor.
Hayatında her şey yarım yamalak olursa ne ala.
Daha kucağıma almadım ama şimdiden bir sürü eksiklik yaşıyorum mesela.

İnsanların bu 'bebek ne zaman' soruları artık çileden çıkarıyor adamı.
Ben de ister istemez bu muhabbetlerin içinde olduğum için, bebeği olmayan arkadaşlarım bu sorular karşısında açıklama yapmaya çalışıyor, istemiyoruz, düşünmüyoruz vs gibi bir sürü olumsuzluklar sıralıyor.
Ben de ısrarla herkese 'hayırlısı' deyin geçin, kime neyin lafını anlatıyorsunuz, millete ne diye kızıyorum.

İnşallah Allah isteyen herkese tez zamanda nasip etsin, o ayrı bir olay ama bunu konuşmak, sormak hatta dillendirmek kimselere düşmez.
Bir kere had bildirseniz, asla yapamazlar.
yapım gereği insanların kalbini kırmaktan çekinirim ondan dolayı oluyor sanırım ama insanlar yanında konuşacak konum olmaması en azından bebek konusunda eksik hissettiriyor bana

Algida secicilik bu insanlar sorar normal sen rahatsız olduğun için sana bu konu daha sık daha can sıkıcı daha kırıcı geliyor.

Hayır hiçbir eksikliğin belgesi değildir, çocuğunuzun olmaması.
Bence buna kafa yormayi bırakın o zaman daha az rahatsızlık duyacaksınız.

Cocuksuz da hayat gayet güzel ve keyifli geçiyor.
Herşeyden önce özgür. .

Sizin için hayırlısıysa Allah nasip etsin inşallah
amin canım sağolasın.isteyen herkese nasip etsin rabbim

yapabılecek misin bilmiyorum ama
bebek fikrini çıkar aklından. bak göreceksın olacak.
inşallah bu ay yapmıştım aslında yumurtlama günlerine bakmadım.bakınca aklımda o oluyor ilişki zamanında.şunlar olmasaydı gayet iyiyim yani geçicek bugünlerde inşallah inanıyorum

Bakacaksan doğurayım desen Dr

"-sen doğur biz bakarız " derler . .

:KK67:
2 oğlum içinde aynısını dediler doğum yaptım ertesi gün tek başıma kaldım akşam saat 5 de kahvaltı yaptım yemekleri kendim yaptım (dışarıdan yicek mide kalmadı çünkü :) dağ gibi çamaşırları makinaya doldurup kurutup utuledim 2 çocukla sabah ezanına dek uğraştım asla ama asla kimse yoktu hep Tektim eşim saolsun bi o vardı akıl vermek en iyisi oydu onlar için şöle yap böle yap:ukala:

2 oğlum içinde aynısını dediler doğum yaptım ertesi gün tek başıma kaldım akşam saat 5 de kahvaltı yaptım yemekleri kendim yaptım (dışarıdan yicek mide kalmadı çünkü :) dağ gibi çamaşırları makinaya doldurup kurutup utuledim 2 çocukla sabah ezanına dek uğraştım asla ama asla kimse yoktu hep Tektim eşim saolsun bi o vardı akıl vermek en iyisi oydu onlar için şöle yap böle yap:ukala:

Akıl verip kaybolurlar . .
Anca ağzı olan konuşuyor. .
:mad:

Son düzenleme:
yapım gereği insanların kalbini kırmaktan çekinirim ondan dolayı oluyor sanırım ama insanlar yanında konuşacak konum olmaması en azından bebek konusunda eksik hissettiriyor bana
Aksine, siz nasıl özgür olduğunuzu hayatınızın her anlamda kendi elinizde olduğunu anlatın da onlar imrensin.
Bir yandan maalesef böyle çocuklu ailelerde konu hep oraya geliyor, alışverişi, bakımı, eğitimi derken.
Yanınızdaki kişiler farketmeden de bunu yapıyorlar ama sormaları çok büyük ayıp.
Hiç eksik hissetmeyin kendinizi, valla sorana okkalı bir cevap verin, siz kırılacağınıza onlar kırılsın daha iyi.
Zaten içinizde var olan bir acıyı karşıdakini düşünerek acıtmalarına müsade etmek, fazla iyi kalplilik bana göre.
Çocuğunuzun olmaması demek, muhabbete ortak olamayacağınız anlamına da gelmez.
Elbette sizin de fikirleriniz, bilgileriniz ya da inandığınız eğitim ya da bakım teorileri mevcuttur, bir süre sonra da konuyu hop değiştiriverirsiniz.

Tekrar tüm kalbimle yineliyorum, şu mübarek ayda Allahım isteyen herkese nasip eylesin.

Biz henüz çocuk düşünmüyoruz diyebilirsin açıkça kimileri daha edepsiz olup aa yap yap çocuksuz olmaz filan diye üstelemeye devam ediyor.Böyle insanlara da ya susup dümdüz suratına bak ya da hakettikleri gibi edepsizce cevap yapıştır.Siz tedavi sürecindeymişsiniz ama gerçekten istemediği için çocuk yapmayanlara da "vah vah çocuğun olmuyo mu bizim hayriyenin gelini bilmemne otunu bi ay yedi ikiz doğurdu" gibi tepki veriyorlar.Takmamayı öğreneceksin yani canım

Hayatta tek yapabildikleri üremek oldugu icin tek muhabbetleri bebek. Ayrica eksik kadin falan degiller rica ederim.
evet işte sorun da bu.mesela ülke gündemiyle ilgili bi konu olsun ne biliyim başka bişey onları diyince bön bön bakıyorlar.ama çocuk konusuna gelince durmadan konuşurlar

Biz henüz çocuk düşünmüyoruz diyebilirsin açıkça kimileri daha edepsiz olup aa yap yap çocuksuz olmaz filan diye üstelemeye devam ediyor.Böyle insanlara da ya susup dümdüz suratına bak ya da hakettikleri gibi edepsizce cevap yapıştır.Siz tedavi sürecindeymişsiniz ama gerçekten istemediği için çocuk yapmayanlara da "vah vah çocuğun olmuyo mu bizim hayriyenin gelini bilmemne otunu bi ay yedi ikiz doğurdu" gibi tepki veriyorlar.Takmamayı öğreneceksin yani canım
evet laf çok insanlarda bitmiyor ki halbuki ben kimsenin hayatına karışmam Allah iyi etsin derim kendi eşime evime yuvama bakarım ama bunlarda yok öyle birşey

5 aylık bir kızım var 4 senedirde evliyim hamileyken kontrollere giderken mahalledeki bakkal abla hastane tavsiyesi vermişti elimde dosyayla görünce,mahallede çocuğum olmadığını konuşuyorlarmış arkamdan tedavi görüyorum sanmışlar oysa ben bilinçli olarak istememiştim ilk senelerde.
Allah bağışlarsa şimdi kızım var ama hiçte onunla tamamlanmış hissetmiyorum kendimi anne olmadan önce kimsem yine oyum bizim toplumumuzda evlenmezsende çocuk sahibi olmasanda hayatın eksikmiş algısı yaratılıyor,bununla insanlar üzerinde baskı kuruluyor,evlilik yolunda gitmeyince kimsede derdin ne diye elinden tutmuyor,hep bebek bebek dedik ama seninki huysuz çıktı ver biraz bakalım sen dinlen demiyor o yüzden ne konuşanları ne düşüncesizce davrananları takmayın hayatınıza bakın beklediğiniz bebeğinizede tez zamanda kavuşun inşallah

Aksine, siz nasıl özgür olduğunuzu hayatınızın her anlamda kendi elinizde olduğunu anlatın da onlar imrensin.
Bir yandan maalesef böyle çocuklu ailelerde konu hep oraya geliyor, alışverişi, bakımı, eğitimi derken.
Yanınızdaki kişiler farketmeden de bunu yapıyorlar ama sormaları çok büyük ayıp.
Hiç eksik hissetmeyin kendinizi, valla sorana okkalı bir cevap verin, siz kırılacağınıza onlar kırılsın daha iyi.
Zaten içinizde var olan bir acıyı karşıdakini düşünerek acıtmalarına müsade etmek, fazla iyi kalplilik bana göre.
Çocuğunuzun olmaması demek, muhabbete ortak olamayacağınız anlamına da gelmez.
Elbette sizin de fikirleriniz, bilgileriniz ya da inandığınız eğitim ya da bakım teorileri mevcuttur, bir süre sonra da konuyu hop değiştiriverirsiniz.

Tekrar tüm kalbimle yineliyorum, şu mübarek ayda Allahım isteyen herkese nasip eylesin.
amin sağol canım.aslında bende yeğenlerimden bahsediyorum.sonra kendi fikrimi söyleyince çocuk olunca anlarsın tarzı muameleyle başbaşa kalıyorum.hiç konuşmamak daha iyi diyorum

5 aylık bir kızım var 4 senedirde evliyim hamileyken kontrollere giderken mahalledeki bakkal abla hastane tavsiyesi vermişti elimde dosyayla görünce,mahallede çocuğum olmadığını konuşuyorlarmış arkamdan tedavi görüyorum sanmışlar oysa ben bilinçli olarak istememiştim ilk senelerde.
Allah bağışlarsa şimdi kızım var ama hiçte onunla tamamlanmış hissetmiyorum kendimi anne olmadan önce kimsem yine oyum bizim toplumumuzda evlenmezsende çocuk sahibi olmasanda hayatın eksikmiş algısı yaratılıyor,bununla insanlar üzerinde baskı kuruluyor,evlilik yolunda gitmeyince kimsede derdin ne diye elinden tutmuyor,hep bebek bebek dedik ama seninki huysuz çıktı ver biraz bakalım sen dinlen demiyor o yüzden ne konuşanları ne düşüncesizce davrananları takmayın hayatınıza bakın beklediğiniz bebeğinizede tez zamanda kavuşun inşallah
inşallah canım sağolasın.takmamayı öğrenmek gerek işte inşallah başarıcam

Back
X