çocuksuz kadın eksik kadın mı

Hiç hoşlanmam çocuklarını sürekli anlatanlardan bir de çocuklar kaç yaşına gelirse gelsin anlatacak birşeylerini bulurlar. Çok sıkıcı...

Anlayamıyorum bizim bu milletteki çocuk merakını. Birinin lafı geçer, hiç alakasız bir konu, onun çocuğu var mı, yok mu, olmuyor mu yoksa, kız kaç yaşında ki, aa bak görürsün onun olmaz çocuğu... Ne kadar sığ insanlar. Bir insanın hayatındaki tek hadise çocuk mu ya hu? Hayatta yapılabilecek bir sürü şey var. O insan da istemiyor belki veya Allah nasip etmemiş olamaz mı?

Neymiş bu üreme merakı yaa?

İnan hamile kalınca, çocuk olunca da bitmiyor. Hamile kalmadan önce uzun süre düşünmedik ve yapmadık. Ne sorular, ne sorular... Şimdi hamileyim. Sorular ve yorumlar 2ye katlandı.

Uyuyorum, ee uyu uyu bebek gelince çok ararsın bu uykuları. Kitap okuyorum, bebek olunca nasıl okuyacaksın bakalım. Halim olup gezsem, gez gez çocuk olunca hiç gezemeyeceksin...

Bulantın mı var? Aa kız o zaman bu. 2 aylıkkenki ultrason resmine bakıp, ayy tıpkı babası. Kilo mu verdin sen, yemiyor musun? Bak yemezsen o çocuk nasıl gelişecek? Bulantı ilacı mı, içme sakın ilaç...

İNSANLARDAN ÇOK DERTLİYİM ÇOOOK...

Hiç hoşlanmam çocuklarını sürekli anlatanlardan bir de çocuklar kaç yaşına gelirse gelsin anlatacak birşeylerini bulurlar. Çok sıkıcı...

Anlayamıyorum bizim bu milletteki çocuk merakını. Birinin lafı geçer, hiç alakasız bir konu, onun çocuğu var mı, yok mu, olmuyor mu yoksa, kız kaç yaşında ki, aa bak görürsün onun olmaz çocuğu... Ne kadar sığ insanlar. Bir insanın hayatındaki tek hadise çocuk mu ya hu? Hayatta yapılabilecek bir sürü şey var. O insan da istemiyor belki veya Allah nasip etmemiş olamaz mı?

Neymiş bu üreme merakı yaa?

İnan hamile kalınca, çocuk olunca da bitmiyor. Hamile kalmadan önce uzun süre düşünmedik ve yapmadık. Ne sorular, ne sorular... Şimdi hamileyim. Sorular ve yorumlar 2ye katlandı.

Uyuyorum, ee uyu uyu bebek gelince çok ararsın bu uykuları. Kitap okuyorum, bebek olunca nasıl okuyacaksın bakalım. Halim olup gezsem, gez gez çocuk olunca hiç gezemeyeceksin...

Bulantın mı var? Aa kız o zaman bu. 2 aylıkkenki ultrason resmine bakıp, ayy tıpkı babası. Kilo mu verdin sen, yemiyor musun? Bak yemezsen o çocuk nasıl gelişecek? Bulantı ilacı mı, içme sakın ilaç...

İNSANLARDAN ÇOK DERTLİYİM ÇOOOK...
Aynen anlattığınız gibi,insanın sinirlerini bozmaktan başka bir halta yaramıyorlar. Geçenlerde kayınvalidem geldi,komşusunun kızının çocuğu olmuyormuş, Allah büyüktür vardır bir hikmeti deyip tam konuyu kapatacakken bana demez mi "Ee onun da yaşı var tabi seninle yaşıt,erken yapaydılar belki olurdu" bu arada yaşım 27 olacak:) Kan beynime sıçradı, siz erkenden beşer beşer çocuk yaptınız da ne oldu? Sevgisizlikten sağ sola kaçıştılar biri bile yanında durmuyor böyle olacağına bir tane olsun veya hiç olmasın dedikten sonra bu konuda ağzını bir daha açmamak üzere kapattı zaten. Hamilelikle ilgili yorumlarına girmeme bile gerek yok,o ayrı bir komedi.

Allah kadınlara sabır versin,erkeklere bu konuda asla birşey demezler olan bizlere oluyor her şeyde olduğu gibi.

Aynen anlattığınız gibi,insanın sinirlerini bozmaktan başka bir halta yaramıyorlar. Geçenlerde kayınvalidem geldi,komşusunun kızının çocuğu olmuyormuş, Allah büyüktür vardır bir hikmeti deyip tam konuyu kapatacakken bana demez mi "Ee onun da yaşı var tabi seninle yaşıt,erken yapaydılar belki olurdu" bu arada yaşım 27 olacak:) Kan beynime sıçradı, siz erkenden beşer beşer çocuk yaptınız da ne oldu? Sevgisizlikten sağ sola kaçıştılar biri bile yanında durmuyor böyle olacağına bir tane olsun veya hiç olmasın dedikten sonra bu konuda ağzını bir daha açmamak üzere kapattı zaten. Hamilelikle ilgili yorumlarına girmeme bile gerek yok,o ayrı bir komedi.

Ayy benimki de çok takık bu konuya. Özellikle benim kendi akrabalarım, arkadaşlarım hakkında... Yaşı geçiyor, çocuğu olmaz onun niye kart aldı ki onlar diyor geçen gelinimiz hakkında. Hem de çocukla alakası yok konunun. Ben bu tür durumlarda laf da sokamıyorum, donuyorum resmen.

Aynen kendi başları göğe erdi 3er 5er yaptılar da...:KK47:

Bana gorumcelerim 25 yasindayken yaşı geciyor demişlerdi.acaba dogurmanin yasi kaç.insanlar bir garip bide iclerinde şu pozisyon da yaparsan olur diyenler bile oluyordu. Cok tiskincler:63:en iyisi agizlarin payini vermek yada uzak durmak.

çok haklısınız çocuğum olursa ne soracaklar çok merak ediyorum
2.yi nezaman yapıyorsun diye soracaklar tabi ki de. Ben de 4 senedir uğraşıyorum ama olmadı tüp bebek tedavisine başladık. Bahsettiğin gibi densiz insan çok toplumda boşver salla gitsin. Milletin işi gücü yok evde boş boş oturmaktan lak lak etmekten başka dertleri yok meşgaleleri yok tek elde edebildikleri başarı çocuk doğurmak o yüzden çocuğu olmayan insanlara sarıyorlar bak ben yaptım çok başarılıyım sen daha yapamamışsın diye.

Artık devir eski devir değil eskiden kadınlar tarlada bağda bahçede hunharca çalışıp 30' una geldi mi çöküyorlarmış bedenen. Şimdi doğurmanın da yaşı yok. Demet Akbağ ilk bebeğini 42 yaşında aldı kucağına, eski mankenlerden Didem Uzel de hamile ve 45 yaşında.

Konu başlığınıza cevaben de ; hayır eksik değiliz. Kendi tercihi ya da sağlık sorunları nedeniyle anne olmamış kadın eksik değildir. Ama beş çocuk birden yapıp onları sokağa salmış, eğitim öğretim denen şeyi vermekten aciz, çocukları sadece doğurmuş olan kadınlar eksiktir gözümde.

Bu konudan ben de muzdarip olduğum için yazmak istedim.

İnsanlar asla düşünmeden yagılar.. Benim de 1,5 yıldır olmuyor ve sürekli aynı muhabbetle karşılaşıyorum. Şuan düşünmüyoruz diyorum, yaşadıklarımı bilmek zorunda değiller ki inan bilseler de anlamazlar.

Ayrıca görümcemin 3 çocuğu var ona da 4. Soruyorlar:sinirli: yanii on elalem var ya derleri hiiç bitmez? Söz ne zaman, nişan ne zaman, çocuk ne zaman, diğer çocuklar ne zaman?? Sonra aa o çocuk öyle yetişmez, çocuktur ağlar çok ilgilenme.. Biliyorsun ülkemizin yarısı psikolog yarısı çocuk gelişimci:işsiz:

O kadar doluyum ki yazdıkça yazdım

Evet sevgili Cumhurbaşkanımız da öyle dedi...
Çocuğu olmayan kadın yarımmışşş.

Rabbim ne zaman ol derse o zaman olur....
Ama çocuk olsa bile saçma sorular bitmeyecek artacak emin olun.

Ben kendi adıma konuşayım çocuksuz hayat bir harika.
Bundan sonra takma kafana o konuşanları ve hadlerini bildir ki bir daha açmasınlar çenelerini.
Bu nasıl cehalet anlamıyorum tamam Allah isteyen herkese versin ama herkes istemek zorunda değil ki, sanki herkes mecburmuş gibi davranıyolar.
Bir arkadaş söylemiş çocuk yapmayı güç gösterisi sanıyolar, çok doğru sırf etraf çocuğu oldu desin diye çocuk yapanlar var oysa kimsesiz bi çocuğu büyüterek de anne baba olunur

ben kimsenin kötü bir niyetle çocuğu olmayan bu konuda sıkıntı çeken bir kadına çocuğun var mı dye sorduğuna inanmak istemiyorum meraktan soruyorlardır sende bir sorun yok ama kendin istemiyosun diye yapmıyorsun sanıp o yüzden senin yanında çocuktan bahsediyorlardır diye düşünüyorum anne olmuş hiç bi kadın ''bunun çocuğu olmuyor dur ben şunu bir kıskandırayım'' demez. ikincisi insanın çocuğu olunca hayatı ondan ibaret olur nasıl sınava hazırlanan iki öğrenci yan yana oturunca bütün muhabbet sınav olur yada süslenmeye düşkün iki kadın yan yana oturunca tek muhabbet süslenme çanta ayakkabı oluyosa iki tane çocuklu kadın da yan yana gelince çocuklarını konuşur. Sizi anlıyorum zor bi psikoloji ve her lafı insan böyle bi dönemde üzerine alınır alınganlığı artar bence bu yüzden sosyal hayattan kopma yanında konuşulanları üzerine almamaya çalış kendini üzme zaten vakti zamanını Allah yazmıştır senin bebişininde inşallah tez zamanda rabbim sanada verir bi evlat

Cocuk dusunmuyormusuniz diye soran gerizekalilar insanlar zaten neden evlenir coluk cocuga karisip mutlu Olmak icin o soru aslinda senin cocugun olmuyormu demek insanlari eksik gostermeye calismanin kibar cumlesi.

Sizin bu yazdiginizda cok gıcık mesela. " Insanlar cocuk yapmak icin evlenir." Cocuk dusunmuyor musunuz diyenler olmuyor mu demek istiyormuş.

Ben istemiyorum diyince otomatik olarak olmuyor mu diyorum yani? Istememe secenegim yok olamaz, kesin olmuyordurda istemiyorum diyorumdur. :KK70: Yoksa herkes cooocuk cocuk diye agliyor sizin gibi..

Siz bu kafayla daha çok uğraşırsiniz. Size iyi oluyormuş demekki söylenenler.

benimde 3 yıldır olmadı 2 ay önce düşüğüm oldu ve psikolojimi toplayamadım sürekli üzülüyorum geçen hafta bebek mağazasına gittim yengemle bir elbise hoşuma gitti kızım olsada şu elbiseyi alsam dedim o arada yengem sen sürekli bebek düşünürsen allah sana hiç vermez dedi kızlar eve ağlaya ağlaya geldim çatladım allahın üstüne attım

Keyfine bak onlar öyle diyince AYOL ÇOK ŞANSLIYIM ÇOCUK OLMADIĞI IÇIN ESIMLE ÇOK DAHA RAHATIZ GEZIYORUZ TOZUYORUZ HIHAYT ALLAH VERDIGINDDE COCUGUM OLURSA ESIME DOYMUS OLACAM RAHAT RAHAT BUYUTUCEM DE inan onlarda sessizliğe susamış durumda evlat başka tabi ama ablam 9 senedir evli 26 yaşında onunda olmuyor inan nekadar çok istiyorlar bilemezsin ALLAH VERMEZ VERMEZ SONRA BI VERIR BESMELE CEKERSIN:)

Keyfine bak onlar öyle diyince AYOL ÇOK ŞANSLIYIM ÇOCUK OLMADIĞI IÇIN ESIMLE ÇOK DAHA RAHATIZ GEZIYORUZ TOZUYORUZ HIHAYT ALLAH VERDIGINDDE COCUGUM OLURSA ESIME DOYMUS OLACAM RAHAT RAHAT BUYUTUCEM DE inan onlarda sessizliğe susamış durumda evlat başka tabi ama ablam 9 senedir evli 26 yaşında onunda olmuyor inan nekadar çok istiyorlar bilemezsin ALLAH VERMEZ VERMEZ SONRA BI VERIR BESMELE CEKERSIN:)
CANIM ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM SANA SAĞOL BENDE ARTIK ÖYLE DİYCEM BAŞARABİLİRSEM SEN HAMİLEMİSİN ALLAH EN KISA ZAMANDA ABLANIDA BİZİM GİBİ BEBEBEK İSTEYENLERİDE GÖRSÜN EN KISA ZAMANDA ABLANDA BİZLERDE ANNE OLALIM İNŞALLAH

CANIM ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM SANA SAĞOL BENDE ARTIK ÖYLE DİYCEM BAŞARABİLİRSEM SEN HAMİLEMİSİN ALLAH EN KISA ZAMANDA ABLANIDA BİZİM GİBİ BEBEBEK İSTEYENLERİDE GÖRSÜN EN KISA ZAMANDA ABLANDA BİZLERDE ANNE OLALIM İNŞALLAH
Amiiin inşAllah Allah bütün isteyenlere versin herşeyin vakti zamanı var tadını çıkar esinin sessizliğin evet hamileyim Allah bağışlasın:) basarirsin ağızlarının payını vermiş olursun sen onları değil onlar seni kiskansin soyle ya nereye baksam cocuklu aile biz genciz tadını çıkarıyoruz de

Back
X