çocuksuz kadın eksik kadın mı

çok haklısınız çocuğum olursa ne soracaklar çok merak ediyorum
Senin çocuk söyle benim çocuk böyle, dahası herkesin her konuda bir fikri olur başlarlar ilk zamanlar bu çocuk niye susmuyor uymuyorsa neden uyumuyor elinden alıp uyutmaya çalışanlar mama ver buna bu çok zayıf diyenler ay sütün yetmiyor buna diyenler diyecek çok şey buluyorlar merak etme insanlar feci yaratıklar... Rabbim umarım size hayırlı sağlıklı uzun ömürlü evlatlar verir , insanları umursamamayi öğrenin herkeste herseye karışacak potansiyel var maalesef...

Amiiin inşAllah Allah bütün isteyenlere versin herşeyin vakti zamanı var tadını çıkar esinin sessizliğin evet hamileyim Allah bağışlasın:) basarirsin ağızlarının payını vermiş olursun sen onları değil onlar seni kiskansin soyle ya nereye baksam cocuklu aile biz genciz tadını çıkarıyoruz de
GEREKTEN ANNEMDE BANA SÜREKLİ ÖYLE DİYO AMA BUNDAN SONRA AĞIZLARININ PAYINI VERECEM OH OLSUN

Ben başlığın değiştirilmesinden yanayım. Son derece kırıcı ve ezici bir başlık olmuş.

Sizin bu yazdiginizda cok gıcık mesela. " Insanlar cocuk yapmak icin evlenir." Cocuk dusunmuyor musunuz diyenler olmuyor mu demek istiyormuş.

Ben istemiyorum diyince otomatik olarak olmuyor mu diyorum yani? Istememe secenegim yok olamaz, kesin olmuyordurda istemiyorum diyorumdur. :KK70: Yoksa herkes cooocuk cocuk diye agliyor sizin gibi..

Siz bu kafayla daha çok uğraşırsiniz. Size iyi oluyormuş demekki söylenenler.
Ne diyorsun sen be!!! İnsanlar niye aile kuruyor niye evleniyor sizin gibiler yuuznden toplum sasiriyor zaten. Sizde birgun cocuk istwyip olmazsa daha beter laflar duyarsiniz insallah

Biz çocuk istemiyoruz ama bize de sürekli olsa seversiniz, bi tane olsun diyorlar. Bir de şimdi istemiyorsunuz ama ilerde istersiniz olmaz,yaş geçiyor diyenler. Bıktık yeminle. Artık kısmet diyip kestirip atıyoruz ki boş boş ikna etmeye çalışıp uzatmasınlar diye.
Çocuk istemiyorum veya olmuyor dedikten sonra uzatmanın manası nedir anlamam. Konuşulacak tek konu çocuk herhalde.

Ne diyorsun sen be!!! İnsanlar niye aile kuruyor niye evleniyor sizin gibiler yuuznden toplum sasiriyor zaten. Sizde birgun cocuk istwyip olmazsa daha beter laflar duyarsiniz insallah

Toplumu bilemem ama cocuk icin evlenmeyen insanlarda gayet varlar saygi beklerken bile saygisizlik ediyorsunuz.
Be li me li de konuşma. Buyuk konusmayi sevmem olurda birgun istersem ve olmazsa kader der otururum yerime. Kalkip doktor doktor gezip, kafayi siyirana kadar ugrasmam verecek olan Allah senelerce tedavi gorurken vermiyor bir anda veriyor yada esine 0 sifir sperm teshisi konuyor ama kadin hamile kaliyor bir sekilde, bunun gibi ornekleri cok. İsyan etmem yani.

Bunun yanında istememekte en doğal hakkımdir. Ayrica herkes hakkiyla annelik yapamaz. Keske herkes ezbere evlendim hamile kalayim seklinde dusunmek yerine biraz kendini elestirse ve anne olabilir miyim diye sorsa. Eminim bu kadar magdur cocuk olmazdi.

Sizin bu yazdiginizda cok gıcık mesela. " Insanlar cocuk yapmak icin evlenir." Cocuk dusunmuyor musunuz diyenler olmuyor mu demek istiyormuş.

Ben istemiyorum diyince otomatik olarak olmuyor mu diyorum yani? Istememe secenegim yok olamaz, kesin olmuyordurda istemiyorum diyorumdur. :KK70: Yoksa herkes cooocuk cocuk diye agliyor sizin gibi..

Siz bu kafayla daha çok uğraşırsiniz. Size iyi oluyormuş demekki söylenenler.
Toplumu bilemem ama cocuk icin evlenmeyen insanlarda gayet varlar saygi beklerken bile saygisizlik ediyorsunuz.
Be li me li de konuşma. Buyuk konusmayi sevmem olurda birgun istersem ve olmazsa kader der otururum yerime. Kalkip doktor doktor gezip, kafayi siyirana kadar ugrasmam verecek olan Allah senelerce tedavi gorurken vermiyor bir anda veriyor yada esine 0 sifir sperm teshisi konuyor ama kadin hamile kaliyor bir sekilde, bunun gibi ornekleri cok. İsyan etmem yani.

Bunun yanında istememekte en doğal hakkımdir. Ayrica herkes hakkiyla annelik yapamaz. Keske herkes ezbere evlendim hamile kalayim seklinde dusunmek yerine biraz kendini elestirse ve anne olabilir miyim diye sorsa. Eminim bu kadar magdur cocuk olmazdi.
Dilerim o doktor doktor gezen uzulen kadinlarin yerinde birgun olmazsiniz. Buyuk konusmayim diyorsunuz ama buyuk konusuyorsunuz yok olmazsa olmaz aramam filan kinadigini yasmadan olmezsin bu cok hassas bi konu konusurken dikkat edin size soylenenleri haketmissiniz filan bir kadinin en hassas noktasiyla dalga gecmeyin sizde bi kadinsiniz!!!

Dilerim o doktor doktor gezen uzulen kadinlarin yerinde birgun olmazsiniz. Buyuk konusmayim diyorsunuz ama buyuk konusuyorsunuz yok olmazsa olmaz aramam filan kinadigini yasmadan olmezsin bu cok hassas bi konu konusurken dikkat edin size soylenenleri haketmissiniz filan bir kadinin en hassas noktasiyla dalga gecmeyin sizde bi kadinsiniz!!!

Benim lafım size. Saygi gormek istiyorsaniz once kendi agzinizdan cikana dikkat edeceksiniz. Istedigi gibi konusan, istemedigini işitir. Bu kadar net.

Cocuk yapmicaksan niye evlendin kieeee....
Cocuk istemeyen kadin dost hayati mi yasamak zorunda kafaya bak

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim lafım size. Saygi gormek istiyorsaniz once kendi agzinizdan cikana dikkat edeceksiniz. Istedigi gibi konusan, istemedigini işitir. Bu kadar net.

Arkadasim sen hastamisin ya ben cocuk istemeyenlere lafmi ettim cocugu olmayan insanlara cocuk dusunmuyormusunuz diye soranlara laf ettim derdin ne anlamadim isyersen 7 gobek soyun kurusun baanane ister cocuk yap ister 100 kediyle ayni evde yasa bananeee

İlk bana laf eterken bik bik bik konusurken dogru duzgun okusaydiniz once cunlemi ben herkes cocuk sahibi olmak zorundami dedim evlendikten sonra her onune gelene cocuk dusunmuyormusunuz diye soranlara laf ettim milleti elestirecek yer ariyorsunuz ya

Arkadasim sen hastamisin ya ben cocuk istemeyenlere lafmi ettim cocugu olmayan insanlara cocuk dusunmuyormusunuz diye soranlara laf ettim derdin ne anlamadim isyersen 7 gobek soyun kurusun baanane ister cocuk yap ister 100 kediyle ayni evde yasa bananeee

Hayir guzelim. "Insanlar niye evleniyor niye yuva kuruyor tabiki cocuk icinnnn. Bunu herkes biliyor ve istemiyorum diyenlerde zaten kisir cocugu olmuyor ondan istemiyorum diyor. Insanlardada bunu bile bile soruyor demissin resmen.

Ve benim gibi cocuk istemeyenlerin topkumu sasirttigina soyledin.

Bende cevap verdim iste. Cocuk yapmak istemeyenler dost hayati yasamak zorunda degil. Cocuk istemesede evlenebilir. Bu da toplumu bozan bir durum degil !
Istemiyorum diyen herkes olmadigindan istemiyorum demiyor.

Yeterince acikladim. Bu kadar yeter.

Hayir guzelim. "Insanlar niye evleniyor niye yuva kuruyor tabiki cocuk icinnnn. Bunu herkes biliyor ve istemiyorum diyenlerde zaten kisir cocugu olmuyor ondan istemiyorum diyor. Insanlardada bunu bile bile soruyor demissin resmen.

Ve benim gibi cocuk istemeyenlerin topkumu sasirttigina soyledin.

Bende cevap verdim iste. Cocuk yapmak istemeyenler dost hayati yasamak zorunda degil. Cocuk istemesede evlenebilir. Bu da toplumu bozan bir durum degil !
Istemiyorum diyen herkes olmadigindan istemiyorum demiyor.

Yeterince acikladim. Bu kadar yeter.
Ben burda konu sahibi uzulmus o uzulmesin diye o soruyu soranlari eleştiriyorum. Siz cocuk istemeywn biri olarak niye uzerinize niye aliniyorsunuz size niye cocuk isemiyorsunuz diye soranmi var?
Bendende bu kadar yeter

Benimde 2.5 yıl oldu. Sosyal baskıdan ötürü artık tüp bebeğe karar verdik.herkesin normal yolla olacak diye bir kaide yok.Rabbim hepimizin yüzünü güldürsün en kısa zamanda inşallah
Ortamlara gelince aynı bayanlar arasında konusulan tek sey hamilelik ve cocuklar.
Bazı insanlarında bilerek üzmeye calısması var en zoruda bu.istiyosunki bu konuda bana daha hassas davranılsın ama yok bilerek canını yakıyorlar insanın
Kv hele çıldırmış durumda komsulardan tut akrabalara kadar ben hariç herkesin oldu kadın torun diye her köşede bizi sıkıştırıyor üstelik durumu bildiği halde..

Ben evleneli daha 1yıl dolmadı hemen başladılar ee hani Bebek diye. Yatak odamın hesabını mı soracaksınız bana o kocamla benim aramda diyorum. Düşüğüm var ama kimseye demedim, ondan sonra vay efendim olmuyor mu tüh tühler falan çekemem. Kaldı ki ben ne kadar istersem isteyeyim Allah ol demedikçe olmaz ki bunu anlamaları lazım artık. Ayrıca bir bebeğim olsa eminim sorular yine bitmez, millet tuhaf. Hamilelik ve bebekten başka hiçbir şey konuşmayan bir arkadaşımız vardı samimiydik, onunla bile muhabbeti keser oldum baydılar artık

aslında o kadar sık görüştüğüm birileri değil ama abartmıyorum burdaki çoğu insan ya hamile ya çocuğu var sürekli bunlardan bahsediyorlar bana kafayı yedirtcekler.çocuk konusunu zaten takmamaya çalışıyorum ama bunlar böyle yaptıkça kendimi eksik hissediyorum:KK12:

O konuşanlar hiç susmaz. Çocuğunuz olsa , bu defa , diğer çocuğu soracaklar :)

Bu mübarek günün hatrina Rabbim güzel müjdeler versin size. Amin.

Takılmayın, üzülmeyin diyemeyeceğim , insanın elinde olmuyor . Ama sabredin. Hayırlısıyla olacak insaallah.

eksik mi...Allah'in gücüne gider lütfen böyle dusunmeyin. yıllar sonra dogum yapan arkadasim da var, balayinda hamile kalıp engelli doğum yapmış arkadasim da var. teyzem yillarca uğraştı (22 yil) üçüz oldu, birini karninda öldürdüler, digeri dogunca öldü, yaşayan su an 6 yasinda, yuruyemiyor ve konusamiyor. teyzem diyor ki tasiyacak gücüm kalmadi, evlatlik alsaydim sizi dinleyip...Allah en hayirlisini bilip, onu verecektir..tevekkül edin, o insanlarin sorulari bitmez bilmez miyim!! Allah'a havale edin..inşallah tez zamanda nur topu gibi evladiniz olur.

Yorum yapan herkese çok teşekkür ederim.Sıkıntımı okuyup cevap verdiğiniz için hepinizden tek tek Allah razı olsun. Rabbim benim gibi evladı olmayanlara hayırlı zamanda hayırlı evlatlar nasip etsin,evladı olanları da evlatlarıyla hayırlı uzun ömürler versin.İnşallah bu imtihandan alnımızın akıyla çıkarız. Rabbim bizimde yüzümüzü güldürür.
bundan sonra takmayacağım inşallah kimseyi evimizde huzur var ya çok şükür dışarıdakiler teferruat
Sağlıcakla kalın. Hayırlı ramazanlar. Rabbim bu ramazanda tüm hayırlı dualarımızı kabul etsin İNŞALLAH

çok haklısınız çocuğum olursa ne soracaklar çok merak ediyorum
Elbette ki ikinciyi ne zaman düşündüğünü soracaklar .kızın varsa bi oglan yap, oglun varsa bi kız yap diye sipariş de ekleyecekler hem de :KK39: ama iki cocuk da kız olursa asıl o zaman vay haline ki vay vay :KK35:daha hic dusmezsin dillerinden. Üçüncüyü dene , bi eve bi oğlan şart, kocan istemiyo mu? Erkek kısmı oglan ister ..diyecekler..daha başındasin bu asamalarin cnm .:KK34::KK34:

arkadaşlar 3yıldır bebeğim olmuyordu geçen sene hamile kaldım ve düşük oldu.şimdi yine 5 aydır olmuyor eşimin sperm sayısı az olduğu için.
şimdi ramazan olduğu için insanlarla daha içiçeyiz haliyle.her gittiğim yerde çocuğun var mı diye sormaları beni sinir ediyor olsa evde onu bırakıp gelicek halim yok yani ( bu arada gurbetteyiz çocuğumuz olsada bırakacak bir yerimiz olamaz her gittiğim kişi de biliyor) neyse sonra sürekli çocuklarından bahsetmeleri dünyada başka hiçbir konu yok gibi onlarıda anlamaya çalışıyorum ama bu kadarda olmaz ki dedirtiyor insana.bu yüzden artık hiçbir kimseye gitmek istemiyorum nerdeyse. yaşadığım çevre de her yeni evlenen insanların bebekleri oluyor doğal olarak onlarda bebek muhabbeti yapıyorlar.napıcağımı şaşırdım isyan etmiyorum rabbime ama o kadar bunaldım ki.içimi dökmek istedim sizlere
bir de çocuğun olmayan bayanlar hayatınız nasıl geçiyor biraz fikir verirseniz sevinirim

Şekerim çocuksuz kedi eksik kedi mi meyvesiz ağaç eksik ağaç mı doğada da yok böyle bir şey ne çocuk ne de bir eş tamamlayıcısı değil bir kadının sen kendi başına bir bütünsün çocuk yapmak bir başarı değil bir seçim dünyada milyonlarca ailesi olmayan cocuk var evlat edinmek de bir çözüm tabi eğer çok istersen çocuğu olanın de yine tercih edebileceği bir durum hepsini geçelim tercih etmeyen de mutsuz mu hayır herkesin mutlu olma anlayışı farklıdır. Sen bence önce çevreni sonra düşüncelerini değiştirsen çok iyi olacak eşinin yaşadığımdurım için tedaviler de geliştiriliyor yani her açıdan umutsuzluğa düşme ve çocuk yapma mecburiyetinde de hissetme Öperim yanaklarından

arkadaşlar 3yıldır bebeğim olmuyordu geçen sene hamile kaldım ve düşük oldu.şimdi yine 5 aydır olmuyor eşimin sperm sayısı az olduğu için.
şimdi ramazan olduğu için insanlarla daha içiçeyiz haliyle.her gittiğim yerde çocuğun var mı diye sormaları beni sinir ediyor olsa evde onu bırakıp gelicek halim yok yani ( bu arada gurbetteyiz çocuğumuz olsada bırakacak bir yerimiz olamaz her gittiğim kişi de biliyor) neyse sonra sürekli çocuklarından bahsetmeleri dünyada başka hiçbir konu yok gibi onlarıda anlamaya çalışıyorum ama bu kadarda olmaz ki dedirtiyor insana.bu yüzden artık hiçbir kimseye gitmek istemiyorum nerdeyse. yaşadığım çevre de her yeni evlenen insanların bebekleri oluyor doğal olarak onlarda bebek muhabbeti yapıyorlar.napıcağımı şaşırdım isyan etmiyorum rabbime ama o kadar bunaldım ki.içimi dökmek istedim sizlere
bir de çocuğun olmayan bayanlar hayatınız nasıl geçiyor biraz fikir verirseniz sevinirim

ülkenin yüksek kesimlerinden birileri (!) çıkıp çocuk doğurmayan kadın yarımdır derse normal insanlar ne yapmaz..
imam ve cemaat hakkında bi deyişimiz var ya o hesap

hayır arkadaşım eksik falan değilsin.
soranlara da size nee diyebilirsin

Back
X