Çocuksuz seyahat , vicdan muhasebesi

whitequeenn

Guru
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2013
1.107
736
323
Hanımlar 9 aylık ve 3 yaşlarında iki çocuğum var. 2 ay sonra eşimin çalıştığı kurumla 5 günlük yurtdışı gezisi olacak . Eşlerle ve eşlerden ayrı olarak hanımlara ve beylere gezi programı düzenlenmiş. Çocuk götürülmesi de tavsiye edilmiyor.
1- çocukları tavsiye edilmediği halde götürürsem orda olası bir sıkıntıda eşime biz getirmeseniz iyi olur demiştik diyip olumsuz tavırlar sergilenebilir üstleri tarafından
2- bayanların gezisinde iki çocukla yeterince ilgilenemeyebilirim tek başıma . Yorulmak sıkıntı değil onlar perişan olur diye düşünüyorum
3- eşimde çocuklarla gitmenin zor olacağını düşünüyor ama benimde onunla beraber gitmemi çok istiyor. Evleneli beri yurtdışı seyahati hayalimizdi ama ertelemiştik

Küçük oğlum emiyor çocuk doktorumuz döndüğümdede emmeye devam edeceğini söyledi. Ailelerimizde destekledi ve ben
çocukları bırakıp gitmeye ikna oldum yalnız vicdanım hiç rahat değil.
Küçük oğlumun psikolojik olarak etkileneceğinin farkındayım. Ama şu anda çalışan bir bayan değilim döndüğümde sarar sarmalar sevgimle ilgimle telafi ederim diye düşünüyorum. Yalnız emiyor olması düşündürüyor beni. Sizlerden hiç çocuklarınızdan emzirirken ayrı kalmak zorunda olduğunuz ve döndüğünüzde emzirmeye devam ettiğiniz varmı aranızda?
Yoksa hiç gitmesem çocuklarla kalsam eşimi yalnız mı göndersem ...
Bu arada eşim büyük oğluma düşkündür ve büyük kalsın küçüğü götürelim diyince kabul etmiyor :(

Sadece siz ve eşiniz olsa çocuklarla problemde olsa idare edersiniz
Ama iş gezisinde grup aktiviteleri küçük çocukla sorun olur. Gruba uyayım deseniz çocuklar perişan olur uymasanız eşiniz mahçup olur
Benimde 11 aylık bebeğim var ve seyahate ihtiyacım var. Ama 2-3 yaşına gelene kadar memeden kesene kadar bırakıp bir yere gitmeyi düşünmüyorum. Buda anne baba olarak bizim fedakarlığımız diye düşünüyorum
Önünüzde uzun bir ömür var Allah nasip ettiyse yine gidersiniz ama bebeğiniz emerken ne güzel sütünüzde varmış size bağımlı olduğu bu günlerin telafisi yok
Tabi yinede siz bilirsiniz. Gidecekseniz sütünüzü sağmayı ihmal etmeyin. Azalıp kesilmesin. 5 gün az değil çünkü

Ben 2 kere cocuksuz seyehat ettim. Ikiside 10 gunluktu. Cocuklar o donemlerde 2 ve 4 yaslarindaydi. Ben seyehatteyken esim bakti cocuklara. Dondukten sonra cocuklari sarip sarmaladim ama kucuk olan daha cok bagimli oldu bana.
Nacizane tavsiyem cocuklariniz kucuk,onlari yalniz birakmayin derim. Onunuzde cok yillar var ve umarim cok seyehat firsatlari cikar.

Cocogum yok ama evliyim. Ben kesinlikle giderdim orada bircogunun esi yaninda olacaktir muhtemelen esim sapsap yalnız basina gecirsin istemezdim onada yazik. 5 gunden cocuk psikolojisi bozulmaz. Simdiki cocuklarinda hik desen psikolojisi etkileniyor ya neyse. Emen bebek icinde dolaba birakin. Calisan anneler bu sekilde kendilerinden süt sagip dolaba birakiyorlar ve ise gidiyorlar. 5 gun cok degil.

Bence gitmelisiniz. Mutlu, kendini de zaman zaman düşünen bir anne baba çok daha sağlıklı çocuklar yetiştirir. Birşey olmaz çocuklara, yabancıya teslim etmiyorsunuz ya. Günümüzde sayısız iletişim aracı da var. Çocukları için kendinden vazgeçen bir birey olmayın. Kendinden vazgeçmiş insanın kim ne derse desin çocukları da kaybolur. Bırakın özlesinler sizi. Hayatın bir parçası bu. Terkedilmiyorlar ya. Bu bencillik değil. Gidin ve sakın suçlu hissetmeyin. Zehir olacaksa seyehatiniz üzüntüden, çocuklardan uzak, gitmeyin. Siz kendinizi daha iyi tanırsınız.

Bence gitmelisiniz. Mutlu, kendini de zaman zaman düşünen bir anne baba çok daha sağlıklı çocuklar yetiştirir. Birşey olmaz çocuklara, yabancıya teslim etmiyorsunuz ya. Günümüzde sayısız iletişim aracı da var. Çocukları için kendinden vazgeçen bir birey olmayın. Kendinden vazgeçmiş insanın kim ne derse desin çocukları da kaybolur. Bırakın özlesinler sizi. Hayatın bir parçası bu. Terkedilmiyorlar ya. Bu bencillik değil. Gidin ve sakın suçlu hissetmeyin. Zehir olacaksa seyehatiniz üzüntüden, çocuklardan uzak, gitmeyin. Siz kendinizi daha iyi tanırsınız.
Elbette mutlu ebeveyn mutlu cocuklar yetistirir fakat cocuklar cok kucuk. Ve mutlu olmak icin o yasta cocuklari bes gun annesiz birakmaya gerek yok, yarim saatlik yuruyus veya iki saatlik arkadasla kahve molasi,bilemiyorum anneyi ne motive ediyorsa bunlarla idare edilmeli. Biliyorum cevabi konu sahibine yazmissiniz. Ama dusncelerimi söylemek istedim.
Simdi 3 cocugum var. Ve insallah ekim ayinda tekrar cocuklari babasina birakiyorum ama o sirada 1 yasinda olacak bebegimi yanimda goturuyorum.

Ben Anne sutu alan bebegim varken gitmezdim saniyorum.Elbette karar sizin.Eger gitmeye karar verirseniz dikkat etmeniz gereken birkac nomta var.
Anneanne yada babaanne, cocuklar kiminle kalacaklarsa tatil oncesi bir sure cocuklarla zaman gecirsin.Sizde kalmak,Siz disaridayken cocuklarla kisa sureli yalniz kalmak gibi.
Bebeginiz ek gida yaninda Anne sutunu ne kadar aliyorsa,o kadar sutu sagarak birakabilirsiniz.
Tabi daha onceden de sut sagip biberondan icmesini saglayin ki, Alison degil ise sasirmasin.
Ve gizli sakli gitmeyin.Ikisine de anlayacaklari sekilde anlatin.

Elbette mutlu ebeveyn mutlu cocuklar yetistirir fakat cocuklar cok kucuk. Ve mutlu olmak icin o yasta cocuklari bes gun annesiz birakmaya gerek yok, yarim saatlik yuruyus veya iki saatlik arkadasla kahve molasi,bilemiyorum anneyi ne motive ediyorsa bunlarla idare edilmeli. Biliyorum cevabi konu sahibine yazmissiniz. Ama dusncelerimi söylemek istedim.
Simdi 3 cocugum var. Ve insallah ekim ayinda tekrar cocuklari babasina birakiyorum ama o sirada 1 yasinda olacak bebegimi yanimda goturuyorum.

5 gün cok degil ki. Cocuktan ziyade evlilikte cok önemli. Sirf o 5 günlük ortam degisikligi bile bir evlilige yeni bir enerji verir, anne babayada yeni enerji verir ve bu cocuklar icin cok yararli olur.

Anne olmak, kendinden vazgecmek olmamali. Elbette eskisi gibi hersey ayni olamaz fakat önlerine tarihi firsat varken, kacirmamali. Hersey zamaninda güzel. Bu geziyi 10 yil sonrada yapabilirler fakat ayni zevki almayabilirler, insan yaslandiginda daha cabuk yoruluyor, gezi beklentileri farkli oluyor.

Üstelik ekstra süt sagip, dolaba atip depo yapabilir konu sahibi. Gün boyu bir iki defa skype ile cocugu ile konusabilir. Cocuklarda hersey istedikleri gibi olmayacagini ögrenmeliler. Aile hayati onlara degil, onlar aile hayatina adapte olmalilar. Yoksa böyle sürekli cocugun pesinde olarak o cocuk cok sagliksiz büyür.

Çocuğum yok.dolayısıyla bu vicdan vs muhabbetini anlamam mümkün değil,anne olsam da anlayacağımı sanmıyorum.Anne olmaktan önce insansınız da.Bu fırsatı kaçırmayın, çocuksuz tatile gidin bir daha bulamayabilirsiniz.

Ben kizim 1 bucuk yasindayken 3 gunlugune anneme birakmistim.Tatilde cocukla zor olacakti eminim kizim cok hareketli.Kizim anne sutu almiyordu tabi alsaydi da sagip dolaba atardim sorun olmazdi(hic emmedigi icin hep sagarak verdim)Annem de bizde kaldigi icin ve dogudugundan beri hep ilgilendigi icin kizim o 3 gunu sorunsuz gecirdi.
Sizin durumunuz farkli uykusu,mama duzeni vs nasil?kim bakacak?kendi yataginda kendi evindemi kalacak?gece kendi yataginda uyuyormu?
Kendi evinizde bakacak kisi kalmali cunku cocugun duzeni degismemeli hem anne baba yok hem evinden ayri daha cok psikolojisi bozulur.

Ben giderim eşimle. Annem bizim evimizde bakacaksa gözüm de arkada kalmaz.
Şöyle olsaydı,ek gıdaya geçmemiş olsaydı asla bırakamazdım onları da götürürdüm(Görüldüğü üzere her şekilde gidiyorum:KK48:) ama küçüğü 9 aylık olmuş.

çocukları bırak git.ailende destekmiş.bu tür tatiller eşler için doping.buna seninde eşininde ihtiyacı var.beş gün çok kısa.döndüğünde iyiki diceksin unutma bırak git.bende bırakıp gittim bi kaç defa eşimle çok iyi geliyor sonra hep istersin zaten.

Cocuklarin annelerine bagimli oldugu zamanlar bunlar. Ben gitmezdim. Vicdani bosuna yapmiyorsunuz, vicdaniniz da kendine göre hakli.
Cok cesit anne var, kimse birbirine benzemez, herkesin dogrusu baskadir. Ama ben cocugun anneden ayrilmamasi taraftariyim belli bir yasa kadar. Hani birsey olmaz diyoruz ya, nereden bilecegiz. Sevgimizi hissetmek istedigi bir zaman terkedilmek olarak adlandirir hele ki kücügü. Nereden anlasin senin üc bes gün sonr gelecegini. Bilemiyorum bakin bunlar sadece benim düsüncelerim üzerine basarak söylüyorum.
Ben bu konuda cok hassasim sadece.
Ileride zaten benden ayrilacaklar. Istesem de yanimda duramazlar, varsin onlarin bebek kokularini cekeyim icime, zamani gelince uzaklasacaklar. Bu zamanlar benim icin herseyden degerli. Evet anne olarak fedakarlik yapmak lazim, hic kolay degil kendimizden de ödün veriyouz. Eslerimizin de keza bu bilincte olmasini isterim. Fakat dedigim gibi bircok düsünce var, bircok anne modeli var. Icinize ne sinerse onu yapin.
Cünkü ben biliyorum ki bebegimi birakip bir saatligine bir yere gitsem aklim hep onda kalacaktir. Agladi mi ne yapti susabildi mi, ac mi, beni özlüyor mu diye..
Gerisi size kalmis, iyi düsünün pisman olmayin. icinize sinsin verdiginiz karar.

Back
X