- 10 Haziran 2011
- 1.430
- 912
- 123
- Konu Sahibi whitequeenn
Bu arada sorunlu kişilikten kastım öyle bariz psikolojik sorun değil. Oyle basit anlattim sadece. Hayat boyuncaki baglanma sorunlarıni kastettim.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
5 günlük ayrılık okul fobisine sebep olur dediğimi nereden çıkarttınız acaba. Okul fobisi yaşayanların geçmişinde mutlaka ayrılık hikayesi vardır dedim, her ayrılık okul fobisi yapar demedim. Konu sahibinin çocuğu böyle bi ayrılıktan direk bir travma yaşamayabılır ama ayrılıkların çocuk psikolojisi üzerindekı etkisi tartısmaya açık bir konu bile değildir. Benim bu konu hakkındaki bilgim aralara ingilizce kelimeler sıkıştırarak kendimi ifade edip göz boyamaya çalışmaya gerek duymayacak kadar yeterli. Açıp bowlby nin bağlanma kuramını bi okuyun ve Anne bebek arasındaki bağlanma ilişkisinin bilinç altına yerleşip ileride karakterini nasıl sekıllendırdıgını anlamaya çalışın.Vay be, demek 5 gün tatile gitmek derhal okul bitkinligina yol aciyor ha? Correlation denilen seyden birsey duydunmu? Yani iki olayin arasindaki baglanti demektir. Hangi bilimsel arastirma ile 5 günlük tatilin okul fobisine yol acildigindada görülmüs?
Eh benim yigenimde 1 yasina yakin bu sekilde bizde kalmisti ve hatta hasta oldugunda, yaz tatillerde bizde kalirdi ve simdi ögretmenleri tarafindan cok seviliyor, kendiside okulu cok seviyor. Bu'da benim tecrübem. Yigenim istisnami simdi?
Ve 5 gün ayri kalmak ile meme kesmeyi anneannede gecirmek gibi, cocuga yalan soylemek gibi harbiden travmatik olaylari bir kefeye koyman, kusura bakma pek mantikli degildir.
Ve 11 aylik cocuk ilede konusulabilir. Elveda dilenebilir, skypede görüsülebilir.
Çocuğunuzu da götürün. Hiçbir yer görmedim ki çocuk getirme tavsiye edilsin. Alın yavrunuzu da, özellikle çalışan kadınların çocuklarıyla toplumda yer edinebilmelerini canla başla savunuyorum. Çocukla da seyehat edilebilir. Bunu kanıtlayın onları da utandırın lütfen.
Size karşı böyle bi ön yargıyla hiç yaklasmadım. Zaten bu konuda hassasiyetiniz olmasa böyle bi konu acmazdınız doktorunuzun sütün kesilmez lafından sonra vicdan yapmaz gıderdınız. Yorumların sadece süt üzerinden dönmesinden, durumdaki tek önemli kısmın sütmus gibi dönmesinden rahatsız olduğum için yazdım. Verdiğim örnekleri de sizinle benzer durumlar oldukları için değil, ayrılıkların çocuklar üzerindekı etkilerini anlatmak için yazdım. Sizın çocuğunuz 5 gün gittiniz diye bir travma yaşamayabılır ama bundan etkılenecegı üzüleceğı, sizi özleyeceği, sizin de onu özleyeceğinız, karşılıklı olarak acı çekeceğiniz aşikar. Bence değmez bunları yaşamaya. Ve evet çocuğunuzun bilinç altında güven hanesine -1 yazılacak. Bi yetişkin olduğunda arkadaşlarına, sevgililerine yönelik güven problemleri yaşadığında bunun sebeplerinden birisi de bu ayrılıgınız olacak.Burda önyargılı olduğunuzu düşünüyorum benim çocuklarımla ilgili hangi konularda hassas olduğumu bilemezsiniz . Şu durumda hassasiyetlerimden birisi ve öncelikli olan tekrar emmesi çünkü o zaman zedelenmesi söz konusu olan bağı tamir etme fırsatım olacak. Hem ruhsal hem fiziksel gelişimi için önemsiyorum ve hassas davranıyorum. Anne sütüne çok geniş bir açıdan bakıyorumsizin gibi besleyici bir sıvı olarak değil.
söylediğiniz örnekler çok radikal şeyler memeden kesme aileden ayrı büyüme çocuğa sürekli yalan söyleme... Bunlarla benim durumumu gerçekten bir mi tutuyorsunuz . Ben çocuklarımı kendim büyütmek istedim çalışmaktan vazgeçtim sürekli gelişimleri açısından kendimi güncellemeye çalışıyorum. Sevgiyle ilgiyle ak pak büyütmeye çalışıyorum. Tüm bunlara rağmen gerçekten verdiğiniz örneklerdeki kadar travmatik olabilir mi 5 günlük ayrılık ?
Hanımlar 9 aylık ve 3 yaşlarında iki çocuğum var. 2 ay sonra eşimin çalıştığı kurumla 5 günlük yurtdışı gezisi olacak . Eşlerle ve eşlerden ayrı olarak hanımlara ve beylere gezi programı düzenlenmiş. Çocuk götürülmesi de tavsiye edilmiyor.
1- çocukları tavsiye edilmediği halde götürürsem orda olası bir sıkıntıda eşime biz getirmeseniz iyi olur demiştik diyip olumsuz tavırlar sergilenebilir üstleri tarafından
2- bayanların gezisinde iki çocukla yeterince ilgilenemeyebilirim tek başıma . Yorulmak sıkıntı değil onlar perişan olur diye düşünüyorum
3- eşimde çocuklarla gitmenin zor olacağını düşünüyor ama benimde onunla beraber gitmemi çok istiyor. Evleneli beri yurtdışı seyahati hayalimizdi ama ertelemiştik
Küçük oğlum emiyor çocuk doktorumuz döndüğümdede emmeye devam edeceğini söyledi. Ailelerimizde destekledi ve ben
çocukları bırakıp gitmeye ikna oldum yalnız vicdanım hiç rahat değil.
Küçük oğlumun psikolojik olarak etkileneceğinin farkındayım. Ama şu anda çalışan bir bayan değilim döndüğümde sarar sarmalar sevgimle ilgimle telafi ederim diye düşünüyorum. Yalnız emiyor olması düşündürüyor beni. Sizlerden hiç çocuklarınızdan emzirirken ayrı kalmak zorunda olduğunuz ve döndüğünüzde emzirmeye devam ettiğiniz varmı aranızda?
Yoksa hiç gitmesem çocuklarla kalsam eşimi yalnız mı göndersem ...
Bu arada eşim büyük oğluma düşkündür ve büyük kalsın küçüğü götürelim diyince kabul etmiyor![]()
Tabii sorunlu olup olmadığını da ölcuyorsunuz siz tecrübeyle:)
Bir arkadaş çocuğu= tecrübe
Br arkadaş çocuğu derken arkadaş cocugu olmasını degil, bir cocuk olmasini kastetmistim:))Tecrübeyi sadece kendi yaşadıklarınızdan mı ediniyorsunuz siz? Biz çevremizdeki insanlrın yaşadıklarını ve aktardıkları tecrübeleri de dikkate alıyoruz. Tavsiye ederim çok faydalı.
Çocuk elimizde büyüdü. Hala tatillerde gelir kalır. İlk beş aylıkken kalmıştı bende. Teyzesi sayılırım öyle sıradan bir arkadaş çocuğu değil. Sorunlu bir çocuğu sokakta görsek de anlıyoruz çok şükür. Burnumuzun dibindekini mi anlayamayacağız?
Hem siz neden bu kadar sinirlendiniz ki kuzum? Relaks biraz.![]()