Çocuk Hastalıkları çocukta beyaz saç

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

pelin-

Pelin-
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2014
14.245
50.136
arkadaşlar 3.5 yaşındaki kızımın saçında 3 tel beyaz gördüm bugün, saçları açık renk olduğu için farketmememiştim, ama bir tane görünce inceledim 2 tel daha var, bariz beyazlamış hatta biri yeni dipten beyazlaşmış uçlar kendi renginde.
doktorumuz yakınımız aynı zamanda, şu an yurt dışında, tatilden sonra gel vitamin değerlerine bakalım dedi, 2 hafta beklemem gerekiyor ama çok endişelendim. böyle bir durum duyan bilen var mı?
eşimin kızkardeşlerinin genç yaşta saçları beyazlaşmaya başlamış ama 3.5 gibi değil tabi 20 lerde beyazlaşma başlamış, benim ailemde böyle bir durum yok.

Benim kuzenimin kizinin hep beyazdi. Su an 12 yasinda ve saclari bembeyaz oldu maalesef. Irsi bir olay..

ne olur öyle bir şey olmasın :KK43:
ben de okuyorum bir taraftan bu kadar küçükken beyazlaşmaya başlayanlar varmış :KK43:

Insallah sadece 3 telle kalir. O kadar uzulmeyin kiziniza da belli etmeyin uzuldugunuzu yoksa kendini dislanmis hissedebilir ki siz zaten cok bilincli bir annesiniz bilirsiniz. .

Benim de erkek kardeşim 19 yaşında 20 yaşına girecek saçlarında beyazlar var.liseye başladığından beri var hatta daha öncesinde de vardı.Saci uzun olursa çok dikkatli bakınca belli oluyor suan saci uzun biraz beyazlari görmek için yakından bakmak gerek ama saçını çok kısa kestirirse belli oluyor uzun olunca siyah sarı karışıyor. Kardeşimin değişik bir saç rengi var.sari siyah.beyaz gibi.

Ben 29 yaşındayım benim yok.Baba tarafina cekmisim heralde onlarda beyaz sac yok babamda dahil.

Anneminde çok erken yaşta beyazlari çıktı.
Anne tarafim kuzenler falan hep erken yaşta beyazladi.21 yaşında ki erkek kuzenin birisi bembeyaz mesela.
Kardesimin herhangi bir rahatsızlığı vitamin eksiligi yok.

Insallah sadece 3 telle kalir. O kadar uzulmeyin kiziniza da belli etmeyin uzuldugunuzu yoksa kendini dislanmis hissedebilir ki siz zaten cok bilincli bir annesiniz bilirsiniz. .

söylemedim zaten hiçbir şey, ama çok üzüldüm elimde değil, inşallah çoğalmaz, okulda falan dalga geçerler diye şimdiden düşünmeye başladım.

söylemedim zaten hiçbir şey, ama çok üzüldüm elimde değil, inşallah çoğalmaz, okulda falan dalga geçerler diye şimdiden düşünmeye başladım.

Hic sormayin millet coxuk degil canavar buyutuyor. Biz kucukken kimseyle asla dalga gecmezdik cok ayipti oyle seyler. Bu millet nasil buyutuyor evlatlarini bilmiyorum. Oysa dalga gecmek ne kadar ayip diye ogretilse hicbir sey olmaz.
Ya tedavisi var ama boya sanirim o da yaşı küçük olmaz oyle.
Insallah daha da ilerlemez.

Bende bir tutam doğuştan var öyle bir şey mi acaba boya bile tutmuyor

tek tutam değil farklı yerlerde 3 ayrı tel buldum, saçları da açık kumral, güneşte sarardı bazı yerleri, o yüzden ayırt etmek kolay olmuyor, beyaz olanların yapısı farklı olduğu için seçebildim.

Benim de erkek kardeşim 19 yaşında 20 yaşına girecek saçlarında beyazlar var.liseye başladığından beri var hatta daha öncesinde de vardı.Saci uzun olursa çok dikkatli bakınca belli oluyor suan saci uzun biraz beyazlari görmek için yakından bakmak gerek ama saçını çok kısa kestirirse belli oluyor uzun olunca siyah sarı karışıyor. Kardeşimin değişik bir saç rengi var.sari siyah.beyaz gibi.

Ben 29 yaşındayım benim yok.Baba tarafina cekmisim heralde onlarda beyaz sac yok babamda dahil.

Anneminde çok erken yaşta beyazlari çıktı.
Anne tarafim kuzenler falan hep erken yaşta beyazladi.
Kardesimin herhangi bir rahatsızlığı vitamin eksiligi yok.

ben de 33 yaşındayım tek tel beyazım yok, eşim 36 yaşında 10 tel anca vardır, keşke benim saçlarım beyazlasa da onunkine bişey olmasa :KK43:

Dilerim ırsi değildir ve küçük yaşta beyaz saçlarını nasıl kapatacağını düşünmez. Az miktar beyazı var ise okulda kimse dışlamaz.

Hatta eskiler küçük çocukta beyaz saça uğurdur derler.

Benim çocukluk arkadaşımın saçında tek yönde bir tutam beyaz saçı vardı , düzgünce boyanmış gibi ayrılmış bir tutam. Bir günden bir güne alay etmedik , değişik gelmişti ilk gördüğümüzde hepsi bu.

Hic sormayin millet coxuk degil canavar buyutuyor. Biz kucukken kimseyle asla dalga gecmezdik cok ayipti oyle seyler. Bu millet nasil buyutuyor evlatlarini bilmiyorum. Oysa dalga gecmek ne kadar ayip diye ogretilse hicbir sey olmaz.
Ya tedavisi var ama boya sanirim o da yaşı küçük olmaz oyle.
Insallah daha da ilerlemez.

evet maalesef, şu anda bile r leri söyleyemediği için dalga geçen çocuklar var parkta, ve kızım çok hassas çok takıyor...

tek tutam değil farklı yerlerde 3 ayrı tel buldum, saçları da açık kumral, güneşte sarardı bazı yerleri, o yüzden ayırt etmek kolay olmuyor, beyaz olanların yapısı farklı olduğu için seçebildim.
anladım, benimki doğuştan çok az bir şey boya tutmuyor ve kökten öyle geliyor. lisede bir arkadaşımda bazı yerlerde vardı.
bence dağılmaz zannetmiyorum yani böyle kalır inşallah açık renk olması daha iyi tabi..

Dilerim ırsi değildir ve küçük yaşta beyaz saçlarını nasıl kapatacağını düşünmez. Az miktar beyazı var ise okulda kimse dışlamaz.

Benim çocukluk arkadaşımın saçında tek yönde bir tutam beyaz saçı vardı , düzgünce boyanmış gibi ayrılmış bir tutam. Bir günden bir güne alay etmedik , değişik gelmişti ilk gördüğümüzde hepsi bu.

tutam beyaz bikaç çocukta daha gördüm, öyle olsa daha iyi, her yerden beyazlayıp küçük yaşta boyalarla falan uğraşmasın da... ben bu yaşta boyamıyorum saçımı...

işte benim saçımda o var ben çok seviyorum tarz duruyor bence:oops:

tutam beyaz bikaç çocukta daha gördüm, öyle olsa daha iyi, her yerden beyazlayıp küçük yaşta boyalarla falan uğraşmasın da... ben bu yaşta boyamıyorum saçımı...

İnşallah buna gerek kalmaz , 1-2 telle sınırlı kalır beyazları. Aslında saçımızın doğal rengi hepimizin beyaz , pigmentleri nedeniyle renkliler. Yaşımız ilerledikçe beyazlaması pigment kaybetmesinden.

Üzmeyin kendinizi. İnsanlar farklılıklarıyla güzeldir , bunu kızınıza aşılarsanız kimsenin lafına takılmayacaktır :KK66:

anladım, benimki doğuştan çok az bir şey boya tutmuyor ve kökten öyle geliyor. lisede bir arkadaşımda bazı yerlerde vardı.
bence dağılmaz zannetmiyorum yani böyle kalır inşallah açık renk olması daha iyi tabi..

inşallah dağılmaz, vitamin eksikliklerinde de oluyormuş, kızım çok iştahsız yaz başından beri, ondandır diye umut ediyorum, en azından vitamin eksikliğini gideririrz düzelir.

Benim de lisede bir sinif arkadaşım vardı. Erkekti alın kısmında bir yerde on tarafta tutam olarak beyazdi değişik birseydi diğer kardeşleri de öyleydi bizde hiç dalga geçmedik ama şimdiki çocuklar bir değil.

ben de 33 yaşındayım tek tel beyazım yok, eşim 36 yaşında 10 tel anca vardır, keşke benim saçlarım beyazlasa da onunkine bişey olmasa :KK43:

Canım ya annelik böyle bişey. Ben de sana gelen bana gelsin derim kızıma.

Korkma birşey olacağını sanmıyorum, bazı vitamin eksiklikleri olabilir. Bence tedavi ile çözülür. Doktorunu beklemek yerine bir an evvel git ve gerekli tetkikleri yaptır ve tedaviye başla. Sonuçta beyaz saç aslında pigment eksikliğinden kaynaklı yaş ilerledikçe tedavisi yok ama bebekte öyle birşey olacağını sanmam.

X