Cocukta özgüven Nasil Saglanir'

sizce haklimi?

• ben katilmyiorum

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    2
  • Anket Kapalı .

mondschein2

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2007
957
7
96
İsviçre
Yeni dogmus bebek cok bencil bir varlikir,her davranisi ,hareketi,sadece kendi ihtiyaclarini gidermeye yöneliktir,acikinca aglar,doyunca uyur,cevresindeki dünyanin farkinda degildir.Hatta ilk zamanlarda annesinin bile ayri bir varlik oldugunu anlamaz.
1) Karnini doyurma ve Bakim
2) Sevgi ve Yakinlik
Anne ,cocugu gerektigi gibi doyurup,temiz ve rahat tutarsa cocuk gittikce ona baglanir.anne yokken onu arar,gorunce sevinir,5-6 aylik bir cocugun annesini gorunce nasil sevindigini hepimiz biliriz,beslenme ve bakim ihtiyaclari tatmin olunca cocuk,once annesine sonrdadazamanlada cevresindeki diger kisilere guvenmeye ve sevmeye baslar,annesi cok aglatmadan doyurur,ve temiz tutarsa cocukda rahat veguvenli olarak buyur,bunun tersine zamaninda doyurulmayan uzun sure aglatilan alti sik degistirilmeyen sagligina pek dikkat edilmeyen cocuk,buyudukce miz miz küskün bir kisilik kazanabilir,baskalarina guveni az olur,huysuzluk etmeden kimseye derdini dinletemeyecegine inanir,

Sevgi ve yakinlik gostermeninde onemi buyuktur,cocugu sevip oksamali,onunla konusulmalidir,yoksa kisiliginin gelismesi geri kalir,insanlarla hissi bag kurmasini ogrenemez,sevgnin onemini bilmez,kimse ona deger vermedigi icin kendini sevgiye laik olmayan degersiz bir varlik olarak görür.oysa fiziki bakimi biraz eksitde olsa yeterli sevgi goren cocuk,sevilmeye laik olduguna inanir ve dunyaya karsi iyimser olur,

Kisacasi bebek once annesine,zamanlada ailesine ve cevresine karsi guven duymayi ogrenmelidir,bu guven duygsu sevgi ve bakimdan kaynaklanir,Güven duyabilen cocuk ailesnin destegi ile yavas yavas olumlu bir yönden gelisir.

DR.SEFA SAYGILI

önemli degil canim,herzaman burdayim bildiklerimi okuduklarimi paylasmak isterim bilgisi olmayanlar anne olmayanlar ogrensin diye,bende anneyim,bende cok okuyup ogrendim,ama en onemlisi anne yuregi,ama yinede kulaklarina küpe olsun ve dahada onemlisi yasi ufak anneler ve yanliz annelere mesela sana:):)

bir çocucuğa verilecek en güzel şey sevgidir sen bunlara çok güzel değinmişsin paylaşımın için sağol canım

canım klavyene sağlık..sefa saygılının kitabı bendede var..gerçekten anlatıı çok sade..aklıma takılan herşeyde bakıyorum ve gerçekten cevabını buluyorum..bence her annenin elinin altında bulunması gereken bir kitap..canım öpüyorum..

canım klavyene sağlık..sefa saygılının kitabı bendede var..gerçekten anlatıı çok sade..aklıma takılan herşeyde bakıyorum ve gerçekten cevabını buluyorum..bence her annenin elinin altında bulunması gereken bir kitap..canım öpüyorum..

slm canim,cok tskler,bnde o kitabi cok olmus okuyani ama halen bakarim arada sirada cok basirt anlayabileegimiz bir kitap dedigin gibi sade,bn yeni bir kitap aldim okudum cok guzelll yazilari uzunolmasa yazarim ama uzunnn,kitapin hemn basinda su anlamli guzel soz var,daha oncede belki yazmisimdirr,,,

cocuga nasihat vereceginize,ornek olunnn,

ne guzel soz demi,hersey bitiyor burda,eger bizler iyi bir anne babaysak zaten cocukta iyi oluyorrr,

ve yine bir sozz

siz anneler,babalarrr cevrenizde yaramaz yapan cocuklara bagiriyormusunuz,yada isyerinizdeki sizin sinirinizi bozanlara bagiriyormusunuz,yada kardesinize abinize bagiriyormusunuz
cevap hayir demi?

peki niye caninizdan cok sevdiginiz ,en yakininiz olan cocugunuz ufak bir hata yaptiginda bagiriyorsunuzz,,

bn bu iki lafi cok sevdim canim,seninlede paylasmak istedimmm.cok dogru iki soz bence,,,bu laf aklima geldikce dikkat ederimm,
sevgilerle canim,ikinizide opuyorumm,:1hug:

Back
X