Çocuktan Gelin Olmaz

GunesinKizi35

9. takım mezunu
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2013
3.940
10.152
408
İzmir
arkadaşlar okuduğum bir haber çok sinirimi bozdu ve inanılmaz üzüldüm . 21. yüzyılda olmamıza rağmen hala ülkemizdeki bu kara gerçek çocuk gelinler. daha oyun çağından yeni çıkmış ergen sayılan genç kızlarımızın regl görmesi ile birlikte gelin olabilir görüşü taşıyan zihinleri var hala bazılarının. okumaları gerekirken hayalleri varken zorla ve çocuk yaşta .

işte bu haber bunun bir örneğidir.

SİİRT'in Pervari İlçesi'nde bir ay önce teyzesinin oğluyla evlendirilen ve hamile olduğu belirtilen 14 yaşındaki Zeynep İnan, evin banyosunda tavana astığı iple canına kıydı.

Pervari İlçesi'ne bağlı Belenoluk Köyü'nde, bir ay önce teyzesinin oğlu Faruk B. ile imam nikahıyla evlendirilen Zeynep İnan, dün saat 20.00 sıralarında evin banyosunda, tavana astığı iple intihar etti.

Banyodan uzun süre çıkmaması üzerine banyoya gelen yakınları, bir aylık hamile olduğu ileri sürülen Zeynep İnan'ın tavana asılı cansız bedeni ile karşılaştı.

Yakınlarının haber vermesi üzerine köye gelen jandarma ekipleri, olay yerinde yaptığı incelemeden sonra Zeynep İnan'ın cesedi, otopsi yapılmak üzere Siirt Devlet Hastanesi Adli Tıp Morgu'na kaldırıldı.

Küçük gelin Zeynep İnan'ın intiharı ile ilgili başlatılan soruşturma sürüyor

(Alıntıdır)

Bencede cocuktan gelin olmaz, ergenlige yeni giren daha gelismemis cocuklari zorla evlendirmeye kalkanlar hala var malesef, 13, 14 yaslarindaki kizlar evlenecek yasta degiller, zorla hayatlarini mahediyorlar hayallerini yikiyorlar yazik günah yani. kücük yasta hamile kaliyorlar, kendileri daha cocuk bide cocuk yetistirmek zorunda kaliyorlar. Akraba evliliginede karsiyim ben, bence kuzenler kardestirler. insallah bu tür seyler son bulur.

lanet olsun böyle zıhınıyete lanet olsunn kadınları sadece ett gıbı görup pazarlayann aılelereeee!!!! buna ızınverennnn sebepolan herkese!!! ergenlıge bıle gırmemıss resmen cocuk tecavuzunden baska bısey degıll bunlarr..nerde hak nerde hukukkk hak getıre!!!

doguda güneydoguda böyle intiharlarin gercekten intihar olmadigini biliyoruz
yükske ihtimal evlenmek istememistir bosanmak istemistir vs
intihar süsü

yazik ..

Kız çocuğunu yük olarak gören, evden bir boğaz eksilir zihniyetinin eseri bunlar

Evlat sevgisi taşımayan, evladı iş gücü ve çoğalma vasıtası olarak gören hastalıklı insanlar

Aklım almıyor arkadaş, insanın 14 yaşında bir çocuğa nasıl nefsi uyanır, veren ailede alan ailede köküne kadar sapık bence.

Bu evlilikler olurken kanun nerede, nizam nerede, insanlık nerede bilemiyorum. Bir anne baba daha tüyü bitmemiş evladını salyaları akan sapık bir zihniyete nasıl kurban eder. Çok öfkeleniyorum, içim acıyor

Üstelik bu sadece kız çocukları için değil, burada bir komşum var 15 yaşındaki oğlunu teyze kızıyla nişanlamışlar, bir de övünerek anlatıyor yaz sonu düğünümüz var bekleriz diye. Çocuk nişanlısıyla dışarıda top oynuyor, ağlanacak halleriyle övünüyorlar. Allah ıslah etsin bunları

top oynuyorlar ve o çocuklardan ilerde bir çocuk bekleyecek bu zihniyet

top oynuyorlar ve o çocuklardan ilerde bir çocuk bekleyecek bu zihniyet

Evet top oynuyorlar, çünkü ikisi bir arada büyümüş, birbirini kardeş olarak gören iki çocuk onlar. Konuya hiç tepkileri yok, çünkü bu ailelerinin içinde çok normal bir şey, öyle görmüşler yaşıyorlar.
İkisi de okumuyor şu an, anne ve teyze altlı üstlü oturuyorlar, kıza bir bakıyorum çocuk, bir bakıyorum bütün nüfusun yükünü paylaşan bir ev kadını. Annesi,babası,teyzesi evdeki herkes çeşitli işlerde çalışıyor, kızda günlük işleri yapıyor,kardeşine bakıyor. Bu arada oğlanda çalışıyor, artık büyüdün evleneceksin diye okuldan almışlar işe girmiş. Ben oğlanın annesini tanıyorum, arada konuşmuşluğumuz var, bizde adet böyle diyor, erken evlenilir, herkes yuvasını bilir....

İçim acıyor bu çocuklara....

Bir insan evladının geleceğine nasıl mani olur, nasıl kızını bir yük olarak görür de üzerinden para kazanmak için 14ünde satar.

Hastalıklı ruhlar. Böyle gelmiş böyle gitmese keşke

sadece ailelerde mi peki sorun ?

daha az evvel bir konuda 21 yaşında birinin 3. çocuğunu istediğini okudum.

aileler tarafından zorla evlendirilenler olduğu kadar, kaçarak büyük bir keyifle evlenen kızlar da var bu ülkede; hemde o çocuk bahsedilen yaşlarda.

bahsettiği mesajı bende okudum ama canım bak bilerek isteyerek evlenenlere lafım yok madem istyor ailesi kaçmasın bilmem ne diye evlendiriyor çocuk yapmakta artık evlendikten sonra karı-kocaya kalmış . ama bir arkadaş yazmış ya iki çocuk top oynuyor. benim paylaştığım haber mesela evlendirilmiş zorla olduğu hem nikahtan hemde kızın intiharından belli . acıyorum böyle olduğunda

ay yavrum küçücük iki beden nasıl ev geçindirsin oyy içim daraldı

Bir insan evladının geleceğine nasıl mani olur, nasıl kızını bir yük olarak görür de üzerinden para kazanmak için 14ünde satar.

Hastalıklı ruhlar. Böyle gelmiş böyle gitmese keşke

keşke ama bence hala devam edecek

Bu iğrençlik maalesef çok büyük boyutlarda.. Bir gece bir program izlemiştim,neşter miydi adı tam hatırlayamadım.. çocuk gelinler üzerine.. Genelde güneydoğu ve doğu Anadolu'dan, iç Anadolu'ya satılıyormuş kız çocukları... resmen ticarete dönüşmüş.. 5-6bin lirası olan gidip kızı alıyormuş... Hatta kız çirkinse yada aile çok parasızsa 3bin 2bine kadar düşüyormuş
düşünün 21yy köle pazarı kuracaklar neredeyse.. dehşet içinde izlemiştim programı.. ileri gideceğine her gün geriye gider mi bir ülke!!!!!!!!!!!!!

Bir de o küçücük çocuklar kendi aralarında hava atıyormuş benimki 6bin lira verdi diye

Tabi intihar edenler,dayaktan ölenler.. doğuma kadar hastaneye gitmeyenler.. baba denen yaratık,koca denen sapık hapse girmesin diye evde ebeyle doğuranlar...........

14 yaşındaki çocuk nasıl asabilir kendini ? Zorla yapılıp intihar süsü de verilmiş olabilir. Herşey olabilir.

İşte mesele patır patır 10 tane doğurmak değil,az da olsa çok da olsa hayırlı yetiştirmek.

21 yaşında birinin kendi tercihidir yasal olarakta kimse müdahale edemez.
benim bir arkadaşımda 18 de evlendi 19 da 1. 21 de de 2. yaptı.
karar onun aklı başında.

önemli olan bizim kınamamız değil diğer konuda.
devletin büyüküğünü gösterip el atması ve bir düzenleme yapması gerekiyor.
çok yetersiziz bu konularda.

kizlar benimde sinifda samimi oldugum musluman yabanci bir arkadas var onumuzdeki ay memleketine gidecekmis 17 yasindaki kizini zorla akrabasiyla evlendirmeye bende dedim bak kizin kucuk cocuk sayilir kiz agliyormus ben universite okuyacam evlendirmeyin diye kadin diyorki yok bizim orda 13 yasla 14 yas benim kiz buyuk bile acaba gidip konsolosluga sikayetmi etsem aklima geldi eminim kizin pasaportuna el koyar buranin konsoloslugu gecen ayni sekilde olmus kiz cocugu 18 den once asla ailesiyle yurtdisina cikmayacak nedersiniz kizlar gidip sikayet edeyimmi bide inkar ederlerse basim belaya girermi cunku adimi soyadimi butun detaylarimi alacaklar

hep soyluyorum ailesinin okuttugu meslek sahibi olmasi icin calisip cabalayan kizlar varya
o kadar sanslilar ki
ben malesef o sanslilarin arasinda olamadim
bende 16 yasimin icindeydim ilk evliligimi yaptigimda

ne oldu?
gencligim gitti
hayallerim gitti
hayatim gitti iste ellerimden

belki cok farkli bi hayatim olabilirdi

haa o evlilik 6 yil surdu

bosandim
yeniden evlendim
hala koca eline bakiyorum
cok agir geliyor yasadiklarim
daha benim yasitlarim yeni evleniyoken
ben neler neleeerrr yasadim gordum gecirdim

ne oldu?

degistim
cok degistim
yasim 28
ama sorsan 70 80 gibi hissediyorum
cok farkli bi hayatim olabilirdi
ama olmadi

cunku o zamanlar aileme karsi gelemezdim
hayatimda o kadar keskeler var ki simdi
keske daha farkli bi hayatim olsaydi
keske
aglamakli oldum be simdi

bu arada baslik sansli olamiyor olucakti

Son düzenleme:
Konuyla tam olarak ilgisi yok ama ,başlığı okuduğumda genel bir düşüncemdende bahsetmek istedim nedense
Çocuktan gelin olmadğı gibi ben düğünlerde falan küçük kız çocuklarına gelinlik giydirilmesinede karşıyım yaa. Eskiden
23 .nisanlarda bile yapılırdı saçma bişekilde bi gelin bi damat olurdu..
Çocukluğundan beri kızlar üzerinde bir an önce evlenip gelin olma hevesi yaratılıyor ..
Kendisi istesede istemesede 18 yaşından önce (bence 24 bile olmalı ) mümkünse kimse evlenmemeli -biraz abartı oldu ama

kendi canından olan ufacık kıza şunu reva gören ana babaya şaşıyorum. nasıl vicdan, nasıl insanlık. vallahi boşuna demiyorlar cahillik çok tehlikeli çok. bu kafalar oldukça daha neler görürüz bu hayatta. hepsini kökünden kurutmak lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…