- Konu Sahibi GunesinKizi35
-
Kız çocuğunu yük olarak gören, evden bir boğaz eksilir zihniyetinin eseri bunlar
Evlat sevgisi taşımayan, evladı iş gücü ve çoğalma vasıtası olarak gören hastalıklı insanlar
Aklım almıyor arkadaş, insanın 14 yaşında bir çocuğa nasıl nefsi uyanır, veren ailede alan ailede köküne kadar sapık bence.
Bu evlilikler olurken kanun nerede, nizam nerede, insanlık nerede bilemiyorum. Bir anne baba daha tüyü bitmemiş evladını salyaları akan sapık bir zihniyete nasıl kurban eder. Çok öfkeleniyorum, içim acıyor
Üstelik bu sadece kız çocukları için değil, burada bir komşum var 15 yaşındaki oğlunu teyze kızıyla nişanlamışlar, bir de övünerek anlatıyor yaz sonu düğünümüz var bekleriz diye. Çocuk nişanlısıyla dışarıda top oynuyor, ağlanacak halleriyle övünüyorlar. Allah ıslah etsin bunları
top oynuyorlar ve o çocuklardan ilerde bir çocuk bekleyecek bu zihniyet
bahsettiği mesajı bende okudum ama canım bak bilerek isteyerek evlenenlere lafım yok madem istyor ailesi kaçmasın bilmem ne diye evlendiriyor çocuk yapmakta artık evlendikten sonra karı-kocaya kalmış . ama bir arkadaş yazmış ya iki çocuk top oynuyor. benim paylaştığım haber mesela evlendirilmiş zorla olduğu hem nikahtan hemde kızın intiharından belli . acıyorum böyle olduğundasadece ailelerde mi peki sorun ?
daha az evvel bir konuda 21 yaşında birinin 3. çocuğunu istediğini okudum.
aileler tarafından zorla evlendirilenler olduğu kadar, kaçarak büyük bir keyifle evlenen kızlar da var bu ülkede; hemde o çocuk bahsedilen yaşlarda.
ay yavrum küçücük iki beden nasıl ev geçindirsin oyy içim daraldıEvet top oynuyorlar, çünkü ikisi bir arada büyümüş, birbirini kardeş olarak gören iki çocuk onlar. Konuya hiç tepkileri yok, çünkü bu ailelerinin içinde çok normal bir şey, öyle görmüşler yaşıyorlar.
İkisi de okumuyor şu an, anne ve teyze altlı üstlü oturuyorlar, kıza bir bakıyorum çocuk, bir bakıyorum bütün nüfusun yükünü paylaşan bir ev kadını. Annesi,babası,teyzesi evdeki herkes çeşitli işlerde çalışıyor, kızda günlük işleri yapıyor,kardeşine bakıyor. Bu arada oğlanda çalışıyor, artık büyüdün evleneceksin diye okuldan almışlar işe girmiş. Ben oğlanın annesini tanıyorum, arada konuşmuşluğumuz var, bizde adet böyle diyor, erken evlenilir, herkes yuvasını bilir....
İçim acıyor bu çocuklara....
Bir insan evladının geleceğine nasıl mani olur, nasıl kızını bir yük olarak görür de üzerinden para kazanmak için 14ünde satar.
Hastalıklı ruhlar. Böyle gelmiş böyle gitmese keşke
sadece ailelerde mi peki sorun ?
daha az evvel bir konuda 21 yaşında birinin 3. çocuğunu istediğini okudum.
aileler tarafından zorla evlendirilenler olduğu kadar, kaçarak büyük bir keyifle evlenen kızlar da var bu ülkede; hemde o çocuk bahsedilen yaşlarda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?