Çocuktan sonra değişen eşim

Bu hafta ne yazikki topiklerin cogunda evi terk edip anasina giden erkeklerin hikayelerini duyduk..
Yarabbi daha kucuk bebegi var insan cocugu icin o yuvaya sahip cikar en azindan.. Kadin olmak gercektende cok ama cok zor.. Fiziksel ve psikolojik zorluklar yetmezmis gibi bide boyle bencil kocalarla ugras ugrasabilirsen..
Konu sahibi arkadasim sen o adamin ustune fazla gitme, Keske kv'de kalmasaydin 40 gun diyicem ama artik olan olmus :19:
Esinin kafasini anasinin evinden alip yeniden seni ve yavrunuzu fark etmesi lazim bu adamin ama nasil olur inan ne desek artik ise yaramiyor bu adamlar cok cins.. Analarida masallah yani insan biraz ogluna nasihat eder git oglum yuvanla esinle cocugunla ilgili ol siz bir ailesiniz diye. Ahhh nerdeeeeeee

eşin loğusalığı kendi yaşıyor. bence budurmda ne yapmalı

1- sadece kendinle ve bebeğinle ilgilenmeli

2- neden böyle davranıyorsun dememeli

3- baba olduğunu hatırlatmalı ( arada bebeği çok zor olacak ama en az 1 saatliğine eşinle başbaşa bırakmalı)

4- cinsellikle ilgili asla temas kurmamalı aksine yaklaştıkca biraz uzak durmalı istekli gözükmemeli

aklıma gelenler bunlar. çok yüz verdim mi istediği herşeyi yapacağımızı sanıyorlar maalesef

şaka gibi bu erkekler ya annne düşkünü erkekleri anlamıyorum hele çocuk olduktan sonra kocalarda çocuklaşıyor anasının dizinin dibine koşuyorlar:47:

k.v.nin akıl etmesi lazımken belliki oğlunu kendine çekip gelinini el gibi gösteriyo

Böyle şeyler duydukça doğumdan değil doğum sonrası koca-kayınvalide- lohusa üçgeninden korkmaya başladım :18:

4 ay önce doğum yaptım kızlar ve kaynanam bana gelmediği için 40 gün onda kaldım aynı şehirde farklı semtlerde oturuyoruz 42 gün sonra eve geçtik ve eşim ailesinin yanında mutlu olduğunu onlara yakın bir yere taşınmak istediğini söyledi ailesinden uzak yaşayarak onlara ihanet ediyormuş ben bu teklifi kabul etmek zorundaymışım ailesine haber vermiş ev arıyorlarmış bile ben ŞOK oldum kabul etmedim gerekirse ayrılırız sen git ben gelmem dedim oda konuşmadı bir küs bir barışık 5 gün annesinde 2 gün evde böyle böyle geçti günler...
Şimdi ise 4 ay oldu ve artık evimizde düzenli yaşam sözünü verdi bana ama nasılsın iyimisinden öte muhabbet yok tek ortak muhabbetimiz çocuk oldu ve aylardır ayrı kalmamıza rağmen cinsellik istemiyor..... erkenden uyuyor ben geçen gün yatakta sarıldım uyanıktı ama tepki vermedi hatta rahatsız olduğunu bile hissettirdi bana..
Bi erkek cinsellikten bu kadar uzak kalıyorsa annesinde kaldığımızda geçip ayrı odada yatıyorsa ne yapmaya çalışıyordur biz ne olduk böyle bilmiyorum ki..
Kv valideye suç atmak için değil ama bu duruma tamamen bizi o soktu anlatsam daha neler neler var ve eşim benden kopup annesine yapıştı resmen napıcam bilmiyorum :(

su an bence kaynana faktorunu bir tarafa birakip tamamen cinsellik konusuna yonelmelisin.evliliklerdeki cinsel problemler kaynana-kayinpeder unsurundan cok daha tehlikeli bana gore.ozellikle erkegin cinsel isteksizligi!!!arkadasim rahatsiz oldugunu hissettin de oylece geri mi cekildin?sormadin mi,konusmadin mi?birak kaynanayi kocana yonel!!!

cinsellik istememesi normal değil .aranızda soğuma var belli .bence birşeyler yapman lazım .kv olayı sizi yıpratmış belli .

benimde 3 ay sonra doğumum var k.v. gelecek yanıma şehir dışında oldugu için belli bi süre yanımda kalacak. insan bunları duydukça kötü oluyo ister istemez tedirgin oluyo açıkcası

ben de 2 ay sonra doğum yapıcam biz eşimle bi süre benim ailemin yanında kalıcaz benimki de eve dönünce ben senin ailenin yanına gidiyom demesin bana:1: bu erkek milletinin ne yapacağı belli olmaz gerçekten ya Allah sabır versin inşallah düzelirsiniz :38:

bende katılıyorum akadaşa 40 gün orda nasıl rahat edebildiniz? zaten evliliğin lk günleri de erkeklerde ailesinden kopma bunalımı yaşanıyor siz tekrar ailesinin yanında kalmasına izin vererek o süreci başa almışsınız.. bende kendi aileminin yanında vakit geçirdikten sonra evime adapte olmakta zorlanıyorum..

Hepiniz haklısınız bu konuda ama durum çok farklı hastaneden geldik k.babam 40 gün burda kalsan iyi edersin yanlız başına evde zor olur diye ricada bulunur gibi söyledi bende aklımdan 20 gün kalır giderim 40 gün beklemem dedim ( Bizde 20 çıkarmada vardır 40 çıkarma gibi) Sonra bebeğim kolik oldu sürekli kucakta salla hoplat zor geçti çok zor
Bu süreçte hem beden hem psikolojik yorgunlukta kv yardımcı oldu çocuga bakmada...

Son düzenleme:
Hepiniz haklısınız bu konuda ama durum çok farklı hastaneden geldik k.babam 40 gün burda kalsan iyi edersin yanlız başına evde zor olur diye ricada bulunur gibi söyledi bende aklımdan 20 gün kalır giderim 40 gün beklemem dedim ( Bizde 20 çıkarmada vardır 40 çıkarma gibi) Sonra bebeğim kolik oldu sürekli0 kucakta salla hoplat zor geçti çok zor

şuan var mı bir değişme
eşin nasıl
insallah düzelir hersey senin için:26::26:

Hepsini anladımda sizden ayrı yatması istek duymaması garip bunu size karşı koz olarak mı kullanıyor genelde kadınlar yapar belki size pes ettirmek istiyodur aynı şehirde yaşıyomuşsunuz daha ne

ben en çok 4 aydır sana yaklaşmamasına takıldım bir erkek için çok uzun bir süre bu:26:seni ailesinin yanına taşınmadığın için aklınca cezalandırıyor desem bile bu pek mümkün değil yani o kadar zaman senden uzak durması evden gitmesi annesinde kalması falan normal şeyler değil:20:
sakinliğini koruyarak eşinle konuşmaya çalış canım derdi neymiş öğren Allah yardımcın olsun

Canım eşim gidip kalmıyo benide sürüklüyo işler çok yoğun 3 gün eve çok geç gelicem yalnız kalma falan filan bensiz bi yere gitmez yani ben evdeyken işten koştura koştura gelir ama istiyoki ailesiyle birlikte çok yakın olalım onlar bebeği sevsin eşim ailesiyle daha çokvakit geçirsin ben evde yalnız kalmıyım falan... 4 meseleside şöyle zaten 40 gün cinsellik yaşanmaz biliyorsundur sonrasındada taşınma konusunda tartıştık ve 2 hafta öyle geçti yani kalan 1 buçuk aylık dönemde çok az yaşadık dedim hiç değil..
Ama dün geldi bana o sordu neden benden uzaksın diye şaşırdım değilim dedim...
Bugünde sırnaştı falan istemiyorum dedim kırıldı...
Neden istemiyosun demeyin o kadar uzaklıktan sonra hiç bişey olmamış gibi........
Biraz zamana ihtiyacımız var ama 2 gündür büyük değişim var.

Kayınvaliden bu kadar çok bağlıydı oğluşuna evlendirmeyeydi o zaman.
Eteğinin altında saklayıp turşusunu kuraydı :ssz:

4 ay önce doğum yaptım kızlar ve kaynanam bana gelmediği için 40 gün onda kaldım aynı şehirde farklı semtlerde oturuyoruz 42 gün sonra eve geçtik ve eşim ailesinin yanında mutlu olduğunu onlara yakın bir yere taşınmak istediğini söyledi ailesinden uzak yaşayarak onlara ihanet ediyormuş ben bu teklifi kabul etmek zorundaymışım ailesine haber vermiş ev arıyorlarmış bile ben ŞOK oldum kabul etmedim gerekirse ayrılırız sen git ben gelmem dedim oda konuşmadı bir küs bir barışık 5 gün annesinde 2 gün evde böyle böyle geçti günler...
Şimdi ise 4 ay oldu ve artık evimizde düzenli yaşam sözünü verdi bana ama nasılsın iyimisinden öte muhabbet yok tek ortak muhabbetimiz çocuk oldu ve aylardır ayrı kalmamıza rağmen cinsellik istemiyor..... erkenden uyuyor ben geçen gün yatakta sarıldım uyanıktı ama tepki vermedi hatta rahatsız olduğunu bile hissettirdi bana..
Bi erkek cinsellikten bu kadar uzak kalıyorsa annesinde kaldığımızda geçip ayrı odada yatıyorsa ne yapmaya çalışıyordur biz ne olduk böyle bilmiyorum ki..
Kv valideye suç atmak için değil ama bu duruma tamamen bizi o soktu anlatsam daha neler neler var ve eşim benden kopup annesine yapıştı resmen napıcam bilmiyorum :(
senden kopması iyi bişe degil fakat dua etde senden kopup annesine yapışşın başka kadına kıza yok :44:

Benim eşim de senın eşin gibi cinsellık yasamamaya calısıyordu,çok ugrastım cok yakındım;
ama 8ay sonra evı terk etti..Bence cok fazla kurcalamamaya ,takmamaya calıs cınsellık
konusunu ve bebegınle ılgılen ..Ben cok zorlandım,herkes cocuktan sonra erkek degısır
normal dedıler ,ben de devamlı ne görsem duysam esıme hadı gel sunu yapalım ,hadı gel
evlılıgımızı kurtaralım vs dıye dıye adam kacan taraf oldu :(( Sakın muhatap olma,cok da
tartısmamaya calıs,yakınma..Zamanla kendılerı duzelenler oluyormus..Sen susarsan
kazanan sen olursun..Ama kaynananların yanı konusunda haklısın tavrını koy..
aslında kaynanaya yakın olmak cokmu kötü bişey bilmiyorum ben yaşamadım işimizden dolayıda yaşamayacagım kesin bu gidişle .başka ülkedeyiz .kaynanayla yakın yaşamak nekadar kötü ola bilirki .belki adam annesinide yakınında istiyodur .hakkı degilmi .neden annemiz yanımızdayken eşimiz istemese kınıyoruz neden annesinin yakınında olmak istemiyoruz .kaynana hep kötü olan tarafmı yep cadı mı .bu tavrımız ne .bizde nezamansa kv olmuycakmıyız :19:

Canım eşim gidip kalmıyo benide sürüklüyo işler çok yoğun 3 gün eve çok geç gelicem yalnız kalma falan filan bensiz bi yere gitmez yani ben evdeyken işten koştura koştura gelir ama istiyoki ailesiyle birlikte çok yakın olalım onlar bebeği sevsin eşim ailesiyle daha çokvakit geçirsin ben evde yalnız kalmıyım falan... 4 meseleside şöyle zaten 40 gün cinsellik yaşanmaz biliyorsundur sonrasındada taşınma konusunda tartıştık ve 2 hafta öyle geçti yani kalan 1 buçuk aylık dönemde çok az yaşadık dedim hiç değil..
Neden istemiyosun demeyin o kadar uzaklıktan sonra hiç bişey olmamış gibi........
artık ukalalık yapma yavaş yavaş yüz vermeye başla istersen :123:

arkadaşlar hepinizin yorumlarını okuyorum .güzel tavsiyeler var aralarında .fakat .yani adam karısının annesini istemedigini düşünüpde karısına kırılmış olamazmı ya .hem konu sahibi arkadaşa soruyorum kaldıgın 40 gün içerisinde k validenle aranda sorun yaşandımı .aranızda tartışma flb oldumu .kendin iyi biliyorsun bunları nekadar haklısın nekadar haksız .hem evlenirken hem erkek hem kdın anneleride unutmamalı .kusur bakma ama lafımı agır bulma senin annenin semtine taşınalım deseydide bölemi davranıcaktın acaba .herşeye kötü yönden bakma belki eşin sana kırılmıştır olamazmı .hek kırılan küsen trip atan kadımı olucak

kayınvaldenin bence tek hatası oğlu eve geldikçe çocuğunun yanında olması konusunda telkinde bulunmaması.
ne yazıkki hepsi erkek doğuyor fakat hepsi KOCA olamıyor...kocalık aynı yatakta yatmak değildir, anlamıyolar saftirikler. babalık ağır geldiği için o sorumluluğu ailesine yıkmaya çalışıyor, gerçi bu bilinçdışı yaptığı bişi. çocuğu devamlı onun kucagına ver. sahiplensin o zaman kendi ailesine bile güvenmez.

:37:

o zaman sende uzak durma canım eşin adım atıyorsa sende cevap ver.ailesinin yanına taşınma konusunda da iyilikle güzelikle konuşup ikna etmeye çalış kavgayla zıtlaşmayla erkekler pek yola gelmez eşinle aranı iyi tut ve tatlılıkla bu sorunu çöz:31:

Back
X