Cocuktan sonra evlilik

Schizophrenia

~
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2011
1.533
395
123
Hanımlar benim cocuga karşı büyük önyargılarım var. Çocuk olunca kendimi unutacağımı eşimle ilişkimizin temelden sarsılıp kopacağını düşünüyorum. Kim varsa çocuklu cocuktan sora kendine hiç vakit ayıramadıgını eşiyle arasının olumsuz yönde çok değiştiğini söylüyor yada ben sahit oluyorum evliliklerin sarsıldıgına.

Bana gelirsek 23 yasındayım eşim 33. 2 yıllık evliyiz. Maddi durumu oturttuktan sonra eminimki çocuk isteyecek eşim. Herkes sorup duruyo zaten. Evlilik öncesi benim uygun gördüğüm zaman olacağı yönünde karar aldık. Ama eşim seneye istediğini ima ediyo. Ben korkularımdan kurtulamıyorum... etrafımdaki yada burdaki örnekleri gördükçede iyice emin oluyorum korkularımdan. Sizin düşünceleriniz neler..

Bu biraz da bebeğinize bağlı etraftan gördüğüm kadarıyla. Bazı bebekler çok problemli oluyo düzgün giden evliliği bozma noktasına getiriyor kimi bebek de çok sakin olur eşler arasındaki bağı güçlendirir evi yuva yapar.
Ya kadın eski çekiciliğini yitiriyo sanki anne olunca. Eşlerde bu düşünceyi destekler nitelikte davranmıyo mu. Cocuk aileyi güçlendiriyo olabilir ama özel hayatı aradaki çekimi olumsuz etkiliyo sanki. Bunun sonuda cogunlukla aldatma oluyo.

Cocuklar hayatinizi degistirir evet. Ilk zamanlar heleki anne kendine zaman ayirmakta zorlanir evet. Kendimden söyleyebilirim: iki cocugum var ve bazen kahve mi sicak icemedigim zamanim oldu. Ve esimle eskisi gibi tek basimiza gezemiyoruz tabi ki de. Bazen is güc derken "sohbet edelim" derken uyuya kaldigimiz oluyor. Ama: Ben esimi evlendigimiz zamandan daha cok seviyorum, cünkü mükemmel bir baba. Bana elinden gelen destegini veriyor. Yarin ölsem cocuklarima adam gibi sahip cikip yetistireceginden zerre süphem yok. Eş olarak da birbirimize daha cok baglandik aslinda. Hamilelikte ve dogumda yanimdaydi.yani cocuklarin evlilige güzellik ve anlam kattigini düsünüyorum. Biz güzel bir aile olduk. Yasiniz da genc. Kendinizi hazir hissetseniz anne olmaniz en dogrusu zaten. Hakkinizda hayirlisi

bence bu durum size bagli. gunumuzde pek cok anne babanin mukemmelliyetci davranislari ve cocugu hayatin merkezine koymalari evliliklerinin sarsil.asina sebep oolabiliyor. evliyim ve bir çocuğum var evet her seyden kiymetli yasam kaynagimiz. ama davranislariniz tutumunuz buna gore olmali. cocuk olduktan sonra ne verirseniz nasil davranirsaniz onu alirsiniz yer ki saglikli olsun. cok buyutulecek bir mesele degil.tam olarak hazir olduğunuzda ve dunyaya geldighinde ah keske erkenden anne olsaydım diyeceksiniz. insan neden cocuktan sonra kendine zaman ayiramasin neden esine zaman ayiramasin ve neden hayatina kaldigi yerden devam etmesin. pimpirikli olmadimca sorun yok bence. siz rahat oldukça zamanla duzene girer her şey. imkansiz ya da buyutukecek bir sey olarak gormedim ben cocuk dogduktan sonra. ama öncesinde tedirginliklerim vardi. dogumdan sonra tamamen degisti. pişman olmadim. ciddi anlamda cocuk ve gelisim psikolojisi okumanizi tavsiye ederim yetistirme tarzi buyuk etken. cocugun duzenini oluşturduktan sonra sizin hayatiniz aynen devam edecek

Ya kadın eski çekiciliğini yitiriyo sanki anne olunca. Eşlerde bu düşünceyi destekler nitelikte davranmıyo mu. Cocuk aileyi güçlendiriyo olabilir ama özel hayatı aradaki çekimi olumsuz etkiliyo sanki.
Bu da var tabi.. kadın anne olduktan sonra özellikle ilk zamanlar eskisi gibi olamaz. Eşiniz de dış görünüşe önem veren biriyse iki kez düşünün derim ama instagramda momslari görüyoruz:KK48: anne olmak bakımlı olmaya engel değil.​

Cogu erkek! Hepsi degil.. zora gelemedikleri icin boyle oluyo.. ha kadinda biraz fazla anac.. sut veriyo filan.. kadinligini unutuyo belki..tek cocukta anlasilmiyo bu benim tecrubemce..

Bu da var tabi.. kadın anne olduktan sonra özellikle ilk zamanlar eskisi gibi olamaz. Eşiniz de dış görünüşe önem veren biriyse iki kez düşünün derim ama instagramda momslari görüyoruz:KK48: anne olmak bakımlı olmaya engel değil.​
Anneler ne kadar bakımlı olurlarsa olsunlar hamileliğin izleri(çatlaklar,sarkmalar) kalıyo

Cocuk demek ömründen en az 10 yili goturmek demek bana göre. Zor yani, gercekten iyi giden evlilikleri bile sallayabiliyor.

Ama bu birazda maddi durumunuz ve sizin karakterinizle de ilgili.
Enerjik, kendine, esine, evine, cocuguna vakit bulabilecek biriyseniz ve cocukta şansiniza sakin olursa o kadar sıkıntı olacagini sanmiyorum sizin adiniza.

Ya da maddi durum iyidir alirsin bir yatili bakici, bakarsin keyfine. Benim gorumcemin yatili bakicisi var. Nereye gitse bakiciyi peşinde gezdiriyor. Kilolari kisa surede verdi, ojesi makyaji eksik olmaz. Cocuk iki mizirdasa bakici koşuyor ihtiyaclarini gideriyor. Gorumceme sevmesi, oynamasi kaliyor bir tek.
.
:)))) iste boyle rahat annelikte vaar. Birde tuvalete, banyoya zor giden, sacini taramayan, surekli bitkin anne olmak var. Bu halde evliligi de zora sokar.
Eşte destek olmali tabi ama ne yalan soyliyeyim ben işten geldigimde bezgin, saç bas daginik cocugu bir an once kucagima atmak isteyen birini aksam gormek istemezdim. Bencillik mi evet ama gercek.

Hanımlar benim cocuga karşı büyük önyargılarım var. Çocuk olunca kendimi unutacağımı eşimle ilişkimizin temelden sarsılıp kopacağını düşünüyorum. Kim varsa çocuklu cocuktan sora kendine hiç vakit ayıramadıgını eşiyle arasının olumsuz yönde çok değiştiğini söylüyor yada ben sahit oluyorum evliliklerin sarsıldıgına.

Bana gelirsek 23 yasındayım eşim 33. 2 yıllık evliyiz. Maddi durumu oturttuktan sonra eminimki çocuk isteyecek eşim. Herkes sorup duruyo zaten. Evlilik öncesi benim uygun gördüğüm zaman olacağı yönünde karar aldık. Ama eşim seneye istediğini ima ediyo. Ben korkularımdan kurtulamıyorum... etrafımdaki yada burdaki örnekleri gördükçede iyice emin oluyorum korkularımdan. Sizin düşünceleriniz neler..
Evlilik bizim ilişkimizi etkilemedi,etkilememesi için önlemler aldım,eşim de yardımı esirgemeyince birbirimizi hiç unutmadık,bence bu biraz ilişkinin dinamiği karşınızdakinin karakteriyle alakalı

Nereden mi? Çevremde görüyo olabilir miyim?
Hepsi mi ole? Oyleyse cevrendekiler ayni tip mi? Sunu diim sana.. ilk iki gebelikte 1 tane bile catlagim olmadi:) son besigim olmasaydi ki iyiki olmus.. 25 te kilo almistim ekliim:) 6 ay icinde eskiben olmustum fizigim ayniydi.. kilolar gitmusti catlagimda yoktu ztn.. axicik spor yapmistim o kdr :) sonuncu brz skntili gecti ama oyle abarti degil asla.. az spor yapsam toparlarim bi cok yerimi:) kilo mu? Gebe kaldigim kilonunda altindayim.

Back
X