Cocuktan sonra herkes mi boyle esiyle?

bizimki de dişten mi nedense ya yarim saatte ya 1 saatte 1 uyaniyor. Hala uykusuzum :KK43: o uyurken uyuyamamak da cok acayip
Insanin uyku gibi temel birseye ihtiyaci varken zaten cinsellikte cinsellik diye tutturulmasi garip geliyor bana. Sevgiliyken duskun olursun cocuksuzken ok.. ama kucuk cocukluysan cinsellik 2.-3. Sirada gelir.

Insanin uyku gibi temel birseye ihtiyaci varken zaten cinsellikte cinsellik diye tutturulmasi garip geliyor bana. Sevgiliyken duskun olursun cocuksuzken ok.. ama kucuk cocukluysan cinsellik 2.-3. Sirada gelir.
aynen oyle... Gercekten istiyorsan o zaman yapilmali.

İşte korktuğum konu Of ya of bizim zaten şu an en büyük tedirginliğimiz çocuk olayı başka problemlerimiz de var uzun uzun anlatmak istemiyorum diğer konularda yazmıştım ama eşlerin birlikteliği de çok önemli.
Biz eşimle bu konuları araştırırız okuruz elimize ne geçerse kitap dergi program. Erkekler çocukları olduktan sonra eşlerine bakış açıları değişiyormuş, eşini sevgilisi sevdiği kadın gibi değil de çocuğunun annesi olarak görüyormuş yaklaşmakta tedirgin oluyormuş. Ben bunları eşime ilk söylediğimde. Bir durgunlaştı, ki cinselliğe çok düşkün birisi. haftada en az 2 defa olur.
Çocuğumuz olduktan sonra ne olacak bilmiyorum. Hadi diyelim hastalık yeni doğum yapmış olmak falan deriz başlarda ama iyileşince de problem yani. Çocuğu uyutursun geçersin içeri 10 dakika sonra ağlamaya başlar bir de Çok afedersiniz böyle durumlarda abdest almadan çocuğu ellemek emzirmek büyük günahmış aynı zamanda baba da elleyemez sevemezmiş. Herkesin inancı kendine tabii ki ama bu durumları falan hep konuştuk. Kısacası zor :KK43:
hangi inanca göre böyle çok merak ettim. cevabınız İslam ise, kolaylık dini olan bir inancın ‘evladım biz babanla hallendik sen bi 5-10 dk ağla ben gusledip sana bakacağım’ dedirteceğine inanmıyorsunuz inşaallah :)
ellerinizi ve memelerinizi yıkayıp emzirebilirsiniz.

Ben anca 4 yaşından sonra düzene oturttum hayatımı, çocuktan sonra malesef herşey sekteye uğruyor.

Hamilelik dogum vs... Resmen esimle aramiz yokk artik. Cocugum iki yasinda su an. Esim bos zamanlarda surekli telden oyun oynar. Cocuguyla ilgilenir benle ilgilenmez. Zaten cocukla ugrasmaktan birbirimize vakit ayiramaz olduk. Esim vardiyali calisiyor. Gunduz evdeyken cocuk bir iki saat uyudumu direk oyun oynuyor telde bende ev isi. Surekli tartstr olduk :KK43: cinsellik bile cok nadirr. Yasimiz 32

Herkes böyle değil tabii ki.
Bir birinize zaman ayırmayı öğrenmeniz gerekiyor.
Evet ilk 2 sene zor geçiyor bebek ile, ancak zamanla birşeyler oturuyor.
Hele ki özellikle çocuk 2 yaşını geçtikten sonra.
Çünkü daha fazla anlamaya başlıyor ve daha rahat kendisini ifade etmeye başlıyor.
Nispeten birşeyler kolaylaşmaya başlıyor.

Çocuktan çocuğa değişir bu muhakkak, ancak genelleme bu şekilde.

Sizin yapmanız gereken, eşiniz ile kendiniz için zaman yaratmak.
Çocuğunuzun düzenli bir uyku saati varsa, gündüz eşiniz vardiyalı olup, akşam eve geldiği zamanlarda onu hoş karşılayabilirsiniz.
İlla cinsellik olmak zorunda olmasa bile, birlikte keyifli vakit geçirip, birşeyler konuşuyor olabilmeniz lazım.
İletişimsizlik erkekleri uzaklaştırıyor malesef, ben bunu anlıyorum buradaki bir çok konudan.
Oturup eşiniz ile güzel bir dille rahatsız olduğunuz konuları paylaşmadığınız sürece, beklentilerinizi anlatmadığınız sürece, kimse müneccim değil sizin aklınızdan geçenleri okuyabilsin.
O yüzden en doğru çözüm doğru iletişimi kurmaktan geçiyor bence.

Herkes öyle değildir ama sizin yaşadığınızı yasayan bir çok insan vardır.
Benim çocuğum yok net bir yorum yapamıyorum ama sadece kendi düşüncelerim bunlar.
Yav çok afedersiniz ben bu ayı herifleri anlayamıyorum.
Bu kadın senin soyunu devam ettirmek için türlü türlü sıkıntılarla gebe kalıyor. 9 ay içinde insan büyütüyor neler çekiyor Allah bilir. Hele o doğum sürecini düşünmek dahi istemiyorum.
Senin çocuğunu dünyaya getirmek için şekli şemaili değişiyor.
Bir zahmet eşine sahip çık ya. Bu kadın kutsaldır. Bu kadar mı zor insan gönlünü hoşnut etmek!!!
Ben kadınların erkeklerin soyunu sürdürmesi için doğuruyorlar kısmına katılmıyorum. Ne eşimin ne kendi soyum hiç ama hiç umrumda değil. Soy dediğin sürse ne olur sürmese ne olur. Yanlış anlamayın fikrinize saygım var ama çoğunluğun böyle düşündüğünü sanmıyorum. Ayrıca çocuk sadece erkeğin değil hem annenin hem babanındır bana kalırsa daha çok annenindir. Taşıyan o büyüten o bakan o yani çocuk ilk önce annenindir sonra babanındır.

Ben kadınların erkeklerin soyunu sürdürmesi için doğuruyorlar kısmına katılmıyorum. Ne eşimin ne kendi soyum hiç ama hiç umrumda değil. Soy dediğin sürse ne olur sürmese ne olur. Yanlış anlamayın fikrinize saygım var ama çoğunluğun böyle düşündüğünü sanmıyorum. Ayrıca çocuk sadece erkeğin değil hem annenin hem babanındır bana kalırsa daha çok annenindir. Taşıyan o büyüten o bakan o yani çocuk ilk önce annenindir sonra babanındır.
Ya tabi bir çok bakış açısı da var. Sadece benim soylediklerimden ibaret değil.
Annelik her şeyden kutsaldır. Ve tabiki dediginiz gibi en emektar anne olduğu için çocuk en çok annenindir.:emir_bebek:

İşte korktuğum konu Of ya of bizim zaten şu an en büyük tedirginliğimiz çocuk olayı başka problemlerimiz de var uzun uzun anlatmak istemiyorum diğer konularda yazmıştım ama eşlerin birlikteliği de çok önemli.
Biz eşimle bu konuları araştırırız okuruz elimize ne geçerse kitap dergi program. Erkekler çocukları olduktan sonra eşlerine bakış açıları değişiyormuş, eşini sevgilisi sevdiği kadın gibi değil de çocuğunun annesi olarak görüyormuş yaklaşmakta tedirgin oluyormuş. Ben bunları eşime ilk söylediğimde. Bir durgunlaştı, ki cinselliğe çok düşkün birisi. haftada en az 2 defa olur.
Çocuğumuz olduktan sonra ne olacak bilmiyorum. Hadi diyelim hastalık yeni doğum yapmış olmak falan deriz başlarda ama iyileşince de problem yani. Çocuğu uyutursun geçersin içeri 10 dakika sonra ağlamaya başlar bir de Çok afedersiniz böyle durumlarda abdest almadan çocuğu ellemek emzirmek büyük günahmış aynı zamanda baba da elleyemez sevemezmiş. Herkesin inancı kendine tabii ki ama bu durumları falan hep konuştuk. Kısacası zor :KK43:
Evet büyük günah.
Adam öldürmek, tecavüz etmek, yetim malı yemek gibi bir şey gusül yokken çocuk emzirmek(!).

Ciddiye alan olursa hiç sorumluluk almam.

hangi inanca göre böyle çok merak ettim. cevabınız İslam ise, kolaylık dini olan bir inancın ‘evladım biz babanla hallendik sen bi 5-10 dk ağla ben gusledip sana bakacağım’ dedirteceğine inanmıyorsunuz inşaallah :)
ellerinizi ve memelerinizi yıkayıp emzirebilirsiniz.

Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim, ve evet ben İslam dini üzerine konuşmuştum sizin cevabınız dan sonra ben de internetten detaylıca araştırdım. Böyle bir durumda kadının çocuğunu emzirmesinde veya ilgilenmesin de bir engel yokmuş, bebeğiyle ilgilendikten sonra abdestini alabilirmiş. açıkçası ben de şimdi rahatladım bugüne kadar yanlış biliyormuşum, ki dinimi doğru ve güzel yaşamaya çalışan, böyle konularda çok hassas birisi olmama rağmen.
Sizin de söylediğiniz gibi gerekli bölgeleri kısa bir yıkama işlemi uygulandıktan sonra çocukla ilgilenmek de bir engel yokmuş, tekrardan teşekkür ediyorum cevabınız için.

peki o arada bebek aglamaktan çatlayacak mi, siz abdest alip onu kucaginiza alana kadar? Biraz bilinclenin bence, once o bebegin sagligi, iyilik durumu ve psikolojisi gelmelidir. Ayrica her konuda ayni seyleri yazmanizdan dolayi, once bir cinsellige doyun kari koca bir hevesinizi alin oturup bunlari dert edeceginize. Sonra cocuk yaparsiniz. Acelesi yok bence.

Yanlış biliyormuşum arkadaşların uyarısı ile doğrusunu araştırdım öğrendim. İyi günler

Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim, ve evet ben İslam dini üzerine konuşmuştum sizin cevabınız dan sonra ben de internetten detaylıca araştırdım. Böyle bir durumda kadının çocuğunu emzirmesinde veya ilgilenmesin de bir engel yokmuş, bebeğiyle ilgilendikten sonra abdestini alabilirmiş. açıkçası ben de şimdi rahatladım bugüne kadar yanlış biliyormuşum, ki dinimi doğru ve güzel yaşamaya çalışan, böyle konularda çok hassas birisi olmama rağmen.
Sizin de söylediğiniz gibi gerekli bölgeleri kısa bir yıkama işlemi uygulandıktan sonra çocukla ilgilenmek de bir engel yokmuş, tekrardan teşekkür ediyorum cevabınız için.
Ben de mesajınıza şaşırtmıştım ama konu hakkında bir bilgim yoktu. Sonuca çok tatlı bağlamışsınız:))

Ben de mesajınıza şaşırtmıştım ama konu hakkında bir bilgim yoktu. Sonuca çok tatlı bağlamışsınız:))

Bütün insanlar her şey doğru biliyor olamazlar herkesin yanlışı vardır Ben de bunu yanlış biliyormuşum işte Şimdi düzelttim. Ama bazı arkadaşlar gerektiğinden fazla tepki göstermişler anlam veremedim. burayı yeni kullanmaya başladım insanları çok tanımıyorum. Doğrusunu bilmediğim bir şey söylediğimde Tamam kibarca uyaranlar olmuş ama, yerin dibine sokanlarda olmuş yani. Millet burada fazla mı agresif çözemedim.

Hatta içimde bir tereddüt vardı düzeltme mesajını uzun yazmayayım sadece doğru bilgi için teşekkür edeyim ona bile tepki gösterenler olur belki diye :sopa:

rica ederim :) ben de gebe kalınca epey araştırmıştım öncesinde ben de bilmiyordum. şu an oğlum ağlayınca gerekli yerleri yıkayıp emziriyorum İslam şefkat dini kolaylık dini minicik yavruyu ağlatmaz incitmez :) neyse dini içerikten banlanabiliriz selamatle..

Çocuktan sonra hayat epey değişiyor. Bebeğim bir yaşını geçti biz yeni yeni kendimize geliyoruz. Eşimle yeni yeni bi oturup film izleyelim diyoruz. Karşındaki erkek bazen seni anlamayabiliyor. Anlaması için sorumluluk yüklemek gerekiyor. Mesela benim eşim hiç öyle kendiliğinden gelip de ver çocuğu sen yat dinlen demedi hep ben söyledim çocuğu al uyumam lazım diye. O da nadiren. Bugün mesela diyor ki bu çocuk hiç durmuyor ve susmuyor sabah 2 saat sen uyudun ya sana ne kadar büyük bir iyilik yaptığımı simdi anladım. Ben de yeterince dinlenemeyince bir yerlerde kopukluk oluyor çocuk doğduğundan beri. Ama biz bunu konuşabiliyoruz en azından durumun ikimiz de farkındayız

Hamilelik dogum vs... Resmen esimle aramiz yokk artik. Cocugum iki yasinda su an. Esim bos zamanlarda surekli telden oyun oynar. Cocuguyla ilgilenir benle ilgilenmez. Zaten cocukla ugrasmaktan birbirimize vakit ayiramaz olduk. Esim vardiyali calisiyor. Gunduz evdeyken cocuk bir iki saat uyudumu direk oyun oynuyor telde bende ev isi. Surekli tartstr olduk :KK43: cinsellik bile cok nadirr. Yasimiz 32
Cocugmz ilk 1bucuk yasina girene kadar oyleydk cocuktan vakit kalmiyodu bebegmde cok huysuzdu.fakat smdi buyudu artk birbrmze zaman ayriyoruz eski duzenimize donduk.size tavsiyem arka arkaya cocuk yapmayin iste ozaman duzelmesi zor oluyo cunku 2 cocuk ikiside kucuk birbrnzi goremezsnz

Back
X