Cogunuz annesiniz.. Zor.

Clyate_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2013
18
0
0
Gaziantep
Ben sadece yazmak istedim..
Zamanimiz oyle kotu ki. Ama hemcinslerimizin safligina, safligindan ziyade saf ayagina yatmalarina delleniyorum. Tabiki genel konusmuyorum.
Ama yani sen lise son siniftasin unide ilk yilin bi erkegin evine gitmemeyi bilmelisin. Ben 17 yasindayim sinfmda kardesim diyen erkeklere mesafeli duruyorum. Cunku erkek o aonucta beni de anasi dogurmadi. Ki ensest diye bi kavram bile varken.. Evlerden iraak..
Bu yil lise bitti seneye uni de de kendimi koruyabilirim umarim, kendimi kaybetmem.
Neyse, yani bu yobazligimdan degil kiz erkek hep bi arada yani erkek gorunce kacin demiyorum. Ama kendilerini bilerek kullandirtan kizlardan İGRENİYORUM.
Ben aslen evlilik oncesi cinsellige karsiyim bide bu yasta sevgilisiyle birlikte olan arkadaslarim var. Ne demek EDEP YAHU.
Ben biri yolda laf atsa kuduruyorum. Tamam seversin asik olursunda bu yasta olmaz o isler..
Hayir iki gun sonra ayrilsaniz zirlayacak beni kullandi atti diye. Biz hareketlerine dikkat et deynce isteyerek yapiyorum karisma oluyor.
Yani ne bileyim birilerinin anlatmasina gerek mi var. Bir KİZ nerde nasil davranmasi gerektigini bilir eskisi gbi kizlari eve tikip dunyadan ellerini eteklerini cektirmiyolar. Hepimizin masallah gozu acik.
Erkek cocugudur sikmayalm diye serbest birakmak da dogru degil.
Cok tanidigm var oyle.
Aman beaa. Kadin olmak zor zanaat..
Ama insan kendini bilmeli bu kadar.
Bigun kizim oldugunda onu nasil yetistiririm nasil korurum hep aklima gelir.
Cogunuz annesiniz ablalarm, Allah yardimciniz olsun..

Tüm sorumluluk yine annelerde çünkü anneler erkek çcocuklarını yetisştirirken kızların biri gelir biri gider diye öğretiyorlar aç oğlum göster oğlum kız arkadaşı oldugunda gurur duyarlar ama kızının sevgilisi olsa ortalığı ayağa kaldirirlar tüm suç yetiştirilme tarzında . İlk önce erkek çocuk yetiştirmeyi öğrenmesi lazım Türk kadınlarının işte o zaman tüm suçu hemcinslerinde bulan zihniyetten kurtuluruz namusun sadece kiz çocuğunda olmadığını toplum olarak öğrenmemiz lazım yoksa erkek egemen toplum olmaya devam ederiz kızlara ise ayıp ört edep demeye devam ederiz.

Dediklerine harfiyen katılıyorum desem yeridir.İnsan Nerede nasıl davranacağını iyi bilmeli.

17 yaşında bu kadar bilinçli olmak güzel, tebrikler..
Allah herkese akıl fikir vermiş, azıcık kullansınlar diyeceğim ama ergenlik hormonları kontrolündeki genç kız ve erkeklerimize laf anlatmak zor malesef...
Kimse pişman olacağı bir şey yaşamasın.

Cok haklisin. Cok cok haklisin.
Ne demisler, bana ne giyecegimi ogretme, ogluna tecavuz etmemeyi ogret.
Erkegi daha kucuk yasta egoist yetistiriyoruz

sen niye bunları düşünüyosun ki bu kadar? kullandırtmak falan ne alaka tamam belli yaşın altında bişeyler banada ters ama bişey yaşandığı zaman kadın niye kullanılmış oluyo ki mal mı eşya mı bu 2.el gibi:S bence sen bunları fazla takmışsın isteyen istediğini yapar ayrıca benimde çok yakın erkek arkadaşlarım var hiçde o gözle bakmadık birbirimize isteyince oluyomuş demek ki.

Ya orasi oyle de akli basinda duranlarin hormonlari calismiyor mu demek gelio onlara karsi icimden :) biraz isi hormonlarimiza yukluyo gbiyiz :) sinirlenirken ani tepki verdigmzde falaan filaaan :)
Bu arada tesekkur ederim :)

Yanlis anladin sen :) ben ozel bi konu uzerinden yola cikarak konustm basta da belirttigm gbi genelleme yapmadm :) bide bi kac sey okudumda etkilendm biraz.

Canım sen niye taktın ki bu kadar, isteyen istediğini yaşar, Allah akıl vermiş irade vermiş, ölçüp tartar eğer sevdiğiyle bişey yaşamak istiyosa yaşar ve sen bunu kınayamazsın. Evlilik öncesi cinsellik yaşayan çok insan var, kimisi dediğin gibi kızların kullanıldığı tip, ama her evlilik öncesi cinsellik yaşayana 'aman bu kız kendini kullandırtıyor' diyemezsin. Sen onların ne yaşadığını,içlerini bilemezsin ki.

Erkek arkadaşın evine gitmek demek illa cinsel bir şeyler yaşamak demek midir? Ailesini ziyaret etmeye gidebilirsin, beraber yemek falan yapabilirsiniz film izleyebilirsiniz ders çalışabilirsiniz, canım lütfen her şeyi cinselliğe indirgemeyelim böyle.

Söylediklerinde çok haklısın fakat bu kadar korumacı yaklaşmamalısın, sen aklını iradeni biliyo musun, tamamdır olay bitmiştir. Zaten geleceğin anneleri-yani biz- çocuklarımızı iyi eğitirsek, her konuda, erkekler hakkında da onlara iyi birer idol,iyi bir eğitmen olursak, hiç böyle endişelenmeye gerek kalmaz. Bunu yaparken de aman kızım kendini kullandırtma vb. şeklinde yaklaşılmamalı olaya, düşünmeden taşınmadan saf duygularla yaşanabilecek şeylerin ileride onun hayatını derinden etkileyeceğini, herkese güvenmemesi gerektiğini uygun bir dille anlatmalıyız.

Ben burda asla genelleme yapmadm. benm 17 yasndaki arkadasim sevgilisyle iliskiye girip her ayrilmalarindada bu kadardi iste isi bitti diyip atar yapiyodu. Bunu kastettim
Evlere gitme konusuna gelince bi konuda okudum burda, kiz erkek arkadasinin evine gtmis o sonra zorla opmus resimlerini cekmis tehtit etmis iliskiye zorlamis falan filan.
Yani niye bu kadar taktin ki diye bisey yok yazarim yazmam kimseyi ilgilendirmez :) ha yorumunuzdur saygi duyarim
ben gidip 25 26 yasindaki bekar insanlarin cinsel hayatina karismiyorum.
Fakat 17sinde bunlar normal degil, ha beni ilgilendirmez ama rahatsiz oldum yazmak istedim.
Tabiki herkes onaylamak zorunda degildir :)

Ben o anin siniriyle gerikafali gibi konustum degil mi :) ayni fikirdyiz ama dedigim gibi bazen cok uc syler yasanabiliyor ne yazikki ben buna uzuluyorum. Ama sunuda bilirim bazen en iyi arkadas erkek olur seni kiskanmaz etmez ama iste herkes bir olmuyor

Evlilik öncesi cinselliğe karşı biri olarak yazdığın ilk mesaja göre yorum yapayım.
Kullandırtmak derken? Cinsellik iki kişilik neden kızı kullanılmış olarak görüyorsun. Görme.
Söylediğin bazı kısımlarda sana hak versem de şunu sormadan edemiyorum seni neden bu kadar geriyor bu konu? Herkesin kendi hayatı. Bu kadar dert etme herkes kendine baksın herkes kendinden sorumludur. Evlilik öncesi cinsellikten çok dedikodu daha kötü bir şey Milletin ne yaptığıyla ilgilendiğimiz kadar kendimiz ile ilgilensek keşke. O onun evine gidiyormuş bu bunla ilişkiye girmiş. Tamam da sanane sonuçlarına katlanacak olan sen değilsin. Emin ol eleştirdiğin insanlar senin kadar dert etmiyor bu konuyu

Canım bazı arkadaşlarımın çok iyi erkek kankaları vardı, benim de vardı, fakat bir süre geçtikten sonra arkadaşlığı aşka dönüştürmeye çalışıyorlar, yani şimdiye kadar öylesine iyi kardeşim diyebileceğim bir erkek arkadaş olmadı, zaten kızlarla erkeklerin bu denli iyi arkadaş olabileceğini düşünmüyorum, yaradılış gereği farklıyız, eğlendiğimiz şeyler ilgi alanları farklı yani..

Yok canım geri kafalı falan değilsin de sen dert yapma kendine, sen bu kadar işin bilincinde olduktan sonra sana zarar veremez kimse, çevrendekilerde bırak kendileri düşünsün, kendi düşen ağlamaz derler.

Son düzenleme:
Yani tabi canm beni ilgilendirmez taktigim da yok sadece o an yazmak istedim o kadaar. Her cinsel iliskide tabikide kullanma olayi var dedim diye bisey yok dikkatli olursaniz daha iyi anlayabilirsiniz demek istedigimi.
Yani ben biseye odaklanip yazdigm icin size saglikli aktaramadim.
Neyse canm ben anlattm rahatladim umarm herkes mutlu olur :)

Bu arada ne yazdgma emun olamayinca tam savunamadim kendimi. Ben zaten kullanilmisliktan bahsetmedim. Gordugum biseyi aktardim. Yani ufak yasta sirf sevgilisi istiyo diye bu islere kalkipta ayrildiklarinda benle isi bitti tabi seklinde tavirlar duydugum icin.
anlatabildim umarim

Canim ben de evlilik oncesi iliskiye karsiyim ama soyle bi durum var, senin yaslarindayken ben de boyle goruyodum ama suan 23 yasindayim gercekten belli bi yasa gelince buna ihtiyac oluyo sanirim. Libidosu yuksek birini anlayamazsin seninki dusuk diye. Ben de anlayamadigim bi sekilde istek duyuyorum ama evlilik oncesi kesinlikle istemiyorum dusunuyorum da buna karsi koymak gercekten cok zor Allah boyle olanlarin yardimcisi olsun boyle de buyuk konusma ne oldugunu anlayamazsin bile. Dua et onlara da uzuluyosan bilmeden anlayamazsin kimse ben onla bunla surteyim dusup kalkiyim diye yapmiyo bunlari.
Ulkemizde cok yanlis bi algi var sadece erkekler istekli olur gibi ama evli ciftlere de bakarsan cok fazla esinde isteksizlik oldugu icin sikayet eden kadin var. Bi kadin da erkek kadar istekli olabiliyo yapisal biraz hormonlarla alakali. Demem o ki kimseyi yargilama 17 yasindayim herseyin farkindayim mesaji veriyosun anliyorum seni haksiz da degilsin, emin ol ayni kafadayiz, ama bu yargilama sekliyle bu uslupla bu yasta biraz manasiz buldum. Bizim yapmamiz gereken kendimizi korumak ne yapmamiz gerektigini biliyoruz, degil zina yapmak, ZİNAYA YAKLASMAK BİLE gunah, tehlikeye kapi acmamaliyiz. yapmamiz gereken iman ediyosak kendimizi bu sekilde korumak. Ama bu sekilde yasamayan birine de burda boyle yazarak kabul ettiremezsin.
Ne guzel yazmissin insallah ilerde de boyle kendini koruyabilirsin ama hormonlarin bi sasarsa ozaman nekadar zor oldugunu anlayabilirsin ancak:)

Son düzenleme:
bu yazıyı yazmanızdaki amacı anlamadım ben. kim kiminle isterse yatar da gezer de evine de gider. bu, bunu yapanların sorunu. dert olcaksa onların derdi. size neden dert oldu onu anlamakta zorlanıyorum.

Kiz 40 kere aciklamis neden yazdigini.Hem neden yazdigina akil sir erdiremeyenler neden yorum yaziyolar onar niye alakadar oluyolar,derim..

Canim sen yasin geregi de,cevren geregi de bunlari dusunup paylasacaksin,en dogrusunu yapiyorsn.Arkadaslarinin yaptiklari kesinlikle dogru degil,degisen dunyanin degisen anlayislari
Ama sen kalbini tekrar tekrar gozden gecir.yapilanin yanlis oldugunu bilirken yapani sakin kinama..

tesekkur ederim evet ben anlatamadm yada onlar anlamadi
hasa asla kimseyi kinamak istemedim ama yazdigimi okuyunca tekrar farkettmde oyle bi mesaj cikabiliyo cidden.
Dedigm gbi bi kac seye sinirlenip yazdim oyle
Allah kimseyi konustugu lafa boynu bukuk baktirmasin diyip bitirelim bugunu:)

Hayatın bana öğrettiği şey,kınama bilemzsin,aynı günde öğrenirsin

Oğluma namusun bacak arasında değil kafada olduğunu öğreteceğim.yatmayıp da yalayıp yutanları bilirim tek adamla yatıp kimseyle olamayanları. Geri kalanlar için sözüm yok zaten. Kendi yaşantısı kendi düşüncesi herkesin. Bu ara bir cinsellik furyasıdır gidiyor.ne küçük yaşlara inmiş yahu özenti de olabilir tabii demekki yaşayarak öğrenecek insan çoğu şeyi artık.

Akıma da takılmıyor değil bu erkekler artık çok kolay bulabildiği için değişiklik olsun diye mi gayleşiyor ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…