cok acik giyinen kadin gordummu hemen esime bakiyorum bakiyomu diye

Dogru. Gerçekten.herkes farkli.baziları saçinin bir telini bile yspancilara göstermezken.bazilari neredeyse görsünlr diyye çıplak dolaşiyor:ssz:

Evet kimileri var Helal daire keyfe kafidir deyip güzelliklerini evde eşine sunuyor, kimileri var eşine gösterecek bir sürprizi kalmamış :44: Neyse kızlar ben yatıyorum Kendinize iyi bakın Allaha emanet olun :54:

Kadınların açık giyiniyor olması kendilerini teşhir ettikleri anlamına gelmez... Herkesin kendi tercihiridir, benim etrafımda da çok var ki ben bu duruma takılmıyorum bile ... Benimde kocam var ama kontrol etmiyorum hiç bakıyormu diye ? Birincisi kendime .. İkincisi kocama güvendiğim için aklıma bile gelmiyor... Ne erkekler görüyorum kapalı giyinenlere de iç geçirerek bakıyorlar dışarda ... Olay giyim değil zihniyettir .... bukadar basittir aslında ...:45:

Elbette herkesin sokakta gorup suna bak nasil giyinmis, yakismamis diye dusundugu insanlar oluyordur. Acik ya da kapali farketmez. Iyi ya da kotu dikkat cekene bakilir. Ben de bakarim, erkek de olsa kadin da olsa dikkat cekene doner bakarim yani.

Benim icin esas anormal durum birinin neye bakacagini kisitlayip yere bakmak zorunda birakmaktir kusura bakmayin da. "Ben benimkini ne guzel idare ediyorum, yanimdayken yere bakiyor" diye ovunmek komik geliyor bana. Her gordugu dikkat ceken insana farkli gozle bakacagini dusunuyorsaniz guven sorununuz var demek ki. Bu da sokaktaki acik kadinin sorunu degil kusura bakmayin da.

Ilk sayfadaydi galiba bir arkadasimiz bunu dert etmedigini hatta kendisinin esine "suna bak, nasil acik giyinmis" diye gosterdigini soylemis. Iste boyle bazi seyleri asmis, iliskisini oturtmus insanlari takdir ediyor, ornek alinasi oldugunu dusunuyorum.

aynen bende çok bakarım.. eşimin bakıp bakmadığına..:9:
ha bide bazen eşimle yan yana yürürken yada oturuken bi yerde birileri bakar eşime ki öyle kadınları kızları hiç anlamıyorum...:41:
boğazlarını sıkasım geliyo... mesela yolds yürüyoruz bildiğin 5 metre öteden kız gözünü dikiyo kocama yanımızdan geçerken daha bakmaya devam ediyo..:27:
ben dde inadına gözünün içine terş ters bakarım anlasında ayırsın gözünü kocamdan diye:47:

genelde hepsi bakar...
kısa giyinende fazla açık giyineninde kendi tercihleri...
hemen yaftalamak teşhirci ilan etmek hoş değil...
herkes ama herkes kendinden sorumlu..
o istediği yerini açar kendi tercihi, bi erkekte buna bakar veya bakmaz yine kendi tercihi...

Biz kapalilar, aciklar diye ne de guzel ayrimlastirmissiniz insanlari, sizi bizi..

Cok acik giyinenlerin neden oyle giyindigini biliyoruz da cok kapali giyinenler? Hadi basortusunu, uzun kollunuzu eteginizi anliyorum, saygi da duyuyorum da simsiyah burundugunuz sey ne? Sevap puaniniz mi artiyo? Hele ki bu sicaklarda hic mi sorgulamiyorsunuz bu durumu? Acikcasi cok aciklar nasil goz kirliligi yaratiyorsa, cok kapalilarda yaratiyor..

Burada gunlerdir benzer konularda surekli benzer muhabbetler donuyo. Gercekten cok rahatsiz edici. Kapaliysaniz inanciniz icin, ortaliga yaymaniza gerek yok.

Çok çok üzüldüm bu yorumları okuyunca. Çarşaflılara "kara böcek" diyenlerle kapalı insanlara "sıkmabaş" diyenlerle yıllarca tartışmış mücadele etmiş bir olarak sizin de "et yığını" tabirini kullanmanız çok itici geldi bana. Sanırım ben inançlı insanlardan biraz daha iyi kalpli olmalarını bekliyorum. Böyle çirkin kelimeler kullanmadan iki kere düşünürler diye beklerim ama insanoğlu kapalı ya da açık, inançli ya da değil aynı demek ki.

Diğer konuya gelirsek. Nefsini tam anlamıyla köreltip kendini Allah'a bir teslimiyetle bağlamamışsa( ki böyleleri çooook çok az) her erkek büyürken bir radar sistemi geliştiriyor. Bir ortama girdiklerinde 2 snde orda kim var bakılacak kız var mı anlıyor. Bir video vardı ralli yarışçısı kaza yapıyor, nedeni anlaşılmıyor. yavaş çekimde gösterilince bir çift meme görüyoruz. Video erkek görür ismiyle dolanıyordu bir zamanlar ve benim namazında niyazında arkadaşlarım bile evet görürüz demişlerdi.
Why did he crash? - YouTube

Neyse Allah herkesin kalbine göre versin ne diyim.

genelde hepsi bakar...
kısa giyinende fazla açık giyineninde kendi tercihleri...
hemen yaftalamak teşhirci ilan etmek hoş değil...
herkes ama herkes kendinden sorumlu..
o istediği yerini açar kendi tercihi, bi erkekte buna bakar veya bakmaz yine kendi tercihi...

Tesetturlu degilim ama bir cok kisiye gore oldukca kapaliyim. Acik giyimli kisileri teshircilikle suclamak benim inanc degerlerime gore vebal almak,suizanda bulunmakdir.lutfen eslerimizi sakinacagiz diye kalp kirici olmayalim.bakacak Adam bakar ve ruhumuz duymaz. Ese de sokaktaki insana da saygi duyalim.kendimiz gibi.
Not: teshircilik bir hastaliktir,giyim tarzi degil.

açık giyinene teşhirci denilmesi çirkin olmuş..neden teşhirci olsunlar? herkesin bir giyim tarzı var? milletin kocası bakacak diye düşünmezler sanırım.herkes gözüne sahip çıksın,sokaklar tarz tarz insan dolu.

ciddi söylüyorum,kocam açık giyinen kadınlara baksa bu kadınlar niye böyle açık giyiniyo teşhirci mi gibi saçma bi suçlamaya girmek yerine onun iki gözünü oymayı tercih ederim :ssz:

yani eşime kızarım elin kadınlarına değil..

kılolu 100 kılo olup mını etek ve askılı gıyenler abes durabılır,ama ıncecık cıtı pıtı bır kısının gıydıgı bluzlar etekelr et yıgını gıbı durmuyor
ben askısızda askılıda kısada uzunda gıyerım kendıme neyı yakıstırdıysam o gun sorun yoktur benım ıcın
bırılerı bakıyorsa o benım sorunum degıl dıye dusunurum

Son düzenleme:
Açık veya kapalı,bir insanın bir insana gözünü dikip bakması görgüsüzlüktür.
Halkımız maalesef bakmayı-seyretmeyi seven bir kesime sahip.
Sahilde banklar olur,denize bakacaklarına,gelen geçene bakarlar.
Eşlerinizin önlerine bakması gerekmez.Yürüdükleri yöne baksınlar yeter.

Ben biraz da algıyla alakalı olduğunu düşünüyorum.
Çok kapalı ortamdan gelen birisi kısa kol bile açıkken...
Tatil yörelerinde kısa kollu tişört kapalı bile sayılabilir,kimse bakmaz.
Erkek ortamında çalışan,eşi kapalı,ailesi kapalı,semti kapalı olan bir adamın açık ortama girince aklı şaşabilir.

Açıklık? Neye göre, kime göre? Antalya'da ortalık Rus kadınlarından geçilmiyor, Allah bu ırk'a çok özel davranmış ki hepsi maşallah pek güzeller. Giyimleri kuşamlarıda son derece bana göre güzel bazı zihniyetlere göre de açık saçık, teşhirci! Bırakın ruslardan geçtim burada bir çok kadın böyle rahat sonuçta turistik bir güney şehri. Bu giyim şeklinin açıklığını ve sınırlarını kafanız mı belirliyor yoksa bir yerde kuralları varda bizim mi haberimiz yok? Bir kadın güzel giyinmeyi sadece kendisini birilerine göstermek için mi sever? Kendisini daha iyi hissettiği için olamaz mı? Nedendir bu ötekileştirme çabası? Bir insan nasıl kendi tarzını oraya koyuyorsa kısa etek giyenlerinde bir tarzı olamaz mı? Erkek çocukları yetiştirirken siz böyle düşünerek onlarında zihniyetlerine daha ufak yaştan yerleştirmiyor musunuz bu bakış açısını? Kimin ne giydiği, nasıl giyineceğini eleştirmek kimseye düşmez, herkesin kendi tercihidir. İster kapatır başını, ister açar k...nı :)

vallahi yeri gelio güzel hatun gördüm mü ben bile bakıorum :9:
ama eşimi bakarken hiç yakalamadım bazen ben bakarken o beni yakalıo yedin bitirdin kızı yeter artık dio:52:

Biz kapalilar, aciklar diye ne de guzel ayrimlastirmissiniz insanlari, sizi bizi..

Cok acik giyinenlerin neden oyle giyindigini biliyoruz da cok kapali giyinenler? Hadi basortusunu, uzun kollunuzu eteginizi anliyorum, saygi da duyuyorum da simsiyah burundugunuz sey ne? Sevap puaniniz mi artiyo? Hele ki bu sicaklarda hic mi sorgulamiyorsunuz bu durumu? Acikcasi cok aciklar nasil goz kirliligi yaratiyorsa, cok kapalilarda yaratiyor..

Burada gunlerdir benzer konularda surekli benzer muhabbetler donuyo. Gercekten cok rahatsiz edici. Kapaliysaniz inanciniz icin, ortaliga yaymaniza gerek yok.

Hayretle ve şaşkınlıkla okudum sizi!!!kadının vücut hatlarının belli olması haramdır günahtır...bende açık bi bayanım ama bu böyle.

ben tesettürlüyüm..
kimsenin giyimine kuşamına karışmam..herkes kendinden sorumludur..bana karışılmasını da istemem...
bi gün kızılayın ortasında yürürken, kadının biri yaklaştı yanıma...
45, 50 yaşlarında, kısacık şort giymiş, üzerinde de askılı göğüsleri falan hep ortada... ( pörsümüş göğüslerini niye açmış orasını da anlamadım :))
dudurdu beni dedi ki"bunu niye takıyosun ki bu sıcakta, hayır yani takmasan nolur :53: " başörtümü kastediyor.. bi de sinirli sinirli söylüyor....
bende kadına şöyle bi baktım "teyze sende gelmişsin 50 yaşına, peki sen o kocaman k.çını ve yaşlılıktan dolayı deforme olmuş göğüslerini açmasan nolur.. hayır yani göz zevkimizi bozuyosun" dedim
kimseye karışmam normalde, banane....
ama dibime kadar gelip, giyimim hakkında laf söyleyebilme cesaretini gösterene de lafımı hiç esirgemem...

Açıklık? Neye göre, kime göre? Antalya'da ortalık Rus kadınlarından geçilmiyor, Allah bu ırk'a çok özel davranmış ki hepsi maşallah pek güzeller. Giyimleri kuşamlarıda son derece bana göre güzel bazı zihniyetlere göre de açık saçık, teşhirci! Bırakın ruslardan geçtim burada bir çok kadın böyle rahat sonuçta turistik bir güney şehri. Bu giyim şeklinin açıklığını ve sınırlarını kafanız mı belirliyor yoksa bir yerde kuralları varda bizim mi haberimiz yok? Bir kadın güzel giyinmeyi sadece kendisini birilerine göstermek için mi sever? Kendisini daha iyi hissettiği için olamaz mı? Nedendir bu ötekileştirme çabası? Bir insan nasıl kendi tarzını oraya koyuyorsa kısa etek giyenlerinde bir tarzı olamaz mı? Erkek çocukları yetiştirirken siz böyle düşünerek onlarında zihniyetlerine daha ufak yaştan yerleştirmiyor musunuz bu bakış açısını? Kimin ne giydiği, nasıl giyineceğini eleştirmek kimseye düşmez, herkesin kendi tercihidir. İster kapatır başını, ister açar k...nı :)

Cok guzel bir noktaya deginmissiniz. Sozum meclisten disari da dediginiz gibi dusunen zihniyetlerin yetistirdigi erkek cocuklar yuzunden ortalik sapik, abaza kayniyor. Neden? Cunku o cocuga oyle soylenmis, su kadar acik kadin teshircidir, araniyordur diye.
-------
Bence herkes herkesi rahat biraksa, gorusunu de kendine saklasa ne iyi olurdu.
Ben kendimden ornek vermem gerekirse kimsenin kocasi bakacak diye ozgur giyimimden odun veremem. Cok da umrumdaydi senin kocanin bakmasi. Kim bakarsa baksin, ha kocan yiyecek gibi bakiyorsa da sizin(kadini suclayanin) sorununuz. :ssz:

Aslında ucuz olan ne biliyor musun ? Beş kuruş vermeden savurduğunuz ön yargılarınız ..(!)

ben tesettürlüyüm..
kimsenin giyimine kuşamına karışmam..herkes kendinden sorumludur..bana karışılmasını da istemem...
bi gün kızılayın ortasında yürürken, kadının biri yaklaştı yanıma...
45, 50 yaşlarında, kısacık şort giymiş, üzerinde de askılı göğüsleri falan hep ortada... ( pörsümüş göğüslerini niye açmış orasını da anlamadım :))
dudurdu beni dedi ki"bunu niye takıyosun ki bu sıcakta, hayır yani takmasan nolur :53: " başörtümü kastediyor.. bi de sinirli sinirli söylüyor....
bende kadına şöyle bi baktım "teyze sende gelmişsin 50 yaşına, peki sen o kocaman k.çını ve yaşlılıktan dolayı deforme olmuş göğüslerini açmasan nolur.. hayır yani göz zevkimizi bozuyosun" dedim
kimseye karışmam normalde, banane....
ama dibime kadar gelip, giyimim hakkında laf söyleyebilme cesaretini gösterene de lafımı hiç esirgemem...

hani konunun başında açık giyinenleri teşhirclikle suçlayan zihniyet var ya senin yaşadığın da bunun tam tersi işte..bu iki zihniyetinde birbirinden farkı yok,ikisi de kötü ikis de uzak durulması gereken şeyler.

nasıl senin başındaki örtüden,kıyafetinden o kadına ne ise buna karışıp hesap soramazsa sen de ondan pörsümüş göğüslerini açmasının hesabını soramazsın.gerçi bu konuda o kadın tamamen hatalı elle tutulur yanı yok.

ben de açık giyinmem kapalı değilm ama şort,kısa etek,askılı falan giymedim hiç..hayat tarzıma uygun bulmuyorum yoksa başka nedenden değil.ama ne açıklara ne kapalılara da tek laf etmem.

Konu ne olursa olsun suçu kadınlara atmaktan bıkmadınız mı
Yahu siz de kadın değil misiniz nedir bu düşmanlık
İsteyen istediğini giysin, basit veya değil bu kendisini ilgilendirir
Ayrıca kapalı olanlara bakmıyolar mı sanki
Hanzo çok maalesef giyimine dikkat etsen de etmesen de bakıyorlar

Hırsızın hiç mi suçu yok yani
Ayrıca kocişkolarınızın gözünü bağlayın en iyisi
Yoksa kimse sizin kocanız baktı diye giyimini değiştirmez

Back
X