Bu kadınlara konulan dayatılan sınırlamalardan hoşlanmıyorum. Artık öyle bir zamana geldik ki hamile kadınların sokakta dolaşması ayıp diyecek kadar basit zihniyette insanlarla birlikte yaşar olduk. Çook eskilerde kimsenin kılığına kıyafetine karışılmazdı, sokaklarda çocuklarımız rahatlıkla oynarlardı, kız çocuklarımızı okula gönderirken hele de yatılı okula gönderirken endişelenmezdi annelerimiz, gece sinemaya giderdi rahatlıkla komşu kızları toplanıp... 
Şimdi; gece kadın sokağa çıkarsa tü kaka, etek kısa ise teşhirci, hamile ise terbiyesiz oldu.. 
Ben nasıl kimsenin tesettürüne, etek boyuna, şapkasına bakmıyorsam, kimse de sırf kadın olduğu için sınıflandırılamaz. Eğitimin bile yerle bir edildiği bir dönemde, cemaatlerle yönetilen bir toplum haline dönüştürülüyoruz. 4+4+4 adı altında kılıfına uydurulan bir modelle çocuklarımızı bu çirkin oyunlara alet edenlere ses çıkartamıyoruz, koyun gibi güdülecek bir toplum üretmek için üçer beşer çocuk hikayeleri ile uyutuluyoruz. Bütün bunları düşünmeden yok kocam yoldaki etekli kadına baktı masallarını buraya yazıyoruz.... Bakmasın arkadaşım o zaman, ben birileri bakacak diye kendimden neden ödün vereceğim... Düzgün eğitin çocuklarınızı, kadınlara saygı duymayı, onlarında birer birey olduklarını, toplumda yerleri olduğunu, hakları olduğunu öğretin. Kadının tek gayesinin kocası, çocukları olmadığını hayat gayesinde olduklarını öğretin ki yetiştirdiğimiz yeni nesil en azından yolda bir mini etekli kadın gördüğünde öküz gibi bakmak yerine aklına farklı düşünceler gelsin, bel altına değil yüzüne bakmayı öğrensin!