• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cok acik giyinen kadin gordummu hemen esime bakiyorum bakiyomu diye

"bilimsel bir gerçek:
erkekler görerek etkilenir, kadınlar dokunarak."

ve o zaman erkekleri çok açık giyinerek rahatsız etmeye hiçbir kadının hakkı yok bence, ister iyi niyetle giyinsin bu kadın isterse kötü niyetle giyinsin, isterse kendi için giyinsin isterse başkası için giyinsin, hepsi aynı kapıya çıkıyo, erkeği rahatsız ediyo beyinsel bilimsel olarak bu, bunun önüne hiç bişey geçemez....

nasıl bi erkek gelip bi kadına dokunamazsa kafasına göre ne niyetle olursa olsun, aynen kadında çok açık giyinip bi erkeği ne niyetle olursa olsun rahatsız edemez bu şekilde.....

ben şahsen bu konuda çok rahatsız oluyorum evli bi bayan olarak, açıkçası ben haya ediyorum çok açık giyinen bayanları gördüğümde, hem eşimi hemde beni rahatsız etmiş oluyo aslında........
bi ortamda çok açık giyinmiş bi bayan olacak bi erkekte bakmicak öylemi??? ben inanmıyorum, birinde bakmasa birinde bakar, bu bilimsel beyinseldir önüne geçilemez........
saygı olmalı herkeste.......

bilmem kendimi anlatabildimmi.

Bu gerçekten bilimsel bir gercek olsa bile bu sizin yorumlama şekliniz kusura bakmasın kimse kendini erkeklere göre ayarlayacak değil... Rahatsız etmekmi siz gerçekten evlimisiniz hangi erkek dekolte gorupte rahatsız oluyor acaba merak ettim...

"bilimsel bir gerçek:

ve o zaman erkekleri çok açık giyinerek rahatsız etmeye hiçbir kadının hakkı yok bence, ister iyi niyetle giyinsin bu kadın isterse kötü niyetle giyinsin, isterse kendi için giyinsin isterse başkası için giyinsin, hepsi aynı kapıya çıkıyo, erkeği rahatsız ediyo beyinsel bilimsel olarak bu, bunun önüne hiç bişey geçemez....

nasıl bi erkek gelip bi kadına dokunamazsa kafasına göre ne niyetle olursa olsun, aynen kadında çok açık giyinip bi erkeği ne niyetle olursa olsun rahatsız edemez bu şekilde.....

ben şahsen bu konuda çok rahatsız oluyorum evli bi bayan olarak, açıkçası ben haya ediyorum çok açık giyinen bayanları gördüğümde, hem eşimi hemde beni rahatsız etmiş oluyo aslında........
bi ortamda çok açık giyinmiş bi bayan olacak bi erkekte bakmicak öylemi??? ben inanmıyorum, birinde bakmasa birinde bakar, bu bilimsel beyinseldir önüne geçilemez........

ben bu yoruma yaklaşıma açıklamaya, artık siz her neye dayanarak yazdıysanız ona.....sadece gülerim!
bilmem anlatabildimmi.

Genelde bakmiyor ama ben de takinti oldu galiba.. bakacakmi diye donup bekliyorum. Oda yazik garibim korkusundan gozu yerde yuruyor....Niye kadinlar cok acik giyinir ki. Yoldaki herkesin onlara bakmasi tatmin mi ediyo onlari.nerdeyse poposu gorulecek kadar kisa etek gogus dekoltesi. Teshircilik degil mi bu. Cok basitlesyirmiuormu onlari. Bu arada ben de acik giyerim ama kendimi basitletirecek kadar degil. Dozunda.

aynen ya çok sinir bozucu eşimin gözünün içine bakıyorum hiç bişeyden haberi yok :) boğasım geliyo öyle kızları allah ıslah etsin

Bu gerçekten bilimsel bir gercek olsa bile bu sizin yorumlama şekliniz kusura bakmasın kimse kendini erkeklere göre ayarlayacak değil... Rahatsız etmekmi siz gerçekten evlimisiniz hangi erkek dekolte gorupte rahatsız oluyor acaba merak ettim...
Ne bilimsel gerçeği bir şehir efsanesini bilimsel gerçek kabul ederek kendini feci inandırmış:52:

"bilimsel bir gerçek:

tebrik ediyorum canım helal olsun allah razı olsun ;) :16:

Kadın kocası bana bakıyor diye beni dövecek sanki,öyle bakıyor.
Bakana engel olamayız ama beni giyimimden dolayı kimse rahatsız etmemeli ben de kimseyi edemem.
Biraz özgüven biraz saygıyla bu konu çözülebilir.

Dinimizin emrettiği doğru bunu inkar edemeyiz ama türbanlılar cehenneme gitmeyecek diye bir şey de yok.
Bunu kapalı giyindiği için kendini hafız zanneden bayanlarımız daha iyi biliyordur.

Peki neden karşısınız?
Birinin mini etek giymesi hangi noktada sizi ilgilendiriyor ?
Kişisel hak ve özgürlüklerinize bir kısıtlamamı getiriyor, yoksa maddi kaybınız mı oluyor?

kocişleri parkiş
çok sevgili masum zavallı gariban kocişleri
hep bu açık giyinen et yığınları kadınlar yüzünden gözleri kayıyor adamceğizlerin
yoksa içlerinde hiç art niyet yok
kadınlar giyinmese adamlar bakmayacak
bakmayacak da napacak işte ben onu çok merak ediyorum

Bilimsel gerçekler, kontrol ve deney grupları oluşturularak tekrarlanabilir, ölçülebilir ve gözlemlenebilir sonuçlar elde edilen deneyler yapılmasıyla ortaya çıkar. Kendi fikirlerinizi, çevrenizdeki üç beş kişiye onaylatıp "bilimsel gerçek" diye ortaya atmayın. Allah'ın adını da, bilimin adını da çıkarlarınız için boş yere ağzınıza almayın.

Not: Konunun geneliyle ilgili bilinçli olarak yorum yapmıyorum. Zira, kime göre açık, neye göre açık, orası göreceli. "Çok açık" nedir, hangi açıklık azdır, hangisi çoktur, bunlar bana çok mantıklı derecelendirmeler olarak gelmediğinden üzerine kafa yormayı da gereksiz buluyorum.

Son düzenleme:
alın size ayetlere dayalı dinimizce tartışmanın cevabı..

Soru: Günümüzde birçok bayanın çok açık giyindiğini görüyoruz. Hatta bunu abartanlar, daracık giysiler, mini etekler vs. giyenler var. Bir erkek olarak bunlara ister istemez gözümüz kayıyor. Fakat bakan kadar tahrik edenin de rolü yok mudur bunda?
Cevap:
Allah Teâlâ Nur suresinin 30. ayetinde erkeklere harama bakmamalarını, 31. ayette de kadınlara harama bakmamalarını ve süslerini kendilerine yabancı olan erkeklerden gizlemelerini emretmiştir.

“(Resulüm!) Mümin erkeklere söyle; bakışlarını kıssınlar, edep yerlerini korusunlar. Onlar için temiz olan budur. Allah, onların ne yaptıklarından haberdardır.”

“Mümin kadınlara da söyle; bakışlarını kıssınlar ve edep yerlerini korusunlar…” (Nur, 24/30-31)

Açık saçık giyinen kadın, Allah’ın bu emrini tutmadığı için günah işlemiş olur. Bu şekilde giyinen kadınlara bakan erkekler de Allah’ın harama bakma yasağını çiğnemiş olur. Yani her ikisi de günahkârdır. Burada erkeklerin kadınları veya kadınların erkekleri suçlaması gerekmez. Her bir birey kendi sorumluluğun bilinciyle hareket ederse herhangi bir sorun çıkmaz. Bazı kadınların açık saçık giyiniyor olması erkeklere, onlara bakma hakkı vermez. Peygamberimizden nakledilen şu hadisi de unutmamak gerekir:

“Gözün zinası bakmaktır.” (Buhârî, İsti’zan, 12)

benden söylemesi. herkes bildiğini uygulasın nasıl istiyosa ;)

Son düzenleme:
kimisi neden kapalı giyiniyorsa diğer kimisi de o yüzden açık giyiniyor olmalı. ya da kimisi neden spor giyiniyorsa diğeri şatafatlı şeyler seviyor olmalı. bunların tahrik olmak, teşhirci olmak gibi sebeplere dayandığını pek zannetmiyorum. kıskançlıktan bazen hemcinslere bu kadar yüklenilmesinden daha büyük bir sorun değil. kimsenin kocası için kimse bir karış daha uzun ya da kısa giyinmiyor. herkese müdahele edemeyiz hayatta. farklılıkları karalamak yerine olduğu gibi kabul edip kendi eksiklerimizi ya da sıkıntılarımızı hedef alıp onlarla ilgilenmeliyiz.

açık giyinmek günah, ayıp, saygısızlıkda bakmayın sokakta o günah ayıba saygısıza sizde!
ha bu arada insanların kişisel seçim haklarını yaşam tarzlarını eleştirmek kınamak yargılamak çok sevaptır devam edin....

ve başkalarının kıyafetine saygı duymayıp birde kıyafeti saygıya çağırmak:) nasıl oluyor o iş? uzunsa saygılı kısaysa saygısızmı?

ne günlere kaldık..

Hakikaten bunları okuyunca Mevalna'ya kızıyorum " sen kim oluyorsun be adam maneviyata "gel ne olursan ol gel" diyosun :) insan bi dip not düşer "gel ama kapan gel beyinsel olarak etkileniyorum şahsen kanıtlandı bu görerek etkileniyorum bak gelme sen!!" Yarabbi daha neler okuyacağız

az daha açık seçik gidiyordum ben de oraya. bu bilimsel gerçeği öğrendiğim iyi oldu üstüme bir hırka alayım. durup dururken erkeklerimizi günaha sokmayayım. onlara psikolojik taciz uygulamayayım. ama dokununca da biz etkileniyormuşuz hay allah o zaman ben çelik zırh giyeyim. yanlışlıkla birine dokunursam hissetmem günaha da girmem.

Bilemicem canım gerçekmidir yalanmıdır ama bilimsel gerçeğe bu kadar gerici bir yorum yapıldığını görmedim.Saolsun cok güldüm gece gece :9:

Hatta beyinsel falan demiş ya bak bunun tam tersi de var adamlar araştırmış KANITLI :)yani kadınlarda erkek beyni erkeklerde kadın beyni fonksiyonları olabiliyor bu durumda kadına bakan erkek aslında erkek beyniyle mi kadın beyniyle mi bakıyor ona kızan kadın da erkek beyniyle mi kızıyır neler oluyooor
:37::52:
KADIN BEYNİ EMPATİK, ERKEK BEYNİ SİSTEMATİK DÜŞÜNÜYOR! - KİGEM

rica ederim canım:)
burada yalnız değilmişim buna çok sevindim:):16::16:

hemde açıklamasıyla yanındayım canım apaçık yazdım açıklamayı.biz müslüman bi ülkede yaşıyoruz ve dinimizin gereklerini söylüyoruz uyarıyoruz seçim onların :)

Gecer Dediklerimi Gecirdim

Duyduğum, dokunduğum, gördüğüm, tattığım, kokladığım için var bu dünya..Farkında olduğum için.. Kendim yazdım, kendim oynadım en başından beri..
O yüzden ki bir dünya yarattım, roller verdim sahnedekilere..
Sevdim; sevgilim, paylaştım; dostum dedim..
En derinimde hissettim; annem, kızdım da kıyamadım; babam dedim..
Geçer dediklerimi geçirdim..
Biter dediklerimi bitirdim..
Nefret ettiklerimi sildim, geçtim..
Gün oldu; silkindim, yeter dedim..
Geride bıraktıklarım hesap sormaya kalkmasın o yüzden bana..
Farkında olduğum için var oldunuz, vazgeçtiğim için bugün yoksunuz..
Bu nasıl bir cüret ki; bir başka hayata müdahil olma, umarsızca sorgulama, pervasızca yargılama hakkını bulur insan kendinde..
Haddinizi aşmayın ey faniler..
Ben yok olmayı kabullenirken, kar taneleri mütemadiyen ayak izlerimi kapatmaktayken, güneş bile her gün batarken, sizdeki ne arsızlıktır; silinmeyi dahi kabul edemiyorsunuz bir başka faninin zihninden.. Mezarlıklar, kendini vazgeçilmez sananlarla doluyken, yerin üstündeki bu şatafat da neyin nesi oluyor acep?
Uğraştırmayın da dağılın hadi..
Dağılın ve gidin, ama bilin..
Kör cehalet çirkefleştirir insanları!
Suskunluğum asaletimdendir...
Her lafa verecek bir cevabım var...
Lakin bir lafa bakarım lafmı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye...

Hz Mevlana

Bencede erkekler gorerek etkilenir.bilimselini bilemem. Ama bunu herkes bilir ya. Ic camasiri sektoru bu yuzden var. Reklamlarda genelde cekici kadinlarin kullanilmasida alim gucu erkekte oldugu icinmis. Yine filimlerde hep kadinin seksiligi kullanilir. Bariz olan seyler icin ispata gerek yok. Yemek yemezsek oluruz gibi kesin yani bu bilime gerek yok bunun bilmek icin

alın size ayetlere dayalı dinimizce tartışmanın cevabı..

Soru: Günümüzde birçok bayanın çok açık giyindiğini görüyoruz. Hatta bunu abartanlar, daracık giysiler, mini etekler vs. giyenler var. Bir erkek olarak bunlara ister istemez gözümüz kayıyor. Fakat bakan kadar tahrik edenin de rolü yok mudur bunda?
Cevap:
Allah Teâlâ Nur suresinin 30. ayetinde erkeklere harama bakmamalarını, 31. ayette de kadınlara harama bakmamalarını ve süslerini kendilerine yabancı olan erkeklerden gizlemelerini emretmiştir.

“(Resulüm!) Mümin erkeklere söyle; bakışlarını kıssınlar, edep yerlerini korusunlar. Onlar için temiz olan budur. Allah, onların ne yaptıklarından haberdardır.”

“Mümin kadınlara da söyle; bakışlarını kıssınlar ve edep yerlerini korusunlar…” (Nur, 24/30-31)

Açık saçık giyinen kadın, Allah’ın bu emrini tutmadığı için günah işlemiş olur. Bu şekilde giyinen kadınlara bakan erkekler de Allah’ın harama bakma yasağını çiğnemiş olur. Yani her ikisi de günahkârdır. Burada erkeklerin kadınları veya kadınların erkekleri suçlaması gerekmez. Her bir birey kendi sorumluluğun bilinciyle hareket ederse herhangi bir sorun çıkmaz. Bazı kadınların açık saçık giyiniyor olması erkeklere, onlara bakma hakkı vermez. Peygamberimizden nakledilen şu hadisi de unutmamak gerekir:

“Gözün zinası bakmaktır.” (Buhârî, İsti’zan, 12)

benim günahımda sevabımda Allahla benim aramda, ve ben sen yada eşin gibiler bakmasın diyemi yoksa günah diyemi giyinmemeliyim istediğim gibi?
sanırım ilki sizin iradenizde bitiyor, ikinciside benim dini özelime giriyor...

insanların kıyafetini eleştirmek yargılamak yadırgamak ayıplamak saygısız bulup aşağılamak sevapmı yazıyor o ayetleri gönderdiğin yerde iyi oku, oku ki yaklaşımlarını neye göre nasıl yaptığını yada pardon dayatmaya çalıştığını görebilesin...

tşk

Back
X