• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok acil!!! antibiyotik öksürük şurubu kullanımı?

pavli

Nirvana
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2009
522
1
621
39
Edirne
arkadaşlar 21 haftalık hamileyim dünden beri şiddetli öksürük burun akıntısı yaşıyorum gece dayanamayıp acile gittim doktor infex antibiyotik ve perebron şurup yazdı çok korkuyorum bebeğe zararı olur mu diye ama o kadar şiddetli öksürüyorum ki doktor erken doğuma neden olursun böyle devam ederse dedi :( bu ilaçları kullandınız mı hiç?

canım kendi doktoruna danışmadın mı bu ilaçları geçen ay bende çok feci faranjit oldum nefes alamıyordum doktor deniz suyu spreyi ve amoklavin antibiyotik verebilirim sana sadece bol bol vitamin alıp dinleniceksin demişti ilaçları alınca hemen kendi doktoruma da danışmıştım oda onaylamıştı istirahatte etmiştim evde 1 haftada anca iyileştim. bal,zencefil,zerdaçal karışımıda yapıp yedim sanada tavsiyem doktoruna danışıp ilaçları öle kullanman.
geçenlerde de kasıkları da mantarla birlikte aşırı tahriş oldu kaşımadığım halde yara oldu çok kötü cildiye doktoruna gittim kadın bana bi iğne verdi prednol diye bide hametanla nerisona c diye bi krem verdi ilaçların bebeğe etkisi olur mu dediğim de bütün ilaçların yan etkisi var bunları kullanmazsan daha ağır ilaçlar kullanmak zorunda kalırsın dedi kendi doktorumu aradım gene bişey kullanmadan ve oda kendi kliniğindeki cildiye uzmanına danıştı bu ilaçları ve sadece hametan kremi kullanmamı diğer ilaçları kullanmama mı söyledi iğneyi yaptırma ve nerisona c kremi de 2 günden fazla kullanma dedi cildiye uzmanı üstelik günde 3 kere 5 gün kullancaksın demişti bu ilaçları çok şükür sadece hametanla geçti yaralar kendi doktoruma danışmadan asla ilaç kullanmam bende çünki herkes önemsemiyor hamile olmamızı.

Geçmiş olsun .Doktorunuza sormadan kullanmayın bence.Benim de enfexiya diye bir antibiyotik kullanmam gerekiyordu ama doktorum alfasiline çevirdi.Mecbur kalınca tabi ki ilaç kullanıcaz ama kadın doğumcunuza sorun mutlaka.

kızlar sizede çok geçmiş olsun gece acile gittim orda uzman doktor yazdı ilaçları sonra kendi doktorumu aradım şehir dışında olduğum için kendi doktoruma gidemedim o da ilaçların uygun olduğunu kullanmam gerektiğini kullanmazsan nefes alamazsın bebeğe oksijen gitmez daha kötü olur dedi :( bi kaç doktor daha aradım sordum hepsi kullan diyor ama korkuyorum tabiki kullanmaya başladım inşallah bişey olmaz Allah bizi bebişlerimizi korusun inşallah öksürük çok yoruyor hiç geçmeden öksürüyorum sizde çok dikkatli olun bu aralar kötü bi salgın varmış ve öksürüğe neden oluyormuş

Back
X