arkadaşlar benim çocuğumda da bu problemler var. voyding ,İVP ,ürodinami ,DMSA,DTPA, gibi filmleri defalarca yaptırdım eger doktor gerek görüyorsa çocuğun canı yanıcak vs gibi sebeblerden dolayı sakın ihmal etmeyin bunlar çok önemli tetkikler.
evet enfeksiyon olmasın diye koruyucu tedavi uyguluyorduk mesanedeki idrarın tamamını boşaltamıyordu oda bakteri üremesine zemin hazırlıyordu bunun içinde ilaç kullanırdık.yıllar önce ameliyat oldu şimdi çok şükür iyi.canım benım kızımınbobregının bırınde farklılıkgoruldu ultrasonla bakılınca sonre ıdrar yolu enfeksıyonu nedenı ıle 8 gun hastanede yattık bır bucuk ay sorasına voldıng gunu verıldı ıdrar kulturunde enfeksıyon cıktı 6 tane ıyne oldu sımdı martın 8 ıne ertelendı o zamana kadar korumam gerekıyo sızın cocuklarınız da sık enfeksıyon gecırıyomu nasıl fark edıldı
evet enfeksiyon olmasın diye koruyucu tadavi uyguluyorduk mesanedeki idrarın tamamını boşaltamıyordu oda bakteri üremesine zemin hazırlıyordu bunun içinde ilaç kullanırdık.yıllar önce ameliyat oldu şimdi çok şükür iyi.
arkadaşlar benim çocuğumda da bu problemler var. voyding ,İVP ,ürodinami ,DMSA,DTPA, gibi filmleri defalarca yaptırdım eger doktor gerek görüyorsa çocuğun canı yanıcak vs gibi sebeblerden dolayı sakın ihmal etmeyin bunlar çok önemli tetkikler.
kaç gündür bunu düşünüyorum yaptırmasammı canı yanarmı ama istemiyerekde olsa yaptıracagız mecbur
merhaba,biz temmuz da mag3 yani dtpa sanırım ve de dmsa çektrcez siz neler yaşadınız..hiç parankim dokuda incelme oldu mu sizde..tecrübeleriniz nelerarkadaşlar benim çocuğumda da bu problemler var. voyding ,İVP ,ürodinami ,DMSA,DTPA, gibi filmleri defalarca yaptırdım eger doktor gerek görüyorsa çocuğun canı yanıcak vs gibi sebeblerden dolayı sakın ihmal etmeyin bunlar çok önemli tetkikler.
idrarını neden tam boşaltamıyordu??evet enfeksiyon olmasın diye koruyucu tedavi uyguluyorduk mesanedeki idrarın tamamını boşaltamıyordu oda bakteri üremesine zemin hazırlıyordu bunun içinde ilaç kullanırdık.yıllar önce ameliyat oldu şimdi çok şükür iyi.
parankim dokuda problem yaşamadık mesane de bir sorundan dolayı , bununu cevabı çok karışık ne tam ben ifade edebilirim nede siz anlattıklarımdan bir şey anlarsınız,bazılarında bu sorun oluyor her hastada sebebi farklı bazısında valv oluyor bazısında da mesanenin kasılma şeklinden dolayı oluyor.mag3 le dtpa aynı film değil iki farklı film bunun sadece birini ister mag3 daha ileri teknoloji dtpa da damardan ilaç verilir ilacın böbrekden geçişi izleniyor .dmsa böbrek çalışma yüzdesini ölçer zor bir film değil damardan opak madde verilir 2 saat sonra filme alırlar iki filmde de çocuğun hareket etmemesi gerekir film boyunca 15 20 dakika sürüyor.idrarını neden tam boşaltamıyordu??
mesanedeki idrarın yüzde onu kadarı normal mesela 120cc de 12cc.ultrasonda da anlaşılır bi dolu bi boş bakarlar mesaneye, rezidü idrar varmı anlaşılır.tam olarak boşaltılamadığını voidingde mi anladınız?biz de çektirdik rezidü yani kalan idrar 2m kaldı dio ama yanında normal dio
merhaba.bugün bana da aynisi soylendi.20 günlük bebege film cekilecekti.yapmadan geldimSelam arkadaşlar,
32. haftamızda böbrekte genişlemeden dolayı erken doğum yapmak zorunda kaldım. Doğumdan sonra böbrekteki genişleme azalmaya başlamıştı ama son kontrolde tekrar yükselmeye başladı.
Bebeğimiz şu anda 2 aylık böbrek haricinde maşallahı var, bebeği İstanbul Marmara Üniversitesi hastanesinde bir çocuk nefroloğuna götürdük, iki ihtimal üzerinde durdu reflü (yukarı kaçış) veya UPJ darlık. Darlık daha büyük ihtimalmiş.
Reflüyü elemek için voiding testi yaptırmamız gerektiğini söyledi, internetten araştırdığım kadarı ile bu test biraz korkutucu bir test, radyasyonlu sıvı, acıtma veya iltihap tehlikesi... Bu testten sonra başka bir test daha varmış
Benim sıkıntım acaba bu .hastanenin imkanları bu testi yaptırmak için uygun mudur, bu testten aynı hastanede yakın zamanda yaptıran var mı?
Devlet hastaneleri malum... Bu hastanede bir idrar testi yaptıralım dedik tam bir fiyasko idi...
Ya da başka bir yeri mi tercih etmeliyim, özel görüntüleme merkezleri de yüksek fiyat söylüyor.
Marmara Üniversitesi Hastanesine de bir üniversite hastanesi olarak güvenmek istiyorum, bir kişi bile iyi birşey söylese içim rahat edecek, lütfen yorumlarınızı bildirebilir misiniz, bir türlü karar veremiyorum
Teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?