Çocuk Hastalıkları Çok acil böbrek voiding yardım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

makfun

Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2013
1
0
16
İstanbul
Selam arkadaşlar,
32. haftamızda böbrekte genişlemeden dolayı erken doğum yapmak zorunda kaldım. Doğumdan sonra böbrekteki genişleme azalmaya başlamıştı ama son kontrolde tekrar yükselmeye başladı.
Bebeğimiz şu anda 2 aylık böbrek haricinde maşallahı var, bebeği İstanbul Marmara Üniversitesi hastanesinde bir çocuk nefroloğuna götürdük, iki ihtimal üzerinde durdu reflü (yukarı kaçış) veya UPJ darlık. Darlık daha büyük ihtimalmiş.
Reflüyü elemek için voiding testi yaptırmamız gerektiğini söyledi, internetten araştırdığım kadarı ile bu test biraz korkutucu bir test, radyasyonlu sıvı, acıtma veya iltihap tehlikesi... Bu testten sonra başka bir test daha varmış
Benim sıkıntım acaba bu .hastanenin imkanları bu testi yaptırmak için uygun mudur, bu testten aynı hastanede yakın zamanda yaptıran var mı?
Devlet hastaneleri malum... Bu hastanede bir idrar testi yaptıralım dedik tam bir fiyasko idi...
Ya da başka bir yeri mi tercih etmeliyim, özel görüntüleme merkezleri de yüksek fiyat söylüyor.
Marmara Üniversitesi Hastanesine de bir üniversite hastanesi olarak güvenmek istiyorum, bir kişi bile iyi birşey söylese içim rahat edecek, lütfen yorumlarınızı bildirebilir misiniz, bir türlü karar veremiyorum
Teşekkürler

benim oğlumada yaptılar bu testten istanbul üniverstesinde oğlum 8 yaşlarında falandı canı acıdı evet oğlum biraz mız mız da aynı zamanda moralini bozmak istemem ama filmi çeken adam hasta bakıcı gibi bişeydi birde panik yangından mal kaçırır gibi hiç memenun kalmadım ama yapacak bi şey yoktu nefroloji bölümüne gide gele bi hal oldum en sonunda bıraktım birde ben yanlış düşünüyorum biliyorum ama canı çok acıdı ve diğer testide istiycekler diye korktum seninki küçük anlamaz daha

benim kızımda 8.5aylık doğdugundan beri idrar yolu enfeksiyonu geçiriyor.eğer bundan sonra da tahlillerimiz bozuk çıkarsa bizde çektirecez.özel muayenehane 660 falan istiyor.ayrıca böbreğe enfeksiyonu taşıma riski var onun için enfeksiyon olmaması gerek iltihap falan.hepimize acil şifa versşn rabbim

öncelikle gecmıs olsun canım bızde bırbucuk aydır voldıng gunu beklıyoruz yarın cekılecektı ama kızımın ıdrarında enfeksıyon cıktı ertelenecek yuksek ıhtımalle yarın karar verecekler bu gun aksama kadar doktordaydık voldıng cekılenlerı gordum on yaslarında kız cocuguydu sordum agrı oldumu dıye sadece sonda takılırken bı sızı oluyomus o kadar o yonden ıcım rahatladı ama ıdfrar kulturunun temız olması gerekıyo yapılabılmesı ıcın ben goztepe arastırmaya gıdıyorum on gun de ıdrar yolu enfeksıyonundan yattık hastanedden cok memnunum tekrar gecmıs olsun

arkadaşlar benim çocuğumda da bu problemler var. voyding ,İVP ,ürodinami ,DMSA,DTPA, gibi filmleri defalarca yaptırdım eger doktor gerek görüyorsa çocuğun canı yanıcak vs gibi sebeblerden dolayı sakın ihmal etmeyin bunlar çok önemli tetkikler.

Son düzenleme:
arkadaşlar benim çocuğumda da bu problemler var. voyding ,İVP ,ürodinami ,DMSA,DTPA, gibi filmleri defalarca yaptırdım eger doktor gerek görüyorsa çocuğun canı yanıcak vs gibi sebeblerden dolayı sakın ihmal etmeyin bunlar çok önemli tetkikler.

canım benım kızımınbobregının bırınde farklılıkgoruldu ultrasonla bakılınca sonre ıdrar yolu enfeksıyonu nedenı ıle 8 gun hastanede yattık bır bucuk ay sorasına voldıng gunu verıldı ıdrar kulturunde enfeksıyon cıktı 6 tane ıyne oldu sımdı martın 8 ıne ertelendı o zamana kadar korumam gerekıyo sızın cocuklarınız da sık enfeksıyon gecırıyomu nasıl fark edıldı

canım benım kızımınbobregının bırınde farklılıkgoruldu ultrasonla bakılınca sonre ıdrar yolu enfeksıyonu nedenı ıle 8 gun hastanede yattık bır bucuk ay sorasına voldıng gunu verıldı ıdrar kulturunde enfeksıyon cıktı 6 tane ıyne oldu sımdı martın 8 ıne ertelendı o zamana kadar korumam gerekıyo sızın cocuklarınız da sık enfeksıyon gecırıyomu nasıl fark edıldı
evet enfeksiyon olmasın diye koruyucu tedavi uyguluyorduk mesanedeki idrarın tamamını boşaltamıyordu oda bakteri üremesine zemin hazırlıyordu bunun içinde ilaç kullanırdık.yıllar önce ameliyat oldu şimdi çok şükür iyi.

Son düzenleme:
evet enfeksiyon olmasın diye koruyucu tadavi uyguluyorduk mesanedeki idrarın tamamını boşaltamıyordu oda bakteri üremesine zemin hazırlıyordu bunun içinde ilaç kullanırdık.yıllar önce ameliyat oldu şimdi çok şükür iyi.

bıze de bakdırım verdı doktor her gun sırkelı suya oturtuyorum okadar temız bakıyoruallah beterınden korusun mkı doktor voldıng gunune kadar tekrarlarsa hastaneye yatarsın dedı sız çok sukur atlatmıssınız allah beterınden korusun rabbım kımseyı evladı ıle sınamasın

kaç gündür bunu düşünüyorum yaptırmasammı canı yanarmı ama istemiyerekde olsa yaptıracagız mecbur

kaç gündür bunu düşünüyorum yaptırmasammı canı yanarmı ama istemiyerekde olsa yaptıracagız mecbur

diger tahlilleri bilmiyorum ama voldıng den korkmayın bebegıme ongun evvel yapıldı sadece sonda takılırku en agladı sadece tedırgın oldu sonrasındada bı huzursuzluk yasamadık çok sukur

merhaba,biz temmuz da mag3 yani dtpa sanırım ve de dmsa çektrcez siz neler yaşadınız..hiç parankim dokuda incelme oldu mu sizde..tecrübeleriniz neler

evet enfeksiyon olmasın diye koruyucu tedavi uyguluyorduk mesanedeki idrarın tamamını boşaltamıyordu oda bakteri üremesine zemin hazırlıyordu bunun içinde ilaç kullanırdık.yıllar önce ameliyat oldu şimdi çok şükür iyi.
idrarını neden tam boşaltamıyordu??

idrarını neden tam boşaltamıyordu??
parankim dokuda problem yaşamadık mesane de bir sorundan dolayı , bununu cevabı çok karışık ne tam ben ifade edebilirim nede siz anlattıklarımdan bir şey anlarsınız,bazılarında bu sorun oluyor her hastada sebebi farklı bazısında valv oluyor bazısında da mesanenin kasılma şeklinden dolayı oluyor.mag3 le dtpa aynı film değil iki farklı film bunun sadece birini ister mag3 daha ileri teknoloji dtpa da damardan ilaç verilir ilacın böbrekden geçişi izleniyor .dmsa böbrek çalışma yüzdesini ölçer zor bir film değil damardan opak madde verilir 2 saat sonra filme alırlar iki filmde de çocuğun hareket etmemesi gerekir film boyunca 15 20 dakika sürüyor.

tam olarak boşaltılamadığını voidingde mi anladınız?biz de çektirdik rezidü yani kalan idrar 2m kaldı dio ama yanında normal dio

tam olarak boşaltılamadığını voidingde mi anladınız?biz de çektirdik rezidü yani kalan idrar 2m kaldı dio ama yanında normal dio
mesanedeki idrarın yüzde onu kadarı normal mesela 120cc de 12cc.ultrasonda da anlaşılır bi dolu bi boş bakarlar mesaneye, rezidü idrar varmı anlaşılır.

Selam arkadaşlar,
32. haftamızda böbrekte genişlemeden dolayı erken doğum yapmak zorunda kaldım. Doğumdan sonra böbrekteki genişleme azalmaya başlamıştı ama son kontrolde tekrar yükselmeye başladı.
Bebeğimiz şu anda 2 aylık böbrek haricinde maşallahı var, bebeği İstanbul Marmara Üniversitesi hastanesinde bir çocuk nefroloğuna götürdük, iki ihtimal üzerinde durdu reflü (yukarı kaçış) veya UPJ darlık. Darlık daha büyük ihtimalmiş.
Reflüyü elemek için voiding testi yaptırmamız gerektiğini söyledi, internetten araştırdığım kadarı ile bu test biraz korkutucu bir test, radyasyonlu sıvı, acıtma veya iltihap tehlikesi... Bu testten sonra başka bir test daha varmış
Benim sıkıntım acaba bu .hastanenin imkanları bu testi yaptırmak için uygun mudur, bu testten aynı hastanede yakın zamanda yaptıran var mı?
Devlet hastaneleri malum... Bu hastanede bir idrar testi yaptıralım dedik tam bir fiyasko idi...
Ya da başka bir yeri mi tercih etmeliyim, özel görüntüleme merkezleri de yüksek fiyat söylüyor.
Marmara Üniversitesi Hastanesine de bir üniversite hastanesi olarak güvenmek istiyorum, bir kişi bile iyi birşey söylese içim rahat edecek, lütfen yorumlarınızı bildirebilir misiniz, bir türlü karar veremiyorum
Teşekkürler
merhaba.bugün bana da aynisi soylendi.20 günlük bebege film cekilecekti.yapmadan geldim

Back
X